Co je to za plže?

Dobrý den. Objevil jsem na kamenech něco jako vajíčka ale popravdě nevím, čemu to přiřadit a celkem mne to znervozňuje

. Jediný co mne napadlo a co se mi v akvárku rozmnožuje jsou plži. Mám Neritiny. Děkuji za reakce.
Starší reakce
Mylslel bych si na nějakýho okružáka, ale určitě se vyjádří někdo věci znalejší.
0 23.07.2012 21:28 Ritushka – Co je to za druh?

Prosím o radu co je to za druh plže... Dostali se k nám dva s nově koupenou rostlinou.
Starší reakce
Myslím si, že by to mohla být nějaká levatka. Určitě se vyjádří ještě někdo, kdo bude ve svém úsudku jistější.

Dobrý den, nevěděl by někdo co je tohle za plže?
Starší reakce
Bátivka? prosím pošleš odkaz do atlasu? Nemůžu najít. Děkuji
Blátivka, ale jinak souhlasím s tím, co bylo psáno.
Levatka, dobrý pomocník při čištění akvária od zbytků krmení, jen pozor na překrmování ryb a následné přemnožení šneků. Také je to mezi šneky Formule 1 ale to už jsi asi pozoroval.)

Zdravím, prosím o identifikaci tohoto šněka. Je velký něco přes 1cm. Zajímá mě jestli je to škůdce nebo dobrý pomocním v akváriu. Děkuji
Starší reakce
Mrkni se do atlasu na Piskořky.
0 25.04.2012 20:52 jalha – Co je to za šneka?

Máme v akva jednoho šneka, který se objevuje jenom při odkalení a poté se zase ztratí. Poradí mi někdo co je to za šneka? Foto přikládám, lepší nemám. Děkuji
Starší reakce

Vďaka, tá člunka pravohrotá, to je ono. Ešte jedno foto. Našiel som aj toto fórum a nevyzerá to tak zle:
rybicky.net/forum/15055
0 22.04.2012 12:02
Ad@m [1051] 
Ahoj.
Nepozná niekto tohto plža? Asi som ho doniesol do akva s Echinodorusom quadricostatus. Vôbec neviem čo to je. Mám kúpiť Cleu Helenu? Zatiaľ som si nevšimol, že by to niečo robilo. Veľkosť tak 1 - 2 mm, viď foto.
Vďaka za prípadné reakcie.
Starší reakce
Starší reakce
Na toho kružníka je to také o dost větší a kružník není tak široký, je spíš uzký. Je to ten okružák kanadský na 90%.
Jinak ještě tady foto okružák kanadský u atlasu
rybicky.net/fotogalerie.php… . Ten už má taky ty skvr
Jsou velmi barevně variabilní, tmavé skvrny mají často. Kružník je opravdu miniaturní a takový spíše průsvitný.
Hmm tak neviem ale má presne také isté zelenkavé škvrny.
Tak ten to nebude, staci se podivat, v jakem uhlu se vine ulita, Kruznik ji ma na plocho, zatimco okruzak zvednutou tak jako ten vas.
Ano. Nejspíše Planorbella duryi

Kotuľka?
Snad okružák? Ale je to střelba a křišťálovou kouli mám zrovna v opravně.

0 12.03.2012 14:43 tomikaaa – co je to za slimaka ?

caute,
viem ze tie fotky su dost nanic, ale znalcom hadam budu stacit
Starší reakce

tu byla diskuse o vajíčkách okružáka. "Čistil" jsem foťák tak dávám k dobru.

Co je to za šneky? Viděl sem je po 2 v jednom týdnu ve školních akváriích...
Starší reakce
ja by som tipol najskôr Thiara winteri pretože tuberculaty aj granyfery mam
tuberculata o nebude určite- má iný tvar ulity
granyfera asi tiež síce ma rovnaký tvar ale vystúpky nemá až tak veľké a viditeľné
Porovnaj Melanoides tuberculatus,Thiara winteri prípadne Tarebia granifera.
(Podľa mňa bežná vežovka M.tuberculatus)

Pomůžete mi prosím určit tohohle šneka? Měla by to být některá z piskořek ,myslím,ale tady v atlasu neni. Je 2-3cm velká a má tendenci se zahrabávat.
Starší reakce

Poraďte jedná se o levatku?
velikost cca. 6mm
A ten druhý je okružák?
0 11.02.2012 15:17 Davidi – ???

Je tohle okružák kanadský? Je to s levatkou další druh zavlečený s rostlinou z Hornbachu

Starší reakce
Říkal bych mu okružák kanadský (Planorbella duryi).

Ahoj. Poraďte mi prosím, co je to za šneka? Asi jsem si ho přivlekl s nějakou rostlinou a zatím se mi ho nepodařilo určit.
Obyčejná levatka ostrá (Physa acuta). Nechat šneci v akváriu je jedna z nejlepších věcí, které pro tamní kytky můžete udělat.
0 07.02.2012 10:41 Davidi – ???

Prosím o určení druhu. Je to nechtěný suvenýr z Hornbachu v Plzni

. Jednoho jsem našel před týdnem při nákupu rostlinek, ale tento druhý mi prklouzl a našel jsem ho až dnes a mám obavu, že už se budou jen množit a množit...
Starší reakce
Áno.Je to len sk a cz názov.Práve preto treba ísť v latine.

Vežovka malajská je Piskořka věžovitá?

Je toto Piskořka věžovitá alebo to môže byť nejaký iný slimák?
kytky žerou jen ty co se jim nedaří a odumíraj

Přidat reakci
1 ...... [20] ...... 25 26
Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 52372x