Ancistrus - chov
Tak to máš celkem jiné počítání u těch ryb na prostor. Měl jsem dojem že to je 1 ryba 10cm krychlových (přepočítano na malý druh rybky). Zatím to nechám tak jak to je. Rovnováhu tam mám ale takovou křehkou.
Obecně se počítá 1 cm ryby,je 1 l vody,jen anténovec má kolem 14 cm.U skalár se počítá min.30 l na kus.Pochybuju,že z původního objemu se po osazení akva odečetly jen 3 l.Pokud je mnoho ryb,jsou větší odpadní látky,snižuje se kvalita vody,přibývají NO látky a ubývá kyslík.Pak se přidají řasy.To je začarovaný kruh,ze kterého dostaneš nádrž jen ty.Rovnováha se tvoří dlouho.
Silně přerybněná? A kolik ryb bych měl mít? 2 nebo 3 gupky? Uvažuji že bych prodal skaláry ale není komu.
Ne nejde. Musel by být jedině na krycím skle a stěmi vibracemi bych jej tam sotva dával.
To je naprosto normální chování krunýřovců.Pokud se jedná o Tvou nádrž 60 l,tak se nediv,je silně přerybněná.
Ale přes den je vzduchování vcelku nanic, spíš jen vizuální efekt. Když už vůbec vzduchovat(nejsem příznivcem), tak na noc. - Předpokládám tedy, že bublifuku říkáš vzduchování a ne filtru. Filtr pochopitelně nevypínat vůbec!
Nejde ten vzduchovací motorek umístit nad úroveň hladiny v nádrži?
No bude to znít divně ale z důvodu bezpečnosti na noc externí motor vypínám. Jako dnes v noci byla bouřka nehodlám riskovat že motor chytne zpětný chod
0 08.09.2008 18:52 marsz Ten bublifuk by měl jet spíš v noci. Kyslíku bude asi málo.
Tomu se říká přídatné dýchání.Krunýřovci naberou vzduch do trávícího traktu a v žaludku,nebo ve střevech se silně prokrvená sliznice postará o to,aby se dostal kyslík do celého krevního oběhu.Přebytek vzduchu odejde tlamkou,nebo si rybka,,upšoukne".
Co znamená u ancistrusů, že vyplavou na hladinu naberou vzduch a pak se přilepí na kameny, vydají podivný zvuk a vypustí bubliny (nabraného vzduchu) to jsou jejich námluvy nebo jim něco nevyhovuje? Mám samce i samici je to kupované v páru. A mám obavy aby mi neuhynuli ... P.S tohle dělají jenom večer když nejede bublifuk
sameček je schovanej ahlídá si svuj úkryt..a máš ancistruse sp...ranunculus je vzácnější druh
0 07.09.2008 17:08 Evicaaa OK, já nevěděla, že jsou to malé rybky, myslela jsem, že je to prostě jen nějaká zmenšená verze.
Tak díky za objasnění.
0 07.09.2008 16:01 mckyta – ancistrus
zdar lidi. ancistruse jsem koupila normálně ve zveráči ( a to není velkej zveráč ). Moje samice má asi 7cm na dýlku. je to macek. Nedávno jsem si k ní koupila ještě malýho samečka..ale po pár dnech se po něm slehla zem..by mě zajímalo, co se s nim stalo..
0 07.09.2008 15:02 Hároš DeFalco A co jsi myslela,ze prodavaji ve zverimexu za zvirata? Starsi,ktera uz moc dlouho nevydrzi a zakaznik bude muset prijit brzy znovu
? Dobra obchodni strategie,ale zase tech starosti,nez vyrostou a zestarnou... Jasne,ze tam prodavaji mlade kousky. Kdyz si koupis vodni zelvu,ktera ma krunyr jak padesatikorunu,tak to neni nejaky maly druh,ale vyroste ti jako ten tvuj ancistrus.
0 07.09.2008 14:31 Bexim mí máme jednu akvaristiku kde jsou i spešl rybky(pirana plodožravá,nožovec,rypouniatd.)a tamrybky nevykupují a dospělíancistrusijim docházek už z odchovny
tohle je otázka roku..
Ještě takovej detail..dorůstaj neznamená že narostou..máš malý akvárko,takže pokud je nebudeš přirkmovat spešl žrádlem,tak ti možná nevyrostou víc jak 10cm
0 07.09.2008 13:29 oldkiwinka – Re: Evicaaa
Dospělé rybky dávají do akvaristik pouze v případě, že je dále nepotřebují, nebo se jich zbavují z nějakého důvodu. Mladých ryb se zbaví, dospělé si nechá pro další odchovy.
0 07.09.2008 12:33 Bexim většinou....u nás prodávaj občas aj dospěláky ale jsou dražší
0 07.09.2008 12:19 Evicaaa – Re: Bexim
Mláďata?? Takže ve zverimexu mají vždycky mláďata??
0 07.09.2008 12:14 Bexim máš mládata
a máš 100% ancistrus sp.
0 04.09.2008 19:12 jirkaa – Re: Gerrik
co vím já tak 10-12,max.15kč,samozřejmě chtěj co největší,ideální minimálně od 3cm v těle.bohužel ted v létě se moc neprodává,navíc podle mě je ancáků těžký nadbytek.dost lidí je nosí i zadarmo nebo za trochu krmení.i když možná jiný kraj,jiný mrav...
0 04.09.2008 18:40 miro03 Ancistruse berou obchodníci tak 3,5 - 4 cm velké, běžná praxe je vykupovat za polovinu prodejní ceny v akvaristice.
Na Slovensku Ancistrus 10-12sk-nakupujú obchodníci. U Vás neviem.
tak ja se zeptam kde v okoli Karlovych Varu vykupujou ryby. Objel jsem nekolik akvaristik a vsude mi rekli, ze ryby neberou, protoze maj centralni filtraci. Byl jsem i v Plzni.
Nevíte někdo za kolik se tak běžně vykupují ancistrusi a jakou délku by ryba na výkup měla mít? Mně se ty potvory množí jak zběsilý, tak že by ch si takhle vydělal aspoň na krmení. Příp. zkušenost kde v HK vykupují rybky. Díky
Starší reakce
tak si je pořiď..oni ti to trošku sklidí dorána
pěstují si řasy na žrádlo?
0 30.08.2008 21:18 sokar Vím že to do tohoto téma nepatří ale chtěl bych se zeptat všech co chovají obyč.krunýřovce jestli vám taky dělaj takový velký množství detritu.Mám 3 obyčejný a přes noc není problém udělat tolik detritu že písčité dno je spíš černé.Je to normální??Krmím 1x za den a vždy to všecko zmizne,ale mám tam taky krunýřovce L25.Že by tolik detritu dělal on??
Díky za názory.
0 30.08.2008 20:04 jirka4 – Re: wladys
Protože tomu vůbec nerozumim a je to dost drahe přes Čd .
Pokud vím, tak na skladě byl poslední samec...
zkus to přes gigaakvarium..všimnul sem si že to maj v ceníku
0 30.08.2008 12:35 jirka4 – Re: petr
Mno to by mě taky zajímalo
0 30.08.2008 12:34 petr – Ancistrus ranunculus
Dobrý den, nevíte kde bych mohl sehnat tohoto zajimavého krunýřovce v Ostravě ?
Starší reakce
0 25.08.2008 21:17 happy85 – Díky díky díky
Super, to by snad mohlo fungovat. Díky moc
0 25.08.2008 21:01 Tereza Prťata seč nejlíp loví v noci, kdy vylezou z úkrytů a jsou přichycení na skle. Najednou rozsvítit v pokoji (ne akva) a než se vzpamatují, pár jich "seškrábnete" síťkou.
Nevím, jestli to bude fungovat na ancistrusí prťata, ale odrostlé kousky se dají chytat do klasických sklenic od kečupu s návnadou uvnitř. Možná by stálo za pokus políčit na ně podobnou, ale menší "past" - skleničku s úzkým hrdlem?
0 25.08.2008 17:37 happy85 – Re:
Díky za rady, pokusím se je dostat do nějaký skleničky, ale jestli mi dojde trpělivost tak je proženu odkalovačem
nevim jak s lovenim nekolika desitek ryb ale me se ve spolecnem akva osvedcilo nejlepe dat jim tam nejaky ukryt (koren,truka,kokos) oni tam zalezou a prisajou se a vy je s tim vyndate a jak uz tu nekdo psal date pod ne ve vode sitku a jak ten ukryt vyndavate z vody tak se pusti a mate je v sitce, ale rikam funguje to jen na par jedincu lovit tak desitky mladych tak by to asi trvalo mesic
0 25.08.2008 14:49 Prcek – Pche, to si das....
jsou to potvory mazany a rychly, parkrat uz jsem musel vystehovat vicemene cely akvarko.
0 25.08.2008 11:41 happy85 – Pls poraďte
Zdravím, mám stejný problém, mám ve společenské nádrži cca 15 malých 1,5cm ancistrusů a už teď se děsím jak je budu lovit... můžete mi prosím poradit co teď? Bohužel jsem si nevšimnul že sameček seděl na vejcích
Přidat reakci
1 ...... [50] ...... 65
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 50902x