Co je to za plže?
Jak už jsem tu psal. Podle mě to je Planorbella anceps.

je to planorbella scalaris, včera jsem po tom ještě pátral, uložil do prezentace ale sem už jsem neodpověděl. pak tady mám fotku asi okružáka která tady už byla, ale nikdo nenapsal přesný název ...
Podle jednoho z těch odkazů ( ten třetí) by to měl být Planorbella scalaris. A koukám, v prezentaci ho máte určeného=).
0 15.01.2009 23:20
Johan [4957] - Rostliny 
To teda koukám co všechno se po Vašich akváriích nachází

já mám jen piskořky a v riccii mi žijí kružníci tak bacha na riccii z aukra

ale přecejenom mám fotku šneka který u mě žil v akvaristických začátcích. Detail není moc ostrý ale snad někdo pozná...
Starší reakce
Piskořka je to 100%, když je tahám z písku, mají ty konce taky podobně omlácené, když je vybírám z filtru, mají koneček úplně do špičky a ostrý jak jehla. Asi si to o ten písek otlučou

Řekl bych, že je. V atlase se píše: Silnostěnná ulita piskořky s 6–8 závity je štíhlá, vřetenovitá. Její vrchol bývá často ulomený., takže bych v tom neviděl nic neobvyklého.
0 01.12.2008 19:59 1trebor – Je to piskořka věžovitá ?

Zdravím,
sehnal jsem od známé pikořky, ale nemají konec ulity špičatý, vypadá jako ulomený. Je to piskořka ? Nevíte co to může znamenat ?
díky
trebor
Starší reakce
0 13.11.2008 13:07 Jurasekch – Neritina ano,či ne?

Koupil jsem dnes dva šneky, kteří byli v místní akvaristce pojmenovány Neritina sp. ....... Bohužel si však myslím že jde o úplně jiný druh, protože hned po vložení do akvária se mi zavrtali do písku což asi neritiny nedělají. Přikládám foto.
Starší reakce
To je clithon corona, je příbuzný neritin a prá se chová stejně jako ony. Pokud to vyjde, tak bych měla příští víkend pár mít.
rybicky.net/nadrze/4261 tohle je ta nádrž, kterou hledáš

0 09.11.2008 07:30
Imii [46] Potřebovala bych poradit
Někdo tu měl prezentaci a v ní zajímavý šnečky. Bohužel si nevzpomenu kdo a v atlase nejsou.
Vypadali jak malé ampulárky akorát měli na ulitě takový výrustky (antény

)
Je to ona.. Nelikvidoval bych

.

Zhruba po deseti dnech od založení akva a nasázení kytek z Akva-daho se vyrojili šneci. Je na fotkách levatka? A nakolik akutní je nutnost likvidování jedinců větších 0.5cm, o čemž se píše v profilu?
Starší reakce

Takto vypadá skutečná blue - modrá Pomacea bridgesi.
Starší reakce
Okružáci jsou mí oblíbenci. Neustálým seškrabáváním přisedlých řas pečují o čistotu rostlinných listů. A mladé ampulárie mám vyzkoušené na sinice. Zázraky ovšem neumějí ani okružáci ani ampulárie; tam, kde mají řasy ideální podmínky a přemnožují se, tam šneci nestačí.
Jak napsali Scryc a TomášB – jde o okružáka a ampulárii.
A není to tak, že Pomacea bridgesi je platný název šneka, který se dříve jmenoval Ampularia australis?

Posílám ty slíbený fotky.Nemám kvalitní foťák,ale věřím,že zkušený poznají.Mám se jich raději zbavit nebo to stím žraním trávy není tak hrozný?Požírají řasy?Už se mi objevila.
A není Pomacea bridgesi náhodou ona zmiňovaná ampulárie?

A nemůže být ten žlutý Pomacea bridgesi?

Ano, taky si myslím, Planorbarius corneus a Ampullaria australis.
Pravdepodobne jde o okruzaka a ampularku.
A co takhle foto ?
PS:Ja mam doma psa a ma 4 nohy a hnedou barvu muzes mi rict co je to za rasu ?
0 11.07.2008 18:12 Péťa – Dva druhy šneků
Mám v akvárku 2 druhy šneků.Jedni jsu takový tmavý malý,který prý nikdo nechce,že žerou rostliny.Ten druhý je žlutý,větší,a podle toho co zde čtu tak je to ampularie.Píšete,že taky žerou rostliny.Může mi někdo říct co mám?
Starší reakce
0 02.07.2008 21:49 fester 
Takéhoto mám v akva ja
Bithynia tentaculata
Starší reakce
Pokud nechceš malý šneky, tak je vem a vyhoď... hlavně je nenechej vylíhnout do akvárka

Pokud je chceš nechat narodit, tak ten kokon s vajíčkama přendej někam do sklenice... nebo do jinýho akva, ale pozor, nesmí bejt pod vodou

dakujem vam za info, moc sa v slimakoch nevyznam, a je mi jasne ze maju vajicka ale nevedel som si spomenut na spravny nazor, mam 4 takychto slimakov, takze preto sa stale oplodnuju a su aktivny..
ale neviem co s tym..ci ich niekde vykupia alebo lepsie im tie vajicka vybrata je pokoj...
Jj, je to rozhodně ampulárie, čili né hermafrodit

Pokud je ti divný, že nakladla vajíčka a máš než jedinýho šneka, tak ji zřejmě máš od někoho, kdo měl i samečka a ona pak může klást vajíčka i několikrát za sebou bez přičinění dalšího samce

Moje to tak taky udělala a byla to zrovna tahle modrá forma
rybicky.net/atlasostatnich/mechyrovka_vychodni nebo super Horácoweb:
www.horacovoakvarium.cz/… 
)))
Podle nakladených vajíček (jikry kladou ryby) si přečti něco o Ampullariích (Měchýřovkách).
0 05.05.2008 08:11 kasal – Slimak modry a jeho aktivita

Zdravim, teraz bojujem s krupickou tercovcou, a prekvapili mam moji 4 slimaci jeden z nich mi nakladol "ikry" ale kedze uz je to asi 5 raz neviem co stym? viete mi poradit co su to za slimaky a co treba robit aby ikry ostali? slimak je hermafrodit takze neviem...
Starší reakce
Starší reakce
To jsem si taky myslel. Sice to na této fotce není vidět, ale Gyraulus albus má mít na ulitě výrazné podélné a příčné rýhování, které tvoří mříškovitou strukturu, což oni mají jen příčné rýhování. Nebo to podélné prostě nevidím. A tak by to měl být G. laevis, ale jak jsem psal, není to v potoce u rybníka.

Ale nikdo mi to neurčoval, jen to co čtu v knížce=/, ale tak když to říkáte, tak ho ještě neškrtám
Bohužel jsem na internetu nenašel těch dvou druhů fotky živých exemplářů=(.
Gyraulus (albus?) - kružník (bělavý?). Také si jich "pár" v akviškách hýčkám...
(Dru
ch?)
Starší reakce
Starší reakce
Marisa
cornuarietis 

poradil by mi nekdo rposím co to je za šneka ? koupil jsem ho v odchovně a zapomel jsem na název a nemužu ho najít
Starší reakce

OK, takže
Č.1.....rohy trojúhelníkové, bez víčka a pravotočivej ..... PLOVATKA
Č.2 -3..... šnek s víkem, rohy nitkovité.....pravotočivej bude asi nějaká POMACEA canaliculata
Č.4....rohy nitkovité, ulita plochá....OKRUŽÁK
Č.5.....růžky nitkovité.....bez víka.....ulita levotočivá.....LEVATKA
spíš bych si taky vsadil na plovatku -hlavně kvůli tykadlům(víčko rozhodně nemá), krom toho levatka má taky "chobot" a má nitkovitá tykadla a levotočivou ulitu, toto je pravotočivá.
0 31.01.2008 04:47 Chrostík 
Měl bych ještě jeden dotaz na druh šneka. Včera jsem v akvárku našel zase novou odrůdu hajzlíka, kterého jsem tam viděl poprvé. Víte někdo o jakého šneka jde tentokrát? Všilm jsem si, že nemá uzávěr ulity a má úplně jiný rvat růžků, než-li levatka a okružák. Může to být nějaká plovatka? Máte to někdo také v akváriu? Jak velké to bude až to vyroste? Nebude to škodit?
Jestli se ptas na sve obrazky tak je to okruzak

Přidat reakci
1 ...... ...... [25] 26
Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 52372x