Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Postupný úhyn ryb

NápovědaFórum » Nemoci  

Přejít na předchozí stránkuPřejít na další stránku   1  
Postupný úhyn ryb
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   22.12.2020 08:07 R Muž afc1886 [15313] Re: Kasparik16
Díky za fotku. palec
Já bych krom toho co ti doporučili kolegové ještě vyměnil to dno. Vypadá to na nějaký pálený jíl a ten si taky dokáže něco do sebe nasát.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   22.12.2020 07:28 Muž nekdo [355] Re: Kaspik16
Ono dělání rozborů neznamená, že o tom něco víte - znamená to jen to, že umíte používat reagence a přístroje a možná znáte hodnoty, respektive jejich rozmezí - nic ve zlém.
Co2 neumím (nechci) posuzovat - asi to vadit nebude.
Pokud je tam stále dost chloru, začal bych asi tím, že odpojím filtr - ryby tam nejsou, rostlinám je to buřt.
Vyměnil bych bez milosti 2/3 vody každý den (aby se naředilo)
Filtr bych otevřel, dal náplně do čisté vody, zamíchal je a pak zkusil změřit ten chlor - bude dle mého ve všech naplnich - takže buďto ten chlor dostanete ven (jste chemik, poradíte si - ztráta času a energie dle mého), nebo si koupíte nové náplně včetně hadic.
Jinak do toho filtru nemusíte kupovat ultra super média - na začátek stačí jen molitan a vata, nebo jen molitan a bude to fungovat také
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   22.12.2020 07:11 Muž Kawasaki [2966] - AmerikaRe: Kaspik16
Samozřejmě musíš udělat kompletní výměnu vody. Aspoň dvakrát. A vse znovu umýt nejprve v octové vodě a pak důkladně opláchnout pod tekoucí vodou. A co se týče hadic tak jsou z pvc a to může vstřebat a následně uvolňovat ty nebezpečné látky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   22.12.2020 05:23 Muž Kaspik16 [35] Re: afc1886
Fotka k příspěvku

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.12.2020 01:24 R Muž afc1886 [15313] Re: Kaspik16
Já bych se rád podíval na fotku celého akvária.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.12.2020 23:02 Muž Kaspik16 [35] Re: 4Sima
O to horší,že jsem se živil 8let děláním chemickým rozborů,takže vím o čem mluvíš...ale nějak mě to nedocvaklo,že to může mít také následky...dokonce i teď,když se všichni v podstatě shodnete,že je to "ono", tak se mě tomu nechce věřit a hledám chybu jinde(hlavně u CO2),ale proti tomu hovoří fakt,že to by už nastalo jindy a ne až jsem dal nový filtr
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.12.2020 22:58 Muž 4Sima [1918] Re: Kaspik16
JBL v poho, s chemií musíš okolo akva opatrně. Někdy si to ani člověk neuvědomí a použití např. sprejů nebo různých čistidel v blízkosti akva může pro osádku znamenat pohromu. Obzvlášť krevetky či šneci to snáší špatně.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.12.2020 22:55 Muž Kaspik16 [35] Re: Roger
Koupit hadice není problém,ale pokud se to po zapnutí prohnalo vším,tak co pomůže výměna hadice...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.12.2020 22:36 Muž Roger [1876] Re: Kaspik16
Nepřemýšlej a kup nové hadice, jistota je kulomet. Stačí opravdu málo sajrajtu a problém je na světě. ;-) a tyhle sajrajty dokáží přetrvat dlouho jak v hadicích tak v akváriu
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.12.2020 22:34 Muž Kaspik16 [35] Re: 4Sima
Toto byl test JBL,nejde mě nahrát fotka.Všechny parametry ok,jen chlór 1,5mg
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   21.12.2020 22:12 Muž 4Sima [1918] Re: Kaspik16
CO2 by nebyl problém, tech 10 bublin za minutu se davkuje i do malých nádrží. Ohledně CO2 doporučuji prostudovat rybicky.net/forum/13530-co2-kolik-a-jak-davkovat-merit-a-predejit-otrave

Jen k měření, jaké používáš testy? S některými jsou problémy.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.12.2020 22:10 Muž Kawasaki [2966] - AmerikaRe: Kaspik16
Za ten chlór může to čistidlo. Ty nové hadice stojí pár korun. Tady není o čem přemýšlet.Ohledně CO 2 ti neporadím. Nikdy jsem ho neměl a mít nebudu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.12.2020 22:00 Muž Kaspik16 [35] Re: Brodys
Jen nevim,co ten chlor
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.12.2020 21:53 Muž Kaspik16 [35] Re: Kawasaki
Bohužel už to taky vím...myslíš,že hadice koupit nové?už nejdou cítit a jsou dokonce vevnitř porostlé řasou,tak bych řekl,že to bude ok...ale je mě divné,že takové množství,co tam mohlo zůstat by to otrávilo,několikrát jsem to propláchl a pak až dal do akvária..ale je fakt,že to šlo pořád citít,ale pak sem dělal i test,dal jsem jedno paví očko do vody i s kouskem zmiňované hadice a po 3dnechh vše ok..tak mě to pořád nedá,že by stopové množství udělalo takovou paseku...dokonce odešli i tylomelanie...to cočko to být nemůže?dávam soda+kyselina cca10bublinek za minutu.120l.
Dusitany i amoniak OK...jen sem naměřil 1,5mg chlor,ale to je divné,protože nová voda se nedávala cca.14dní :-O
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   21.12.2020 21:25 Muž Kawasaki [2966] - AmerikaRe: Kaspik16
Tak se hadice ani další věci co přijdou do akva nečistí. Použít můžeš sodu a ocet. Ne takové prostředky na čištění WC. Vse znova vyčisti a hadice kup nové.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.12.2020 21:15 Brodys Re: Kaspik16
Zřejmě otrava..... po předělání nádrže proběhl záběh? Amoniak,dusitany?Něco z toho jsi zkoušel měřit?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   21.12.2020 21:14 Muž 4Sima [1918] Re: Kaspik16
www.alfachem.cz/…

Tak se koukni co to umí...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.12.2020 20:46 Muž Kaspik16 [35] – otrava?
Ahoj,potrebuju radu zkusenejsiho,1.12 jsem sem dal novy filtr externi,byl už z druhé ruky,tak jsem vse poradne vycistil,do hadic nalel fixinelu na cisteni hajzlu a pak nekolikrat proplachl vodou,za 24hodin me zacali ryby kapat,zbarvily se do sytých barev a zacali plavat bruchem hore,ale u dna,k hladine nesly(myslel sem si,ze otrava co2,ale to me jede furt stejne asi 2.něsíce(bublinka za 5vteřin-akvárko 120l) a dropchecker je zeleny)tak sem cast ryb predelal jinam a ty co zustali,tak do rana vsechny KO.
Akvárko jsem po 5.dnech celé udělal znovu (už nečistil fixinelou).Před týdnem jsem vrátil rybky zpět a hned po přelovení se začali zdržovat u hladiny,ale nelapali po vzduchu,do rána zas některé polomrtvé,když plavou,tak trhanýma pohybama,jako by byli ztuhlé.Dnes zas 2 paví očka,které tam mám na test škubavě ocasem navrch..už si nevím rady...kromě Co2 a 2ml Sachem flourist týdně,tam nic nedávám,jen podotýkám že po předelání do jiné nádrže ryby začnou žrát,plavat normálně

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.12.2020 20:23 Muž Filip58 [17] Re: Filip58
No chemii nemusím, ale koupil jsem dnes esha gdex na parazity a nasadím spolu s esha 2000, který je spíš antibakteriální. Tak nějak opět na slepo. Ještě jsem podpůrně koupil dajana amazon, má to mít i nějaké antibakteriální účinky a uvidím. Nechce se mi věřit, že by Sak byl nějaké šméčko, ale přikoupil jsem Tetra Min a budu točit se Sera Vipanem, Tetra Pro Colour a mraženým. Jinak dle měření dusičnany v normě, jako vždy. Počítám, že ta chemie mi odstřelí ceratophyllum, ale to bují v druhém akva, tak nebude problém doplnit.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.12.2020 16:17 Muž vlka [3511] Re: Kawasaki
Souhlas, já ho používám také...
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   10.12.2020 16:03 Muž Kawasaki [2966] - AmerikaRe: vlka
Například Tetramin mi předražený vůbec nepřijde a dovolím si tvrdit, že kvalita je někde jinde než u Dajány. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.12.2020 15:38 Muž vlka [3511] Re: Filip58
Hlavně bych se nenechal dotlačit do předražených krmiv, kde platíš značku. Osobně nedám na Dajánu dopustit. Spíš zkus střídat víc druhů...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.12.2020 15:07 Muž Filip58 [17] Re: Kawasaki
Díky za radu. No problém s krmením mě nenapadl, zejména, když jich točím víc. Od Dajany mám hlavně krmiva pro ryby dna. Ty problémové měděnky jsou hlavně na Sak 55, Sera Vipan, Tetra Pro Colour a mraženém (patentky, koretry, artemie, cyklop). Moc se nevyznám, ale na SAK jsem četl nějaké pozitivní recenze na facebooku, krmí tím pan Urban, co jsem byl u něj v chovně v Neratovicích a má moc pěkné ryby, navíc CZ značka, tak jsem jej docela preferoval. Krmím tím i perlová dania v druhém akvárku, ale ty nemám moc dlouho.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   10.12.2020 10:03 Muž Kawasaki [2966] - AmerikaRe: Filip58
Krmiva Dajána a Sak bych vybechal NAVŽDY.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   10.12.2020 09:59 R Muž lacewings [5612] - Živorodky-přírodní formy, cichlidyRe: Filip58
- může to být klidně problematika několika možných příčin
- první co mě napadlo, je nedostatek vitamínové složky
- zkusil bych nějaké prémiové krmivo, (budou vánoce), vynechal bych, na čas, krmiva řady Dajana a SAK ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.12.2020 20:39 Muž Filip58 [17] – měďenky
Ahoj, trápí mě postupný úhyn teter měděných. Průběh je vždy stejný, nemocný jedinec začne ztrácet barvu, hubne a někdy se objeví drobná deformace páteře na úrovni spodní části trupu směrem k ocasní ploutvi a v pokročilém stádiu, když je ryba hubená, má odstáté žábra. Potravu přijímají stále. Zkusil jsem přeléčit esha 2000, ale objevilo se to zase. U jiných ryb vše v pohodě. Údržbu neflákám ... Docela tápu ...

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.11.2020 12:18 Žena Anezka [1] – tetry ohnive
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Dobry den, resim postupny uhyn rybek. Zakoupeny cca v cervnu, z 10 ks zustalo po vypusteni do akva 8ks. Cca 3 tydny zpet zacaly odchazet jedna za druhou. Aktualne zbyvaji 3ks. Je to reakce na prerybneni obecne(17.10.prikoupeno 10 kardinalek vietnamskych a 10 malych krevetek), nebo je zakopany pes jinde? Rybka vybledne, zrychlene dycha, strani se. V akva se mi zdala takova neostra,mozna trochu tlustsi, nez zbyvajici jeste cile, ale vylozene najezene supiny jsem nepozorovala.Na radu tady na foru jsem vcera vymenila cast vody a zvedla teplotu z 23 na 24,5, ale nepomohlo.Posledni umrti dnes rano,ryba se viditelne trapila, neschopnost me pomoci mne dohnala k utraceni.Po vytazeni z vody se ryba nezda nijak tlustsi nez ty zbyvajici v akva, ale je fakt, ze voda asi zkresluje a zive zdrave jedince jsem na suchu nikdy nevidela...info o akva je v prezentaci.Je to infekcni vodnatelnost?Foto posmrtne ze vsech stran a vcerejsi jeste v akva...

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.11.2020 20:42 R Muž Anthrax [4983] Re: Martina K.
Ty nitěnky jsou mražené nebo živé? Z jakého jsou zdroje?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.11.2020 12:12 Muž vlka [3511] Re: Martina K.
Vyzkoušel bych také pestřejší stravu...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   22.11.2020 10:21 Muž _ucx_ [1409] - Symphysodon + CorydorasRe: Martina K.
Myslím si, že měnit pouhých 10 litrů vody každých 14 dní je příliš málo. Pravděpodobně tam máš moc různých bakterií, vysoké hodnoty dusičnanů atd.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.11.2020 10:11 Martina K. Re: ctibum
Děkuji, založeno. Testy používám TETRA Test 6in1.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.11.2020 09:27 R Muž ctibum [7128] Re: Martina K.
Založ a kompletně vyplň prezentaci, včetně celkové fotky. Zdůrazňujj komoletně- Založení, údržba, voda, ryby, prostě všechno. Jinak to bude jen neurčité hádání.
Testy máš jaké?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.11.2020 09:12 Martina K. – Postupný úhyn ryb
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Dobrý den, nevím přesně, kam dotaz zařadit. Dlouhodobě se v akváriu potkám s problémem, že čas od času některá z ryb přestane žrát, postupně hubne, je neaktivní, schovává se, nebo "visí" hlavou dolů, během pár měsíců pak uhyne, nikdy to není hned. Nikdy to take nepostihne více ryb, ale jde to takto postupně. Na pohled na rybě není nikdy nic vidět, většinou je i celkem normálně zbarvená. Akvárium jsem komplet vyčistila, nechala bez ryb 2 měsíce, nyní jsem si koupila nové ryby a do týdne se mi zase u jedné objevují tyto příznaky, že přestává žrát a je neaktivní. Hodnoty vody jsou dle testu ve všech měřených parametrech v pořádku. Čím to může být?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.03.2020 10:12 Muž _ucx_ [1409] - Symphysodon + CorydorasRe: JankaLF
Těch možností je celá řada, počínaje rozdílem pH v sáčku a v nádrži, přes stres, obecně špatné ryby, jak už bylo zmíněno atd. Konkrétní parametry vody neuvádíš, třeba jsou vhodnější pro živorodky než pro tetrovité ryby, to je taky možnost.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.03.2020 09:33 Žena JankaLF [0] Re: _ucx_
ja som našla mrtve, tú čo jej chýbal kus chvosta som videla ešte živú
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   29.03.2020 08:52 R Muž Anthrax [4983] Re: JankaLF
Mě teda přijde že pro takové plašany, jako jsou neonky modré, tam není dostatek vzrostlé zeleně ve které by se mohly úkryt když necítí bezpečí + nové prostředí, nová voda. Tak možná stres.
Další problém může být „kvalita“ ryb. Ta u tohoto druhu dost kolísá.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   29.03.2020 07:44 R Muž afc1886 [15313] Re: _ucx_
Příjde mi to trochu nešťastně napsáno. Ty krevetky co tam má živé rybky neloví, pouze spucujou uhynulé kusy.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.03.2020 23:02 Muž _ucx_ [1409] - Symphysodon + CorydorasRe: JankaLF
Takže ty jsi je neviděla dodělávat, ani jsi nenašla uhynulá těla a tak ani nevíš, jestli se jedná o úhyn nebo o ulovení?

Ryba žere rybu zpravidla tehdy, když se jí vejde většina do tlamy, takže platy to pravděpodobně nebyly. Krevetky to být mohly.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.03.2020 20:40 Žena JankaLF [0] – Úhyn rybiek :(
Ahoj len nedávno som dokúpila do akvária húfik Neoniek Modrých (Paracheirodon simulans) bolo ich 11. Postupne mi však začali umierať. viete mi povedať prečo? Máme ich 3 dni a už nám zostali len 3.

V akváriu bola menená voda pár dní pred tým ako sme ich doniesli, aklimatizovali sa ako to robím vždy. V akváriu je okrem toho 9 živorodiek a malé krevetky, ktoré v ňom žijú už pár týždňov a tie sú v poriadku. Parametre vody sú dobré, takže už neviem prečo mi mohli uhynúť. Od tohto predajcu máme aj 3 gupky a tie sú v poriadku.

Mohli ich napadnúť živorodky, alebo krevetky ?? Pri jednej som včera spozorovala že jej chýba kus chvosta.
sad

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.02.2020 17:47 Muž michalt [737] - MiniakváriaRe: _ucx_
Díky za tip. Myslím si, že dusičnanů budu mít tak přiměřeně. Rostliny rostou, okřehek roste, ale ne nějak přehnaně rychle. Rychlost růstu je hodně citlivá na tom, jestli tam nějaké NO3 dodám nebo ne. Když jej dodám (samotné), rozroste se okřehek znatelně rychleji. Když jej nedodám, roste pomalu, někdy dokonce zcela růst přestane.

Kapkové testy NO3 nepoužívám, laboratorně jsem si před časem změřil vstupní vodu, která tehdy měla 10mg/l, ale to se může změnit ze dne na den. Zkusím si tenhle týden změřit NO3 v akváriu v laboratoři, ale neočekávám, že by jich tam bylo tolik, aby to mohlo pro ryby být nebezpečné. Možná nějaký výkyv NO3 při překrmení - nevím.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.02.2020 17:41 Muž michalt [737] - MiniakváriaRe: NHKG
Díky. Tu změnu režimu krmení zkusím. Doposud jsem krmil jednou denně - večer. Jednou nebo dvakrát týdně jsem nenakrmil. Zkusím to, jak píšeš. Taky zkusím zvolit jeden druh krmení jako dominantní, kterým budu krmit častěji. Možná ryby nemají šanci zvyknout si na krmení, když mají každý den něco jiného.

Pokud jde o tu vodovodní vodu, tak si neumím představit, co by tam mohli ve vodárnách přidat, aby to bylo pořád pitné ve smyslu všech hygienických limitů a aby to takhle odrovnalo ryby. Tahle možnost mi napadla, ale ani kdybych si to chtěl laboratorně ověřit, nenapadá mi, co bych měl hledat. To načasování mi spíš sedí na ty důsledky předchozích potíží, když jsem byl pryč a ryby masověji uhynuly.

Odkalování (jako nějaké hloubkové) mě nějak moc netrápí. Spíš si kladu otázku, kolik různých ulit a nepořádku obecně leží pod listy rostlin. Když při údržbě někde nějaký kus dna odkryji, něco tam je, tak to odsaji. Ale jsou místa, kam se se zvonem ani nedostanu a ani se tam pořádně nepodívám. Zase si říkám, že kdyby tam byl nějaký problém s organickým znečištěním, dělala by se někde nějaká řasa nebo by se mírně měnilo pH. Jenže ani jedno z toho se neděje.

No nic, zkusím krmit méně a častěji, uvidíme, co se stane. Díky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.02.2020 16:54 Muž _ucx_ [1409] - Symphysodon + CorydorasRe: michalt
Kolik tam máš dusičnanů (NO3) ?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   01.02.2020 16:04 Muž Roger [1876] Re: NHKG
NHKG napsal:
Ono je taky možné, že ty ryby byly "načnuté" a ty úhyny jsou jen důsledkem problémů z minulosti. Další možností je vodovodní voda, občas tam vodárny něco přidají...

Z mého laického pohledu bych to viděl podobně ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   01.02.2020 15:50 Muž NHKG [3900] - HadohlavciRe: michalt
Jak často krmíš? Doporučuju 2x až 3x denně, ale tak, aby celková denní dávka byla menší než teď.
Ono je taky možné, že ty ryby byly "načnuté" a ty úhyny jsou jen důsledkem problémů z minulosti. Další možností je vodovodní voda, občas tam vodárny něco přidají...
Odkalování není vůbec nutné, pokud se na dně nic neválí. Mám akvárium, kde vůbec neodkaluji a nemám tam žádný problém.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.02.2020 14:55 Muž michalt [737] - Miniakvária – Dvě ryby za tři dny
Ahoj, v mém akváriu 50 litrů z prezentace mi nějak mizí ryby. Byl bych Vám vděčný za případné rady a názory. Detaily jsou v prezentaci a v deníku. Od nového roku jsem přidal ještě jeden druh pelet ke krmení.

Před třemi dny jsem našel jednoho mrtvého pancíka. Sleduji je často a neměl jsem pocit, že by některý měl nějaké symptomy. Ostatní se jeví v pořádku.

Včera večer jsem zas musel vylovit a utratit razborku, která byla v posledním tažení. Na těle jsem nic zvláštního neviděl, kromě ztráty barvy. Z toho se však nic určit nedá. Taky jsem si předtím nic zvláštního nevšiml. Ostatní razborky se zdají být v pořádku.

Obecně mám pocit, že jsem za poslední tři týdny, odkdy jsem se vrátil k akváriu po třech týdnech nepřítomnosti, ztratil celkové tři razborky. Bylo jich 13, nyní je po tomhle utrácení jen 10. Nikdy jsem žádné ostatky nenašel, ale to bude prostě hustým porostem dna.

Jinak v nádrži nic nenasvědčuje problémům. Plži jsou v pořádku, levatky a kružníci prosperují. Žádný úprk piskořek anin okružáků, biologicky nic neukazuje na otravu. Rostliny rostou. Jedině se mi zdálo, že okřehek roste pomaleji než obvykle, tak jsem jednou přidal PMDD 5ml na objem nádrže. To bylo den před úhynem pancíka.

Pak je možné, že občas mírně překrmím, protože se mi zdá, že razborkám dlouho trvá, než si krmiva ve vodě všimnou a když dopadne na dno nebo list rostliny, už se o něj nezajímají.

Taky detrit že dna odsávám jen omezeně, protože se tam kvůli rostlinám těžko dostává. Ale není jej hodně. Ph pořád mezi 7 a 7.5.

Tak teď měním vodu 2-3 krát za týden. NO2 jsem nenaměřil žádné a myslím, že tam opravdu žádné není.

Je něco, co bych mohl/měl udělat, abych případně ochránil ostatní ryby?

Díky za jakýkoliv komentář a hezký den všem.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   13.10.2019 18:54 R Muž afc1886 [15313] Re: vlka
Když hynou ryby, tak bych vodu měnil mnohem častěji, tím nic nepokazí.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   13.10.2019 18:42 Muž vlka [3511] Re: Maya
Začal bych výměnou vody každý týden.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.10.2019 18:24 Žena Maya [30] Re: NHKG
Teplota vody 24, vymena vody byla pred 3tydny-menim cca 20-30l
Filtr eheim -s houbou.
Ph nevim-nemeri . Muzu max zmerit no2 a no3
Ale ted jsem vymenila vodu-tak to spis az zitra

Joo a tak mesic a kus zpet se mi na skle zacala delat rasa- takovy kapicky- co se blbe odstranuji:(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   13.10.2019 13:52 Muž NHKG [3900] - HadohlavciRe: Maya
Všechno. Prezentace je hodně stará a není tam žádný bližší popis techniky, údržby, ...
Drobnoústky jsou dost citlivé ryby, takže bych to tipl na špatnou kvalitu vody.
Teplota a pH jsou OK?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.10.2019 13:51 Žena Maya [30] Re: Králík
Co presne tam chybi?

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... 48

Zpět na obsah sekce Nemoci • Zobrazeno 26781x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/3116-postupny-uhyn-ryb?od=28