Co je to za plže?
Mimochodem, svůj příspěvek můžeš 15 minut po jeho vložení editovat. Nevkládej hned nový. Stačí kliknout na žlutou tužku v jeho záhlaví... Díky!
Tyto dva ti sloučím...
Cituji článek v záhlaví vlákna:
Všichni tito plži se dokážou v příhodných podmínkách rychle množit. K jejich přemnožení dochází naprostou většinou chybou akvaristy – např. překrmením ryb, zanedbáním odkalování. Je to Levatka a množí se jako blázen většinou se stává že si jí doneseš se zakoupenými rostlinami ???? Za dva měsíce jich budeš mít stovky????
Asi máš pravdu, to bude ona. Pokusím se udělat ještě lepší fotku, je to hodně zvětšené.

Snad nejsem ve špatném vláknu.
Našel jsem po 3 týdnech od založení akvárka dva nové návštěvníky viz foto. Velikost přibližně 5mm. Dokáže někdo určit druh plže ?
Starší reakce
Starší reakce
Může být, je tam několik velmi příbuzných druhů, pro jejichž určení je nutné exemplář vypitvat ;).
Zdravim,zivym krmenim nekrmim,takze se musela dostat s rostlinkami (vsechny mam z
www.rostlinna-akvaria.cz). Porad ji mam uchovanou v separe akvariu,co ted s ni? Je to nejaka vzacnost?

Snek uz je sice pryc, i tak jen drobne poupravim determinaci z plovatky na blatenku (Stagnnicola). Kdyby to nekdo resil treba pozdeji - pozna se to tak, ze u plovatky je obusti (dira na nohu) velikosti cca poloviny celkove delky ulity, u stagnikoly je to mene. Navic - plovatky dokazou byt jeste o dost vetsi. Spis by me zajimalo, jak se do akvarka dostal. Jestli jako mrne se zivym krmenim, nebo s nejakyma kytkama z venku nebo vetsi pestirny...
Starší reakce
Diky moc. Uz to vidim
Kazdopadne uz je pro jistotu venku z akvaria. A bylo mi lito ji vyhodit,tak jsem prozatim pro ni zridila akvarium z velke vazy nez vymyslim,co s ni

A to se bere od spodu nebo od te sirsi casti?

takze podle toceni je to tedy co?

Levatce se točí ulita doleva, plovatce doprava

Až najdeš mladé, tak už budeš vědět...

Dekuji,to by mohlo byt. A podle popisu nic moc dobreho,radsi ji rychle vyndam..

Zdravim,poradite prosim,co je to za sneka? Myslela jsem,ze mam v akvariu jenom levatky a dneska narazila na tohodle obra..je to jenom prerostla levatka? Diky.

Starší reakce
Perfektní!!! To je přesně ono!! Celý den hledám a nic nepasovalo ☺️ moc díky!!

Dobrý den, pomůžete mi prosím s určením něčeho co jsem si nechtíc nějak pořídila?
Měla jsem jen jednu neritinu a pak se začaly objevovat tihle mrnousci... Přišlo mi to jako ampularky, ale nesedí barva ani druh vajíček... Ta jsem našla nalepená na domečku (černá, kulatá, samostatně nalepená).
Starší reakce

Dobrý den, na rostlinách jsem si přinesla tohoto plže, který se mi teď přemnožil a nemohu se ho zbavit. Mohu poprosit o určení.

Starší reakce
Za mě na druhé fotce kružníci, na první bych řekl okružák, ale jestli je to stejný šnek, tak kružník.
Každopádně nelikvidovat, jsou užiteční (oba druhy)...

Čau mám dotaz v jednom akváriu se mi objevil tento šnek nevíte co to je zač? Průměr cca 5mm
Starší reakce
Taky se přimlouvám k Kružníku čínskému včetně toho, že má rád i hnědou řasu.
Spíš bych to tipovala na kružníka čínského...porovnej sám v atlasu, z téhle fotky to jen odhaduji.

Ahojte, podľa vás je to kotulka? Mám ich viac v akvarku a všímam si že dosť im chutí hnedá riasa
Starší reakce
Za mě věžovitá

No je to určitě pravděpodobnější

Koukni strukturu ulity...
Lepší fotku zatím nemám...objevila jsem šnečka včera ve kbelíku po výměně vody...moc jich jinak v akva právě nevidím. Jestli se mi ještě nějakého podaří znova odlovit, pokusím se vyfotit lépe

.
Rozumím (ten můj šneček je sice menší ale myslela jsem, že může ještě dorůst - jsem se právě bála, jestli časem nebudu mít v akva 8cm šneka

a viděla jsem jich tam jen pár, tak se možná nemnoží). Prozatím ji budu považovat teda spíš za pískořku věžovitou

Můžeš sem dát lepší fotku?
Černá to určitě nebude. Koukni na velikost a rozmnožování...

Zdravím. Objevili se mi v akva noví šneci? Pozná prosím někdo co by to mohl být za druh? Není to náhodou pískořka? (
rybicky.net/atlasostatnich/piskorka_vezovita) Museli zřejmě přijít s novými rostlinami z aqua-daho...Děkuji za tip.
Starší reakce
0 23.05.2024 16:55 Tarski – co je to za slimaka

Ahojte co je to za slimaka co si naziva s helenami? Nemoze to byt prefarbena clea helena? Lebo mal som ich vela a teraz mam vela tohoto

Starší reakce

Ahoj, jdu si po dlouhé době pro radu. V akváriu se mi přemnožili šneci. Kdysi jsem si koupila helenu a tak jsem si myslela, že to budou surmovky a teď když jsem přemýšlela, že je nabídnu, jestli by někdo nechtěl, tak si říkám, jestli to nejsou spíš piskořky nebo něco podobného (zavlečeného v rostlinami), když nemají pruhy (až na tu jednu, což surmovka je snad určitě). Nerada bych nabízela jak trubka něco jiného než co to opravdu je

.
Starší reakce

Čauky, plovatky mají ulity ,,točené,, doprava, jako na fotkách a levatky deleva. Když nějakou v akvárku najdu, vždy ji rozmáčknu, ať si krevetky pochutnají. Zbavuji se jich už měsíce...
Aha, tak opačný závit ani nevim. A jsou to přeživší katastrofy. Jsou to čuňátka, nebo co? eDIT: Už to čtu, no jsou tam, byly ve starém akva.
Ahoj, je to plovatka, kdyby to byla levatka, tak má opačný závit
Ta plovatka ale zrovna není vhodný plž pro AQ...

Není toto plovatka? Levatky mají tykadla jak čárečky, ne?
Starší reakce
Přidat reakci
[1] ...... 25 26
Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 52357x