Ancistrus - chov
0 05.06.2012 16:42 ladis di moc cus
Ani moji. A to o mrkve ani nepočuli
uz ji varim
Každý at si dělá podle svého uvážení.A pro mladé to je určitě vhodnější.Já to tak dělám léta a žádný ancík si zatím nestěžoval
Vzhledem k tomu, že ancíci "okusují" i dřevo, tak vařit mrkev proto, aby byla měkká, vidím jako zbytečnost...
me tu nekdo psal ze ji musim sparit a to potom bude plavat co a kolik jim toho mam dat
Zdar.Já ji nakrajím na plátky a chvilku povařim ve vodě,aby nebyla tak tvrdá.
Nakrájíš kolečka, popřípadě opláchneš od hlíny a dáš jí skonzumovat.
0 05.06.2012 16:18 ladis cus lidi kdyz chci dat ancakum mrkev jak ji mam spracovat aby jim smakovala dik
Aby som bol presnejší.Tá samička ma na označených miestach odstávajúce šupiny(tie sú u ancíka na koncoch zubaté) tak to je akoby tam mala ostne.
Ancíka s "ušima" jsem ještě neviděla... možná zkus dotaz vznést na catfish... ale chtělo by to foto, už jen pro zajímavost.
0 04.06.2012 17:06 - A na moju otázku nik?
Čo som ja videl tak L144 tmavé oko (sp.gold) sú o dosť žltšie.
Albín je albín ,,červené oko,, a sú podstatne svetlejšie.
Ešte som nevidel albína a čierne oko.Často sa názov zamieňa.
Sera napsal: Je pravda, že očné dúhovky má sp gold bez pigmentu, ale je umelo vyšlachtený, v prírode sa nevyskytuje. Nemôže sa stať, že sa pri rozmnožovaní Ancistrusov sp sa v potere vyskytne sp gold, ale albín sa vyskytnúť môže.
???No to ne, tohle už je genetická demagogie. Jak vyšlechtěný? To je prostě tuším -chromozomální? - záležitost. Ono těch albínů se v přírodě také vyskytuje poskrovnu, to jen my chovatelé se staráme o jejich počty. Světlé ryby na dně prostě v přírodě nepřežijí, protože se nemají jak skrýt.
Nikoliv synonymum...to jsou všechno jen obchodní názvy albínů...Je totiž dost lidí, kterým albíni připadají "podezřelí" a gold zní určitě lépe...
Nejsem sice latiník,ale albellus v latině znamená bilý,ne?
Anc.sp.gold má právě červenou duhovku.
Dwarfy napsala: A já bych řekla, že gold a albín je totéž... ancistrus s tmavýma očima se označuje jako L144.
Tak to je...rozhodují oči
Mám na to stejný názor.viz. můj příspěvek výše.
A já bych řekla, že gold a albín je totéž... ancistrus s tmavýma očima se označuje jako L144.
Určitě se tu najde daleko větší odborník na genetiku rybek, než jsem já. Přesto si troufnu napsat, že albinotická rybka od sp gold se liší právě tou, jednotnou, červenou barvou duhovky.
0 04.06.2012 09:02 - Sp. sa bežne krížia s LDA16 a aj super red by som si netrúfol dať spolu.
Už keď som v tejto téme opýtam sa: Pred časom som podaroval párik sp. a po dorastení sa vytierajú.Pekné,silné,zdravé len jedno mi nejde do hlavy.Samička má na hlave vztíčené ostne.Doslova je akoby s ušami.Je z potomstva bežných sp.
Mutácia,potomok dákeho iného prapredka ancíkov?Samička ako som písal je pri plnej sile a kráse.Nemám taký foťák aby som to dal odfotiť.Ak však nájdem niečo podobné na nete tak aspoň pre ilustráciu pridám.Na fotke z netu som označil miesto kde tie ostne má.
Podle mě,je to jedno a totéž.Tedy myslím zrovna u Anc.sp.Lat.syn. pro Ancistrus sp.Gold je Ancistrus albino a taky se stači podívat ne jeho oční duhovky,kde zcela chybí pigment,typická to věc pro všechny albinotické formy.
Pozor na rozdíl mezi "gold" a "albín". Tam je to přece jen trošku jinak.
Ancistrus spec. a gold, je jedna a ta samá ryba, jen albín. To samé long fin, zase stejný kříženec, jen s geny "dlouhoploutvosti". Takže žádné mezidruhové křížení se nekoná.
Keď sa krížia sp. s sp.gold, tak je veľká pravdepodobnosť, že sa budú krížiť aj títo.
V 240l společné nádrži mám sp. Rio Paraguay a sp.RED. V druhé menší 60l mám sp. L213 a u nich krevetky. L213 jsou zatím malincí tak 4cm. Je možné je hodit také do té společné 240l? Myslím si, že v tom malém akvárku jim to moc neprospívá, jelikož je v něm absolutní čistota!! Krevetky se o veškeré řasy a bordel postaraly. Házím sice granule, ale jelikož tlamičky vylejzaj jen v noci krevety vše stačej spořádat a zase nechat moc krmení na dně nechci nechávat.Zkoušel jsem okurek, ale ani si ho nevšimnou. Jde mi o to, že v tom společným akvárku, kdyby jednou dorostly, mohly by se pokřížit? Nějak třeba o rudého ancíka s tečkama nestojím.
Děkuji
0 03.06.2012 20:25 ladis cau ja jsem ty patentky radeji vyhodil a uz jim je davat nebudu zatim je v pohode ja bych ji nafotil ale je porad nekde schovana jen na chvilku vyleze a pak se zase schova
3 03.06.2012 16:45 - Nafúknutá môže byť aj preto,že sa prežrala a pri slabom rozmrazení patentiek aj trus je priesvitný.Nemusia to byť hneď parazity.
To nic neznamená...třikrát rozmražené....hniloba.... a je to hotové.
Ahá, pán byl rychlejší...
Nepitvej to.Jedna várka těch patentek infikována být může,jiná ne.Máš to jako s potravinami.Když se v nich objeví nějaké bakterie,taky stahují z prodeje jen určitou šarži.
daj prosím nejakú fotku tej samice,možno sa to podla nej bude dať lepšie posúdiť
a proc ji mam uplne nafouklou
Tebou vyfocené patentky patří mezi nejlepší a nejčistší na trhu. Přilepšuji jimi ancistrusům již léta a bez problému.
okurku vim tu jim davam a salat jim musim sparit nad parou a mrkev taky to jsem jeste neskousel koren tam mam tak moc dik snad to prezijou
Nevím,jestli Ti to už tady psali,ale ancík je všežravec,takže jim dopřej zeleninu.Já dávám okurky,spařenou mrkev,salátové listy apod.Tablety pro ně koupíš v každé akvaristice a v neposlední řadě,potřebují mit v akva. nějaký kořen,který taky tvoří součást jejich jídelníčku.Zkus je ještě přelěčít a neházej flintu do žita.Držím palce!
ja uz snad pul roku se snazim o chov a kdyz uz jsem sehal konecne samicku tak ji nakazim cervama no smula a nejake granule co jim muzu davat rad bych mel mlade
To není Tvá vina,ale výrobce.Pokud se nepletu,patentky se vozí po tunách odněkud z Asie z umělého chovu.a tam se chovají v podmínkách,že kdybys je viděl,snad bys na ně ani nesáhl.
1 03.06.2012 14:54 ladis Diky moc vsem za rady a upozorneni ja jim cgtel doprat a ja je spis zabijel
0 03.06.2012 14:43 ladis takze to znamena ze mi muze pojid cele akvarko
a nejake ty granule ale dobre
to je spatna znacka ja jsem jim to daval cca 1 mesic
Tak to bude na 99% tými patentkami
cau jo mrazene poslu foto jake jim davam uz dva ancaci mi posli a predtim bylo vse pohode a rek bych ze i mecovky maji neco byleho na sobe
Patentkami to být může.Ne všechny bakterie a paraziti,se zmražením zničí.Tedy,pokud máš na mysli mražené.O živých ani nemluvě.
a nemuze to byt patentkama prettim to nedostvali tak nevim
Přidat reakci
1 ...... [24] ...... 65
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 50902x