Co je to za plže?
Nevidím důvod proč byste se jich měla zbavovat. Jestli jich tam je na vás příliš, tak děláte něco špatně. Nejspíš moc žrádla. (např. v 500, kde je méně ryb a i méně zbytku, tak mám asi 10 šneků a ve 50, kde se krmí o sto šest, je šneků nepočítaně).
Můj tip
rybicky.net/atlasostatnich/uchatka_toulava Kde sa vzali, tu sa vzali a naraz boli tam. Cielene som ich nepriniesla, jedine že bol nejaký zašitý na rastlinke, ktorú som priniesla. Bolo ich zopár, tak som ich nechala, ale už ich je tam príliš a vidím, že aj tie biele bodky, čo tam sú, budú asi ich potomkovia. Najväčšieho som tam videla asi tak 1 cm. Veľa ich mám v akvarku medzi drobotinou gubiek. Keď ale vylezú na hladinu, tak tie menšie prešupnem do spoločenského akvarka a tam si na nich niekto s radosťou pochutnáva, lebo tam vôbec nie sú. A to som ich tam už pohádzala dosť. Je dobré ich mať alebo je lepšie sa ich zbaviť? Tu je ešte foto, keď boli na hladine.
Kde se vám to tam vzalo?
Jak jsou velcí? Pokud tak do 1,5 cm, tak to budou blátivky, ale spíš mi připomínají plovatku. Určení z takovýchto fotek není možné.
Vie mi niekto poradiť, o akého slimáka ide? Mám ich veľmi veľa a neviem, či sú užitočné, ale skôr na škodu v akvarku. Nezdá sa mi, že by robili nejakú neplechu, ale pri tom množstve, čo mám sa to môže stať. Zaujímavé pri nich je, že vyliezajú vysoko nad hladinu. Neviem, či to je z tej fotky vidno, ale majú také malé trojuholníkové ušká, ulitu majú špirálovitú ako záhradný slimák, nie plochú (koliesko). Tých plochých sa úspešne zbavujem. Ďakujem.
Starší reakce
Já v tom vidím Planorbella sp.
No, já jsem na tom podobně, kromě té velikosti a "vytaženosti" mě nic nenapadá. Asi by to chtělo nějakej klíč na určení...
Docela by mě zajímalo, jak se ti dva okružáci lišej. Vždy to poznávám trošku intuitivně.
Zkušený šnekař sice nejsem, ale podle mě je na hunterově fotce klasický okružák kanadský, kterého má spousta z nás doma. Existují různě barevní, s puntíkama na ulitě, se světlou ulitou, červenou nebo růžovou nohou,...
Okružák ploský je v akváriích dost vzácný, dorůstá do větší velikosti než okružák kanadský, taky bývá často pěkně "vytaženej z ulity", rybky to může dost lákat.
(Tady v atlase je podle mě pár fotek špatně zařazených, zkusím požádat někoho z redaktorů o opravu.)
Kružník čínský je oproti okružákům "prťavka", dorůstá tak maximálně okolo 5 mm, a je "placatej".
Okružák ploský to s nej pravděpodobností nebude. Mě se ty mrchy dorůstaj max 1,5cm a mam je při 30°C. Těško říct, ale kdyš koukám že je i prodávaj za 23kč tak by sem si i docela přál abych měl ploskýho, bych si za ně koupil auto
Prijde mi to jako obycejny okruzak plosky.
Mam úplně ty samí, malinko sem pátral ale nemůže se rozhodnout mezi okružákem kanadským a kružníkem čínským. U toho okružáka kanadskýho se podívej na další fotky asi třetí foto. Ale nejsem si tim jist zdali je správně přiřazenej, pač kdyš vigoogluju kružníka čínskýho vijdou mi téměř podobné foto. Snad by se mohl vyjádřit nějaký skušený šnekař...
aky je to druh okruzaka alebo niecoho ineho
Starší reakce
levatka,plovatka? pokud nemáš šneky rád a jseš z těch,komu se přemnožují a pak na ně nadáváš tak se jich zbav dokud to jde
Vypadá to na levatku říční.Jeden z nejrychleji se množících šnečků co se běžně vyskytují v aq.
mohl by mi někdo identifikovat tohodle pidi šnečka, má asi 2 mm, proto se blbě fotí.
Starší reakce
Taky jsem nad touto Brotii premyslel, ale ma opravdu temer na vsech dostupnych fotkach daleko tmavsi nohu. Ted jde o to, zda je barva nohy znak, podle ktereho jdou tyto druhy plzu odlisit..
Edit: Jeste mne napadlo - nemuze to byt Brotia costula? Ale tam ma zas obvykle "hladsi" ulitu.. No asi opravdu musis pockat na odborniky, co se v plzich vyznaji..
ďakujem, myslím si aj ja, pre istotu dám ešte kvalitnejšiu foto trochen,..p:
www.allesumdieschneck.de/…
podozrenie mám aj na túto brotiu, len tá farba..:/
Je to Tylomelanie, ale ktera to tedy netusim. Nektere druhy jeste nejsou urceny, ale v obchodech uz jsou, takze opravdu tezko rict..
..v obchode označený ako brotia pagodula, čo si myslím že nieje (?), podla internetu by som to typoval na nejaký druh tylomenie poprípade brotie..poradte ;)
dĺžka ulity asi 4cm, vyzerá to že sa pasie na riasach a vodnom kameni usadenom na bočnom skle.
farba "pleti"
béžová so šedou...
Starší reakce
Granifera je kratší a "macatější", než ta na Bakově fotce. (A než tuberculata).
Už jsou větší ale pořád ještě nevím co jsou zač, hnědá ulitka jim roste pomalu a tělíčko mají taky hnědé, točivost jako u piskořky.
ja taky myslim piskorku, moje jsou take hnede, nektere
Starší reakce
0 11.10.2009 08:11 kadli666 – Copak je to za šnečka? Poraďte prosím
Ahoj
.
Měl bych dotaz, copak je to za šneka na fotce.
Mám ho v kavrítiu asi 14 dní, mám podezření na ampulárii.
Předem díky.
Kadli666.
Starší reakce
to je nejběžnější šnek okružák Janku
Starší reakce
mohla by to být také nějaká piskořka,možná i barevná varianta piskořky
Hnědá ulitka, hnědočervené tělo pokud se nemýlím, víc obrázek, lámu si hlavu co je zač ?
Vzadu je Yellow Fire, ten není předmětem dohadu
Starší reakce
o šnecích opravdu nic nevím..ale jestli se jim ulita nemění,tak to ono asi nebude,protože ten můj šnek ji má uplně stejnou,jako normální šnek,nemá ji dole širší a ke konci protaženou do špičky jako ta levatka
0 21.08.2009 08:40 nickolka – druh?
donesla jsem si domů z burzy plovoucí kytky..no a nevšimla jsem si maličkých šnečků...Vždy,když je uvidím,vylovím je z akvárka a hodím do sklenice..už jich tam mám asi 6...jeden už je dost velký,abych poznala jeho zbarvení..je šedý a má na sobě černé tečky..vypadá jakoleopard nebo tak něco..nevíte někdo,co je to za druh?
Starší reakce
na barvě v mnoha případech nezáleží, můžou existovat různé barevné odchylky
předpokládám že máš bud tmavou p.věžovitou nebo melanoides (piskořka) Granifera
mkohl1.net/…
www.crayfishandmore.de/…
perso.infonie.be/…
vzhledem k tomu že jsou ještě malé tak tvar ulity budou mít stejné
Nene, tahle je identická tvarem piskořce věžovité ale je tmavě hnědá...
nevím z popisu mi to připadne jako nějaký druh piskořky(Granifera?) ale až sem hodíš foto tak budeme moudřejší
Ahojte, v nádrži mi přibyli dva šnečci po importu, jsou malí 3 mm ( neumím vyfotit )ale mají schránku stejně točivou jako piskořka věžovitá, narozdíl od ní barvy tmavě hnědé. ( piskořka je světle nazelenalá ). Původ: NDR Netušíte někdo ?
Starší reakce
Je to klasická Měchýřovka východní.
Včera jsme si ho donesli a nevíme druh. Je tedy stále zavřený, nebo jen trošku vykoukne bo na něj útočí naše bety, tak nevím jestli to byl dobrý nápad.
Starší reakce
Tak mi to poslal. Je to Filopaludina sp.Military Helmet.
Starší reakce
Je to levatka ostrá - Physa acuta.
0 12.05.2009 13:30 Petr – Poznáte ho někdo?
Tohodle šneka jsem si zavlekl asi z nějakou rostlinkou a pěkně rychle se množí tak bych rád věděl co je to za šneka... troufnete si někdo říct název, respektive mi dát odkaz kde bych v nějakém seznamu mohl hledat?
Díky...
Starší reakce
Tak se mi v akváriu nějak množí tito šneci viz foto, velikost cca 4 mm. Za poslední týden jsem jich vytahal snad třicet. Poradíte co to je za druh a jak se jich zbavit?
vypadá to jako melanoides granifera.Tvar ulity má na dálku stejný.Nějaká bližší fotka by nebyla?
0 28.04.2009 16:59 petulevrtule Tak jsem si donesla domů 4 kousky tohoto šnečka a i když jsem se koukala do atlasu, nejsem si jistá, jaký to je
Co si myslíte vy? Je to pidi šnek, v krámě jsem si vybrala tyhle největší co měli, víc to už neroste. Sami nevědí, co to je...Díky za odpověď
Jj, ale není důvod dávat zamračeného smajlíka=).
Ahojte, tohle je teda asi taky levatka, že? Donesl sem si ji zřejmě na rostlině z obchodu :(
Přidat reakci
1 ...... [23] 25
Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 51654x