Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Ancistrus - chov

NápovědaFórum » Akvarijní ryby » Druhy ryb - chov 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 17 Přejít na další stránku   1  
Ancistrus - chov
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.11.2013 21:56 JoKa – Surumi tyčinky
Ještě přispěji na toto téma a dám jeden tip... Objevil jsem v tescu surumi tyčinky. Obsahují rybí maso, asi i krabí, nevím, rozbor jsem nedělal... Původně jsem je koupil pro čtverzubce, ale ty se mi na to vyk.kli. Tak jsem je hodil do společenského...
Ancíci se po nich můžou utlouct, a to doslova, kam se hrabe kus filé. Jo a ty tyčinky stály asi 15 Kč a už je mám měsíc... A sázet jim je na noc, jinak je ancákům sežrali čichavci...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.11.2013 19:34 JoKa Re: romant
Svatá pravda, například Echinodorus jim moc chutná... Nejvíce můj oblíbený Red flame (už jsem ho oplakal)... :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.11.2013 19:13 R Muž romant [28001] Re: Jupí
Jenom bych připodotknul, že je dobré míti na zřeteli jejich potravní nároky a krmit je tzv. na noc a čím jsou starší tím více masitou stravou, za kterou budou více vděčni než za zeleninu. Je dobrý vědět, že jakmile u nich dojde k ochutnání rostlinstva, tak jsou už nezastavitelní a obvykle už je to nikdo a nic neodnaučí, ani ta masitá strava, prostě jak jednou zkusí, už nemůžou jinak. ;-) To co píšu není nějaký strašení, spíš informování co se taky může v akváriu, kde jsou držkolezci dít. Prostě to chce si o nich ještě něco dalšího přečíst a rozhodnout se a třeba i jim přizpůsobit rostlinstvo, neb tuholistější rostliny jim odolávají. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.11.2013 19:07 JoKa Re: Jupí
Kolem roku života, záleží ale na podmínkách...
Ano můžeš, litráž dostatečná...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.11.2013 18:45 Žena Jupí [125] - Asie
Dobry den , mam dve otazky: Kdy pohlavne dospivaji ancistrusy? A muzu mit 2ks ( tedy pár ) ve 112l akva s liaporem? :-)

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.11.2013 14:17 R Muž slavko [1759] - RostlinyRe: Táborita
Hoci pH nehovorí veľa o hodnote CO2, ale pridávam CO2 tak, aby sa mi pH držalo tiež na 6,8 a svoje prísavníky som pri hladine snáď ani nevidel. Občas sa takto nadychujú prísavníčky (Otocinclus XY), ale inak nič.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.11.2013 13:26 R Muž romant [28001] Re: Táborita
To KH drž na 4 a více, neb pod už by ta voda mohla býti rychleji nestabilní.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.11.2013 13:12 Žena Táborita [16] - ŽivorodkyRe: romant
zkusim vyměnit část vody, třeba to něčemu pomuže. Jinak jsem ted jen tak za sportu provedla KH test (vyšlo podle kapiček 4°) a znova jsem překalibrovala PH metr (na budíku svítí PH 6,85), takže se zdá všechno v normě...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.11.2013 12:57 R Muž romant [28001] Re: Táborita
Jak psal radim, jestli není více nafouklý, nebo naopak pohublý a nemá dlouhý táhnoucí se výkaly a přijímá potravu, tak bych to bral jak to je.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.11.2013 12:55 Žena Táborita [16] - ŽivorodkyRe: romant
romant: tohle nedokážu posoudit, přotože šneky v akvárku nemám. ale ostatní osádka (cca 10 pavích oček + 2 black molly) jsou v richtiku

radim: přesně tohle dělá i ten můj, bublinku v puse a každou chvilku mete nahoru pro vzduch
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 6   10.11.2013 12:46 radim
není ten ancík v břichu nafouklý? toto chování měla samice, když jsem ji léčil na vnitřní parazity. To k té hladině létala v jednom kuse a tu bublinku si vždy držela v hubě...
Ale jinak to občas dělávají ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 6   10.11.2013 11:16 R Muž romant [28001] Re: Táborita
Co ostatní osádka, třeba šneci, nemají tendenci z akvária prchnout a nesměřují taktéž k hladině?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.11.2013 11:15 Žena Táborita [16] - ŽivorodkyRe: Hansel
ten můj jezdí docela často :) nemůže to být tím CO2? (hodnotu mám na 6,8)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.11.2013 10:56 Muž Hansel [945] - Cichlidy, Lka a sumci obecně... co má vousy to je dobrýRe: Táborita
Hádám, že provzdušňuješ. No zkus změřit hodnoty vody, tam bys mohla najít odpověď. Ale v jisté míře je to normální.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.11.2013 10:48 Žena Táborita [16] - Živorodky
jaký důvod může mít že můj ancík jezdí na hladinu pro vzduch??

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.10.2013 15:23 Žena HaninaK [0] Re: Hansel
je to jen prozatímní stanoviště než udělám nový velký akvo pak se přidá k ostatním velkým pepínkum/antíkum, jinak jsem hledala i okolo a nic... jestli se ale stalo to že vylezl tak jsme ho možná už nechtěně vyluxovala jestli zapadl za komodu na který mám akvo... nezbývá než počkat až budu to akvo rušit a uvidí se.. jinak sneky tam nemám a se třema kytkama který tam jsou na rekonvalescenci neměl moc sanci nekam zapadnout... tak z toho jsem ted špatná takovou radost jsem z něj mela... :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   08.10.2013 09:23 Muž Yirka [9256] Re: Hansel
Když pominu co již správně vytýkal Hansel, tak ti ještě poradím pořádně se podívat kolem nádrže. On takový ancistrus vyjede po skle jako blesk, a ...... pak ho najdeš vysušeného.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 14   08.10.2013 08:31 Muž Hansel [945] - Cichlidy, Lka a sumci obecně... co má vousy to je dobrýRe: HaninaK
Zahrabaný/schovaný být může, jsou v tom opravdu dobří a člověk někdy prostě musí věřit že tam někde jsou :-D Na druhou stranu mrtvý být může také, jen mrtvolka někam zapadla + přičinění šneků, oček a tak dále. Co ale není uplně fajn jsou paví oka ve 20 litrech a ancistrus, ikdyž je zatím malý tam taky nemá co dělat hmm
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.10.2013 08:23 Žena HaninaK [0] – zmizel...
Zdravím zmizel Vám někdy z akvarka sumčík? koupila jsem si cca 3 cm (bez ocásku) malýho golda dala jsem ho do 20 litrového akva s očkama a po 14 dnech mi zmizel... substrát mám liapor, ale jestli je zahrabaný tak sem ho ani na okurku nevylákala... coze

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   04.10.2013 17:11 -
Fotka k příspěvku :-)

Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 6   04.10.2013 17:10 - – Ancistrus sp.Red Black LDA16
Fotka k příspěvku Aktuálne foto drobcov. :-)

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.09.2013 18:54 Žena toni [68] Re: Urtman
merila jsem a vse v norme,jedinne co se zmenilo je ze ancici podhrabali filtr,jsem zrovna zjistila...treba tam mohl byt kousek hnojici kulicky nebo neceho?...nevim,ale budu pozorovat,pro jistotu zas vymena vody a ja dekuju za nazor:-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.09.2013 18:52 Žena toni [68] Re: romant
ja vim :-(....jen jsem chtela nazor v cem "asi" muze byt problem,mne to vzdycky tak sebere ze pak strachuju a sleduju kazdou chvilku co ostatni:-(....dekuju:-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.09.2013 18:47 JoKa Re: toni
Hmm, tady nejspíš problém nebude. No jak říká Romant, dohady a spekulace, už nic kloudného nevymyslíme. Hlavně sleduj ostatní, jestli se chovají jak mají, no a měnit vodu, měnit vodu, měnit vodu a pozor i na to překrmování (jeden den v týdnu nekrmím vůbec, osvědčilo se mi to). Ať se daří...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 8   23.09.2013 18:09 R Muž romant [28001] Re: toni
To, nač zemřel, na to by dokázal odpovědět jedině rozbor z nějaké veterinární laboratoře a všechno co zde zazní, i když možná správně, budou jenom úvahy a spekulace.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.09.2013 18:03 Žena toni [68] Re: Urtman
hmmm..nafoukly nebyl,myslim ze normalni,alespon jsem nic divneho nespozorovala,strava-chips ruzneho druhu a i cesta spirulina,jink krmeni pro vechny rybky ktere mam uz od zacatku ...udelam jeste testy,treba se neco od vcera zmenilo:-(...dekuju
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.09.2013 14:10 JoKa Re: toni
Nevsimla sis, jestli nemel vetsi (nafoukle) brisko? To je prvni znamka vnitrnich parazitu. Jestli byl zacerveny, pricin muze byt vic (nekvalitni strava, naopak prekrmovani, nebo spatne podminky v akva), ale aspon by jsme byli moudrejsi...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.09.2013 11:52 Žena toni [68] Re: Kaira
Aha..dekuju,prave jsem se jeste chtela zeptat jestli je to normalni ze byl tak tvrdej..dekuju:-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.09.2013 11:50 Žena Kaira [927] - LabyrintkyRe: toni
Taky se mi stalo. Bez zjevné příčiny, příznaků jakékoli nemoci nebo poranění, prostě jeden den byl úplně normální a druhý den mrtvý. Ostatní ancíci i další rybky byly v pohodě. Taky jsem ho měla už pár měsíců.
Jo a tuhý byl teda taky, mrtví sumci jsou jak prkno.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.09.2013 11:48 Žena toni [68] Re: romant
hmmm....ja ted jen doufam ze nezemre dalsi,menim vodu 2x za tyden...kmim dost....nechapu:-(
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.09.2013 11:44 R Muž romant [28001] Re: toni
Umřel, ale na co, na to ti zřejmě nikdo neodpoví. Bílá barva, to jsou bakterie jenž se chystají rybu odklidit, rozložit.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.09.2013 11:35 Žena toni [68] – ancistrus-uhyn
Fotka k příspěvku Ahoj,chtela bych poprosit o radu,nikdy mi ancik neumrel a ted tam mam pre pul roku 5 anciku,jeden velkej samec a ty ostatni jsou (mysim) samicky,jsou jeste male,tak 4cm....dneska rano lezel jeden (4cm)u dna uz celej bilej a jak jsem ho vylovila,byl uplne zkamenely!tvrdy....rybky jsou pruzne kdyz je pak clovek vylovi a tohle???....
Prosim o radu a prikladam foto,jsme z toho uplne nestastna!mohly byt nemocny?ale proc jsem nic nezpozorovala?aaaaahh sad

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.08.2013 11:58 Muž Yirka [9256] Re: moncajss
Tomu nezabráníš, málokdy se tomu odnaučí. Nepomůže ani jiné rostlinné krmivo (nehledě k tomu že potřebují i bílkovinné). Nejlepší řešení je to radikální. Vyměnit je za jiné krunýřovce či lorikárie.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.08.2013 10:05 - Re: moncajss
Buď im niečo chýba alebo sú na to naučené odmala.Ak je to druhý prípad,budú to robiť stále.Inak treba kŕmiť denne a rôznorodú potravu.Skús šalátovú uhorku alebo sparenú pŕhľavu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.08.2013 10:00 Žena moncajss [4] – problém s ancistrusem
dobrý den chtěla bych se zeptat jak mám zabránit ancistrusům aby mi ožírali rostlinky? za dva dny mi poničily šípatkovec a tak nevím co s nimi. krmila jsem je tabletkami ale stejně ožírají rostlinky. prosím poraďte díky :-)

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   01.08.2013 09:55 - Re: radim
Nie, ďakujem neprosím :-D
Ancíky sa v pohode trú,ja u nich nemávam problém.A to nemusia byť pri sebe ani od mala a ani v skupinke. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.08.2013 08:12 radim Re: prasan
pravděpodobně myslel Gonadoliberin, který stimuluje výlev FSH zajišťující vývoj vajíček schopných oplodnění a u samců produkci zdravých spermií (hodně zkráceno) doufám, že jsem to nepomotal :-D
spíš ale nemyslel :-P
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.08.2013 06:57 - Re: DrChila
DrChila napsal:A nesyp jim tam ty hormony :-D jsou jak králíci potom.
Niekde som niečo o tom započul no v živote som nič do akvárka nelial. Netuším o čo točíš :-|
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   01.08.2013 05:54 Muž LiborSprysl [9016] Re: DrChila
Je celkem běžné, že se s jedním samcem vytřou dvě samice. To především v případě, kdy "není nic jiného kalého na výběr". Ten výtěr se ven z trubky dostane na ploutvích druhé samice, protože je v trubce moc těsno.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.08.2013 05:33 Muž DrChila [243] Re: prasan
tak to jsem ještě neviděl aby jikry nakladly vedle a nikdo u nich nebyl když byli 2 snůžky a měl jsem tam jen jednoho chlapa tak se o ně starala ženská. Tak hlavně hodně zdaru ve velkém počtu. A nesyp jim tam ty hormony :-D jsou jak králíci potom.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.08.2013 01:20 - Re: DrChila
Jeden výter som mal od gold páru,to už sú maličké asi 2cm veľké.
Teraz sa mi vytrel jeden LDA16 samec s dvoma samicami.Jedna znáška bola mimo trubku v ktorej mal druhú znášku.Tak som ju umiestnil samostatne.O obe by sa mu staralo horšie.Problém s plesnením nemávam.Ikry umiestňujem k výtoku z filtrácie a snažím sa udržať čo naj hygienu v akva.Často môžu plesnivieť najmä neoplodnené ikry alebo ak nie je dostatočná hygiena.(parametre vody!)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.07.2013 21:10 Muž DrChila [243] Re: prasan
no já zkoušel je dát bez samce pak se samcem a vždy byl úspěch se samcem větší páč je ovívá a ojídá plíseň. bez samce to stálo za prd. Nebo ty jsi měl 2 druhy a chápu to blbě že si mu je odebral nějaký a dal do porodničky?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.07.2013 19:20 - Re: DrChila
Fotka k příspěvku Podobné mám sp.gold a dnes sa mi vytrel samec LDA16 s dvoma samicami naraz.Hádam sa pošťastí a pár drobcov si odchovám.Jedny som odlovil a druhé mu nechal.

PS:Rovnaké pôrodničky asi tam je to kúzlo :-D :-D

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.07.2013 15:49 Muž DrChila [243]
Fotka k příspěvku Týden staré cca. 50ks a 10 kusů čichavce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   31.07.2013 12:00 R Muž romant [28001] Re: VERONA
Velká koule je rozhodně lepší než malej kvádřík, takže když to bude koule odpovídajícího objemu, tak proč ne. Jenom pozor na kvalitu vody, což ancák dokáže velmi rychle zaneřádit a bojovnice mají rády vodu čistější, míněno s co nejméně dusíky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 9   31.07.2013 11:38 radim Re: tillecek
toto je blbý příklad! Věř tomu, že o tyto ryby je moc dobře postarané a ikdyž se ti flašky nelíbí, tak ty betty se tam mají líp než ve věšině případů u nás...je to prostě výroba a jde o prachy. Jsou tam lidi, kteří se o to starají celý den a dobře vědí co dělají.
hlavně nesrovnávat lidi a ryby to je blbost...ne
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.07.2013 11:21 Žena vondr001 [674] Re: VERONA
Ancistrus potřebuje minimálně 50-ti litrové akvárium, v dospělosti měří 10-15cm. Jinak s bojovnicí si navzájem nevadí.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.07.2013 11:16 Muž tillecek [134] - Sumci
Fotka k příspěvku Ne, tyhle skleněné koule opravdu nejsou pro ryby vhodné. Představte si život v místnosti plné křivých zrcadel. I když, někde je (bojovnice) "chovají" i jinak tone
www.youtube.com/…

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.07.2013 10:30 Muž kjura [17] - ŽivorodkyRe: VERONA
záleží na objemu, ale kvádr, či krychle je pro něj lepší(i pro tu bojovnici). Za sebe ti doporučuju kulaté akvecko prodat a koupit si místo toho kvádr. I tobě se na to bude koukat lépe X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.07.2013 10:27 VERONA – ancistrus
Může být ancistrus v kulatém akvárium i s betou bojovnicí?

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [17] ...... 65

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 51236x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/84?od=801