Co je to za plže?
Zdravím.. Je toto okružák?
Starší reakce
Jsou to Melanoides, ale je otázka jestli granifera, protože mi připadnou být krátké a “baculaté”. Ona je to s těmito plži obecně otázka. Například u piskořek jsem slyšel o diskusích, jestli jsou jich 3 druhy nebo 30. Co je variabilita uvnitř druhu a co jiný druh. Mimo melanoides mám například standardní piskořky, ale také další, které jsou kratší. Pokud je toto zoo, bůh ví, co tam mají
.
Děkuji oběma za potvrzení.
jste jsem se s nimi nesetkal, vypadají pěkně
Áno, sú to malé granifery.
Zdravím, dnes jsem při návštěvě v plzeňské zoo viděl v akváriu šneky, ale nevím, jaký druh to je. Mohla by to být Piskořka - Melanoides granifera?
Starší reakce
Ničemu nevadí.
Vypadá to podle fotek na netu, že by to mohlo být ono. Mohou ve velkém množství mít špatný vliv na živorodky?
Zdá se mi, že v levém dolním rohu fotky vidím lasturnatku. Ale je to rozmazané.
0 05.10.2019 10:55 Flameman – Radu prosím
Zdravim, Chtěl bych se zeptat zda něko nevíte co to je na foto? Měl jsem zamořené celé akva + filtr.
Děkuji.
Zdravím. Mohl by mi někdo identifikovat, co jsem si s kytkou přinesl do AQ za šneka? Je docela rychlej.
Starší reakce
Tyhle právě nejsou z mého akvária je to foceno u kolegy krevetáře. CO2 nedává a jakou mají výživu sem se neptal ale každopádně děkuji za potvrzení mé domněnky.
Pokud do toho akvária dáváš CO2 tak jim může chybět konec ulity. Nebo nemají tu správnou výživu.
Dík, já si to trošku myslel ale mám je v jiných akváriích a vypadají v celku odlišně.
Ví někdo?
Starší reakce
Měchýřovka východní, nejspíš.
Kdopak to je? Prý ho koupil ale neví jak se jmenuje
Starší reakce
Vykrmený na té řase na skle
Dokáže mi někdo určit co je to zač? Šlo to špatně fotit, ale znalý by to mohl poznat.
Fotka nic moc, ale koukni na levatku.
0 15.08.2019 15:02 Franťáček – Co to je
Nevíte někdo co je to za šneka?
Starší reakce
Ahoj, máš pravdu. Omlouvám se, netušil jsem, že jsou Levatky a Plovatky jinak nerozlišitelné v těchto velikostech...musím se podívat, co to tedy v AQ mám, ale zrovna všechny zalezli, potvůrky
Dík za dovzdělání
Je to plovatka toulavá. Mám jich plnou nádrž
však furt je v pohybu...
No a co to tedy je...
To bude nejspíše tím, že na fotce nevyčuhuje z ulity
na první fotce jsou ta tykadla patrná více
Tak jsem to zkusila znovu,to je tak maličky,že to je celkově problem vyfotit,a tykadla ty ani přes lupu nevidím...
Nějaká plovatka. Dost možná plovatka toulavá. Detail na tykadla by umožnil lehčí identifikaci, ale na větším monitoru je to snad patrné. Plovatka má širší krátká tykadla levatka právě naopak.
Passenger77: levatky jsou levotočivé, pokud vidím dobře plž na fotce má ulitu pravotočivou. Pokud ne, opravte mě, dívám se na mobilu. V tom případě bys měl pravdu. Ale může se stát, že i levatka bude mít pravotočivou ulitu, pak by to byl raritní kousek.
0 11.08.2019 19:22 Silviebaris Co to je za plže,donesen na rostlince ze zatopeneho lomu...
Starší reakce
To bude nějaký Kružník. Mrkni do atlasu.
Ahoj,
dosť sa mi v poslednej dobe rozmnožili v betáriu (54l) tieto malé slimáčiky. Je to Kotúľka čínska? Okrem Beťáka a Neoniek modrých mám v nádrži aj ružové kotúľky, ktoré tam chovám úmyselne, v rovnováhe, nepremnožené (starajú sa o to dve Heleny). Nejakou rastlinou som si doniesol aj tieto malé kotúľky, je ich tam zo 200 minimálne, veľké sú 2-3 mm, o také nemajú surmovky záujem. Občas ich odsajem elektrickou odsávačkou (aspoň na niečo je dobrá), ale čo je moc, to je moc
Podmienky majú dobré, kamene a korene sú krásne zarastené zelenou riasou (GDA ci GSA), ale to sa mi práve páči, je to také prirodzené, prírodné. Je nejaký spôsob ich obmedziť?
Též by to chtělo vyfotit tak, aby šla vidět noha a celkově hlava.
... jsem je dostal s Theodoxus danubialis ze Slovinska. Z řeky u Ljubljany.
Dnes na nich rozeznávám tečky (viz foto).
Starší reakce
Plovatka bahenní,mám je už asi 4 měsíce v dóze s Houttuynií cordatou,myslím,že by v akvárku mohla být,žere jen odumřelé listy a řasy,zrovna dneska jsem 4 hodila na zkoušku do akvárka
přicestovala ke mně od p.Rataje se salvinií natans
Nemůže to být plovatka bahenní?
Starší reakce
Vypadá jako plovatka bahenní.
Starší reakce
Starší reakce
Levatka. Užiteční šnečci. Nepřemnoží se, když nebudeš překrmovat.
0 30.04.2019 15:47 TerezaH – Co to je?
Dobrý den,nevíte co je tohle za šneka? Když jsem se ptala mého známého, který je akvarista, tak mi řekl že je to ten obyčejný, tak nevím co si mám pod tím představit
Nekupovala jsem je, asi jsem si je přivezla na nějakých rostlinách. A nevíte jestli se hodně množí? Pokud ano, budu se jich muset zbavit aby mi nazamořily celé akvárko
Řekla bych, že jo. Vypadá na graniferu.
Zcela jistě je to ona
Přidat reakci
1 ...... [5] ...... 25
Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 51654x