Co je to za plže?
Tak doufám že se nepřemnoží
Je to levatka. Šoupni to do akva. Tvé ryby to neokoušou.

Ahoj dnes jsem si donesl 2 neritinky a v pytlíčku jsem oběvil ještě něco malého blbě se to fotí a nevím zda to je také malá neritinka, koukal jsem do atlasu a podle ulitky vypadá spíše na levatku i ta rychlost lezení v pytlíčku se mě nezdá a má delší ocásek

a popřípadě co dělat s takto malím šnečkem neokoušou to rybky dávat do akvária nebo nedávat společne s netrinkou? dík za rady!
Starší reakce
0 24.10.2018 19:41 Karla – Cerny snek nici drevo?

Dobry den, koupili jsme na burze cerne sneky. V akvariu mame drevenou dekoraci a snek je na ni prilepeny...a co nevidim, to drevo zcernalo? Nevite nekdo cim by to mohlo byt? Nebo co je to za sneky? Dekuji za odpoved
Starší reakce
Jo jo, levatka

Starší reakce
Nejsem odborník, ale mohl by to být Melanoides granifera

Ahoj, pozná ho někdo? ☺
Starší reakce
Nějaká Plovatka, řekl bych...
Starší reakce
Tady typuju spíše na Okružáka...ale není to na 100%...chtělo by to lepší foto

Jednoznačně Kružník...

Sú to Levatky. Väčšinou si ich dovlečiem s novými rastlinami. Užitočná je, ale všetkého veľa škodí. Ja som pri odkalovaní vždy odsal zopár, aby ich nebolo mnoho. Teraz mám jednu Helenu a tá ich stav reguluje sama

0 17.08.2018 18:53 Martin
Starší reakce

Mohla by to být Brotia armata. Mám je v akva a dokonce se i docela úspěšně množí. Ze zad se otočí bez problému. Ulita je menší než u pagoduly.
Podle mě to Brotia je. Mistr světa v neumění se převrátit je Neritina, řekl bych...

Dobrý den, prosím, poradíte mi, co je to za šneka? Myslela jsem, podle vzhledu, že by to mohl být Brotia pagodua, ale dočetla jsem se, že se neumí převalit, pokud skončí na zádech - a ti moji to umí.. A piskořka ostnitá mi přijde vizuálně sice podobná, ale nějak jiná. A taky neodpovídá chování - dle atlasu by měla být zahrabaná a vylézat za tmy, ale ti moji dva uličníci křižují celé akva neustále..
Starší reakce
Bingo

je to ona díky
Ještě chci přidat že má hnědé až černé tělo(nohu)s oranžovými skvrnkami trochu mi připomíná ampulárku.Nemůže to být ona? (Ale asi ne)

Starší reakce
No vidíš, jak sis pěkně odpověděl sám

0 21.06.2018 20:22
Wanderer [2103] - Skaláry - nejkrásnější ryby. Taky bych hádal levatku. Má rychlý přesuny...
0 19.06.2018 22:25 Sarde – Co to je?

Ahoj, nevíte někdo kdo to je? Levatka? Přinesla jsem si to do akva z rostliny...díky

Starší reakce
0 11.06.2018 23:55 Greddycz
Starší reakce
Není předsi problém daného plže odlovit na lepší focení.
Není to neonka
Je bohužel moc malej a daleko ...
Na první pohled ano, ale je to mizerná fotka.

Je to Kružník čínský?
Starší reakce
Podle mě má filopaludina ulitu trochu do špičky.
edit. Z fotky to moc není poznat.

Třeba je to vážně ona.
Podle pána, co mi ho dával je to jakási Filopaludina, nic jsem o tom nenašla, tak nevím
Takovýhle sem měl modrý ampularky.

Ahoj, věděl by, prosím, někdo, co je to za šneka?

Děkuji
Starší reakce
Asi bych zavedl termín Okružák sp.

To je fuk, prostě Okružák a jestli ne, tak to poznáš, až vyroste

To jsem právě udělala, ale strejda Gúgl mi nic extra nenabídl, hned na třetím řádků obrázků už byla sumovka vražedná i když jsem zadala "okružák kanadský".
Obrázky nejsou jenom podle toho, co je na nich, ale ukážou se tam i obrázky, které patří k textu, kde se daný výraz vyskytuje, takže když v nějakém článku o akvarijních šnecích je zmínka o okružákovi kanadském, ale na obrázku není, tak se ukáže obrázek toho šneka, který tam je, ale nemusí to už být ten, kterého hledám - napsala jsem to srozumitelně?
Oni jsou všelijak barevní, ne jen hnědí. Zkus pogooglit fotky

Přidat reakci
1 ...... [8] ...... 25 26
Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 52372x