Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Ancistrus - chov

 

NápovědaFórum » Akvarijní ryby » Druhy ryb - chov 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 7 Přejít na další stránku   1  
Ancistrus - chov
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.09.2016 19:16 laKatos Re: DavFM
ano Co2 davam ale s rozumem ...... jsem si vedom ze jakekoliv davkovani rybam neprospiva (takove nutne zlo). Tak jako ze jim neprospiva byt uveznen v akvariu a bylo by lepsi jakoukoliv rybu vypustit do sve domoviny, ale to bychom mohli akvaristiku zahodit vsichni.

fousaci to doslova nejsou ale vyber je

1. ( rybicky.net/atlasryb/krunyrovec_zeleny_fantom )
2. ( rybicky.net/atlasryb/krunyrovec_oranzovy )
3 jako poslední variantu ( rybicky.net/atlasryb/krunyrovec_leopardi )

vim ze s nekterýma bude problém je vůbec sehnat.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.09.2016 18:37 Muž DavFM [1371] - Corydoras&ApistogrammaRe: romant
No vzhledem k tomu, ze on je zahradnik a rybicky jsou jen doplnek, tak jsem si jist, ze to ma jako sodovku. Nejak dosla rec na to, ze poridim kvuli detem inspektora nebo contradense a na toto mi rekl, ze ho mel,ale kvuli COčku ho dal (daroval) pryc, stejne jako otiky. Tak nevim, ja se jenom ptal, zkusenost s tim nemam.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.09.2016 18:32 R Muž romant [27983] Re: DavFM
No spíš bych to viděl že to bude jako se vším, tedy když se to či ono používá s rozumem, nemůže(nebo spíš meněl by) problém nastat. Další otázkou je, co vlastně lidi co používají CO2 chtějí? Mít plný akvo krásných zelených, barevných rostlin a k tomu ancáky? No už tady je třeba se zamyslet, ale to se mnohdy moc neděje, vždyť přeci CO2 je "nutností", tak to tam přeci musíme prát. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.09.2016 18:27 Muž DavFM [1371] - Corydoras&ApistogrammaRe: romant
Jo, ancakum,hypanum,elkum,panakum a vubec vsem tem sumcum.Nedavno mi kolega rikal, ze dal inspektora pryc prave kvuli COcku,tak nevim, co na tom je.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.09.2016 18:22 R Muž romant [27983] Re: DavFM
DavFM napsal: ja ti nevim, ale nevadi jim COčko? Komu? Jako ancákům?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.09.2016 18:21 Muž DavFM [1371] - Corydoras&ApistogrammaRe: laKatos
ja ti nevim, ale nevadi jim COčko?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.09.2016 17:31 laKatos Re: romant
taky moznost ale tuto bych nerad
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.09.2016 16:58 R Muž romant [27983] Re: laKatos
Tak ono když přizpůsobíš květenu, tak si tam dej fousáčů klidně několik(ancáků). X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.09.2016 16:55 laKatos Re: ctibum
Taky hledám fousace do akvaria co nebude devastovat rostliny. Veškeré typy co zazněly ( krunýřovec leopardí nebo o L114) nejsou to co hledám.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.09.2016 15:54 - Re: Urtman
Takto je to fajn.Ja osobne striedam všetko už od mala.Artemku,cyklop,sušené(SAK,Tetra pleco multi wafers,Tropical green wafers atď.) potom pŕhľava,špenát,uhorka.Sem tam to mrkvové kolečko.Ideálne je mať silné osvetlenie vďaka čomu rastie na skle akvária dostatok prirodzených povlakov a rias.Kŕmim na večer alebo zavčas rána keď je ešte tma a maličké nemajú problém si pre krmivo zájsť.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.09.2016 11:28 JoKa Re: prasan
A odpovíš mi prosím?

Takže když ancáka rozkrmím v prvních dnech života artémkou (stále jsem přesvědčen, že co se týče nutričních hodnot, do startu, nic lepšího není), pak budu krmit jak krmím (to znamená od dvou cm ráno granulované - velikost samozřejmě úměrná velikosti ryby - každý den jiné) a večer živé... a k tomu budou mít neustále přístup k cuketě, okurce, mrkvi, nebo špenátu, tak je to přijatelné?

Vážně mě zajímá tvůj názor...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.09.2016 09:13 Muž LiborSprysl [9015] Re: Urtman
Urtman napsal: Vychovať to na samotnej čistej artémii je fajn akurát tak pre ziskuchtivého množiteľa a podľa mňa je to i pre ryby ako je ancistrus totálna hovadina.


Edit: já zase můžu kontrovat, že nerozkrmovat artémkou může jen množitel, co se snaží rybu udělat za co nejnižší náklady... :-)

Nemůžeš kontrovat, pokud je ten množitel chytrý... pokud jen šetří, nakonec prodělá, pokud rozkrmí artémií, jdou ryby dříve z baráku...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.09.2016 23:39 - Re: Urtman
Som na tom podobne,mám rybky pre radosť. potlesk
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   24.09.2016 22:33 JoKa Re: prasan
A ty mikroorganismy nejsou živý? Podobného složení jako artémka, akorát podstatně menší?? To není rejpání, jen uvažování, nejsem biolog...

Ne, Ráďo, nechme toho, jak jsem psal, nechci se hádat...
Jsem člověk, co si nechá poradit, pokud dělá něco blbě, nebo nemá pravdu. Sice si mě nepřesvědčil zcela, ale jednoznačně beru poznámku o pestrém krmení (jsem tvor přemýšlivý) a pokud je budu futrovat stále dokola jen artémkou (i když ji považuji za to nejlepší, co můžu rybě dát, co se nutričních hodnot týče), nebo grindalem, tak se o pestrosti mluvit nedá, to jednoznačně uznávám...

Jsem koníčkář, ztotožňuji se s tvým komentářem, že akvaristika je diagnóza... :-) Z duše nenávidím množiče, co hrnou rybu po kilech. Já se soustředím a stavím na kvalitě! Proto třeba nechávám potěr, když je to jen trochu možné (teď nemluvím jen o krunýřovcích), s rodiči i za cenu, že přijdu o 2/3 vrhu, atd, atd...
100%ní kondice mých ryb je to, co mi dělá radost a ne to, kolik jich mám.

Takže když ancáka rozkrmím v prvních dnech života artémkou (stále jsem přesvědčen, že co se týče nutričních hodnot, do startu, nic lepšího není), pak budu krmit jak krmím (to znamená od dvou cm ráno granulované - velikost samozřejmě úměrná velikosti ryby - každý den jiné) a večer živé... a k tomu budou mít neustále přístup k cuketě, okurce, mrkvi, nebo špenátu, tak je to přijatelné? Nemyslím pro Tebe, abys mi to odsouhlasil jako kompromis, ale pro 100 pro kondici ryby...?

A poslední poznámka. Jak si správně poznamenal, tak dnešní ancák, co nám běžně vesele plave v akváriích, je zprsklotina z více jak 4 druhů různých, byť podobných, krunýřovců a každý z nich má trochu jiné potravní návyky. Silně pochybuji, že náš ancák plave někde v amazonce. Takže nemůžeme zjistit, prozkoumat, nastudovat, ani se poučit o jeho potravních zvyklostech v přírodě, na které ses odkazoval... A i kdyby tam náhodou plaval, tak bude diametrálně odlišný, co se všeho týče, od ryb, které máme v akvách. ;-) pivo
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   24.09.2016 19:27 - Re: Urtman
Nenarážal som konkrétne na teba,to nie.
pivo
Stačí si naštudovať,čo sa v tom tráviacom trakte nachádza u rýb v prírode.Tieto ryby potrebujú potravu s vysokým obsahom vlákniny a minimálnym obsahom bielkovín.Ryba síce dostane artémiu,rástie bezproblémovo a dožíva sa i vysokého veku,no bez poriadnej zelenej stravy je v uvodzovkách stále hladná.V akvárku jej dosť ťažko dokážeme na skle dať toľko riasy aby tú potrebu uspokojila, hlavne ak tam chceme nezariasené rastliny.
Kto by si nedal cukrík(artemku) miesto špenátu.V prírode si radi dajú červíka atď.no je to len spomenutých 20%.
Práve preto,že artemka v plnej miere nezastáva úlohu plnohodnotného krmiva pre ancíky - musí jej človek skrmovať kvantá aby rybu ako je ancík(s pocitom stáleho hladu) uspokojil.
Nie je umyslom ušetriť ale rybe zabezpečiť čo naj ,napríklad podávaním pŕhľavy a iným zeleným krmivom - špenát atď.Dáš napríklad kolečko mrkvy a dáko z nej neubúda(ano aj ja ju druhý deň z akvárka odstraňujem takmer celú),ale rybe ide o tie mikroorganizmy ktoré sa vo vode na nej za krátko vytvoria. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.09.2016 15:29 JoKa Re: prasan
Vychovať to na samotnej čistej artémii je fajn akurát tak pre ziskuchtivého množiteľa a podľa mňa je to i pre ryby ako je ancistrus totálna hovadina.

Tak přesně tohle nejsem, to by si mě urazil...
A nemyslím si, že je to hovadina, důkazem toho jsou mé první odchovy ancáka vůbec, takto rozkrmené, dnes už 4 leté ryby, narostlé tak jak mají. Vídám je pravidelně u tchána, kamarádů a v jedné akvaristice, kde je mají jako neprodejné výstavní akvo... ;-)

Nechci se ale hádat, ancáků si odchoval víc než já, ale tvrdím, že živé je živé a pokud to není výlučně zelinář (třeba jako otík), tak jsem přesvědčený, že artémkou do nich dostávám to nejlepší, co jde (zelené když budou chtít, tak si zobnou vždycky, řasa, rostlina, cokoli)... Navíc řasa na skle je vždycky, i když jí nevidíš...

PS.: včera jsem udělal experiment a do odchovny (2 dospělci a 90 mladých) jsem dal cuketu a okurku. Jak večer, tak v noci (šel jsem včera spát dost pozdě), ráno a teď taky si na ní pochutnávají: oba dospělci, jeden jediný mlaďas a krevetka...
Zkus taky experiment, hoď ancákům vedle sebe třeba tu okurku a vedle kus filé. Uvidíš na co půjdou... ;-)

Edit: já zase můžu kontrovat, že nerozkrmovat artémkou může jen množitel, co se snaží rybu udělat za co nejnižší náklady... :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.09.2016 15:12 - Re: Urtman
Urtman napsal: není ancák, jako ancák, co se týče příjmu potravy. Na tom už by jsme se mohli shodnout, ne? pivo
Ano,zhodneme sa.Ak rybe od mala nie je ponúkané to čo potrebuje - myslím teda pestrú a nie jednostrannú stravu,tak jej organizmus zmenu stravy vníma ako niečo stresujúce a nevhodné.Ryba ktorá bude vychovaná len na samotnej čistej artémii pri absencii zeleného si vytvorí tráviace baktérie na konkrétny druh potravy.Potom následná náhla zmena na akúkoľvek čiste zelenú stravu môže občas viesť i k úhynu.
Preto nie je ancák ako ancák a vyberajú si to na čo sú od mala naučené.

Najvhodnejšie je stále dookola stravu obmieňať a striedať.Vychovať to na samotnej čistej artémii je fajn akurát tak pre ziskuchtivého množiteľa a podľa mňa je to i pre ryby ako je ancistrus totálna hovadina.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   24.09.2016 15:04 - Re: LiborSprysl
LiborSprysl napsal: psal jsem že je ancák primárně masožravý... ale nepsal jsem o tom, že by také nebyl pastevec.

Takto by som to nešpecifikoval.Ancistrus sp.je minimálne krížencom 3-4 druhov.Všetky tieto ancíky sú skôr herbivore.Práve preto majú taký dlhý tráviaci trakt.Netvrdím,že si nedajú ,,mäso,,.To hej ale je to v prírode cca necelých 20% ich celodenného príjmu potravy.

Sú druhy ktoré sú omnivore.(hlavne hypancistrus a pod.)To sa dá ľahko posúdiť podľa tlamky a tvaru zubov - prípadne ich úplnej absencii.
Ryby sa v skutočnosti naučia na to čo im chovateľ ponúkne - predsa nebudú hladovať,tak čo iné im ostáva.Výkrmom na artémii si chovatelia zabezpečia hlavne rýchly rast,no nie vždy je tá rýchlo vychovaná ryba v 100% zdravotnej kondícii.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   24.09.2016 10:36 JoKa Re: LiborSprysl
Pardáli mám taky a ty teda žerou zelený fest... Teď vtipkuji... :-)

Snažil jsme se jen vysvětlit, že není ancák, jako ancák, co se týče příjmu potravy. Na tom už by jsme se mohli shodnout, ne? pivo
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.09.2016 06:37 Muž LiborSprysl [9015] Re: Urtman
No jo, ale ten zase není moc vousatý... Takže Pepo, já vycházel z tazatele, který nechtěl "plazítko", aby se tam schoval masožrout, ale "vousáče" a tak ten váš pardál zase tak moc neprochází... ;-) :-P ahoj
Edit:psal jsem že je ancák primárně masožravý... ale nepsal jsem o tom, že by také nebyl pastevec. Vytrhl jste to v souvislosti s tím, že jsem zmiňoval absenci nadšení nad na špejli zapíchnuté okurce... Ale zase lupen salátu spase dřív než se nadějete...Je to i o chuti a stejné je to i s kytkami v akváriu...
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.09.2016 20:37 R Muž ctibum [6876] Re: Urtman
Dneska jsem si přivezl Sp. o velikosti 12cm. Po vypuštění do 200l jsem na něj chvíli s láskou díval a pak jsem se nakopal do prdele, co jsem to za debila... Zítra ho, chudáka, jedu vrátit. Asi by se tam sice atlasově vešel, ale když ho tam vidím, tak je mi ho už teď líto... Jsem vůl...
Leopard je 100x hezčí a asi 1000x větší... :) Takže asi tak... X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   23.09.2016 20:17 JoKa Re: ctibum
Každopádně existují druhy krunýřovců, kteří se živí VÝLUČNĚ masem...
Například můj oblíbený krunýřovec leopardí (bývají to většinou ale importy a tomu odpovídá cena), za něj dám ruku do ohně, že se zeleného ani nedotkne a dle mého soukromého názoru je to nejhezčí krunýřovec vůbec. Je jich samozřejmě víc takových, co žerou jen maso...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   23.09.2016 20:11 JoKa Re: LiborSprysl
Všichni krunýřovci si zelené prostě někdy dají

Někdy dají... Jasně, souhlas...
Však to také píšu. Někdy dají, když potřebují to své životní minimum zelené složky potravy...
Ale pokud jsou od malička odchováváni výlučně, pouze a jen na zeleném (jak to drtivá většina množičů dělá), tak je po zeleni v akva.
A tuším, že na to se tazatel ptal. Zřejmě mu nebude vadit, když si někdy dá a sem tam požvýká uhnívající list valisnérky, ale až mu začnou likvidovat vzrostlé echináče, tak bude asi trochu kyselý...
A přesně sem má odpověď směřovala, dá se naučit i na..., ne jen na... Takže platí, co stojí v mém příspěvku... ;-)

A co je to odchována na živém? Zaráží mě Libore, že zrovna Vy se na to ptáte... Všechny, bez vyjímky, mí ancistrusy jsou odchováváni na artémii a později grindal v téměř holých nádržích. Kromě živého a troše zelené řasy na skle, nic jiného do 2 cm neznají...

PS: nejsem si jistý, ale nebyl jste to vy, kdo tady psal před dvěma lety, že ancák je primárně masožravec?? Jestli jste to nebyl Vy, tak se omlouvám, fakt se mi to nechce hledat...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.09.2016 09:56 R Muž ctibum [6876] Re: Urtman
Jeden tu inzeroval, vlastní odchov, ale nepíše, čím krmí. Každopádně mi neodpovídá, tak je to asi jedno :) V neděli jdu na burzu, tak uvidím, třeba tam potkám jednoho fousáče a kusem steaku v tlamě...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   23.09.2016 09:55 Muž LiborSprysl [9015] Re: Urtman
To je prostě blbost...Všichni krunýřovci si zelené prostě někdy dají!!! Někdy více, jindy méně... a to mohou být odchováváni na mase...
Co je to odchovává na živém??? Zatímco lorky dafnie i cyklop docela soustředěně loví, ancistrus je na to líný...má úplně jiný způsob stravování...
Takže platí to co stojí na začátku...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek -3   23.09.2016 09:08 JoKa Re: ctibum
Zkus si sehnat nějakého ancáka ještě mladého od chovatele, který odchovává živým krmivem... Tihle jsou pak zvyklý spíš na maso a zelené berou jen to životní minimum, co potřebují... Dá se to prostě od malička "naučit". Ber to s rezervou, ale moje odchovy nejdou ani na cuketu...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.09.2016 11:29 R Muž ctibum [6876] – Existuje...?
Zdravím
Existuje nějaký ancistrus, který má jako samec fousy, který nežere kytky a který nekadí jak zájezd americké reprezentace v pojídání hamburgerů...? :)
Neprozřetelně jsem ženě slíbil jednoho fousáče do nové nádrže a teď toho lituju. Ale nechci slib rušit... Tak že bych to vyřešil šalamounsky, pokud něco takového existuje...
Lorikarii mám v plánu, ale tou jí asi neuspokojím...

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.07.2016 08:20 Muž LiborSprysl [9015] Re: visek
Jeden pár nebo 1,2 až 1,3
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.07.2016 07:50 Muž visek [75] - Tetry
kolik anciku doporucujete v 200 litrovem akvarku?

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.06.2016 08:48 Muž bergkamp [80] Re: LiborSprysl
Děkuji. Kupoval jsem je oba malé po založení akvária. Asi před půl rokem jsem si s kytkou zanesl šneky a ty taky něco spasou :)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   23.06.2016 08:47 Muž bergkamp [80] Re: TRULY
Našel jsem ho večer úplně bílého na dně. Jinak zatím nic zvláštního v akváriu nepozoruji.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.06.2016 23:54 Muž LiborSprysl [9015] Re: bergkamp
Není důvod doplňovat, pokud nechcete množit... jeden bohatě stačí...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.06.2016 22:19 Muž TRULY [164] Re: bergkamp
asi by som sa zacal zaoberat najprv tym preco uhynul
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.06.2016 21:11 Muž bergkamp [80]
Zdravím, zhruba před 22 měsícema jsem si pořídil 2 mladé ancistrusy do 112 l akvária, které mám na profilu. Za tu dobu pěkně povyrostli. Dnes jsem bohužel zjistil, že mi jeden zahynul. Je rozumné dokoupit nového a pokud ano, nevadí, když bude zase menší?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.06.2016 15:05 Muž LiborSprysl [9015] Re: jollyjoker
Samozřejmě.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.06.2016 13:30 jollyjoker – dno u ancíků
myslíte, že můžu mít ancíky jenom na dně bez písku ?.. nějakej kámen a kořen bych tam dal.. chtěl bych je mít v odchovném akvárku s malýma pavíma očkama. Kvůli, místu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek -1   21.06.2016 19:35 Muž TRULY [164] Re: Karffe
Tak aby ti aj niekto odpovedal tak pisem :-D
U mna ak samec hadze strk tak sa pripravuje na trenie. Vacsinou je to pri nejakom ukryte alebo nejakej skale atd.. Treba zvazit ci ten ukryt bude vhodny a vi radsej nezvokit nejaku umelu jaskynku prioadne kokos.
Zahrabat by sa nemal aj ked kopa strku bude naokolo ale raz sa mi stalo ze sa vopchal pod koren a hadzanim strku sa prihrabal tak ze som si myslel ze azda vyskovil z akva. Nakoniec po vybrati rastlin a vsetkeho som ho nasiel pkd korenom. Trcali mu asi len oci :-D a samica prinom ovsem
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   21.06.2016 07:21 Muž Yirka [9123] Re: LiborSprysl, Karffe
Vskutku hodnotná a pomáhající odpověď experta tomu, kdo se před pár hodinami zaregistroval.
hmm
Ancistrus v tu dobu začíná svou aktivitu, více si o něm přečti zde: rybicky.net/atlasryb/krunyrovec_sp_obycejny
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek -4   21.06.2016 05:48 Muž LiborSprysl [9015] Re: Karffe
Vědí skoro všichni, kteří umí číst... ;-) :-P ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.06.2016 02:43 Karffe – chování ancistruse!!!?
Ve večerních hodinách sebou ancistrus v akváriu pěkně vrtí, tak že to jde slyšet, snad si neublíží na kamenném podkladu, mám akvárium vysypané malími kamínky pro akvaristiku... Má otázka ale je zda lit o dělá že má například hlad, to mne napadlo že na sebe tak upozorňuje... nevíte někdo? coze

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.06.2016 11:38 - Re: Ji333
Am majú fúziky aj stredom pomedzi oči,tak potom to budú zrejme samce.Večne sa takto dobiedzajú.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.06.2016 11:31 Ji333
Zdravím,
chci se optat na chování ancistrusů. Mám doma tři kusy cca 7,6 a 5cm. Největší si veškeré žrádlo bere pro sebe, odhání i ryby, okurku si hlídá i když už nejí. Ty dva větší nemají bodláky na hlavě a už jsem spatřil jak se mezi sebou "jakoby" perou. Nejmenšího vždy zdrhne bez konfliktu. Nejmenšímu začínají vyrůstat bodláky v řadě na čumáku.
Tak se chci optat jestli samice od nich jsou mezi sebou také agresivní a nebo mám z nich čekat samce?

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   25.03.2016 23:49 -
Fotka k příspěvku :-)
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.03.2016 20:16 Žena petrys [107]
Dobrý den. Máte někdo zkušenosti s chovem ancistruse u závojnatek? Mám obavy, aby jim v noci když spí neukusoval závojové ploutve, potřebuji ale do akva nějakého řasožrouta. Nerytiny nespasou všechno a okružáky mi závojnatky úspěšně baští. Děkuji.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.03.2016 14:35 R Muž ctibum [6876] Re: ioopp
No jsem vůl, že jsou čuňata jsem věděl. Neměl jsem se nechat ukecat. Chtěl jsem Krunýřovec Haroldův, ale ten se nedal sehnat, nebo otíky, ale ty prý boží nejsou...
No nic, jdu je nabídnout, snad si je někdo vezme...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   15.03.2016 14:13 ioopp Re: ctibum
Podezříváš je dobře. Jsou to čuňáci. Jestli je Ancistruse nutné mít s ohledem na rodinu, pro kterou jsou boží :-D tak si tam nech jen nějakého jednoho favorita... Rozdíl bude viditelný velice brzo. V pěti kusech nejspíš na 60l hrubého objemu to bude s jejich růstem stále větší otročina na údržbu a ne akvaristika :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.03.2016 13:46 R Muž ctibum [6876]
Zdravím
Mám v akva 61l (viz prezentace Prvorozené) 3x Betta, cca 20x razborka a 4x Acncistrus sp. (aktuálně cca 5cm).
Všechno vypadá fungující, ale neustále řeším problém s vodou. Hodnoty víceméně v normě a bez výkyvů, pokud se dá zhruba věřit papírkům eSHa 6v1, ale pořád mi v ní plave bordel. Ne že by tam plavaly kusy detritu, ale takový ďubky všelijaký mrňavý. Filtr je původní Biobox. Teď jsem ho předělal, resp. vykuchal z něj ty originál náplně (hrubý molitan, 2x kuličky, jemný molitan) a celý prostor vycpal středním molitanem (cca 10x5x25cm). zdvojnásobila se tím náplň, tak se to třeba zlepší.
Nepřekrmuju, spíš podkrmuju.
Ale proč to sem píšu. Myslím si, že za to můžou Ancistrusy. Že jich tam je moc a že ten bordel dělají a víří hlavně oni. Podezírám je správně? nebo to má širší souvislosti s osádkou?
Vodu měním a dno povrchově projíždím jednou týdně.
Koupit jsem je tenkrát musel, protože "jsou boží a my je chceme", říkala žena a děti, ale raději bych je dal pryč, nebo vyměnil za otíky nebo nějaký menší druh v menším množství...
Za názory předem díky a omlouvám se, pokud je to už OT...

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   24.02.2016 23:33 Majo Re: prasan
tak to asi skusim naštudujem čo a ako ohladom tych rýb a pokusim sa zohnať aspon jeden párik na skušku do jedneho akvarka ... inak vdaka za radu :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.02.2016 23:13 - Re: Majo
Moje P.taeniatus mám s troma otíkmi a i keď ich samec riadne niekedy popreháňa,tak si nesťažujú.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.02.2016 21:28 Majo Re: prasan
presne na Pelvicachromis som myslel len neviem čo porobí s ancikmi sice samci maju od 12 do 15 cm a najmenšia samička ma cca 7 cm či mi ich neuštvu alebo niečo take

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [7] ...... 65

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 50740x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/84?od=301