Co je to za plže?
Je to piskořka.
Ostatní je v tomto vlákně mimo téma, tak se s případnou další diskuzí přesuň sem
rybicky.net/forum/8499-premnozene-piskorky (a rovnou si to vlákno pročti). Bude ale žádoucí založit prezentaci nádrže.
Šneci obecně se přemnožují, pokud k tomu mají podmínky, tzn. dostatek (nadbytek) potravy. U piskořky to je viz atlas "Den tráví zahrabané ve štěrku nebo písku, který svojí činností prokypřují a vyžírají z něj zapadlou potravu, tlející zbytky a detrit". Takže nejúčinější bude zlepšit podmínky v nádrži...
EDIT
Jelikož by měl Pangas být v minimálně 800 litrové nádrži, tak bych v takovém objemu 50 piskořek neřešil...

0 20.08.2020 21:41 AM 
Zdravím, v akváriu se mi přemnožili tito šneci, zřejmě prineseni s kytkou. Z jednoho jich je po 14 dnech 50. Jak se jich co nejúčinněji zbavit. V akváriu mám dále sumecky žraločí, prisavce a ampularie.
Starší reakce
Piskořky postupem času okružáky nebo ostatní plže vytlačí, takže zvažuj, kteří jsou pro tebe žádanější
Okružáci to budou. To druhé jsou piskořky. Rovněž užiteční plži. Kypří dno. Prostě dělnická třída akvária. Nežádoucí jsou pro toho, kdo překrmuje nebo nemá zdání o tom, co vše v akva zastanou.
Na prodej mají ty zpeněžitelné. To vůbec není o užitečnosti.

Naopak někteří okrasní plži jsou buď darmošlapové nebo dokonce škodí rostlinám.

Dobrý den,
Projel jsem pár akvaristik a nemůžu sehnat Okružáky. V jedné SuperZOO jsem v jednom akváriu našel nějaké, které by to mohli být. Prý je ale neprodávají, že mají na prodej jen užitečné a né nežádoucí či škodlivé jako jsou právě Okružáci. Paní byla milá, tak je seškrábla z kmene a dostal jsem je gratis. Trochu mě znejistilo, jestli je tam nakonec mám dávat
Můžete mi proím potvrdit, zda-li ti světlí na fotce jsou kanaďani?
rybicky.net/atlasostatnich/okruzak_kanadsky
Netuším, co mohou být ti druzí, ale raději si je tam dobrovolně dávat nebudu.

Zdravím všechny.. Sháněla jsem piskořky a levatky a paní ve zverimexu mi ochotně vysbírala všechny prcky různě po akvárkách - jen se zeptám co je to na fotce - není to malá clea helena? A ty bílé tečky - jsou to vajíčka levatek, nebo jsem si přitáhla něco s červenými komářími larvami z louže? Díky díky!
Starší reakce
Jen dodám, že je to tvor užitečný, netřeba likvidovat...
0 02.06.2020 10:48 fibi – fibi

Nevitě někdo co je to za šneka. Největší je asi 1,5 cm velký jak se ke mne dostal nevím.
Starší reakce
0 11.05.2020 17:40 Majoran 
Dobry den,
Viete mi prosim poradit, co je to za slimaka? Musel som si ho doniest domov s nejakou rastlinkou.
Dakujem
Starší reakce

Ahoj, poznal byste někdo co se mi vylouplo v akváriu? Předpokládám, že vyplul z nějaké nové zeleniny

Prohlídla jsem atlas i tohle vlákno a pár tipů bych měla, jistá si ale nejsem... Omlouvám se za kvalitu fotky, chtěla jsem hlavně aby byl vidět co nejblíž

Starší reakce
Pravý závit... žeby plovatka?
0 10.04.2020 13:03 Rain51
Starší reakce

Ahoj, dnes jsem v obchode koupil za dvacku sneka, ktery byl v popisku u akvaria pojmenovan jako "Šnek". Koukal jsem zde do atlasu a ze bych nasel neco, za co bych dal ruku do ohne, to teda ne. Vite nekdo?
Starší reakce
Na druhé a třetí fotce je levatka, ale na první to vypadá spíš na nějaký druh piskořky.
Dle mého soudu se jedná o Levatku ostrou
0 07.01.2020 10:52 Marč
Starší reakce
Ano, ale ulitu má bídnou.

Zdravím.. Je toto okružák?
Starší reakce
Jsou to Melanoides, ale je otázka jestli granifera, protože mi připadnou být krátké a “baculaté”. Ona je to s těmito plži obecně otázka. Například u piskořek jsem slyšel o diskusích, jestli jsou jich 3 druhy nebo 30. Co je variabilita uvnitř druhu a co jiný druh. Mimo melanoides mám například standardní piskořky, ale také další, které jsou kratší. Pokud je toto zoo, bůh ví, co tam mají

.
Děkuji oběma za potvrzení.

jste jsem se s nimi nesetkal, vypadají pěkně
Áno, sú to malé granifery.

Zdravím, dnes jsem při návštěvě v plzeňské zoo viděl v akváriu šneky, ale nevím, jaký druh to je. Mohla by to být Piskořka - Melanoides granifera?
Starší reakce
Ničemu nevadí.

Vypadá to podle fotek na netu, že by to mohlo být ono. Mohou ve velkém množství mít špatný vliv na živorodky?
Zdá se mi, že v levém dolním rohu fotky vidím lasturnatku. Ale je to rozmazané.
0 05.10.2019 10:55 Flameman – Radu prosím

Zdravim, Chtěl bych se zeptat zda něko nevíte co to je na foto? Měl jsem zamořené celé akva + filtr.
Děkuji.

Zdravím. Mohl by mi někdo identifikovat, co jsem si s kytkou přinesl do AQ za šneka? Je docela rychlej.

Starší reakce
Tyhle právě nejsou z mého akvária je to foceno u kolegy krevetáře. CO2 nedává a jakou mají výživu sem se neptal ale každopádně děkuji za potvrzení mé domněnky.
Pokud do toho akvária dáváš CO2 tak jim může chybět konec ulity. Nebo nemají tu správnou výživu.

Dík, já si to trošku myslel ale mám je v jiných akváriích a vypadají v celku odlišně.

Ví někdo?
Starší reakce
Měchýřovka východní, nejspíš.

Kdopak to je? Prý ho koupil ale neví jak se jmenuje
Starší reakce
Vykrmený na té řase na skle
Přidat reakci
1 ...... [5] ...... 25 26
Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 52373x