Ancistrus - chov
0 13.01.2010 07:48 obok – Re: Gerrik
jj mám zajištěn všechen odběr a ani to nemám daleko je to jeden pán co bydlí přímo podemnou.takže v pohodě
Ja bych to skombinoval s emerznima rosltinama a udelal paludarium..to bych chtel..;)
Můžu se zeptat proč zakladáš odchovnu? Máš zajištěný odbyt? Mně se ty mršky plodí jak zběsilý, a už nevím kam s nima
0 12.01.2010 16:15 dvorak [94] - Rostliny Prezentuji zde akvárko:Ancistrusárium s gupkama
Chci v ní rozmnožovat ancistrusy.Gupky jsem tam pořídil proto,aby tam bylo živo.Živo proto,že jsem sehnal pouze mladé ancíky a proto bude trvat nějakou dobu,než dospějí a dají se do množení.Do té doby já nechám v akva i Gupky.Až příjde čas množení ancíků,půjdou gupky do jiného akva.
Pokud jsi sehnal už starší ancíky,tak si myslím že gupky tam v poho budeš mít,pokud vždy mladé zavčas přelovíš do jiné nádrže.
Když budeš chtít,tak mi napiš vzkaz a rád ti pomůžu a napíšu,co mi radili v akvaristikách a i na jiných webech před založením takového akva.
Držim palce
0 12.01.2010 15:01 obok *pokrylo (chybička se vloudila)
mno, pokud chces chovat antiky a pavi ocka pro sebe a par svych znamych jako hobby, tak ok, ale rozhodne se to nevyplati. mam znameho, co se zivi tim, ze vozi rybky do Nemecka a sam by je nechoval ani za nic, vyjde to proste moc draho. jeste chapu, ze nekdo chova malo bezne druhy, ale pavi ocka fakt temer nikde nechteji.
je vidět, že jsi odborník...
buď chceš chovnou nádrž nebo pro potěchu oka - to je asi zásadní otázka, kterou by sis měl položit. v odchovně ti musí být jedno, že u hladiny nic neplave...
0 12.01.2010 13:15 obok No jo ale u hladiny a pod ni bude hodne mista.Tak jsem ho chtel nejak jeste vyuzit.a anciky budu prolovovat do elementky.takze pavi oka na to nebudou mit sanci.
0 12.01.2010 13:15 Wexelo Nevím jak u vás, ale tady se to nevyplatí. Ancíky a očka nikdo nechce ani zadarmo, takže aby jsi je pak měl kam dát.....
rozhodně bych nedával pro odchov ancíky a paví očka dokupy - nerozplavaný ancíky ti páváci sežerou a ještě ti pořádně nakadí...
0 12.01.2010 07:17 obok – Odchovna ancistrusu a pavích oček
ZduřZduř všem.Budu zakládat odchovnu ancistrusu a pavích oček.Akvarko bude 80x40x35.ancistrusy byly jako hlavní a pak mně napadlo že muže dát i něco do zbytku vodního sloupce.Samozřejmě budu mít i elementku na anciky a na pavi oka.Prosim všechny o to aby poslaly rady co a jak udělat,čemu se vyvarovat,proste vlastní zkušenosti.Dik všem
Dávám syrovou mrkev okurku papriku spařenej hrášek a file.........Zkus to Václav
0 10.01.2010 07:02 Hajtmanek Dinamit napsala: Mě ostatní akvaristi poradili, abych jim tam dávala list vařenýho zelí, že když je na to naučim, tak že prý si kytek ani nevšimnou. Včera poprví dostali kus, a jenom se po tom zaprášilo. Zkus to a uvidíš 0 09.01.2010 21:02 BILAS není vysoká teplota?... mě to dělal při vyší 26-7 C
Ne, pokud je to krupička, už jí mají všechny rybičky.
0 09.01.2010 20:19 jasper – Re: Malapa
mám ho kdyžtak předělat do jiného akva??aby se ostatní nenakazily
0 09.01.2010 20:18 jasper
Začít léčit, nehvyšší čas.
0 09.01.2010 19:58 jasper – Re: Malapa
žádných bílých těček jsem si nevšiml ,ale jak jsi psal žábra se mu nepohybují
Prohlédni ho pečlivě, pokud má na sobě krupičku, tak týdn určitě nepřežije, zvlášť, pokud to má už 10 dní.
0 09.01.2010 19:35 jasper – Re: jasper
myslís ze to vydrží kdybych to začal léčit az prístí týden
0 09.01.2010 19:21 jasper – Re: Malapa
má to uz asi 10dni ,pokusímse to hned léčit ale přes týden nejsu vůbec doma
Vyměnit polovinu vody, pozorovat, zda se situace zlepší. Pečlivě prohlídnout ryby, hledat krupičku. Pokud jeto krupička ihned léčit. Tady se názory různí, já osolím vodu a dávkuju Anti Ichtin a to v silnějším dávkování než se na něm uvádí. Po dvou dnech vyměnit alespoň polovinu vody, znova osolit, znova podat léčivo. Do 10 dnů by mělo být po nemoci, včetně vývojových stádií.
0 09.01.2010 19:08 jasper – Re: Malapa
dobře co bych proto mněl udělat ??
Tohle chování značí závažný problém, řeči že je to normální, jsou nesmysl! Ancistrus žádné přídavné dýchání nemá. To že se v nouzi umí nadechnout, zadrží vzduchovou bublinu v žábrech, je něco zcela jiného, než je například přídávné střevní dýchání jiných sumců.
Pokud mají ancistrusi problém v noci, stojí těsně u hladiny, chodí se "nadechnout", je problém v nedostatku rozpuštěného kyslíku. Vypnuté vzduchování, někteří neznalí lidé, na noc vypínají vzduchování. Naopak v noci, kdy rostliny kyslík z vody odebírají, vydechují CO2, je potřeba provzdušňování nejvyšší.
Také v začátku invaze obrněnky neboli krupičky, mají ancistrusi první napadené žábry a nedýchají, často nehýbou vůbec žábry a jen se nadechují vzduchu. Neí ale nutné propadat panice, krupička se dá u ancistrusů snadno zvládnout, pokud se začne léčit včas.
0 09.01.2010 18:52 jasper – Re: jasper
1/3 vody vyměněna filtr vyčištěn ale aji tak to nejak nepomohlo
0 09.01.2010 18:47 jasper Voda je okysličena dost,mohl by být problém třeba v tvrdosti vody ???
0 09.01.2010 16:10 luckyluck Jak tu bylo nasáno u anciků je to normání, ale každých 20m je to dost...špatná voda ...a taky asi špatná filtrace..teda pokud akva není napuštěné 3 dny
Nerekl bych ze je to normalni, me to delal ancik kdyz mel malo okyslicenou vodu, pak sem začal víc cerit hladinu, tim padem se zacala vic okyslicovat voda a prestal to delat. Takze si myslim ze to je neco s vodou.
Škoda že tu nemáte prezentaci, člověk může pak lépe poradit. Ale všechno nasvědčuje tomu že v nádrži není dost kyslíku. Možná i proto opustil jikry. Jak už tu bylo řečeno, vyprat filtr a vyměnit třetinu vody a mělo by to pomoci.
U ancíků je tohle chování celkem běžné, mají přídavné dýchání, díky němuž jsou schopni dýchat i vzdušný kyslík. Nicméně pokud je v nádrži všechno v pořádku, tak to nedělají. Pokud takto vyjíždějí k hladině často, značí to, že něco není s vodou v pořádku a chce to nádrž zkontrolovat.
0 09.01.2010 12:51 Luboš Viď, že si nedal ryby do čerstvě založenýho akva, pak by to vyjíždění ancíka k hladině totiž mohl značit průšvih....
viz zakládání akva:
www.horacovoakvarium.cz/… 0 08.01.2010 22:14 losos vyměň v akvárku 1/3 vody a vyčisti ten filtr jestli je zanesený,no a že nežere to může být tou vodou nebo třeba žere ale není to viděť nebo žere tak málo že sis toho nevšiml,nebo mě teď zrovna napadlo ancistrusi sou háklivý na okysličenou vodu jestli tam nemáš nejakej zdroj vzduchu třeba bublací moturek vůbec by to neuškodilo ho tam dát,třeba po výměně vody a vyčištění filtru se ancik srovná a začne žrát uvidíš časem,zkus mu tam kdyžtak hodit na dno plátek okurky jestli se na něj přisaje řek bych že to žraní se srovná ale chce to čas
0 08.01.2010 22:02 jasper – Re: losos
mohla by být příčina ve filtru byl velmy zanešený ,ale co sním že nežere???
0 08.01.2010 21:55 losos tohle dělaj ancistrusy kvůli špatné vodě já se ancistrusy zabejvám a chovám je. kůli špatné vodě jsem již přišel o jeden 16cm chovný kousek vylezl mi z akvárka. ale s tou výměnou vody je to pravda většinou tro pomůže a neboj se nemoc to neni
0 08.01.2010 21:42 jasper – Re: grizly
no nwm jestly je to normální ancí mněl před týdnem jikry ale opustil je jikry bohužel jsem musel odstranit a ancík začal vyjíždet k hladině každých 20m a přestal žrat
Je to u nich běžné chování. Neměj strach, nemocný není.
0 08.01.2010 21:19 jasper – Ancistrus vyjíždí k hladině
nwm co sním je dělá to pouze sameček a ostatní ancíci nic mohl by být nějak nemocný ??? prosím poraďtě
já mam taky dva a vidívám je jíst každý den co krmím rbky, ať už vločkama, nebo patentkama a normálně si na signál (lehké ťukání na sklo) připlavou i se zbytkem rybek najíst.. a to že by nejedly, to se nedá říct..
Taky mně nejdřív pásli řasy, ale záhy začli svědomitě chroustat kytky
Škoda .
0 06.01.2010 18:37 Ploutev – Anci
Nejhorsi ryba v akvariu s rostlinama.
Přidat reakci
1 ...... [40] ...... 65
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 50902x