Co je to za plže?
No vidíš, jak sis pěkně odpověděl sám
0 21.06.2018 20:22 Wanderer [2103] - Skaláry - nejkrásnější ryby. Taky bych hádal levatku. Má rychlý přesuny...
0 19.06.2018 22:25 Sarde – Co to je?
Ahoj, nevíte někdo kdo to je? Levatka? Přinesla jsem si to do akva z rostliny...díky
Starší reakce
0 11.06.2018 23:55 Greddycz
Starší reakce
Není předsi problém daného plže odlovit na lepší focení.
Není to neonka
Je bohužel moc malej a daleko ...
Na první pohled ano, ale je to mizerná fotka.
Je to Kružník čínský?
Starší reakce
Podle mě má filopaludina ulitu trochu do špičky.
edit. Z fotky to moc není poznat.
Třeba je to vážně ona.
Podle pána, co mi ho dával je to jakási Filopaludina, nic jsem o tom nenašla, tak nevím
Takovýhle sem měl modrý ampularky.
Ahoj, věděl by, prosím, někdo, co je to za šneka?
Děkuji
Starší reakce
Asi bych zavedl termín Okružák sp.
To je fuk, prostě Okružák a jestli ne, tak to poznáš, až vyroste
To jsem právě udělala, ale strejda Gúgl mi nic extra nenabídl, hned na třetím řádků obrázků už byla sumovka vražedná i když jsem zadala "okružák kanadský".
Obrázky nejsou jenom podle toho, co je na nich, ale ukážou se tam i obrázky, které patří k textu, kde se daný výraz vyskytuje, takže když v nějakém článku o akvarijních šnecích je zmínka o okružákovi kanadském, ale na obrázku není, tak se ukáže obrázek toho šneka, který tam je, ale nemusí to už být ten, kterého hledám - napsala jsem to srozumitelně?
Oni jsou všelijak barevní, ne jen hnědí. Zkus pogooglit fotky
Bude to okružák. Nemají jenom tmavou nohu, je jich celá řada druhů. To co máš bude až povyroste mít nohu do oranžova.
Jak jsem psala minule, jestli se potvrdí, že jsou to okružáci, budu jenom ráda. Mě prostě hodně mate ta žlutá tlapka. Ostatní okružáci mají tlapky tmavé, tohle je první "várka" žlutonohých šnečků, takže nevím, co si o tom myslet.
Další žlutonozí šneci jsou u mě jenom ampulárie, takže jsem měla za to, že mě nějak doběhly.
Placatí jsou Kružníci. Na té druhé fotce je podle mě Okružák na 100%... Ale klidně je možné, že se pletu
Prťata okružáků mají hodně divnou ulitu no
To by se mi ulevilo, ale tihle mrňousci nemají placatou ulitu, jsou objemnější.
Dobrý den,
před chvílí jsem při pravidelné kontrole našla šnečka se žlutou tlapkou. Mám v akváriu dvě ampulárie, ale pečlivě každý den sluduju, jestli se objevil kokon vajíček, ale nikdy žádný nebyl a najednou tohle?
Jak je vůbec možné, aby mi kokon unikl? Je možné, že ampulárie nakladla vajíčka přímo do vody?
Zásadní otázka ale je - je to maličká ampulárie?
Objevil se s plovoučkou, poradí někdo druh?
Starší reakce
Dostal jsem podobný druh, Taia naticoides. Pomalu leze, potřebuje hodně řas, sajrajtu na dně. Možná je částečně filtrátor. Rodí živá mláďata.
Tak tenhle je pravděpodobnější. Diky.
Také bych si tipnul kružníka.
Je užitečný, je to řasožrout, v dobře fungujícím AQ se nepřemnoží, není důvod je likvidovat
Ahooj, pozná někdo co je to za šneka? Donesen do akva asi na nějaké rostlině a už jsem jich z akva vyndala asi 100
Hmm,ta mě teda nenapadla.. tak to jsem zvědavá. Vídám ho už nějakou dobu, je maličký, max 5 mm, ale je možné, že roste pomaličku. Akorát teda by mě zajímalo, na jaké rostlince se tam mohl dostat, vajíčka to být nemohly,že jsem si ho nevšimla
Vypadá to na nějakou Měchýřovku, uvidíš, co z ní vyroste.
Ahoj, prosím, copak to může být za plže? Ulitu má spíše kulatou.. a hrozně pomalu leze
díky.
Starší reakce
0 26.02.2018 20:05 Džukel – cerny obyvatel v akvariu
Ahoj tochto cierneho obyvatela som dnes vytiahol z akvarka bol skovany pod listom anubiasu
co to moze byt ? akvarko mam tyzden zalozene asi sa mi tam dostal v nejakej rastlinke
Starší reakce
Starší reakce
1. Hermafrodit na množenie partnera potrebuje.
2. Nie všetky slimáky (šneci) sú hermafroditi, niektoré druhy sú gonochoristi.
3. Okrem toho treba brať do úvahy aj matrotrofiu a ako bolo spomenuté aj partenogenézu.
Starší reakce
Přidat reakci
1 ...... [8] ...... 25
Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 51654x