Co je to za plže?
To máš pravdu. Tak to bude ta plarnobella scalaris.
Pochybuji, že by sis zavlekla mladou piskořku černou. Vzhledem k jejímu rozmnožování.
Malý okružáci, vypadají jinak, ty mám, to bych se neptala, už sme je identifikovali jako kružníka čínského. Ale díky
To by mohlo být ono, nebo to bude malá piskořka černá, nechám ji bokem a budu sledovat co z nich vyroste, jestli plarnobella scalaris nebo ta piskořka
taky jsem si donesla s kytkama - okružáka kanadského - prckové vypadají hodně podobně těm tvým.
To nevypadá, má to takovou vlnku směrem ven u vchodu do ulitky, leváka má takový plynulý oblouček zarovnaný se zbytkem ulitky, zkoušela sem to vyfotit, ale nepodařilo se mi to.
no nechám je zatím bokem a uvidím co z toho vyroste.
To jsou kružníci a pak se mi zdá, že tam vidím dvě malé levatky.
Starší reakce
Piskořka Melanoides granifera
0 20.03.2019 17:00 prdoch01 Prosím, víte co je to za plže?
Může, jen asi časem může začít ožírat rostliny. Já jich pár mám, ale bokem v boxu, z akvárií je raději vytahuji. Může vyrůst docela veliká, v "nádrži" před domem jsme je měli a nacházela jsem fakt velké ulity.
Ano, je to ona. Dochází mi, jak se tam dostala. S rostlinkou z jezírka. A může být v akváriu dlouhodobě?
Přesně jak píše Cyklohentán...Plovatka bahenní. Mrkni na ty tykadla (když pomineš směr zatočení ulity), Levatka je má tenké a delší.
Ahoj vespolek. V nádrži se mi objevil tento šnek "albín". Jedná se asi o levatku, že? Jsem si tím jistý na 90%
Zdravím,
předem se omlouvám za kvalitu fotek. Pozná někdo z Vás tyto plže? Levatky?
Děkuji
Starší reakce
Zubovec pacifický by měl mít ulitu zvrásněnou a víceméně matnou. Ten jeho má právě ale ulitu úplně hladkou a vyleštěnou - prostě je jak nový
.
Všichni mí šneci mají trochu problém s ulitami, ale zubovců se to netýká. Asi je to tím, že rostou pomaleji a stíhají "nasbírat" dostatek stavebního materiálu, na rozdíl od okružáků.
Skvělý odkaz , za něj díky a
, ne že bych chtěl nervo-moci oponovat , ale podle "vyleštění" ulity bych moc při určování nesázel , mohl by tam být zavádějící faktor nevhodného složení potravy , jako např. u námi oblíbených okružáků a jejich křehkosti ,rozpadání se a ztráty barev ulity
Helmy mají širokou škálu barevných odstínů, ostatně jako většina plžů.
Ta mě napadla taky, akorát mi neseděla ta světlá barva.
Starší reakce
Ta noha vypadá velmi typicky pro Filopaludiny dost možná je to ona...
Nejvíc mi připomíná filopaludina sumatrensis polygramma kdyby šlo vyfotit tělo a noha tak by to bylo lepší ta tvoje má moc špičatý konec ulity
0 05.02.2019 17:24 JirkaŠčobák [3235] - Rostliny, divoké živorodky, akvária bez techniky Kdo byste znal celý latinský název, napište, prosím
rybicky.net/fotogalerie.php…
Zatím vím, že je to bahenka a je živorodá. Velikost 3-4 cm.
Prosim Vas toto su kotulky? Ak ano, tak ake?
Dakujem.
Starší reakce
No podle mě to je slimáček síťkovaný.
www.abicko.cz/…
Rostlinka byla pěstována zřejmě emerzně.
Prosím co je to za slimejša bez ulity? Byl v pytlíku se zakoupenou rostlinou.
0 06.01.2019 22:13 fufa Dobrý den,
prosím o rozluštění, co jsem si donesl s rostlinami za "šneka"?
Děkuji kamarádi akvaristé.
Hodně chovatelských úspěchů!
S pozdravem Fufa
Na fotkách jsou i jiné piskořky, ale ta tvá je opravdu Melanoides granifera. Sám ji mám v akva.
Zda se me ulita protahla a uzka na fotkach vypada predek tlusty
To jsem si myslel puvodne taky ale po tom co jsem videl na fotce helenu jsem si myslel ze je to ona ty barvy sedi
Okružák určitě. To druhý bych tipnul spíš na Piskořku, ale kdoví
Ahoj dotahl jsem do karanteny tyto 2 sneky pozna nekdo co to je muj typ je helena a nejaky okruzak diky.
Starší reakce
Já tam vidím plovatky(a nebo to jsou levatky?), kružníky a okružáky.
Kružnìk a žádné jiné tam nevidím
Kružníci a malí okružáci.
Když už jsme u těch slimejšů, co jsou zač ti placatí a ti druzí? Poznám jen levatky.
Přidat reakci
1 ...... [6] ...... 25
Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 51654x