Co je to za plže?
0 10.04.2013 19:04 Dezidor – Co je tohle?
Starší reakce
Zdravim, asi jsem si na nejake rostlince prinesl tohoto plze. Byl uplne mikro. Po 14 dnech uz ma cca 5mm. Nevite co je to za druh? Nesezere mi rostlinky? Dekuji za pomoc.
Starší reakce
okružák ploský..akorát tady ten je nějakej drahej
Starší reakce
Kolegyně má evidentně v akváriu oba druhy. Pokud je plž placatý a s ulitou jakoby připláclou ke sklu, jde o kružníky, naopak ti malí tlusťoučcí jsou okružáci.
Krásné srovnávací foto viz. toto téma 10.2. (o jednu stranu zpět).
Ten 1cm je velikost toho co máš v akva nebo jsi ještě popisovala toho okružáka?
Kružníci mívají jen pár milimetrů, jestli roste nad půl centimetru tak to bude spíš Okružák ....
Keď som to porovnala tak to vyzerá na čínskeho kružníka, vďaka
Potom to bude nejaký kružník.
Okružák to není určite, tie sú oveľa väčšie a majú iný tvar, viac sploštenú ulitu, sú bledšie, ulita je v niektorých miestach priehladná. Majú max. 1 cm, ale skorej sú to milimetrové záležitosti. Doniesla som si ich na rastlinách.
Neprekrmujem, tomu sa vyhýbam.
Jak je to velké ? Mohl by to být nějaký kružník.
Okružák alebo kružník, povedal by som. Záleží na veľkosti. A okružáci sa množia rýchlo, najrýchlejšie ak sú ryby prekrmované.
Vždy som si myslela, že tieto malé slimáčiky sú okružáky, ale keď sa mi v akva 1 objavil, tak som zistila, že je to niečo iné. Ale čo to je vlastne za slimáka?
Oproti okružákom sa to hrozne rýchlo množí (aspoň u mňa).
Starší reakce
Mohl by to být malý okružák, ale třeba se vyjádří někdo zkušenější.
0 05.03.2013 00:53 Dezidor – Co je to?
Co je to za plže? Omluvám se za nekvalitní fotku, ale lépe mi to nejde.
Jojo člunka mrcha, zrovna se mi taky v akvarku nějak rozmnožila
A doroste i víc jak 3mm, ty moje některe maji aspon 5
Ferrissia clessiniana
- znam piskorky, okruzaky, levatky, heleny
- ma to krehkou, plochou, pruhlednou ulitu, vyroste max. 2-3mm
diky
Starší reakce
Možná by to chtělo ještě jednu foto z boku..
0 24.02.2013 14:38 Kamča – okružák?
Ahoj, taky máme v akvárku takový šneky. Co jsou zač? Děkuji
Už mám brýle a zvětšila jsem si foto..je to okružák.
Od montyho to opravdu levatka není.
A jako odkaz na biolibu to tedy nevypadá.
Okružák. A krásný
Levatka má ulitu od narození do špičky. A jestli máš rostlinky od kofeina, tak mu poděkuj za tento bonus, je to ten sám krasavec, co tady dával fotky před nedávnem. Užitečný pomocníček.
Je docela možný, že je z liliovníčku. U mě se pohybují hlavně v něm.
Fakt bych to na okružáka nehádal, velký vypadá to úplně jinak a podezříval jsem tě, že jsi mi s kytkama dal i vajíčka
Před čtrnácti dny bych řekl ano. Dneska vím, že je to okružák. Koukni na moje fotky v tomto vlákně před dvěma týdny
.
Starší reakce
ampulárie, nebo jinak měchýřovka
ahojte nemohl sem najít ve foru jaky je to plž....prosím vás copak je to za slimáka ?
je velmi rychlej čistí jako divej
dekuju
Tam to mrcha musí dýchat jenom, když jí nevidím.
Asi si sednu k akva dám si kafe a budu jí sledovat dokud ji nenachytám.
Jinak děkuji za radu a útěchu, že tak krásného šněčka nemusím vyhodit.
To mají ale všichni plicnatí plži.
Bát se jí nemusíte. Jen ji tam nechte. Také je mám. Rostliny nežerou a vodu vždy zatěžuje krmení, né šneci.
Měchýřovku poznám a ta na rozíl od tohoto šneška šla hned z akva pryč. Ta totiž žrala všechno, co jí přišlo pod nohu
Tady v atlase píší:má vyvinut zvláštní kornoutovitý dýchací otvor (pneumostom), který vysouvá nad hladinu.Ale jak jsem vyčetla ,jste na šnečky expert. Poradíte mi, mám se jí bát , že začne žrát rostlinky, či přemnožení. Taky tady píší, že dost zatěžuje vodu, ale já si zatím u krevetek 12lničeho nevšimla. Velmi se mi líbí, jak její vzhled tak chování a docela bych byla ráda kdyby se mi trochu
rozmnožili.Nebo jí mám radši vyhodit, než mi zamoří a sežere akva?
Jestli tím šnekem s "dýchacím nesmyslem" nebude myšlena měchýřovka
, což tenhle šnek není.
Nevím jakej dýchací nesmysle myslíte, ale je to ona.
To jsem si taky myslela, ale nemá ten dýchací nesmysl, a nežere ani jemnolisté či křehké rostlinky, zato řasy na kamenech to je fofr.
0 14.02.2013 19:33 jitkaS Zdravím. Prosím řekne mi někdo co je to za šnečka. Je velmi rychlý,umí lést po hladině, nežere rostlinky ani moc neznečištuje vodu. Fotka bohužel nedokáže ukázat jeho krásné tělíčko které vypadá jako nebe plné hvězdiček. Zavlečen zřejmě s rostlinkami ke krevetkám.Děkuji
Starší reakce
Přesně tak. Levatka a okružák.
Přesně tak. Vlevo okružák, vpravo kružník, oba zrovna stejně velcí (cca 4 mm).
Tak abych to tu trošku uvedl na pravou míru. Jedná se o nějakého okružáka. V akváriu je nejčastější okružák kanadský.
rybicky.net/atlasostatnich/okruzak_kanadsky
Kružníci jsou hodně malí a tohle fakt kružník není. I malá levatka má "točenou" ulitu.
Přidat reakci
1 ...... [17] ...... 25
Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 51654x