Co je to za plže?

Tohle jsem po měsíci a něco od založení našel v akvu. Copak to je? nechat, zabít, sníst?
Starší reakce
Já jen doplním, protože nevěřím, že téhle velikosti dosáhla plovatka v akváriu (ostatně i když je to krásný šnek, tak do běžného akvária v téhle velikosti nepatří, ale to je zmíněno v atlase): plovatky bývají velice často mezihostiteli různých parazitů, mj. motolice. Proto není dobrý nápad je dávat k rybám, ať už jsou z volné přírody, nebo z jezírka.
V širším měřítku se to týká většiny plžů, hlavně plicnatých.
0 16.07.2014 08:00 akvarijnirybky – velký hnědý šnek

potřebuju poradit,nikde jsem ho nenašla.
Starší reakce

Zdar,
z niceho nic se mi v AQ objevil nejaky snek, nejak nevim ani odkud (i kdyz tusim). Netusite co ja to tam mam za potvoru? Jen dodam, ze pred mesicem jsem kupoval na AQ burze v OV Valisnerku a vsiml jsem si na nich nejakych vajicek. Ale vsecky co jsem videl jsem odstranil i s listama.
Ale ty potvory se asik umi schovavat.
Starší reakce
bych to viděl na kružníka, neco hodně podobného mám ve svých nádržích také.
Starší reakce
Vypadá to jako levatka. Levatka je kámoš a dělník bez odborů

Když nebudeš překrmovat, budou se držet v úměrném počtu, nech je tam, jsou užitečné

Ahoj,
poznáte někdo prosím co je to za šneky? Jsem začátečník a nerad bych si zamořil akvo nějakým parchantem

šneky jsem poprvé objevil u přísavek za vnitřním filtrem, zatím mají pár milimetrů. Snad jsou z fotky poznat... díky moc!
Starší reakce
Co se ti na té barvě nezdá? Mám je takhle normálně zbarvené

Všechny šneci jsou normální šneci
ano je to ona.
i přes tu tmavou barvu? tím líp, to je alespoň normální šnek...

Není to piskořka?

v poslední době sbírám kuriozity... tohle asi piskořka nebude, je tmavě hnědý až černý, velikost cca 1cm. Mně to spíše připomíná dle atlasu zde Tylomelania gemmifera. Opravdu jsem si nanosil s kytkama všechny šneky, co jsou k dostání /okružáky, levatky, teď tohle/

Takže poraďte, pokud se z toho dá něco vyčíst....
Starší reakce
Starší reakce
Koukni se zhora, na které straně má špičku ulity, když leze dopředu. Tenhle ušatec vypadá opravdu spíše na pravotočivou plovatku.
Já bych to viděla spíš na plovatku dle tvaru nohy a hlavy.

Poradíte,jaká je to Levatka? Ostrá, říční?
Vzhledem k tomu, že jsem to sem přesouval z vlákna o parazitech, je dobré zmínit, že tento šnek patří mezi partu pomocníků, takže nebláznit a hýčkat.

Bude to Levatka i když ta fotka nic moc

Nevíte někdo co to je?
Starší reakce
Děkuju

koukám, že ten náš, je úplně jiný než ten na fotce, tak proto jsem ho nemohla poznat

nevíte, co je to za plže?
Koupili jsme ho už takhle velkého i s akva. Hledala jsem tady na netu, ale kombinaci tmavé nohy a ulity pruhované různými odstíny hnědé jsem nenašla. Šněk je poměrně aktivní, čistí sklo, štěrk, kytek si nevšímá, ale salát miluje
Ráda bych věděla, co vlastně v akva máme, poradíte pls?
Starší reakce
Helena to určitě nebude, má pruhovanou ulitu tady vidím (asi) tečky, takže tipuju levatku.

Ahoj s rostlinami jsem si dotáhnul nějakého šneka.Mám podezření na cleu helenu nebo levatku ostrou.V případě cley heleny je to zlé protože mám asi 4-7 kružníků čínských a chci si kupovat okružáky a piskořky.Takže by mi je hned sežraly a to by bylo zlé.Tak se radši zeptám.Omluvte pls kvalitu vím že teď nestojí za nic.
Starší reakce

Ahoj, dnes jsem v akva nalezl dva tyhle malý šnečky. Mám tam sumrovky a ampulárie plus pár přitažených okružáků, ale na okružáka to nevypadá. Díky
Starší reakce
Vypadá to jako vajíčka okružáka nakladena s matematickou přesností

Nevíte co to je na té fotce za UFO vedle šneka? Jsou to vajíčka?
Starší reakce
Na ty ulity, bych jim tam šoupnul kousek sépiový kosti, ale už jsme zde trošku OT.

Starší reakce
ten druhej malej kulatej bude kružník...
Máš tam levatky a to jsou dělníci, budou hoblovat rostliny, ale nebudou je konzumovat, tedy zdravý, zbytek odklidí a množit se budou podle toho kolik budeš dopřávat rybám potravy a jak budeš udržovat dno v čistotě, je to na Tobě a nenadávej jim příště, to si nezaslouží.

Edit2: Ano odpovídal jsem na tu první fotku, tu druhou ať určí někdo jiný, já bych tipoval.

Pritahl jsem si s kytkami nejaky parchanty a netusim co to je zac. Taky mi jde o to, kdy je to schopny se mnozit. Vim o 4rech 2 a 2 stejny.
taky mne to napadlo, že by to mohl být okružák kanadský, ale ještě jsem je neviděl u hladiny (nadechnout se) a ulita mi přijde dost průhledná.

Dobrý den,
můžete mi prosím pomoct s identifikací jednoho plže? Skutečná velikost ulity je cca 3 cm.
Starší reakce
To poznáš až vyroste víc jak 7 cm. I když se nesmí prodávat (směrnice EU) tak většinou seženeš argentinské, obrovské nejsou tak často k mání

ahoj, nejsem si jistý, předpokládám, že je to ampulárie, a zdá se mi že bud argentinská, nebo obrovská... poradíte prosím?

Starší reakce
Poradila jsem se se strejdou co ví všechno (google) a hlavně jsem našla ještě stejného plže o velikosti ulity 1 cm, kde bylo vše lépe vidět. A jsem ráda, že jsem se nemýlila, je to vážně levatka

Obě dvě už jsou v novém domově

Mám radost z dalšího druhu plže.
Podle mě by to levatka opravdu býti mohla a až nám to ještě někdo potvrdí či vyvrátí, bude jasno definitivně.

Zdravím, dnes jsem si z burzy přinesla na mechu tohoto plže. Ulita 5 mm hnědá se světlejšími puntíky. Nejspíš se bude jednat o plicnatého plže, pod ulitou je zřetelně vidět bublinka. Můj osobní tip je levatka. Je to možné? A pokud ano mám radost! Děkuju za názory.
Starší reakce
Přidat reakci
1 ...... [15] ...... 25 26
Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 52372x