Co je to za plže?
Tak Clithon i Neritina se živí jen řasou. Okružák (asi to bude on) likviduje např. odumírající části rostlin nebo zbytky krmiva, tedy věci, které by ti v přemíře dělaly v akvárku bordel. A pokud se někomu přemnoží a nemůže se jich zbavit, tak to znamená, že tam ten bordel má, jak už jsem psal.
Já bych je nechal, ale dělej, jak uznáš za vhodné

Už som tam ale dala 2ks clithon corona a 1ks neritina,tak neviem, či chcem ešte ďalšie slimáky, zvlášť keď som videla , že niektorí majú problém sa ich zbaviť.
Určit druh můžeš pomocí zdejšího atlasu.
Já bych ho nechal a doufal, že se rozmnoží. Okružák, levatka nebo kružník jsou užiteční pomocníci
A pokud nebudeš mít v akvárku bordel (odumřelé části rostlin například) nebo nebudeš překrmovat ryby, tak se ti nepřemnoží.
Zdravím, v akváriu som našla neželaného slimáka, pravdepodobne prineseného s rastlinami. Zrejme je to okružák. Nepodarilo sa mi ho odfotiť,bol úplne vzadu a malý. Má priesvitnú ulitu. Našla som zatial len jedného. Nechať alebo vyhodiť preč? Nechcem, aby sa mi to tam množilo.
Edit: prikladám fotku ďalšieho slimáka, čo som v akva našla. Moje otázky sú rovnaké, čo to je, nechať alebo dať preč? Bude sa množiť? Opäť som zatiaľ našla len tento jeden kus.
Starší reakce
Melanoides tuberculatus - piskořka věžovitá

omlouvám se, vyplním ihned jak bude čas.
Fotka - pokus o detail zde.
Lasturantky mám, také a co jsem četl a snažil se to řešit, tak je to těžké. Jediné co funguje asi všem odlovit na okurce ale jen je tím zreguluješ. Likvidace to se názory liší.
Udělej si prezentaci akvária. Pokud jde o lasturnatky tak ty jsem v životě neměl protože je zřejmě zlikvidoval ryby a neritina je na tobě.

Děkuji az rychlou reakci - vajíčka jsou taky všude - nedělá to dobrý dojem. čili zbavit se jich nedá, leda neretinu pryč?
A ty lasturnatky jak případně regulovat? vím, že mohou být prospěšné, ale je to také nevzhledné - může to být způsobenio překrmováním?
Děkuji

Ahojte,
mám dvě prosby - první fotka jde vidět velké množství malinkých šneků (jsou velmi rychlí), kterých je najednou plné akvárium - ale doslova plné. Jak se jich zbavit a jaká může být příčina tak velkého množství šněků?
A druhá fotka - bílé tečky na kořenech a kamenech - jsou to vajíčka šněků? Jak se případně zbavit tohoto?
Děkuji
0 15.01.2021 19:43 Honza – Co je to zač?

Ahoj, poradí někdo co je to za šneka? V akvarku mám šnečí kalamitu a krom sběru nevím co s nimi. Díky za rady.
Starší reakce
To si právě nejsem jistý

Nvm kolik mladých můžou mít ty brotie.Piskořky tam nemám.A je fakt,že poslední dobou vidím jak 2 brotie tak 2 heleny u sebe

Já jsem ze 3 kusu,měla snad 6,každopádně než jsem je spatřila,trvalo to pár měsíců..Jsou to Heleny..

Já se nyní o heleny již moc nezajimám, protože jsem pochopil, že šneci v akvariu jsou prospěšní, ale když jsem kdysi heleny měl klidně i po 8 kusech, tak se nikdy nerozmnožily, tak mě informace v atlasu celkem zaskočila.
No, ve vláknu o Helenách se dočtete, že když se zadaří, tak se spíš rády přemnoží a nejde se jich tak lehce zbavit.
Ale také mi zároveň s nimi přežívají i Piskořky, Levatky a Okružáky komplet vyžraly, ale Piskořky se docela drží.
Takže by opravdu mohlo jít i i malou Piskořku.
Je pravda, že i malé Heleny už mají své žluté proužky.
Ne tak dávno tu někde pár lidí psalo, že se jim přemnožili...

Ne teď již si to nemyslím byl jsem značně ovlivněn názory, že se v akváriu nerozmnožují a mě se to nikdy nestalo. Poté jsem si přečetl co je zde v atlase uvedeno. Docela mě to překvapilo, že se v akváriu rozmnožují, protože například nyní pročítám celkově téma začátečník a tam se to ne jednou objevilo, že se v akváriu nerozmnožují. Je pravdou, že jsou to příspěvky staršího data.
Já bych naopak tipnul ty brotie. Heleny se v akváriu nerozmnožují a jsou žluto-černé. Možná by to mohla být, také nějaká pískořka, ale ty by nejspíše heleny povraždily.

Ahoj co to za mimina pls?V akva mám heleny a brotie herculea.Je jich tam poměrně dost,tak nvm,ale tipuju heleny.????Děkuju za tip
Starší reakce
Starší reakce
Okružák, vynikající a nenahraditelný pomocník v AQ...
Starší reakce
Tak tady už je to totožný.

No, přijde mi to naprosto stejný.
www.garnelenhaus.de/… Klidně je tam nechej ničemu neškodí. Ale jestli se ti množí opravdu rychle, tak je to signál, že buď překrmuješ nebo něco v akváriu nefunguje jak má.. Ale to je už na jiné téma. Stejně tak fakt, že tam máš žalostně málo rostlin.
No mě to stejné nepřipadá. Je pravda že se množí dost rychle tak je odebiram. Mám akva dvě, jedno 54L a jedno 25L kde mám Bettu. Z většího ty šneky dávám k Bettce. Je mi líto je likvidovat. Tak ted nevím jestli v 54L něco nechat nebo radši odebírat, co vy na to?

No pre istotu ešte prikladám foto keď je vylezený. Neviem či je to hlava, alebo tá trubica čo s ňou Helena prepichuje pancier.
Starší reakce
Třeba Planorbella scalaris? Určitě to není žádný škůdce, jednu dobu se mi také objevili v akváriu, ale, bohužel, je "převálcovali" jiní.
Ten vlevo na první fotce bude spíš kružník. Vpravo je levatka.

Ahoj, nebo počkej až vystrčí hlavu z ulity. Plovatka má "ouška" kdežto levatka má "tykadla"

Levatka má ulitu levotočivou, plovatka pravotočivou.
Neritina se v akvarku nemuze rozmnozit, potrebuje slanou vodu...
Tak to fakt netusim, asi tam obcas nejaka je, fakt je nepocitam

a nelikviduju

Je to presne jak levatka, ale bez te spicky a cerny.. uplne stejne jako mutant hapimere.
No,tak ja to radeji zlikviduju. Nepusobi to na me moc jako pomocnik... spíš jako škůdce .
Ty to tam porad máš? Jak je to velký? Co to dela? Rozmnozuje se to ?
No však mi někdo odpovídal, že asi nějaký druh levatky

Přidat reakci
[1] ...... 44 45
Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 47486x