Ancistrus - chov
Myslím, že co se týče krunýřovce je jedno, jestli koupíš jednoho, nebo dva...
Já mám dva, jednoho klasickýho a jednoho albionického. Občas jsem si všiml, že při krmení jeden toho druhého odháněl, ale nebylo to nic hrozného. Koupil bych spíš dva...
Toho myslím. A mají být raději dva, i´když to jsou samotáři a pohlaví při nákupu nepoznám? Aby mu nebylo smutno.
Já bych se zase krunýřovců nebál - taky mám 112l a mám tam dva. A mám tam více ryb než ty... Starají se o skla a moc se o ně už nemusím starat já
No i když - občas přední sklo taky setřu...Ale jedná se pouze o toho klasického krunýřovce - Ancistrus sp.
Já mám pocit, že ancistruse má každý, protože to je normální. Ještě dodám, že vody mám pouze 80 l, takže 10 neonek, 6 plat a 10 panceřníčků. Není to moc? Nebo tam může ještě někdo? Řasy nemáme, ale dělá se tam dvě dlouhá vlákna, děti říkají, že máme podvodního pavouka.
0 07.01.2008 12:56 Naďa [33] Máme plánovat ancistruse nebo ne?
Akvárko 112 l (viz. prezentace) se zabíhá, amoniak, NO2 na nule, NO3 15.
Máme 4 neonky (doplníme na 10)
6 plat
1 skvrnitého pancéřníčka (dokoupíme 2-3)
1 zeleného pancéřníčka (dokoupíme 2-3)
Ancistrus se nám líbí, ale nechceme přerybnit. Máme výše zmíněné počty ryb upravit? A můžem si ještě ancistruse dovolit (1-2 ks)?
Starší reakce
Já krmím Spirulina 35% vločkama, ale žerou i obyčejné vločkované krmivo, mražený cyklop, najemno nakráené mražené patentky... Hlavně krmit hodně, než povyrostou. Nejlépe je chovat v malém akvárku samotné a obden měnit vodu.
0 11.12.2007 22:00 redmaus Děkuji všem za reakce, to video je dost dobrý. Taky krmím okurkou, ale takový nájezdy mi ancíci nedělaj.
0 11.12.2007 21:55 Renitko Měla bych dotaz když už je tu teda řeč o ancíkách :o). Chtěla bych se zeptat čím lze krmit malinečký tak půl centimetrový ancíky? Protože okurka jim teda vůbec nešmakuje. :o) Poradí někdo
0 11.12.2007 20:09 Nobody – Re: rolandmynar
Nebo koupit bio salát.Ten není postříkaný ničím,ale je tak 3x dražší!
0 11.12.2007 20:09 rolandmynar 0 11.12.2007 20:08 rolandmynar – Re: Malapa
Salát v obchodě neobsahuje tak nebezpečné dávky dusičnanů, ale je postříkaný kvůli trvanlivosti a to je zabíjí. Pod teplou vodou a pořádné koupeli je to bezpečné i pro ně.
Tak to pak jo, jinak jsem viděl pochcípat potěr ancistrusů, poté co sežrali list salátu.
0 11.12.2007 20:01 rolandmynar – Re: Malapa
To je sice možné, ale zelenina jednou za týden, byť skleníková jim neuškodí. Jinak já mám ale okurku z vlastní zahrady a z mražáku (i salát).
Otázkou je jestli jim to udělá dobře. Ta okurka bude natuty skleníková, krutě hnojená, plná dusičnanů. Asi to přežijí, ale moc dobře jim to dělat nebude. Kud mrtvé ryby by jim udělal určitě lépe.
0 11.12.2007 19:41 rolandmynar Já dávám Tlamovcům okurku a měli byste vidět, co s tím dělají právě ancíci. Zrovna to nahrávám na YouTube. Tak za chvilku dodám odkaz
0 11.12.2007 19:19 Usine – Re: redmaus
Nejradši mají ale maso.
0 11.12.2007 19:10 redmaus Krmíte ancíky banánem? Nechtělo se mi zakladat další téma. Děkuji.
Starší reakce
0 03.12.2007 02:08 ffabio – Re: Malapa
Tak lidičky to co bylo mimo akvarko se vylihlo 6 miminek a v akva v kořenu je zatím školka jako blázen. jemne jim tam drolim trochu tablety, tak uvidíme jak porostou...
každopádně zatím díky za rady. s tou okurkou si nějak nejsem jistá...
0 03.12.2007 01:55 ffabio – Re:
bud v klidu já sice akvárko mám déle, ale taky si jistá nejsem. Mimochodem ted se tu starám já o 6 miminek a v akvárku má táta celou školku, hlídám aby mi je ryby nesnedli...
Starší reakce
U teb nastal problém, že se nevytřeli do květináče, kokosu... Běžne vyndám květináč s jikrama, vou, samcem a dám do malého akvária a samec se dál normálně stará o snůšku. Po rozplavání potěru ho nemá kdo sežrat. U tebe si na něm rybičky smlsnou.
já myslel po vykuleni,jikry maji 4-5 dni tušim a pak po 10ti dnech opoušti taťku
0 28.11.2007 19:03 ffabio udělám kompromis něco dám vedle a něco tam nechám, takže je mám krmit okurkou a může i tabletama?
0 28.11.2007 19:01 ffabio – Re: mch.sokolov
to bych muselavědět jak dlouho tam jsou
ten samec to uhlidá si myslim,ale problém by mohl nastat až se dětičky začnou rozutikávat což je cca kolem desátýho dne...jinak malapa vi co řiká
0 28.11.2007 18:44 ffabio – Re: mch.sokolov
no jo, ale já tam mám takový sumečky, fakt velký, aby si nesmlsli, jak říkám nemám zkušenost.pak tam mám skaláry a 5 parmiček 4pruhých...
no já anciky odchoval normálně ve společenskym akva poprvé 80 prcků,po druhý 130 asi,po rozplaváni jsem je odlovil,takže bych je tam nechal
0 28.11.2007 18:29 ffabio jistá si jsem, protože tam samec stále hlídá, sou to oranžové kuličky nalepené na sobě /hrozen/. takže je mám sklepnout z toho kořenu?ta fotka je blba, fotila jsem to kdyz jsemna to přišla a mobilem.
Jsi si jistá, že jsou to jikry ancistruse? oranžový hrozen jiker několik mm velkých? Pokud ano, tak je dej zvlášť do stejné vody a polož vzduchovací kamínek těsně vedle hroznu jiker. Počítej však s tím, že se vykulí jen část potěru. Samec totiž pomáhá vykusovat potěr a bez něj část rybiček nemá šanci se dostat z jikerných obalů.
0 28.11.2007 18:05 ffabio – Re: Alofok
okurka, to je mazec a mám je nechat teda v akvarku?prý existuje nějaká pordnice boco,a co ten filtr?resp. mám tam tak trochu větší ryby /cca 13cm/díky
0 28.11.2007 15:30 Alofok – .
Chutná jim okurka -omyj ji a nařež na cca 3tenoučké plátky-to pro ty tvoje mimina snad bude stačit.Vydobou Ti hlavně ten střed.
0 28.11.2007 12:14 ffabio – vajíčka
Ahoj všem, potřebuji poradit. Při přesazování rostlin jsem zjistila, že na kořenu jsou vajíčka od ancistruse, mohl by mi někdo poradit, co mám dělat, abych je odchovala, stalo se mi to poprvé co mám akvárium. Mám je po vylíhnutí dát jinam, vypnout filtr /to asi jo/....díky...
0 25.11.2007 21:56 JARDA111 krmim okurku,brambory,salat-sparenej,suseny slupky od bananu,koprivy a z kupovanych hikari-zive krmivo jako cyklop atd. se me moc neosvecilo-ancistrusi po nem maj problemy-nerostou a trpi na parazity
0 25.11.2007 21:21 Nobody – Re: Washek
U nových ryb to může být změnou prostředí.
pH 6,teplota 25°C - to je pro ně dobré,ale záleží na druhu neonek?
Já se spíš divím,že Vám žijí Black moly a mečovky při takovém pH.
0 25.11.2007 10:47 rolandmynar Neonky jsou hodně citlivé na náhlou změnu vody.
0 25.11.2007 10:41 Washek – Umírání neonek červených
Dobrý den
Jsem začínající chovatel a kopil jsem si 14 neonek.
Po 2 dnech začali umírat.Přitom t vody mám 25°C a PH 6.
Mám tam ještě 3 Black moly, 3 mečovky a 6 ancitrusů.
Krmil jsem je " komletním krmivem pro ozdobné ryby ".
Nevíte co se s nimi stalo?
to bunda: tak to nejsi sám, u mě je to téměř stejný. Moji jsou staří asi 9 měsíců, a jeden má kolem 7 cm, a druhý asi 4. Hold mi ten jeden asi zakrněl
0 22.11.2007 22:15 spirki no pokial mas v akvarku viac prísavníkov tak jeden býva zväčša dominantny a narastie hodne a ostatne budu popri nom o cosi mensie.....a inak by som velmi neradil krmit ich suchou potravou (vločky) mohlo by ich "zapiect"
0 22.11.2007 19:59 Zdenek – Re: bunda
Spíše je to tím že jeden je sameček a o něco menší samička
a nebo růstová vada málo rostliné složky a nebo naopak
Přidat reakci
1 ...... [58] ...... 65
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 50902x