Ancistrus - chov
0 25.03.2009 12:14 pavel – Ancistrus - velikost - krmení
Dobrý den,mám dotaz ohledně velikosti Ancistruse. Mám je cca 1,5 - 2 roky ale moc mi nerostou -předpokládám že je to krmením (převážně sušené
). Pomůže pokud nyní začnu přikrmovat např hovězím srtdcem a zeleninou?vyrostou mi ještě nebo budou zakrnělí? Díky za odpovědi
Starší reakce
3 04.03.2009 15:37 Danila [4490] - Amerika Co se týče názoru, že ancíci nebudou okusovat rostliny, pokud je nebudu krmit zeleným, dovoluju si nesouhlasit. Od určité velikosti jdou ancíci do echinodorů, ať je krmíš čím chceš.Tam kde mám echináče, nechávám jen malý ancíky a jak vyrostou a zaznamenám ohlod, tak jdou jinam a nebo je tam radši nedávám vůbec
. Lovit ancíky v zarostlým akva je mazec
Václave, nezměnil jsi už náhodou názor?
Jinak do kytek mi nejdou tihle L- koví sumci - L200, L18, L14, ale je fakt, že jsou zatím malí.
To je pěkné, že OTOCINCLUS AFFINIS mají v Brně, ale u nás v Ostravě jsem je nikde nesehnal. V některých prodejnách ani nevěděli, že nějaký takový druh existuje.
Taky mi ancistrusi oziraj Echinodory. Moc to neresim, zatim kytky rostou rychleji, nez je ancici oziraj. Beru to s klidem, proste prirozenej kolebeh veci. Na druhou stranu, mam v nadrzi hlavne kanciky, a to je je proti acistrusum trochu jina liga ;)
Skoda ze tu nemate take prezentaci ze by se clovek mohl konkretneji podivat na nadrz a presneji poradit!
No nemusíte krmit jen srdcem, je spousta jiných druhů mražených mas kterými se dá krmit a pokud to maso bude na mensi kusy tak by si jistě i tetry rády zpestřily jídelníček! Ale i změna osazenstva sumců je řešením! Tak at pri odlovu ancíků nepřevrtáte celou nádrž! at se dari a kytky vesele rostou!
To je sice dobré řešení, ale neřeší to můj problém. V aquarku mám jen tetrovité ryby a kvůli páru ancistrusů se mi hovězí srdce nechce kupovat
Granule nic nevyřešili, spíše spustily ještě větší žravost a kytky mizely ve velkém.
Vyřeším to výměnou za malé druhy OTOCINCLUS AFFINIS. A hlavně je už nikdy nebudu přikrmovat
U mě dökud byly ancíci malý tak jsem o nich téměř nevěděl, vůbec jsem je nepřikrmoval a rostli jako z vody, jakmile dorostli cca 5cm strašně mi zničili některé druhy echinodorů, začal jsem přikrmovat granulema ale stále šli do kytek! Tak jsem je odlovil a dal do jiné nádrže k terčovcům kde je krmím granulema a kde mi sbírají maso které terčovcům spadne na dno a od té doby mi úplně přestaly ožírat rostliny a to tam mám hlavně echonodory! další zkušenost mám z jiné mojí nádrže kde jsem je krmil okurkama a přesto mi kytky ožírali (opět hlavně echinodory) oni ty kytky přímo ničili, pak mi tu Romy poradil že když je nebudu přikrmovat rostlinou potravou že mi kytky okusovat přestanou, začal jsem je tedy krmit hovězím srdcem a granulema a od té doby si kytek ani nevšimnou! Je pro ně daleko jednoduší vzít si hovězí srdce nebo granule které jim dáme než si někde složitě strouhat tvrdé echinodory!
Mám tři ancíky sp jednoho krunýřovce síťovaného a všem kytky moc chutnaj...už jsou v menší louži a tam taky zústanou...krmím rozmanitou stravou.
0 03.03.2009 22:31 Zdenek58 Mám 3 ancistrusy nějakých 7 let (jeden je ještě o něco starší), živé krmení viděli leda v mládí, pak ještě mražené, krmím tabletami, ale do rostlin se nepouštějí... Ale mám jenom cryptocoryne affinis a cryptocoryne pontederiifolia a ty jim třeba nechutnají
.
přesně z tohohle důvodu ode mě neuviděj ani lupínek
přikrmuju syrovým masem, tak uvidíme, jak se nám vyvinou
Před delším časem jsem toto téma diskutoval s rostlinoznalcem Václavem a ten mně v tom názoru jen utvrdil.
Když se tak nad tím zamyslím, začali ancistrusi mi žrát rostliny až když jsem začal přikrmovat krmivem pro ancistrusy
Podle mě ve tvém případě muselo sehrát roli více faktorů. Já mám zkušenosti přesně obrácené
Nemusí být. Sám mám několik ampulárek a další plže viz prezentace a všímají si pouze poškozených či odumírajících rostlinek, na zdravé nejdou.
0 03.03.2009 16:11 paolik – Re: Yirka
Potom jsem tedy v bezvýchodné situaci. Když nebudu přikrmovat zeleninou tak mi začnou okusovat šneci.
Dovolím si oponovat a to nejen z vlastní zkušenosti.Je tomu právě naopak.
Ancistrusi si začnou všímat rostlin až když je přikrmuješ zeleninou. Je to opravdu takový spouštěcí mechanismus. Tato vlastnost je, bohužel, nevratná, jak jednou začnou už je to neodnaučíš. Taky jsem tak dopadl a krásné echinodorusy byly za pár týdnů skoro na odpis. Ancistrusy jsem vyměnil, nové přestal přikrmovat zeleninou a prosperuje obojí, rybky i rostliny, které se naštěstí vzpamatovaly.
Otocinclus Affinis
mají je skoro stále v Brně ve Sklorexu. Bývají tam ve velice dobré kondici. Jsou to importované rybky, proto bývá problém s jejich aklimatizací na akvarijní podmínky. Mám jich 8ks a neměl jsem s nimi sebemenší starosti. Velice pracovitá rybka (řasožrout) do každého akvárka.
Jistě, kořen tam mám. Viděl jsem je na něm dvakrát. Nejraději ho mají krevetky black crystal.
Díky tvému odkazu jsem zjistil, že existují i velice malé druhy krunýřovců (OTOCINCLUS AFFINIS). Teď je jen sehnat. Díky.
Nejsem odborník na akvarijní rostliny. Je dost možné, že mi nežerou Cryptocoryne, ale Echinodory. Některý druhy jsou si dost podobné. Mám je v aquarku od začátku, kdy mne nezajímalo, co tam mám. Teď by mne to zajímalo, ale těžko to zjistím přesně
U ancíků to funguje tak, že dokud jsou malí, tak žerou téměř výhradně řasy. Pokud už jsou větší (cca tak od 6 cm), pouštějí se i trochu do rostlin. Hlavně v případě, kdy nejsou rostlinami krmeni (salát, okurka,...). Já se spíš divím, že si vybrali zrovna kryptokoriny... ale nevím, co tam máš za jiné kytky.
Doporučuji prostudovat
catfish.cz
EDIT:já věděl, že to tam někde je:
catfish.cz/…
PS:předpokládám, že kořen v akváriu pro krmení krunýřovců máš.
0 03.03.2009 10:16 Mrakoplash – Re: FranzFritz
Celkem jim chutnají Echinodory
To je normalne
Ked uz raz zacnu ist do rastlin, tak to nezmenis.
Ač ancistrusy přikrmuji, v akváriu rostou řasy, všímají si žrádla i řas málo a dávají přednost rostlině, myslím, že je to nějaký druh Cryptocoryne. Jiné rostliny nežerou. Vyžerou velkou plochu povrchu listu, který po čase začne odumírat. Rostliny byly pěkně roszrostlé a husté. Ze začátku si jich ancistrusi nevšímali, ale po čase jak vyrostli asi na 6 cm, ji celou zmasakrovali. Byli pouze dva. Raději jsem je odlovil a čekám jak se situace vyvine. Odumřelé části rostlin teď spásají krevetky.
Je toto chování acistrusu normální, že dávají přednost nějakému druhu rostliny před krmivem a řasami?
Starší reakce
Starší reakce
su krásny,nech sa ti darí snimi
Nedá, někdy se tře samec každý měsíc, jindy se mu třeba rok nechce.
0 09.02.2009 20:25 Jeff A ještě jedna....
0 09.02.2009 17:59 Usine – Re: Malapa
Napsal jsem to špatně. Jsou to albíni říká se jim Ancistrus Gold. A nejsou to u ryb jediní albíni takto vypěstovaní.
Ale to co Landvir rika to prece nevylucuje, naopak
Zajímavé to je, gen albinismu by měl být recesivní, ale jak vidět, není to stoprocentní pravidlo a genetika je složitější. Jisté je, že oba rodiče musí být nositeli tohoto genu.
Ahoj taky mám ancistruse zlatý a měly rodiče normální. Je to zajímavý. Přírodo, přírodo!
Nevím, ale pokud ryba nemá pigment, oči jsou červené od prosvítající krve skrz vlásečnice, tak je to albín.
Nevím jak to konkrétně funguje u téhle mutace, ale obecně ano, když je mutace recesivní, může ji dominantní forma přenášet...
0 07.02.2009 19:58 Jeff Takže je to normální,jo? Takže bodou zlaťáci, tak ty si nechám.Dík
0 07.02.2009 19:11 Usine – Re: Jeff
Nebudou to albíni, ale zlatá forma.
0 07.02.2009 18:42 Jeff – Ancistrus albín
Ahojte, mám dotaz, narodili se mi ancistrusi, včera jsem je přelovoval ze společenské nádrže, asi 30 kousků (docela fuška) a dva z nich jsou albíni, jak je to možné?Stává se to? Mají tak týden, vybarví se ještě? Rodiče jsou
Krunýřovec sp. (obyčejný), nikde jsem to tady nenašel, ale je tu hodně témat, tak se omlouvám jestli zakládám nové téma zbytečně.
Starší reakce
Nesmysl, klidně do takového akvária dej 10 malých ancistrusů, až povyrostou vybereš si jednoho samce a všechny samice co budou. Ostatní samce dáš pryč, pokud budeš mít velké štěstí, zůstanou ti 3-4 samičky a to je ideální poměr k jednomu samci.
Ahoj, neviete nahodou, dorastu odhryzene plutvy ancika?
Přidat reakci
1 ...... [48] ...... 65
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 50902x