Ancistrus - chov
V akva se mi začli nekontrolovatelně množit ancistrusi a prakticky neuplyne týden, abych si nevšiml dalších prcků. 200litrové akvárko není nafukovací, takže je potřebuji vylovit a prodat u nás v akvaristice. Jenže jak je vylovit, to je ten problém! Okamžitě se začnou schovávat a nemám šanci. Neměl by někdo radu?
Starší reakce
No je to dokonce obvyklé, že v této velikosti se do toho pouští.
NO tak to je jasné, já bych ho daroval i tak.. Zbavuju se jednoho velkého a čumím do akvaria a vidím něco malinkého na listech Echinodoru...mám tam malí ancíky
Je možná že párek velký asi 5-6cm muzou mít mlade?
v inzerci ho taky můžeš darovat
To zatím ne....ja veřím že se mi podaří ho někomu darovat
Uli, zkoušel si vůbec inzerci???
To je šílené jak je ten svět malinký
Asi se budu muset někde poptat místních jestli někdo nechce ancíka
Tak to je smůla. Snad by si ho vzal někdo z dětí ze školy. Kdejaké dítě má doma akvárko a někomu se třeba bude hodit.
Zaječí znám velice dobře. V okolí kolem kostela jsem jako dítě trávil prázdniny
Sááákra, ja to víš??
Ze školy jsem nějaký ten pátek pryč,ale co si pamatuju tak nic takového jako centrum volného času tam není
Ale je tam rybářská organizace,ale to jsou staší pánové co jen chytají a klábosí u piva
25 litrů je na odrostlého ancistrusa opravdu málo, i kdyby tam byl sám. To s darováním je dobrá rada. Když jsem měl nechtěnou rybu, tak jsem ji zanesl do místní školy.
Vy máte základní školu na kopci u kostela, tam bude taky určitě nějaké centrum volného času
On je to kus chlapa
Asi budu muset rozhodit sítě jestli někdo o někom neví..No tak burza bude v Brně až někdy v září. žádná jiná zu v okolí není
Uli, já takhle nechtěnýho ancíka odnesla na akva burzu a dala dala no prodejci kterej prodával ancíky
A nového do tak malého akvárka nekupuj. Vyroste a co potom? Ani se do takového akva nehodí.
Práve nikdo z mého okolí akvárko nemá...o tom jsem už uvažoval...
Radši si kup malého a tohoto někomu daruj.
0 17.06.2009 13:34 NNNTomas – Krmení vykulených ancistrusů
Čím mám krmit vykulené ancistrusy kterí už vstřebali žloutkové váčky?
Je možné dát na pár dní na sluníčko flašku s vodou (třeba i s listem salátu) a nechat "pokrýt" mechem? A pak jim to celé (bez té vody) hodit do akva?
Starší reakce
Podle fotky je i nepřirozeně nafouklej...
Asi není. Nikdy jsem to u ancistrusů neviděl. A bohužel ti asi ani nijak neporadím
chci se zeptat,jestli je normalni,ze ma u zadecku neco co vypada jako vzduchovy vak???viz foto
To nesouhlasím, jistou samičku máš až tak od velikosti 7-8cm. Čtyři centimetry velcí, jsou tak odrostlá mimina. Běžná velikost dospělých dobře živených ancistrusů je 11-15cm. Smaozřejmě to jsou ryby staré několik let.
Ancíci rostou relativně pomalu,mě se narodili 23.prosince 08 a ten,kterého jsem si nechala má sotva 2cm...
Kdy úplně dospějí bohužel nevím,ale kamarátce se samička poprvé třela myslím zhruba ve dvou letech věku.
Jinak já ancíky krmím kopřivou,bramborem,mrkví,okurkou,popř. nítěnkami
maso vyhod na druhy den.zacne sa roskladat a privedies si dajake choroby.
Zdar,
Jak rychle ancíci dospívají? Kdy se dá rozeznat pohlaví? Máme 4 ks od února 09, všichni rostou ale vypadají stejně, žádný nemá ty "vousky" navíc na tlamičce, jen takové 2 výčnělky nad očima.
Podařilo se nám koupit tedy 4 samičky nebo je ještě brzo na určení pohlaví?
Díky,
H.
Starší reakce
ze zacatku,i ted sem ho krmil/mim vlockama "Sera Flora"
Problém to není, ale např. patentky se mohou ve výkalech "seřadit" takto za sebou a vytvářet dojem "článků"...
0 30.05.2009 10:18 ondra08 – Re: MrHahaha
Nekrmil jste náhodou srdcem nebo jinými druhy masa, kde je taková,,blanka", která se musí odříznout, jinak to ryby těžko stráví a serou dlouhý bílý výkaly?
patentakami ne,ale mam zive artemie...je to snad problem???
Obávám se, že z těch fotek až na jasnovidce nikdo nic nevykoumá. Nekrmíte náhodou živými či mraženými patentkami?
takz esou to ty vykaly???ja se o nej troch bojim,pac mi jeden uz zemrel...a taky mam sve prvni AQ...
aha - tak to bych nějak moc neřešila
zvlášť u krunýřovce
asi sem se vyjadril troch spatne...neni to upe clankovany je to tvoreny ze zhruba 3-4 casti,ktere sou spojene nejakou tenci vrstvou...fakt doufam,ze to sou ty vykaly...jo a ma to takouvou bilo-sedou barvu...
je to článkovaný, tak se jedná o parazita. ale budeme si muset počkat na lepší fotku nebo jestli se k tomu vyjádří někdo, kdo má zkušenost se střevními parazity.já na tom obrázku totiž nejsem schopná rozeznat ani ty články.
je to hrozně rozmazaný, sorry. tyjo, ale jestli je to fakt parazit, tak je to macek.
jo, jinak - dej ho do karantény, parazitární onemocnění se lečí docela ztuha a kdyby to chytly další ryby...
a este jedna
je to clankovany mam uz ty fotky,ale sou nic moc tam kde sou sipky to zacina...
prosimtě a jakou to má barvu, strukturu...pod pojmem cancourek je dost těžký představit si přesně to, co máš na mysli. nehledě na to, že ancistrusi jsou experti na výrobu dlouhých výkalů (klidně 3 cm i víc
)
hledal sem ho a nemuzu ho najit tak aby byl poradne videt.jen chci este dodat,ze se ten cancourek zkratil z cca 3cm na 0,5 cm.
ja vim,fotak ma tedka mama a ta se vrati az v sobotu.me to na brisni strane mezi tema dvouma ploutvickama v zadu
zkusim hodit foto aspon z mobilu...
Mam problem,mozna.Nevim jestli je to normalni tak se radsi zeptam.Mam acistruse nevim jak dlouho zije ale ma asi 3 cm i s ocasem.mezi zadnima ploutvickama mu kouka nejaky "cancourek" a nevim jestli to neni neco jako napr. tasemnice.Prosim odepiste co nejrychlej uz mi jeden umrel,ale myslel jsem,ze to bylo spatnou stravou...
P.S. jestli to je samice nebo samec OPRAVDU nevim...
prosim popripade odopiste i jak se toho zbavit...
Jakmile se jednou naučí na rostliny (a krmení zeleninou k tomu napomáhá) již je to nevratné. Masitou potravu bych nenechával déle než přes noc.
No dostaly dalsi kus melouna a stejne kytky zerou i na dale, ale jen co se dostanu nekam do akvaristiky tak jim zkusim koupit nejaky ty granule. Nevite nekdo jak dlouho muze zustat to maso (syrovy a nebo vareny) podvodou aby se nezacalo kazit? Jinak co se tyce kytek tak doporucuju zatizit matickama (pouzivam nerez M14-16) pak ikdyz je podhrabou tak nic nevyplave. Jinak me zatim hrabat nezacali a to jich mam sest
.
0 29.05.2009 09:21 kiss – Re: teabe
bouzel jejich rec neumim
Už jsi mu zkusil domluvit?
0 29.05.2009 09:08 kiss ale on nehrabe vtom ale pod to a vsude okolo
Přidat reakci
1 ...... [46] ...... 65
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 50902x