Ancistrus - chov
zalezi na co ho chces a co tam jeste mas. Jinak treba krunyrovac jednopruhy, ten neryje a neozira kytky, nebo krevetky, ty spasou hodne ras
0 13.10.2010 18:37 pitrs06 Když jsem začal, tak jsem si pořídil 2 ancíky/65 l asi to byla začátečnická chyba a oni rostou a devastujou. Furt se někam cpou dělaj díry..... Chtěl bych je darovat. Chci se zeptat existuje nějaká mírnější náhrada? Nebo si mám jednoho nechat? Nebo darovat oba koupit jednoho malýho až vyroste tak znova a znova.
Starší reakce
Inu v mých nádržích se zrovna moc kytek nevyskytuje, jak už jsem někde zmínil
Anubias a velká kryptokoryna tomu dominuje. První je moc tvrdá, druhá roste dost rychle, tak že mi to je fuk, abych to sledoval a pokud je někde stolístek nebo mor, tak to na něm také zrovna není vidět a stíhá dorůstat. Takže nejsem zcela objektivní. Ale již jsem tu psal, že ani chovaní plži, ani ancistrusi se u mne špatně nemají. Mimo sezonní pampelišky v kilogramech, mám pro ně na horší časy namrazen většinou více než metrák cukety a ta jim rozhodně chutná více, než abych je viděl nějak extra odírat kytky. (A to dokonce i v případě na rostlinnou stravu specializovaných maris.) Je mi jasné, že asi jinak tomu bude v rostlinném akváriu a v případě jiných kytek.
Jinak tedy ancíci žerou po rybách po nimiž jsou, a ještě je přikrmuji tabletou. A nemám problém s jejich krmením.
Chceš mi namluvit že žerou to co jim dáš a kytky nežerou?
0 02.10.2010 19:20 Glad Ahoj. díky za užitečné informace (i co se týče gramatiky
- pardon) Vypadá to že se aktuálně sklidnili, ale musím to zaklepat. uvidíme do budoucna, viditelné zranění jsem zatím nezpozoroval.
Inu mám jich v nádrži zpravidla půlku až dvě třetiny toho množství. Nakrmím
proto jich nemám 800, taky někdy zapomínám
800 anců nenakrmíš oholej akva do hodiny
však já je krmím
Je třeba je krmit
já měla jednoho samce a dve samice, všichni už dost odrostlí, přidala jsem k nim ještě jednoho samce (známí se ho museli zbavit) a to byla bitka. I 400 litrový akvárko jim bylo malý. Menší skončil trochu potrhanej ale pak už si zvykli. Zjistil kde je jeho místo.
Ale větší problém by mi dělaly rostliny, už ti 3 nebo 4 dospělí toho spasou docela dost, někdy okusujou tak různě, to mi nevadí, ale už mi zdevastovali dva malý ech. oriental a jeden ech. bleherae
Normální boj samců o teritorium. Nikdy se mi nestalo, že by se zabili, ale je běžné, že si trny na žábrech rozedřou hlavy do masa. To se však snadno zahojí. Podívej se do mé prezentace
rybicky.net/nadrze/1567 Zobraz si všechny fotky a někde tam najdeš serii fotek soupeřících samců ancistrus spec. long fin.
Mám 3 ks ve 112 l a často se prohánějí, 2 menší (teprve 5 cm) se dnes rvali opravdu zuřivě (nejen narážení, ale i kousání), jeden skončil s pěkně rozervanou hřbetní ploutví...
Koupil jsem je před 3 týdny, to měli sotva 4 cm a jak dospívají, rvou se stále častěji. Největší z trojice (6 cm) má už vidět fousky a ti menší před ním zdrhají. Holt to jsou zřejmě 3 samci
Mám objednány další úkryty do akva, tak snad to bude lepší. Pokud se ukáže, že to jsou opravdu 3 samci, ozvu se a nabídnu zájemci výměnu za samice.
Já bych zase tak optimistický nebyl. Samci ancistrusů jsou schopni se i zabít, když půjde o životní prostor nebo přízeň samice!
Ahoj, souhlasím s Deathbull, neboj se toho, nic si neudělají.
Snížila bych počet samců (záleží kolik jich tam máš). Ale samci mnohdy odhání i samice. I tak mi 8 ancistrusů na tohle akvárko příjde docela dost, hodně toho spásaj, chrání svoje teritorium atd
A řekla bych že jde o stejný druh ancistruse (obyčejný vznikl křížením několika druhů a často bývá označován jako skvrnitý nebo mnohotrný) a gold je jen vyšlechtěná varianta. Takže je dost možný že se pak budou křížit dohromady
Klasické teritoriální půtky, většinou bez následků nemusíš se bát. Ten co vyhraje napříště už bez boje toho druhého prožene
Jen si myslím že ve velikosti 7cm by mělo být jasné které pohlaví se ti tam řeže
0 01.10.2010 18:50 Glad – Ancistrusy se perou
Ahoj, Mám v kaváriu 3 druhy ancistrusů, 2x obyčejný (3cm), 2x Gold (7 cm), 4x Mnohotrnný (7cm a jeden 12cm). Mnohotrnné jsem dal do akvária dnes a téměř po hodině se jeden Gold s Mnohotrnným začali jakoby kousat - prát o to kdo bude mít kořen. Mohou se zranit? brání své teritorium? nebo jsou to spíše námluvy
. Zatím ještě těžko říct zda jsou to samice nebo samci. Akvárium 240 litrů, potravy dost.
prosím o radu.
Starší reakce
Prosba..nemá někdo ověřeno toto..cca 19 °c a 2cm ancíci...vydržej 24 hodin? Prasklý topítko a nechce se mi je znovu lovit z velkýho
kdo to zažil pochopí
Možné to je, ale neznám podmínky a rybky v tvé nádrži. Myslím, že na obhospodařování jiker by si třeba měl vybrat kokosák. Záleží však na velikosti otvoru.
0 23.09.2010 20:17 Majky10 – Re: Yirka
tak ako keby v akvarku robil revoluciu
a nemôže byť že robi hniezdo aby samička nakladla ikry?
0 23.09.2010 20:11 Majky10 Kupil som dospeleho samčeka ancistrusa k samičke. Mam substrat zrnitosti 1-3 mm a nejako mi ten samček vyhrabava substrat okolo kokosoveho orecha, ktorý neskôr naspäť upratal a teraz to iste robí pri bridlici a väčšinu substratu nasunul na zadné sklo. Nevie mi niekto poradiť čo to môže znamenať?
0 23.09.2010 12:12 Tudy [330] - Krevetky Čím je krmím (mám 3 ks ve 112 l akva)
3x týdně večer vhodím 2 tablety se spirulí
Ohledně zeleniny: zkoušel jsem okurku, cuketu, rajče a spařený salát. Salátu za celou noc neubylo ani trošku, okurka a cuketa jim chutná, ovšem po rajčeti se mohou utlouct. Je třeba stáhnout z rajčete slupku a vymýt vnitřek se semínky (dělá to bordel v akva)
Večer vhodím a ráno případné zbytky vytáhnu, zeleninu dostávají 3x týdně. 1x v týdnu hladovka (mno asi ne, řasy žerou stále). Páč chovám i Cichlidy, určitě si sem tam smlsnou i na mraženém (patenty, kom. larvy apod.) co spadne na dno, ale moc toho není
Tuto neděli jsem se vrátil po 3 dnech domů a jen jsem zíral, jak vyrostli.
mohl se poranit apak se mu zacla tvorit ta plisen. Zakladem jsou dobre podminky v nadrzi, ja mam tri anciky az asi dva roky a v pohode, obcas si nekde potrhaj ploutve ale zas jim to doroste, uz jsou to pekni macci. A pokud uz onemocni tak je nejlepsi lecit je pridanim soli(v primerenem mnozstvi), ta jim neublizi, s ostatnimi lecivy opatrne a dopredu si o nich zjistit jestli jim nevadi
0 21.09.2010 21:11 kmara – Re: Romy
Tak to netuším
0 21.09.2010 21:06 kmara – Re: katterinecka
To jo uživí se v pohodě. Ale ten můj měl u ocasní ploutve něco jako bílou plíseň.
my meli ancika asi 20 let a v zivote nevidel zadnou zeleninu ani specialni krmivo. Mel jen rasy, zbytky vlocek a jednou za uherskej rok nitenky. Nerikam ze by se nemeli prikrmovat, ale ziji v pohode i bez toho
0 21.09.2010 21:01 kmara Taky mi včera jeden ancík odešel :( a to jim dávám poctivě okurky
)
problem bude spis v necem jinem nez ve strave, opravdu si dokazi vselicos najit. Treba spatne zabehle akvarko, spatna kvalita vody, pouziti leciv(na ktera jsou ancistrusi hodne nachylni) nebo nejake onemocneni
0 21.09.2010 20:55 kmara – Re: verůůů123
Zeleninu - okurek, cuketu, meloun atd.
0 21.09.2010 20:53 verůůů123 – krmení
ahoj čím bych měla ancistrusy krmit...pochcípaly mi...táta mi říkal že jim stačí řasy a krmení co dávám rybičkám, ale pak mi pochcípaly
Téměř určitě. Jinak mám na skladě cca 35 ancíků o velikosti sotva 1 cm, kdybys chtěl čekat na další překvapení
takže,když má muj ancík 6,5 cm a nemá fousy,je jistý že je to samice?
0 21.09.2010 16:14 lockay – pohlavni dospelost
v kolika mesicich jsou ancistrusi pohlavne dospeli ?
ja mam v nadrzi cca 14 mesicni anciky kteri prave privedli na svet minimlane 46 pidianciku
a zda se mi ten jejich vek dost nizky
vi o tom nekdo neco vic ?
Ve velikosti cca 5cm mu již začnou (nebo ne) růst vousky. Věk dospělosti se nedá zcela jistě říci, protože podmínky růstu a prospívání rybek jsou různé.
0 19.09.2010 10:37 sustik chci se taky zeptat,ta otázka už tu nekde padla,v jakém stáří nebo velikosti lze určit pohlaví ancistruse
Starší reakce
jo, tahle past funguje. ale musí být čirá a lovec musí mít trpělivost. nejlíp lovit přes noc. ráno možná v pasti budou, možná nebudou...
0 01.09.2010 22:27 Usine – Re: Trdej
I akva sem vypustil stejně tam zbyly...mimochodem nechce někdo chovný ancíky pravidelně se třoucí nebo třící
teď nevim sem už dlouho ze školy
0 01.09.2010 19:02 Trdej – Re: Deathbull
No to jo
To bude rybolov
Jak na čeřeň
Už teď tam mám jednoho sekavca ,kterýho za boha nemůžu chytnout .
No ono to tak půjde, ale budeš potřebovat trpělivost na mnoho lovů
Zkusit to můžeš, síťku si ohni do pravého úhlu.
0 01.09.2010 17:46 Trdej – Re: Trdej
A co takhle na tabletku pro ancitrusy ?
kdybych to dal do nějaké nádoby ?
0 01.09.2010 17:45 Trdej – Re: Yirka
Aj tak to bude průšvih,protože já je právě dal ke krevetkám
A až pak mě napadlo ,jak je odlovím
chjo
Přidat reakci
1 ...... [35] ...... 65
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 50902x