Ancistrus - chov
0 23.08.2008 20:28 jirka4 Mno to je ten zlatej černookej
myslim že jde o golďáka,takže snad v náký akvaristice?popř.zkus inzerci
0 23.08.2008 20:20 jirka4 – Ancistru sp. Lemon L 144
Nevíte kde by je měli v Ostravě ???
Starší reakce
0 28.07.2008 08:55 Anuska – zelenina
No, já tomu, že vše pomřelo (případně i na dusičňany) věřím. Hlavně v zimě a na jaře může vysoký obsah dusičňanů v rychlené zelenině nadělat paseku, ale spíš u mladých ancíků. V létě a na podzim bych se toho nebála. Taky je potřeba zeleninu hodně dobře proprat v teplé vodě. Osobně bych ráda krmila jen tabletama atd, jenže ten můj mlsoun po dni bez okurky ožírá kytky ve velkém, asi je to závislost - salát, rajče, brambora - to mu nic neříká, jede jen v okurkách
Já tito věřím, ale nesváděl bych to hned na dusičnany. Spíš bych popřemýšlel zda jsem ten salát spařil, nebo jinak ošteřil, abych ho zbavil třeba zbytků případného postřiku. Mně jde jen o to. že podobnými rychlými soudy, které čte spousta lidí je nevědomky odradíš od něčeho, co by třeba jejich rybkám prospělo.
0 27.07.2008 21:13 dajos [10] 0 27.07.2008 21:11 Jirka88 ještě sem se chtěl zeptat....muj ancik ma 4,5cm a moje akvarko 37litrů...jak bude velikej jako dospělej?maximum je 14cm což vim ale taky vim že ancik přestane růst když je nádrž malá...
o to se vůbec neboj ani nebudeš vědět jak..
Bacha na strevni parazity.Hovezi maso by asi ancik zrat nemel vubec i kdyz i u me ve spolecny nadrzi s tercema si sem tam ukradnou co popada na dno.Kazdopadne okurka je pro ne urcite prirozenejsi
.Nech okurku v akva par dni a uvidis jak se do ni pusti az zmekne.
tak to je hustý
já jim tam hodila okurku a ani se toho nedotkli, spíš jedou po hovězim srdci, který dávám terčům, ale aspoň to po nich ukliděj
občas jim tam hodim tabletku pro ancíky, ale taky z toho nejsou zrovna nadšený... asi mám ňáký masožravce
Tak jinak, když po podání salátu do druhého dne uhynulo komplet vše co bylo v nádrži, několik desítek malých ancistrusů, tak v těh listech salátu něco bylo. Nemusím nic vědecky zdůvodňovat, výsledek byl jasný.
Nevím jak jsi na tom s duičnanz v nádrži, ale pochybuji, že by v kolečku okurky či lístku zeleniny byla větší koncentrace než v nádrži.
Tady došlo opravdu k nedorozumění. Tím riskováním zdraví, potažmo života ryb, jsem nemyslel zeleninu jako takovou. Jde spíš o to, co ta zelenina obsahuje. Rychlená zelenina je plná dusičnanů, lidi to vydrží, rybičky občas ne. Osobně mi odešel komplet výtěr po nakrmení listem salátu. Proto jsem psal, že není důvod riskovat, když je spousta sušených krmiv s podílem zelené složky.
0 27.07.2008 02:02 Anuska – re: Malapa
Asi jsi nepochopil, ale nevadí
Nejde o to, kdo dál dočůrá ( jako holčička Tě stejně netrumfnu), ale že při špatné péči většinou rybka neprospívá a umírá - šesti lety a dobrou kondicí dokladuji to, že mu okurka rozhodně neškodí a tedy neriskuji život svých ryb, což je heslo, na které jsem reagovala
Jo a není nafukovací, fakt sežere kolečko denně, nevím, kam to dává, ale podle množství produkovaných hovínek tuším
S věkem to nemá zas ak moc společného, mimochodem 6 let je tak ideální věk, kdy je ancistrus plně vzrostlý, dospělý. Pokud bych přistoupil na tuhle diskusi, kdo dál dočůrá
tak jedna samice co mám doma, je deset let stará nějakých 15 cm velká a okurku nikdy neviděla.
Ancistrus se údajně dožívá i dvacet a více let.
tak udělej menší kolečko a dávej mu ho spíš navečer, nebo až se zhasne osvětlení, určitě mu to přijde k chuti
0 26.07.2008 13:22 SoX – vokurec
Já dávám pravidelně vokurky a žerou jak divý. akorát jednou sem ji zapomel vyndat (zbytek) a kdyz sem ji chtel vyndat tak se mi rozpadla tak prisla na radu sitka a to uz slo samo
je to jedno, moji ancíci vyžrali vždycky spíš vnitřek a tu tužší část snědli jen tehdy, když jsem na okurku zapomněla a nechala ji tam dlouho. Neloupaná okurka se mi líbila víc, protože mi šel ten zbytek nesežrané okurky snadněji vytáhnout-líp do drželo pohromadě
0 26.07.2008 12:37 Jirka88 já sem dal mýmu ancikovi do akva kolečko malý okurky a moc toho nesněd...má se ta okurka oškrábat nebo to je jedno?
0 24.07.2008 21:22 aqalka – co je to za druh ?
koupila sem si ancitruse a nemužu vubec najit jaky je to druh mam v tom zmatek, je hnědy s žlutyma fličkama po těle a špičky ocasni ploutve ma žluty nevite co to je ? davam sem fotku tak se koukněte a řekněte
diky...
Starší reakce
Mě sp. žere okurky, brambory (někdy vařené), cukety, spařené listy pampelišky a kopřivy, ale taky rybí maso (sumeček žraločí - mražený), to chutná hlavně starším krunýřovcům a pardalisovi (krunýřovec pardálí).
Nevím, jestli se to dá považovat za krmení, ale strašně rádi žerou dřevo
0 19.07.2008 17:33 Anuska – to : Malapa
Tak to pr, mému ancíkovi je 6let a rozhodně nestrádá. Papká si okurky a když mu nějaký den zapomenu kolečko dát, tak okamžitě ohryže kytky, takže evidentně o rostlinnou stravu stojí, tak za jeho chutě nemluv
Samozřejmě dostává i tabletky pro všežravce s podílem živočišné stravy, ale třeba na filé z vysoka kašle a nežere ani případně uhynulé rybky, prostě mu to nechutná
ano přesně tak, jsou to všežravci
0 18.07.2008 20:57 Usine – Re: dox
Proč z nich děláte vegetariány, když jimi nejsou.
0 18.07.2008 13:20 Anuska – to : dox
Dík za info, tak ti moji mají smůlu - zůstanu o okurky
0 18.07.2008 12:43 Diesel to tam taky musíš dát jen malej kousek.. podle krunýřovců co tam máš no.. (aby ho snědli hned) já mám nejlépe osvědčené rajče a okurky..
a je pravda že ho tam můžeš nechat i 24 hodin, ale závisí to na velikosti akva , počtu ryb a kolik tam toho nacpeš
u dospělých rybje to v pohodě, ale co mi půl rajčete udělalo po 3 dnech s potěrem ancíků to nechci ani vyprávět
ale to už je dlouho
0 17.07.2008 20:38 Diesel Haracius: Zázrak to může být ale jde o to pro jakou rybu,,, ryby maj taky chutě a každý chutná něco jinýho jako si řikal s těma giboušema...
každopádně bych to zkusil ...
a vyzkoušej toho víc... přes noc to zpracujou a pak uvidíš co jim chutná nejvíce.. jo a dej si pozor hlavně na zeleninu, nenechávej jí tam dlouho! maximálně těch 12 hodin podle mého... uvolňují škodlivé látky ..
s melounem mam kladnou zkusenost
klasickej ancik sp se ho ani nedotknul ale gibiceps po nem sel jako divej...jinak se mi osvedcila cuketa, okurka nebo brambor
Ten meloun neni az takovej zazrak
Přidat reakci
1 ...... [51] ...... 65
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 50902x