Přihlásit se RYBICKY.NET »

Co je to za plže?

NápovědaFórum » Další živočichové » Plži 

Přejít na předchozí stránku 24 Přejít na další stránku   1  
Co je to za plže?
https://rybicky.net/clanky/1055-plzi-v-akvariu-i
https://rybicky.net/clanky/1062-plzi-v-akvariu-ii
https://rybicky.net/clanky/1088-plzi-v-akvariu-iii
https://www.schnecken-und-muscheln.de/

Toto téma slouží výlučně k určení druhů plžů. Je-li plž správně určena, pak další otázky (např. k jeho chovu, nárokům, snášenlivosti, pohlaví či rozmnožování) pokládejte již v příslušných tématech fóra, nikoliv zde. Děkujeme, že pomáháte udržet přehlednost stránek. Hodně zdaru při určování plžů přeje redakce portálu.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Sid Re: Tomas Enderson
Granifera je kratší a "macatější", než ta na Bakově fotce. (A než tuberculata).
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Tomas Enderson Re: Bak
Tak se zkus podívat tady.

rybicky.net/atlasostatnich/piskorka_melanoides_granifera

Tomas Enderson
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Bak Re: Gunguy
Už jsou větší ale pořád ještě nevím co jsou zač, hnědá ulitka jim roste pomalu a tělíčko mají taky hnědé, točivost jako u piskořky.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Gunguy
ja taky myslim piskorku, moje jsou take hnede, nektere
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Snowy Re: kadli666
 Reagovat na tento příspěvek 0  - kadli666 – Copak je to za šnečka? Poraďte prosím
Fotka k příspěvku Ahoj:-).
Měl bych dotaz, copak je to za šneka na fotce.
Mám ho v kavrítiu asi 14 dní, mám podezření na ampulárii.
Předem díky.
Kadli666.

Reagovat na tento příspěvek 0  - Semtex Re: Gabro
to je nejběžnější šnek okružák Janku ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Gabro
Fotka k příspěvku dotaz co je toto za druh šnečka...dostal se mi do akva na nějakém kořenu, a musel tam vydržet o suchu hodně dlouho...můj tip je rybicky.net/atlasostatnich/okruzak_kanadsky

Reagovat na tento příspěvek 0  - BexiRe: Bak
mohla by to být také nějaká piskořka,možná i barevná varianta piskořky
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Yirka Re: Bak
Tipl bych si na rybicky.net/atlasostatnich/plz_tylomelania_sp, nebo něco příbuzného.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Bak – Už jsem s tím tu byl, ale co je to ?
Fotka k příspěvku Hnědá ulitka, hnědočervené tělo pokud se nemýlím, víc obrázek, lámu si hlavu co je zač ?
Vzadu je Yellow Fire, ten není předmětem dohadu :)

Reagovat na tento příspěvek 0  - nickolkaRe: Mrakoplash
o šnecích opravdu nic nevím..ale jestli se jim ulita nemění,tak to ono asi nebude,protože ten můj šnek ji má uplně stejnou,jako normální šnek,nemá ji dole širší a ke konci protaženou do špičky jako ta levatka
 Reagovat na tento příspěvek 0  - datura Re: nickolka
černé tečky má na sobě okružák.
aquagarden.ic.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek 0  - MrakoplashRe: nickolka
To by mohla a s největší pravděpodobností to i bude levatka.
rybicky.net/atlasostatnich/levatka_ostra
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - nickolka – druh?
donesla jsem si domů z burzy plovoucí kytky..no a nevšimla jsem si maličkých šnečků...Vždy,když je uvidím,vylovím je z akvárka a hodím do sklenice..už jich tam mám asi 6...jeden už je dost velký,abych poznala jeho zbarvení..je šedý a má na sobě černé tečky..vypadá jakoleopard nebo tak něco..nevíte někdo,co je to za druh?
 Reagovat na tento příspěvek 2  - BexiRe: Bak
na barvě v mnoha případech nezáleží, můžou existovat různé barevné odchylky
předpokládám že máš bud tmavou p.věžovitou nebo melanoides (piskořka) Granifera
mkohl1.net/…
www.crayfishandmore.de/…
perso.infonie.be/…
vzhledem k tomu že jsou ještě malé tak tvar ulity budou mít stejné
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Bak Re: Bexi
Nene, tahle je identická tvarem piskořce věžovité ale je tmavě hnědá...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - BexiRe: Bak
nevím z popisu mi to připadne jako nějaký druh piskořky(Granifera?) ale až sem hodíš foto tak budeme moudřejší
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Bak – Neznámý šneček
Ahojte, v nádrži mi přibyli dva šnečci po importu, jsou malí 3 mm ( neumím vyfotit )ale mají schránku stejně točivou jako piskořka věžovitá, narozdíl od ní barvy tmavě hnědé. ( piskořka je světle nazelenalá ). Původ: NDR Netušíte někdo ?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Alexandross Re: Ipetr
Je to klasická Měchýřovka východní.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Ipetr – Poradíte co je toto za šneka?
Fotka k příspěvku Včera jsme si ho donesli a nevíme druh. Je tedy stále zavřený, nebo jen trošku vykoukne bo na něj útočí naše bety, tak nevím jestli to byl dobrý nápad.

Reagovat na tento příspěvek 0  - agent007 Re: agent007
Tak mi to poslal. Je to Filopaludina sp.Military Helmet.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - agent007
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku

Reagovat na tento příspěvek 0  - Chem Re: Petr
Je to levatka ostrá - Physa acuta.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Petr – Poznáte ho někdo?
Fotka k příspěvku Tohodle šneka jsem si zavlekl asi z nějakou rostlinkou a pěkně rychle se množí tak bych rád věděl co je to za šneka... troufnete si někdo říct název, respektive mi dát odkaz kde bych v nějakém seznamu mohl hledat?
Díky...

Reagovat na tento příspěvek 0  - Johan Re: Ipetr
Je docela slabomyslné se jich zbavovat, zvlášť pokud ani nevíte co je to za šneka. hmm
rybicky.net/atlasostatnich/okruzak_kanadsky
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Ipetr – Co to je za šneky a jak se jich zbavit...
Fotka k příspěvku Tak se mi v akváriu nějak množí tito šneci viz foto, velikost cca 4 mm. Za poslední týden jsem jich vytahal snad třicet. Poradíte co to je za druh a jak se jich zbavit?

Reagovat na tento příspěvek 0  - BexiRe: petulevrtule
vypadá to jako melanoides granifera.Tvar ulity má na dálku stejný.Nějaká bližší fotka by nebyla?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - petulevrtule
Fotka k příspěvku Tak jsem si donesla domů 4 kousky tohoto šnečka a i když jsem se koukala do atlasu, nejsem si jistá, jaký to je :-) Co si myslíte vy? Je to pidi šnek, v krámě jsem si vybrala tyhle největší co měli, víc to už neroste. Sami nevědí, co to je...Díky za odpověď

Reagovat na tento příspěvek 0  - Johan Re: Thoros
Jj, ale není důvod dávat zamračeného smajlíka=).
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Thoros
Fotka k příspěvku Ahojte, tohle je teda asi taky levatka, že? Donesl sem si ji zřejmě na rostlině z obchodu :(

Reagovat na tento příspěvek 0  - Horác Re: Snowy
To právě není pravda (viz příspěvek od ustavprochore). To první není ampulárka (Marisa, Pflanzenkiller - zabiják rostlin), ale Ampullaria (Pomacea, měchýřovka). Kdo říká měchýřovce ampulárka, riskuje nedorozumění a zmatky na diskusních fórech (a také to, že přijde o všechny rostliny :o).
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Snowy Re: Yirka
Souhlasím s ostatními, první je ampulárka (moje žerou rostliny jen když vyloženě "suší hubu", přednost dávají žrádlu pro ryby), druhé neritina, baští výhradně řasy. V sedmém čísle časopisu se o nich můžeš dozvědět víc, jsou víc než zajímavé. Aspoň já se na ty moje ampulárky vydržím koukat hodiny. hop www.klub.akva.sk
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Yirka Re: grizly
Budu trošku oponovat, zde v atlase takové kategorické tvrzení rozhodně není. Když tak dej odkaz, protože to opravdu není pravda. Do rostlin se opravdu pustí jen při nevhodné stravě a nebo když jsou rostliny poškozené či odumírající.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - ustavprochore Re: grizly
Možná tuším, kde je "problém". Ampulárie rybicky.net/atlasostatnich/mechyrovka_vychodni a ampulárka rybicky.net/atlasostatnich/ampularka_okruzakovita není totéž :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - dominator – Šnek
Fotka k příspěvku Ahoj,
Potřeboval bych poradit co je to za šneka. Je docela malej a mam jich v akvariu docela hodně asi kolem 15ti. Neuškodí nějak v akvariu?

Reagovat na tento příspěvek 0  - kretenRe: grizly
To přece není povinné, pokud má co žrát jiného, proč by se dřela s okusováním kytek:-) To druhé je nejspíš neritina
 Reagovat na tento příspěvek 0  - grizly – Copak je to za sneka???
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Potreboval bych zjistit, co je to za sneky. Myslim si, ze prvni je ampularka, u druheho neznam vubec, v atlasu sem ho nenasel. Jestlize je prvni ampularka, jakto ze mi nezere rostliny?

Reagovat na tento příspěvek 0  - Johan Re: aoel
Zoufalý? proč? Planorbarius corneus nebo rybicky.net/atlasostatnich/okruzak_kanadsky
 Reagovat na tento příspěvek 0  - aoel
Fotka k příspěvku Copak je to za šneka..? :-( sem zoufalý...

Reagovat na tento příspěvek 0  - Vak.Re: endus
Je to suchozemský slimák,asi Balea perversa-ciha obrátená ano
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Johan Re: endus
Žádný takovýto vodní šnek unás nežije. Připomíná mi to závornatku, ale ta nemá "víčko".
 Reagovat na tento příspěvek 0  - endus – Pozná ho někdo?
Fotka k příspěvku Zdravím,
zajímalo by mne, jestli někdo náhodou nepozná tohoto šneka. Ani vlastně nevím, jestli je přímo vodní, ale synátor tvrdí, že je našel v potoce a někteří lezli i v bahně na břehu. Třeba ho má někdo v jezírku nebo tak. Ulita cca 1,5-2 cm, uzavíratelná černým víčkem. Díky za případné reakce.

Reagovat na tento příspěvek 0  - Barney Re: hf
Je to Piskořka rybicky.net/atlasostatnich/piskorka_vezovita dej ji do akvárka. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - hf
Fotka k příspěvku Ahoj,

Při nákupu v akvaristice jsem zahlédnul tohohle šneka. Přišlo mi to jako piskořka věžovitá a tak jsem prodavačku ukecal ať mi s rybičkama vyhrábne i pár šneků (v akvu jich bylo docela dost).

Co myslíte, je to skutečně piskořka a můžu ji pustit do akvárka?

Díky,
H.

Reagovat na tento příspěvek 0  - agent007 Re: jajaapaja
Říká se mu vojenská helma, ale název. Mám ho taky. Ano je to jako neritina co se týká rozmnožování ve slané vodě, ale s tím, že neritina klade po akva vajíčka, což nevypádá zrovna vábně. Tento by neměl. Jinak pokud jde o spásání řasy, tak by to mělo být stejné. Ten název??? tone hmm Chjo.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Johan Re: jajaapaja
Není to něco jako neritina?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - jajaapaja
Fotka k příspěvku Dnes na burze v Brně jsem koupil šneky.Ale zapoměl jsem jeho jméno.Rozmnožuje se ve slané vodě.je tmavě hnědej.Nevíte o něm něco?Přidávám foto.

Reagovat na tento příspěvek 0  - ustavprochore Re: petulevrtule
Řekla bych, že mám úplně stejný šneky od léta v akvišku taky. Jsou super :-) Taky jsem zkoušela trochu pátrat a došla jsem k tomuhle: www.allesumdieschneck.de/…

Bez záruky ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - petulevrtule
Fotka k příspěvku Prosím, nevíte někdo, co je to za šnečka? Přinesla jsem si ho s rostlinkama z krámu, tak jsme si ho ponechali, ale ať hledám, jak hledám, takovýho jsem tu nenašla :-)

https://rybicky.net/clanky/1055-plzi-v-akvariu-i
https://rybicky.net/clanky/1062-plzi-v-akvariu-ii
https://rybicky.net/clanky/1088-plzi-v-akvariu-iii
https://www.schnecken-und-muscheln.de/

Toto téma slouží výlučně k určení druhů plžů. Je-li plž správně určena, pak další otázky (např. k jeho chovu, nárokům, snášenlivosti, pohlaví či rozmnožování) pokládejte již v příslušných tématech fóra, nikoliv zde. Děkujeme, že pomáháte udržet přehlednost stránek. Hodně zdaru při určování plžů přeje redakce portálu.

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... ...... [24] 25 26

Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 52524x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/3158-co-je-to-za-plze?od=1151