Co je to za plže?
-
cs.wikipedia.org/…
-Levotočivá "obrázek vlevo" a pravotočivá "obrázek vpravo"
-platné pouze k určení u spirálovitých-spirálně vinuté
Keď si dáš levatku na ruku tak, aby špic smeroval k tebe, bude vytočený doľava.
... a ten "pravý" závit na ulite. Levatka ho má doľava.
Podle mě je to plovatka - od levatky ji odlišují ty "uši"
Starší reakce
Ostrá není hlavně ta fotka
Já z ní nepoznám ani jestli točí ulitu doleva nebo doprava, takže bych klidně mohl hádat i plovatku...
No jednoduše - prostě tahle nevypadá ostře
(jak jsem psal levatka, tak mi to tam naskočilo...)
Jestli říční nebo ostrá, tos poznal jak?
JJ Levatk říční - mám jich plno - je to skutečně turbo šnek
Řekl bych že je to Levatka
0 23.04.2017 18:04 Matko678 – Neviem čo to je
Vedel by mi niekto povedať čl je toto za slimáka ? Doniesol som ho spolu s rybkami tak som ho tam nechal ale neviem nikde nájsť čo to je
Okružáci kanadští. Barvy neřeš
.
Podle mě okružák. Obě tyhle varianty mám a ještě spoustu dalších
Zavlekl jsem si s rostlinkami z burzy mi neznámého plže. Zatím ožírá řasy z rostlin a kořenů. Nevíte co to je za druh?
Trochu mi to připomíná Okružáka kanadského, ale nesedí mi barva. Že by nějaká zvláštní barevná forma?
rybicky.net/atlasostatnich/okruzak_kanadsky
Starší reakce
Bude to ona. Paní,od které mám Ricciu,má v akva piskořky. Mě šlo hlavně o to, aby to nebyla Clea helena. A špatně to vidět je,má to tak 2mm a vytofit to trochu dívatelně bylo umění.
Lze tohoto mikroše identifikovat? Objevil se v Riccii, co mám za oknem. Je to tak malé, že zjistit, jestli má operculum fakt nelze.
Starší reakce
-levotočivá je ulita, samozřejmě
-
A ta ulita? Myslel jsem, že levatka má závit doleva, plovatka doprava...
-pravda, to jsem přehlédl
-
levatka to nebude, nemá špičatý tykadla ;)
Netočí se levatka doleva?
Starší reakce
Starší reakce
Okružák.
Jak to vôbec rozoznávate?
Odborně řečeno, kružník je placatej mrňavec
Je to kružník , vzhledem k jeho velikosti ,najde v akva vždy dost potravy , tak se velice lehce stane , že se přemnoží - ničemu to nevadí , jen se to někomu nemusí zrovna líbit
Nooo, to asi spíš. Jsou to mikroši, trochu průsvitní, hlavně ti malí. A zde v atlase: Tito drobní plži podobní okružákům se v akváriích snadno "přemnožují"..........hmmm...
Fotku jsem si nezvětšovala, ale vypadá to spíš na kružníka.
Jak jinak s rostlinami jsem si přinesla tohoto plže - typuju správně na okružáka kanadského? Rostliny jsem před vysazením "savovala", řekla bych, že vajíčka to zabije..? Některé jsem našla a z R sundala a teď mám dilema, zda je dát do akva nebo rači ne (mám strach zpřemnožení) nebo se mi tam bez tak už dostali?
Mám jich tak 7 ve flaši...
ještě přidám dvě fotky, jdou tam vidět placatý tykadla
0 07.02.2017 15:31 anna836 Dobrý den, nedávno jsem kupovala mech a přitáhla jsem si s sebou pár takových šneků.
Prosím o identifikaci. Děkuji
0 06.02.2017 12:00 gostrider466 Môže mi niekto poradiť čo je to za slimaka
Starší reakce
No zatiaľ to vyzerá ako veľká oválna kvapka lepidla s čímsi malým hnedým navrchu. Žeby to malo nejakú nohu a ulitu, ako správny plž, to sa nedá moc povedať. A už dupľom zistiť, kde to má hlavu
.
Počkám holt, kým to narastie; ak tomu správne rozumiem, ani jeden z tých tvorov mi starosti robiť nemusí.
Edit: Tak ešte jeden pokus, pristihol som to pri pohybe. Tu je pohľad zhora, hlava je nadol (teda ak necúval
)
Ak to má centimeter, mohlo by to byť skôr toto:
rybicky.net/fotogalerie.php…
Rozhodujúce je umiestnenie vrcholu ulity vzhľadom k hlavovej časti (ľavá alebo pravá strana).
Podľa fotiek v atlase by to mohlo byť ono. Vďaka!
No neviem, môže narásť až ten centimeter? Všetky obrázky sú prťavé...
není to spíš člunka ? hlavně tedy podle té druhé fotky
Mrkni se na pojem lasturnatka.
Objavil som to už asi pred dvoma týždňami, ale nenapadlo mi to odfotiť. Tentokrát fotka z jednej i druhej strany skla. Veľkosť asi centimeter.
(Normálne to samozrejme lozí vo vode, toto som akurát vymieňal...)
Přidat reakci
1 ...... [10] ...... 25
Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 51654x