Co je to za plže?
Starší reakce
Starší reakce
Okružák.
Jak to vôbec rozoznávate?
Odborně řečeno, kružník je placatej mrňavec

Je to kružník , vzhledem k jeho velikosti ,najde v akva vždy dost potravy , tak se velice lehce stane , že se přemnoží - ničemu to nevadí , jen se to někomu nemusí zrovna líbit

Nooo, to asi spíš. Jsou to mikroši, trochu průsvitní, hlavně ti malí. A zde v atlase: Tito drobní plži podobní okružákům se v akváriích snadno "přemnožují"..........hmmm...
Fotku jsem si nezvětšovala, ale vypadá to spíš na kružníka.

Jak jinak s rostlinami jsem si přinesla tohoto plže - typuju správně na okružáka kanadského? Rostliny jsem před vysazením "savovala", řekla bych, že vajíčka to zabije..? Některé jsem našla a z R sundala a teď mám dilema, zda je dát do akva nebo rači ne (mám strach zpřemnožení) nebo se mi tam bez tak už dostali?

Mám jich tak 7 ve flaši...

ještě přidám dvě fotky, jdou tam vidět placatý tykadla
0 07.02.2017 15:31 anna836 

Dobrý den, nedávno jsem kupovala mech a přitáhla jsem si s sebou pár takových šneků.
Prosím o identifikaci. Děkuji
0 06.02.2017 12:00 gostrider466 
Môže mi niekto poradiť čo je to za slimaka
Starší reakce

No zatiaľ to vyzerá ako veľká oválna kvapka lepidla s čímsi malým hnedým navrchu. Žeby to malo nejakú nohu a ulitu, ako správny plž, to sa nedá moc povedať. A už dupľom zistiť, kde to má hlavu

.
Počkám holt, kým to narastie; ak tomu správne rozumiem, ani jeden z tých tvorov mi starosti robiť nemusí.
Edit: Tak ešte jeden pokus, pristihol som to pri pohybe. Tu je pohľad zhora, hlava je nadol (teda ak necúval

)
Ak to má centimeter, mohlo by to byť skôr toto:
rybicky.net/fotogalerie.php…
Rozhodujúce je umiestnenie vrcholu ulity vzhľadom k hlavovej časti (ľavá alebo pravá strana).
Podľa fotiek v atlase by to mohlo byť ono. Vďaka!
No neviem, môže narásť až ten centimeter? Všetky obrázky sú prťavé...
není to spíš člunka ? hlavně tedy podle té druhé fotky
Mrkni se na pojem lasturnatka.

Objavil som to už asi pred dvoma týždňami, ale nenapadlo mi to odfotiť. Tentokrát fotka z jednej i druhej strany skla. Veľkosť asi centimeter.
(Normálne to samozrejme lozí vo vode, toto som akurát vymieňal...)
No bývají menší, ale e nějak výrazně, rostou pomalu, ale zase ne dva roky... ve větší nádrži je možné ji přehlédnout. Z levatek se fakt neurodila...

Dosahuje, ale trvá jí to... Nejsem tedy nějaký znalec akva plžů, ale nepřekvapilo by mě to... Každý se schovává, když je malý, aby nebyl sežrán...
to znamená že ta modrá ampulárie nedosahuje takových velikostí jako ty ostatní ?
To sice nemohla, ale Libor tím chtěl jistě naznačit, že sis před těma dvěma lety donesl vajíčko, mladého mini jedince, aniž bys o tom věděl a dva roky trvalo, než sis jí všiml, neb je prťavá...
no tohle je malinkaté, uvidíme časem co se z toho vyklube, ale přeci se jen tak nemohla vyvinout z levatek
Čerstvá má milimetr...

zvláštní dva roky nemám v akvariu nic nového

jsou tam jenom levatky a ted najednou z ničeho nic tohle

Modrá ampulárie asi, pokud dobře vidím...

Dobrý den, chtěl jsem se zeptat o jakého se jedná plže děkuji.
Starší reakce
Starší reakce
Starší reakce

Predem diky za poznani. Pritazen domu asi na kytce
Starší reakce
Dívám se na telefonu,tak to moc nevidím,ale měla by to taky být levatka

prosím o určení co je to za druh?
Starší reakce

Ahoj, prosim Vas, jaky je nazev tohoto plze, nemuzu si vzpomenout a dohledat to, diky...
Starší reakce
Melanoides granifera
Tento druh nemá takové problémy s hrubým štěrkem, často tráví celé dny na dekoracích, skle či rostlinách. Před útoky ryb ji chrání víčko ulity.
Přestože by jistě ocenil jemnější frakci, vzhledem k velikosti a kvalitě ulity, dotyčný plž evidentně nijak netrpí, zdá se, že se o sebe dovede postarat.
Re Urtman: identifikována během dvou sekund

, chce to oko. Každý druh piskořek (mám v akváriu ještě třetí, neidentifikovaný) se chová trochu jinak.
Piskořka věžovitá... A to dno je vopruz, proto není zahrabaná, jak by být měla...!
Přidat reakci
1 ...... [11] ...... 25 26
Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 52372x