L-sumci
Ano četl, jen mě překvapilo že mu tolik chutná maso
u ancistrusů sp. jsem to nikdy neviděl
Budu mu dělat každý den hostiny aby trochu přibral
krm ho všim co žere
Jestli si četl muj článek tak víš, že krunýřovci jsou všežravci..
tak jako většina ''odborniků a rádců''(rybicky.net doporučujou maso(rybi) pro krunýřovce
časem bude určitě pěknej,hlavně že žere
Ahoj
jak mám toho novýho Pterygoplichthyse pardalise, tak se mi zdá, že žere docela málo. Nejvíce mu jede rybí (sumeček žraločí) maso a uvařená brambora. Zda se mi, ale že toho jí málo a je trochu pobledlejší (jen mírně) zlepší se to časem? Je normální, že žere spíš maso než "rosliny"?
díky za odpovědi
tady je ještě fotka:
lepší:
www.imghosting.eu/…
0 04.06.2008 15:10 dado – Re: DonJuanKarlos
díky
Moje mají na boku hlavy taky takové fousíčky
tak asi jo, ale nebudou to ty po celé hlavě, ty mají jen samci.
0 04.06.2008 14:52 dado Ahoj,mam 4 ancikov cca4cm velkych a jednemu ako keby zacali rast fuzky,moze byt ze mu zacinaju rast?
Díky za odpověď to jsem potřeboval vědět.
já je nechávam měsíc jinde a nic víc nedělam
Koupil jsem si dalšího "plecostoma"za 69 Kč ve zverimexu UNIDO v Teplicích. Tentokrát ve zdravý a mnohem aktivnější, meří kolem 7 cm. Teď je v karanténě (70 litrů, s dnem, hodně dřeva a rostlin).
Jak dlouho ho mám nechat v karanténě?
Na catfish.cz jsem četl, že je dobré ho preventivně odčervit, je to nutné?
Jak dlouho má být v karanténě obyčejný ancistrus(vipadá zdravě a žere)?
dík za odpovědi
jo je i kdyz nevim presne jaky druh, s tou fotkou je to bohuzel marny,neni na ni nic videt,snad to prejde a bude v pohode, zatim to vypada ze to vyjde
Starší reakce
0 23.05.2008 09:50 stařík – Re: Rebbie
U nas se taky na tablety vrhaji vsichni, zivorodky i tetry krvave. Ted uz ancik trochu povyrostl a tak si tabletku vic brani, ale potvory ostatni na nej najizdi. Jak se cukne, tableta se postupne rozptyluje kolem a rybky to vychytavaji.
Resim to tak, ze tabletu bud hodim zaroven s krmenim, ale ancikovi stejne trva celkem dlouho, nez zjisti, ze tam pro nej neco je. Lepsi je to hodit po zhasnuti svetel, protoze ancik je aktivni i po tme a ma na tabletku klid.
Tohle by mohlo fungovat i pro otiky a toho tveho krunyrovce. Chce to vyzkouset.
co se týká ancáků espeček,tak sou asi zvyklý,ale ty L59 vídám snad míň než klauny
0 22.05.2008 23:07 mirielll mam asi hodny ancáky
)
je fakt, ze pardal se moc neukazuje, ale kdyz krmim ryby vyleze...dela tam sice torpedoborce a snazi se rozestoupit nil...ale vyleze. velkoploutvak a obecny jsou jeste mali, ale neschovavaji se vubec.
krome okurky sezerou kde co
0 22.05.2008 18:30 foxchosen – žrádýlko
Tohle mě zajímá, chystám se je koupit příští sobotu
Tabletky pro rybky na dně (Sera Viformo), sem tam třeba okurku a řasy jim budou stačit ke štěstí, či něco ještě sehnat?
0 21.05.2008 22:25 mamča – žere krunýřovec jednopruhý jen řasy?
Ráda bych si pořídila do 100 l akvárka krunýřovce jednopruhé, ale mám tam hodně jemnolistých rostlin. Dočetla jsem se tu, že by měl sice žrát jen řasy a ne rostlinky, ale máte to někdo vyzkoušené?
mám 4 kousky a moc se neukazujou. Sice nejsou zalezlý,ale většinou ožužlávaj něco na čem nejsou vidět ze všech stran.Zpočátku byly taky zalezlý v kokose nebo na kořenu zespoda..Pořídil sem je někdy v listopadu myslim a už si zvykly že když se krmí, tak musej vylézt, jinak na ně moc nezbyde. Bohužel mi ožíraj echinodory a to i řapíky, protože nejsou přikrmovaný pravidelně zeleninou.
čeče ten odkaz je mu nanic..krunýřovec klaun je panak a ne ancák
Článek o panacích bude časem až nasbírám nějaký zkušenosti
0 21.05.2008 10:24 sokar – Re: filipo
Jojo.Přesně to dělám.Prostě si počkám až vyroste tak,že se nebude mět kde schovat.Budu kupovat eště jednoho,takže doufám že bude třeba aktivnější.
Hoj
Ja si poridil 2x Panaque sp. (L204)
Skoro 2 mesice jsem je nevidel :o(
A ted ? Valej se obcas na prednim skle jinak okupuji uprostred Echinodorus Ozelot a dokce pri krmeni Trnovcu z ruky (jeden vzdy sezere vsechno ostatnim tak jim to davam primo) mi pristala L204 i na ruce.
Treba si casem taky zvyknou - ale pravda je ze primo pod zarivkou se neopaluji a radeji putuji kde je stin .
0 21.05.2008 10:16 filipo – krunýřovci
U krunýřovců je to zcela normální. Převážnou část života přožijí schování v úkrytech a vylézají až v noci, kdy jsou nejvíce aktivní. Takže když chceš pozorovat krunýřovce tak jedině v noci. A krm ho těsně před tím, než ti zhasne světlo. Nahaž mu maso před úkryt. On si to najde jak bude šmejdit.
rozhodně je aktivní v noci, ale že bych je někdy zpozorovala proplavávat se po akvárku tak to oc ne, spíš přesidluje zpod jednoho listu pod druhej, obchází stěny akvária a vypadá že nejlíp mu je když je schovanej. možná bys měl zkusit krmit v noci, třeba okurečkou někam blízko k jeho stanovišti, pak se snad ukáže(otázka je jestli to ve tmě uvidíš
0 21.05.2008 08:36 Duke – chování krunýřovců
Ahoj, uz par mesicu mam krunyrovce klauna, ma asi 7 cm. Problem je v tom ze je porad zalezly, ukryt opousti tak dvakrat za den a vzdy jen na par vterin. V ukrytu ho neni vubec videt. Nevidel jsem ho skoro ani jist, sem tam si parkrat dloubnul do tablet. Vypada zdrave. Tak se chci zeptat: je tohle chovani u krunyrovcu normalni? Nebo je aktivni v noci?
4 měsíce. Za fakt dobrých podmínek, reálně dýl.
OK, myslím, že to je přijatelný názor. Každý má jiné zkušenosti a každý má možnost volby. Tak ať ti rostou!
Máš pravdu, zdravej rozum je základ,je fakt, že na jaře bývá zelenina rychlená a může dělat trable. Ať se daří
Souhlasím s tebou, nikde není psáno, že okurka je špatná a rybičky po ní pojdou. Určitě má každý člověk jiné zkušenosti, já jen poté, co jsem nakrmil, jako mnohokrát před tím hlávkovým salátem a pak vylil všechyn mrtvé ryby do záchodu, usoudil, že zeleninu ancíkům dávat nebudu. Zrovna tak jsem, ale mohl zaujmout přesně opačný postoj, protože jsem před tím salátem krmil mnohokrát a rybičkám chutnal. Nic na světě není černobílé. Já se rozhodl zeleninu nedávat, jiní lidé s ní mají dobré zkušenosti.
0 19.05.2008 16:54 foxchosen – Re: Danila
přesně takovejhle "špíz" jsem udělal v akvárku před chvilkou, vzbudil naprosté nadšení i u pavích oček
Malapa má krásný sumce, ale je fakt,že krmím okurkou dost dlouho, ancíci i ostatní druhy sumců se můžou utlouct a nikdy žádný problém...
Myslím, že se nám ta diskuse posouvá z původního směru trochu bokem. Stále si stojím za tím, že není možné zevšeobecňovat a vytvářet tak určitá pravidla bez nějakého, opakovaným měřením podloženého a praxí ověřeného pokusu. V mé praxi tedy kolečko okurky (povařené) podávné 1x, 2x týdně nikdy neznamenalo ohrožení rybí populace dusíkatými látkami.
Asi jste přehlédl, že ve svém prvním příspěvku jsem reagoval na Snofrevovo
"...nevím to jistě, ale řekl bych, že v umělých hnojivech těch dusičnanů je víc jak v tom koňskym hnoji..." a ve druhém na vaši otázku:
"...a kolik dusicnanu je v konskym hnoji?..."
Do diskuse o skladování (ošetření) koňského hnoje, "uniformním" dávkování nebo o možnosti přehnojení zeleniny dusičnany při použití koňského hnoje mne, prosím, nevtahujte.
Jak zajistis, aby ten hnuj byl dobre osetrenej a jak zajistis uniformni davkovani na celym zahonu? Co kdyz ho ten kun jeste poradne "pocural"? To kdyz si vezmu NPK, rozpustim ho ve vode a poleju zahon urcity plochy, tak vim kolik jsem ho tam nalil. Ne, vazne, vubec nezpochybnuju kvalitu hnoje, jen zpochybnuju najivni predstavy, ze na "prirodne" pohnojenym zahonu nemuze narust zelenina s vysokym obsahem dusicnanu.
...a kolik dusicnanu je v konskym hnoji?...
Dobře ošetřený koňský hnůj má cca 0,6% celkového dusíku.
0 19.05.2008 06:29 Diesel (samozřejmě tablety s obsahem zeleniny, patentky, chipsy od sery taky...)
a kolik dusicnanu je v konskym hnoji?
to je prave to. Na umelym hnojivu si prectes slozeni a pri trose inteligence vis, kolik hnojit. U konskyho hnoje nevis nic a tak hnojis pouzivajice "selskej" rozum. Selskej rozum je sice fajn, ale je to pripad linearniho mysleni (vic hnoje, vetsi uroda...), zivot ale linearni neni...
...řekl bych, že v umělých hnojivech těch dusičnanů je víc jak v tom koňskym hnoji...
To si pište!
ono asi spíš půjde o množství těch dusičnanů
nevím to jistě, ale řekl bych, že v umělých hnojivech těch dusičnanů je víc jak v tom koňskym hnoji
jinak rybám je určitě šumák odkud ty dusičnany pocházej, účinek maj stejnej
Nechci byt nezdvorilej, ale skutecne si myslite, ze dusicnany v konskym hnoji fungujou jinak nez dusicnany z "umelyho" hnojiva? I mrvou/hnojem se da "prehnojit". Zkuste se zeptat cukrovkaru, jak jim funguje "systetickej" inzulin o oproti "kravskymu". To je ta klasicka najivita masy, ktera si mysli, ze to co je "prirodni" je lepsi. Btw. jestli se nepletu, tak jesilnejsi jed je botox a ten je prirodniho puvodu...
0 18.05.2008 22:29 Mikky Krmim pouze salatem a paprikou z naseho skleniku kde je maximalne konskej hnuj a zadny chemicky latky ale tim krmim jen v sezone... Jinak od sery chipsama a ryby rostou jak o zavod... Okurkou jsem jednou nakrmil dal jsme ji tam na noc a mel jsem smulu voda se prikalila a poter posel...
Já sice okurkou nekrmim - moji krunýřovci jí nejí,ale když sem to zkoušel,tak sem jí tam hodil nevečer a ráno sem jí vyhodil..jinak ty dusičnany sou právě v tý zrychlený zelenině. Nejsem chemik, nevim jak to funguje, tak se ptam..když to včas vyhodim, tak snad ničemu neuškodim ne? Jinak vim o lidech co krmí každej den aspoň 2 kolečka a problém nemají
Přidat reakci
1 ...... [42] ...... 52 53
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 81226x