Co je to za plže?
Ahoj já jsem ti přece psal v komentáři k nádrži,aby sis v žádném případě nepořizoval ampulárie a ty to stejně uděláš.Vrať ji do akvaristiky,nebo daruj.
Ampulárie hnědá,každopádně ta do tvého akvária nepatří,doporučuje se kus na 50litrů..
www.shrimp.cz/…Starší reakce
Tipuji plovatku malou, ale rád bych, kdyby mi to někdo odkýval
Starší reakce
Ampulárek je několik akvarijních variet a některá rostliny neohrožuje.
Re: Hynek - Jestli bylo myšleno tak, že požere ty Levatky, tak to určitě ne...na to je šnek Clea Helena. Ale Levatky jsou do akvária prospěšné
Ampulárka ti požere tak rostliny,ta je jako šnek zahradní,takový záškodník..Levatka je čistič.
Díky.Je možné, že by si na nich smlsla ta moje ampulárka?Načetl jsem, že jsou to strašné prasata.Ampulárka už tak nadělá velký svinčík a k tomu minimálně 5 těchle prďochů, to zavání hnojištěm....
Ahoj, právě jsem objevil v akvárku asi 5 těchto prďochů.Mohly by to být potomci mé ampulárie?mám ji v novém aqua samotnou cca 3 týdny.Že by už byla v tom při koupi?
Edit: Teď uvažuju, že jsem nikde neviděl ten kokon s vajíčky, takže jsem je asi s něčím přitáhl hmm .Co by to tedy mohlo být?
Starší reakce
0 24.03.2021 15:09 Lura – Je to okružák?
Ahoj, tohle jsem dnes objevila, je to okružák?
Starší reakce
Mělo by to tak být..jen ještě dodám,že jsou to velcí žrouti rostlin a taky bordeláři..
Vďaka za rýchlu reakciu
ide teda o Ampullaria australis v oboch prípadoch?
Zdravím. Kamarát nedávno rušil akvárium, a tak sa jeho slimáky sťahujú ku mne
nikto však nevie aký presne druh to je, tip je ampulária no ktorý poddruh? Ako sa to dá určiť? Ďakujem
Starší reakce
Jak už jsem ti psal, živí se jen řasou. Ve 25 litrech jí tolik nebude...
moc? 3 slimáky sú veľa? čím prikrmovať?
Já si je často a dost přikrmuji, jsem rád, že se jim u mě daří...
Pokud se jedná o to miníčko v prezentaci (30 l), tak je jich tam trochu moc
Musíš přikrmovat.
Tak Clithon i Neritina se živí jen řasou. Okružák (asi to bude on) likviduje např. odumírající části rostlin nebo zbytky krmiva, tedy věci, které by ti v přemíře dělaly v akvárku bordel. A pokud se někomu přemnoží a nemůže se jich zbavit, tak to znamená, že tam ten bordel má, jak už jsem psal.
Já bych je nechal, ale dělej, jak uznáš za vhodné
Už som tam ale dala 2ks clithon corona a 1ks neritina,tak neviem, či chcem ešte ďalšie slimáky, zvlášť keď som videla , že niektorí majú problém sa ich zbaviť.
Edit: Podarilo sa mi ako tak odfotiť aj prvého.
Určit druh můžeš pomocí zdejšího atlasu.
Já bych ho nechal a doufal, že se rozmnoží. Okružák, levatka nebo kružník jsou užiteční pomocníci
A pokud nebudeš mít v akvárku bordel (odumřelé části rostlin například) nebo nebudeš překrmovat ryby, tak se ti nepřemnoží.
Zdravím, v akváriu som našla neželaného slimáka, pravdepodobne prineseného s rastlinami. Zrejme je to okružák. Nepodarilo sa mi ho odfotiť,bol úplne vzadu a malý. Má priesvitnú ulitu. Našla som zatial len jedného. Nechať alebo vyhodiť preč? Nechcem, aby sa mi to tam množilo.
Edit: prikladám fotku ďalšieho slimáka, čo som v akva našla. Moje otázky sú rovnaké, čo to je, nechať alebo dať preč? Bude sa množiť? Opäť som zatiaľ našla len tento jeden kus.
Starší reakce
Melanoides tuberculatus - piskořka věžovitá
0 16.01.2021 13:42 Milan44 – Název šneků
Ahojte,
mám dvě prosby - první fotka jde vidět velké množství malinkých šneků (jsou velmi rychlí), kterých je najednou plné akvárium - ale doslova plné. Jak se jich zbavit a jaká může být příčina tak velkého množství šněků?
A druhá fotka - bílé tečky na kořenech a kamenech - jsou to vajíčka šněků? Jak se případně zbavit tohoto?
Děkuji
0 15.01.2021 19:43 Honza – Co je to zač?
Ahoj, poradí někdo co je to za šneka? V akvarku mám šnečí kalamitu a krom sběru nevím co s nimi. Díky za rady.
Starší reakce
No, ve vláknu o Helenách se dočtete, že když se zadaří, tak se spíš rády přemnoží a nejde se jich tak lehce zbavit.
Ale také mi zároveň s nimi přežívají i Piskořky, Levatky a Okružáky komplet vyžraly, ale Piskořky se docela drží.
Takže by opravdu mohlo jít i i malou Piskořku.
Je pravda, že i malé Heleny už mají své žluté proužky.
Ne tak dávno tu někde pár lidí psalo, že se jim přemnožili...
Ne teď již si to nemyslím byl jsem značně ovlivněn názory, že se v akváriu nerozmnožují a mě se to nikdy nestalo. Poté jsem si přečetl co je zde v atlase uvedeno. Docela mě to překvapilo, že se v akváriu rozmnožují, protože například nyní pročítám celkově téma začátečník a tam se to ne jednou objevilo, že se v akváriu nerozmnožují. Je pravdou, že jsou to příspěvky staršího data.
Já bych naopak tipnul ty brotie. Heleny se v akváriu nerozmnožují a jsou žluto-černé. Možná by to mohla být, také nějaká pískořka, ale ty by nejspíše heleny povraždily.
Ahoj co to za mimina pls?V akva mám heleny a brotie herculea.Je jich tam poměrně dost,tak nvm,ale tipuju heleny.????Děkuju za tip
Starší reakce
Starší reakce
Okružák, vynikající a nenahraditelný pomocník v AQ...
0 29.11.2020 11:40 Brodys – Vetřelec
Starší reakce
Tak tady už je to totožný.
No, přijde mi to naprosto stejný.
www.garnelenhaus.de/… Klidně je tam nechej ničemu neškodí. Ale jestli se ti množí opravdu rychle, tak je to signál, že buď překrmuješ nebo něco v akváriu nefunguje jak má.. Ale to je už na jiné téma. Stejně tak fakt, že tam máš žalostně málo rostlin.
No mě to stejné nepřipadá. Je pravda že se množí dost rychle tak je odebiram. Mám akva dvě, jedno 54L a jedno 25L kde mám Bettu. Z většího ty šneky dávám k Bettce. Je mi líto je likvidovat. Tak ted nevím jestli v 54L něco nechat nebo radši odebírat, co vy na to?
0 15.11.2020 11:29 Rumomen – Co je to za šneka?
No pre istotu ešte prikladám foto keď je vylezený. Neviem či je to hlava, alebo tá trubica čo s ňou Helena prepichuje pancier.
Přidat reakci
1 ...... [3] ...... 25
Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 51654x