Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Postupný úhyn ryb

NápovědaFórum » Nemoci  

Přejít na předchozí stránkuPřejít na další stránku   1  
Postupný úhyn ryb
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.02.2009 18:55 Muž arnošt [37] - Rostliny
každopádně bych si minimálně nechal vrátit peníze... ale to ti problém asi nevyřeší...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.02.2009 18:52 Muž Miras [111]
tu vodu bych měnil, živorodky už nejsou co dřív a jsou daleko náchylnější a pokud uhynuly i jim tak už mohly být nakažené :-O
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.02.2009 18:17 R Muž Silent [5949] – Re: cherry
Jestli jde o nádrž v prezentaci, tak to je uspěchané. Chtělo to s nasazením většího počtu rybek počkat alespoň 4 týdny. Ale už se stalo. Takže měnit vodu klidně denně( odstátou) až dusitany klesnou. Jako prevenci proti zaplísnění lze použít přípravek eSHa 2000. Je širokospektrální a citlivý jak k rybám tak k rostlinám. Navíc se nemusí přidávat sůl ani zvedat teplota.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.02.2009 18:08 cherry – Úhyn živorodek
Dneska mi po týdnu odešly poslední živorodky. Byla jsem se ptát ve zverimexu a jim tam taky všechny pošly - plíseň?! Tak se ptám, celý ten týden jsem je měla ve společném akváriu s silver a golden molly, pancéřníčkem, jak mohu v tuto chvíli předejít jejich úhynu?

Navíc jsem si dnes koupila test NO2 - a po výměně asi 1/3 vody jsem naměřila téměř tutéž hodnotu jako v nevyměněné vodě a to: 0,2 mg/l - co teď? odsát a vyměnit zase?

Předem děkuji
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.02.2009 15:35 callito – Re: Péťa
A ztrátu pigmentu nebo vyblednutí...pozoruješ?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.02.2009 15:32 Péťa – Re: callito
Moc ne,když to u nich začínám pozorovat tak se ještě snaží.Ke konci rychle dýchaj aschovávají se.Fotku nemám.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.02.2009 15:24 callito – Re: Péťa
to spíš nemoc hele... jedí ti než umřou?nemáš fotku?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.02.2009 15:20 Péťa
Dobrý den.Každý 1-2 měsíce mi uhyne rybička.Jsou to mečovky.Hynou tím způsobem,že zhubnou a z pátře se udělá oblouk.Chtěla bych se prosím někoho zeptat jestli je to přirozený úhyn nebo nějaká nemoc.Moc díky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.02.2009 10:46 masielko
niečo je v dekoraci alebo v akváriu sad
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.02.2009 09:19 callito – Re: zadaba
Víš co,já nemůžu moc radit,sem začátečník,ale když si tady ve forech zadáš krupička najdeš toho hromadu. ;-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.02.2009 19:46 zadaba – Re: callito
Jo jo na rostlinkách se ještě pracuje, 3 mi uhynuly ještě dokoupím, to léčivo taky, a teplotu jsem zvedla na 27 nestačí to ? Předtím měly 24. Aspoň ty ancistrusky kdyby přežily, mám albínky a jsou takové hezoučké jak pořád cucají to sklo. sad coze
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.02.2009 19:30 callito – Re: zadaba
Ještě zvyš teplotu tak na 30.
Přeju hodně zdaru
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.02.2009 19:17 Muž Yirka [9196] – Re: zadaba
Co se krupičky týče, domácím radám nevěřím a proto je nedoporučuji, dáš-li si do vyhledávače heslo krupička- máš co číst do půlnoci.
Objednal bych eSHa EXIT - třeba E-shopem a v úterý ho můžeš mít doma.
Těch rostlin je do 112 l zoufale málo. A protože asi nemůžeš testovat vodu, preventivně prováděj výměnu tak 20 litrů denně nebo obden.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.02.2009 19:10 zadaba – Re: Yirka
6 rostlin nasazených, které se drží, když jsem si to teď pročítala a koukala na fota tak je to určitě krupička. Osolila jsem vodu už uhynuly 3 zdá se že ostatní na tom zatím :-( nejsou tak zle. Jelikož do nejbližšího aqva obchodu mám teď tak 35 kiláků a napadlo asi půl metru sněhu, takže se tak rychle pro nějaké léčivo nedostanu. Snad to přežijou aspoň některé. Kdyby jste věděli ještě o nějáké ,,domácí´´ radě tak dejte vědět. Díky :-D :-O
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.02.2009 18:09 Muž Yirka [9196] – Re: zadaba
Chyba je příliš ryb v krátkém čase. Raději prvních pár rybek po pár dnech a pak přidávat v týdenních intervalech, než v pár dnech vše najednou. Chtělo by to otestovat vodu na N-látky. Jestli je to krupička se těžko bez fotky identifikuje.
Jak je to s rostlinami.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.02.2009 18:05 zadaba – Re: Yirka
Založeno je 3 týdny, po 14 dnech tam přišlo 6 neonek 5 parmiček duh., a 5 teter měděných. Po dalších 4 dnech anciky, a po dalších 3 dnech 5 neonek což bylo teď ve čtvrtek. Včera byly ještě všechny v poho, nebo aspoň se zdály.Velikost aqva je 80x40x40 tj 112 litrů, je to aqva set s krytem se dvěmi zářivkami. Včera ráno dostali mražené blešky večer pak dvě tablety pro anciky a dneska jsem zatím nic nedávala. Jedna neonka už odpadla a druhá na hladině lapá po dechu ostatní se schovávají za filtraci z boku. Jsou na nich vidět ty bublinky nebo krupička ? nebo co to je.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.02.2009 17:51 Muž Yirka [9196] – Re: zadaba
Jak dlouho je založeno a v jakých intervalech přišly rybky. A vůbec trochu více informací o litráži, technice a obyvatelech.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.02.2009 17:44 zadaba
Pomóóc, hynou mi rybičky. Založili jsme aqva, má 112l je tam 11 neonek teď už 9, 5parmiček duhových, 5 teter měděných a 3 ancistrusky. Pět neonek jsem donesla před 2 dny a nyní začly rybičky hynout. Mají na sobě bublinky, né všechny, ale nevím. Prosím poraďte co jsem udělala špatně, máme rybičky prvně, snažila jsem se hodně číst takže jsem založila aqva v podstatě podle tady všech rad co jsem se dočetla. Děkuji za radu.
A filtr máme atman 100-150 l a jede na plno. :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.02.2009 17:16 callito – Re: Yirka
Moc děkuju :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.02.2009 16:49 Muž Yirka [9196] – Re: callito
Cápu, tak trochu jsem si to myslel. ;-) Tak ať si pčečte následující odkyzy a něco málo o potřebách rybek z atlasu.
www.akvarijni.cz/…
www.horacovoakvarium.cz/…
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.02.2009 16:46 callito – Re: Yirka
nechce rady od mladší ségry,daleko jednoduší by bylo dkyby si to prostě přečetl tady..ale je to lemra líná.Tak sem myslela že když mu dám rozvnou odkaz na řešení jeho problému,že s tim bude třeba něco dělat hmm
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.02.2009 16:13 Muž Yirka [9196] – Re: callito
Když to víš, a z toho cos popsala jsou chyby zjevné, proč hledáš oporu zde a proč mu neporadíš přímo. ;-)
Přinejmenším, aby si něco o začátcích přečetl. hmm
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.02.2009 15:58 callito – Re: karpek
neni to moje akvárko-já to vim hmm
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.02.2009 15:53 karpek – ůhyn rybiček
hlavně tam máte taky dobrou kombinaci ryb které se k sobě vůbec nehodí jak můžete kombinoivat kančíky s pavíma okama a skalárama to teda nevím když maj každý jinou potřebu k životu a je tam taky moc ryb na 60 ltr
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.02.2009 15:41 callito – bratr
Chtěla sem se zeptat,jelikož je mi těch rybek líto.Můj brácha má jeno Aq 60l a jeno AQ asi 20l ve větším má skaláry amazonské (2),parmičky mechové (4 -původně 6),neonky (0 - původně 6),nějkej druh závojnatek (3),paví očka (0 - půovdně nějakejch 10),pancéřníčci (1-původně 2 albíni a 2 obyč.),Kančici (2).A v menším akvárku vždy chová bojovnici.Velký akvárko má necelej měsíc a už s emu tam stihla vystřídat: neonková nemoc,krupička a pak tam taky byli důvody smrti který sme nezjistili (a nebo taky že je parmičky mechový s kančíkama sežraly že.) A v malý akvárko má asi tejden,tejden a půl...první bojovnici mu okousali v tom 60litrovém AQ tak jí dal do jinýho akvárka.Najednou se u ní objevili hlístice a druhý den-umřela.Koupili si druhou...Včera sem na ní koukala a ona poléhávala (vim proč) A objevila sem u ní plíseň.Dneska umřela.

To brácha dělá všechno špatně něbo má jenom smůlu? :-|

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.02.2009 12:18 Žena Imii [46] – Re: Sid
No tak naposledy asi před měsícem. Chjo, škoda těch ryb, teď budu muset po srovnání NO2 dokoupit parmy nebo je dát někomu do hejna ... (pokud do té doby teda taky nechcípnou, ale teď už plavají pěkně, jen mi nežerou)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.02.2009 12:16 Muž Sid [6686] - Rostliny – Re: Imii
A jak je tedy možné že toho NO2 tam je tolik? Nikdy jsem s tím neměla problémy...
Odpovězte si na otázku, jak často, resp. kdy naposledy jste NO2 měřila, když akva "fungovalo". ;-)
Je docela možné, že zvýšenou koncentraci NO2 máte v akva už déle, jen jste na to nepřišla. Stávající osádka se postupnému nárůstu může přizpůsobit, noví obyvatelé reagují "šokově"...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.02.2009 11:51 Žena Imii [46] – Re: Sid
A jak je tedy možné že toho NO2 tam je tolik? Nikdy jsem s tím neměla problémy. Jediné co se změnilo je, že jsem dala pryč zlaté čichavce a místo nich 8 malých parmiček 4p.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.02.2009 11:48 Muž Sid [6686] - Rostliny – Re: Imii
Žádný nástavec na provzdušňování není potřeba. Pokud u vás ano, pak děláte něco špatně... :-O
Mnohem důležitější je v dobře provozovaném akva škrtítko průtoku.
To, že vám paví oka "visí" u hladiny, nemusí být vyloženě nedostatkem O2! A jak se tak s vámi o tom vašem akvišku bavím, docela bych tipl, že na vině jsou právě dusitany - ty se vážou na krevní barvivo a snižují tak jeho transportní kapacitu O2... Ryby jsou přidušené a "hledají" víc kyslíku... :-O
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.02.2009 11:47 Muž Jurasek [137] – Re: Imii
Nemají, díval jsem se tam, ale kupoval jsem ji před pár měsícema. Má tři nástavce - škrtítko, provzdušňovací nástavec a "výstupní trysku" umožňující směřovat proud vody.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.02.2009 11:44 Žena Imii [46] – Re: Jurasek
Aha ... já jen že na obrázku to tam nemají hmm já tedy objednávám Atmana a pěnu vysokou 20cm. Protože hlavice je taky vysoká trochu a těch 24cm pěny bych tam nenacpala.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.02.2009 11:42 Muž Jurasek [137] – Re: Imii
Ten nástavec má 200 taky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.02.2009 11:40 Žena Imii [46] – Re: Sid
Já bych vzala toho Circulatora (nástavec na provzdušnění), protože co jsem ve svém nasadila na filtr vzd. hadičku tak mi paví očka nevisí na hladině. Mám slabý osvětlení a tak kytky moc kyslíku netvoří.

pH je v obou akva 7,5
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.02.2009 11:35 Muž Sid [6686] - Rostliny – Re: Imii
Neptal jsem se na NO2, ale na pH v tom malém akvišku. :-)
V čisté vodě je rybí organismus schopen se NO2 zbavit, ale záleží na tom, jak daleko postoupila otrava, zda se to povede...
Vodu měňte podle potřeby a možností. Třeba i menší čst několikrát denně. Používejte k tomu raději odstátou a vytemperovanou (čistou! :)) vodu.
Na Akvárku "kdosi" vyslovil domněnku, že častá výměna části vody neumožní namnožení nitrifikačních bakterií a "zaběhnutí" akva... :-O
Pokud nedodáte s čerstvou vodou do akviška nějakou "chemii", která by bakterie zahubila, nic se nemůže stát. Ve vodě je nitr. bakterií minimum - žijí přisedle. Takže výměnou vody se bakterií nezbavujete, jen dusitanů, "volně plovoucích" ve vodě.
Když vybavuji akva čerpací hlavou s kostkou molitanu, používám Atman. Jde jen o zvyk, nic jiného v tom není. Hlava je vybavena "škrtítkem" průtoku, což je výhoda. Kostka rozměrů, které uvádíte, by měla stačit. :-) A hlava "200". :)
EDIT: Kostku musíte vybírat podle typu hlavy!!! Trubka, která spojuje čerpadlo s molitanem, musí "pasovat"!
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.02.2009 11:21 Žena Imii [46] – Re: Sid
V malém bylo jen 0,5mg/l

Měnit vodu ... kolik přesně a jak často? Já vodu měním když čistím filtr (tak jednou za 5 dní).
Byla to prostě blbá koupě. Na moje 70l akvárko je tah 700l/hod. na prd. Jenže v obchodě mi řekli, že to je hodně dobrej filtr no a já o tom kulové věděla a vzala si ho.

Teď šetřím na hlavici a kostku.
Která hlavice bude lepší ? www.akva-exo.cz/… nebo www.akva-exo.cz/… ? A jak velkou kostku? Myslím že 10x10x24cm by stačila. Prosím poraďte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.02.2009 11:13 Muž Sid [6686] - Rostliny – Re: Imii
Měnit vodu, měnit vodu, měnit vodu... Dokud nebudou NO2 trvale na "0".
A je nezbytné najít důvod, proč bakterie nestíhají.
pH v tom malém akva?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.02.2009 10:21 Žena Imii [46] – Re: Sid
Po prvním měření mi vyšlo 2mg/l po druhém taky ... no tak vím kde je problém ... co s tím teď? :-(

V malém akva kde byly přez noc mám NO2 v pořádku (resp. 0) a odešla mi zase jedna.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.02.2009 10:07 Muž Sid [6686] - Rostliny – Re: Imii
Změřte NO2.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.02.2009 09:28 Žena Imii [46] – Re: P@vel
Neříkám, že tam mají něco špatně, ale zase nevím co by mohlo bejt špatně u mě, když ostatní ryby žijou.

Yirka: já si hlavici a kostku budu kupovat, protože SeraFil120 je pěkně naprd a nebaví mě to čistit častěji jak 1x za týden ...

Voda v mém akva je navíc čistá. (když sem byla mimo domov a o akva se starala máma byla voda zažloutlá a všechny nelabyrintní ryby "visely" na hladině). Jenom občas se tam zdrží očka, ale parmy byly ve středu nádrže ... tak nevím co jim tam mohlo tak vadit že během 5 minut mi 4odešly ... bylo to vážně rychlý, protože vedle akva sedím a tak to mám vše na očích. Parmička plavala, najednou se zasekla a ztuhla ... a konec ...

Navíc, jak je mám reklamovat, když nám nedali účtenku? Měli jsme docela naspěch a tak jsem si o ni i zapoměla říct.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.02.2009 09:16 Muž Diego [72] – Re: Imii
Aqualife znám dobře a nemyslím si,že tam mají teplotu nižší než 23. stupnů.A že tam nemají kytky není žádná vada,protože častěji mění vodu a určitě její parametry mění!To znamená,že tam nemají brněnskou tvrdou vodu (už jenom proto,že sem tam v akváriích neviděl žádnej vápník (vodní kámen)).Za další tam vzduchování mají a u většiny mají filtry dost dostačující.(většinou takové ty přepážkové a právě na ten pohon filtru používají to vzduchování) ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.02.2009 09:12 Muž Yirka [9196] – Re: Imii
On takový obyč. filtr funguje většinou daleko lépe než běžný vnitřní filtr. Vzduchování není pro normální funkci nádrže to nejpodstatnější.
Pokud se jedná o takový úhyn a opravdu ti na tom záleží, šel bych do prodejny a zkusil reklamovat. Kolega v podobném případě uspěl, rybičky mu nahradili novými.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.02.2009 09:06 Žena Imii [46] – Re: Yirka
No tak ale teď neřešme chování. V prodejně byly v nádržích s obyč. filtrama (hlavice a kostka molitanu) bez vzduchování a kytek, topítko jsem neviděla ... ale nechala jsem je v pytlíku v akvárku tak 2 hodiny, a nemyslím si, že by v akvaristice měli nižší teplotu než 23°C
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.02.2009 09:03 Muž Yirka [9196] – Re: Imii
Já jsem to spíš myslel na rozdíl mezi tvou nádrží a prodejnou (teplota,N-látky). Jinak já mám s chováním této rybky špatnou zkušenost a přes její atraktivnost bych si ji jiždo společenské nádrže nepořídil. Jsou docela nevypočitatelné.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.02.2009 08:52 Žena Imii [46] – Re: Yirka
Parmičky byly po celou dobu klidné. Plavaly si v hejnu a ostatních ryb si nevšímali. Čichavce mám jen modré a beťáka jen jednoho. Rájovci sou maličcí takže taky jsou v klidu.

S vodou jsem nic nedělala. Jen jsem v to pondělí vyměnila 18l vody a vyčistila filtr jako každej tejden. Jedinej rozdíl byl ten, že jsem pohnojila. Koupila jsem od Rataje bioflor, ale to nemá vliv protože 4 parmičky stále žijí. NO a pH testy jsou v pořádku.

Ale teď si tak vybavuji, že už od začátku se jim nějak nechtělo žrát. Když jsem nasypala trochu krmení vůbec si ho nevšímaly a třeba jen 2 si plavaly zobnout.

Přitom SAE co mám v akva již přez 3 měsíce nic není.

Teplota se mi drží na 24 - 26°C (netopím, protože akva je zakryté zářivky produkují trochu tepla)

Takže vážně nevím čím to je :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.02.2009 08:36 Muž Yirka [9196] – Re: Imii
Skoro by se chtělo říci, že ti ušetřily část problémů. Docela mně překvapilo, že do té skladby rybek co máš (hlavně čichavci a bety) si pořídíš parmičky čtyřpruhé, známé to pokušitele. Tuto funkci ti tam splní již ti rájovci.
Jinak vyfocené rybky vypadají vcelku normálně a k světu, napadá mně snad jen velký rozdíl v podmínkách v nádrži-teplota-chemismus-spolubydlící?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.02.2009 22:39 Žena Imii [46]
V pondělí jsem si koupila v Aqualife v brně 8 parmiček čtyřpruhých. Transport v pořádku (měla jsem je v autě pod bundou). Dnes mi 4 odešli. Bez příznaků. Zbylé 4 nechtějí žrát. Ostatní ryby v akvárku jsou v pořádku a žerou.

Takhle vypadají ty co to nezvládly i42.tinypic.com/…
Tyto odolaly ale nechtějí žrát i43.tinypic.com/…

Nevím co s tím :-(

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.01.2009 19:42 Muž Mack [0]
pritelkyne uz to +- chape jenom si chce opet poridit bojovnika ale uz z tehle zkusenosti tak me had napadal kazdeho kdo ma nejak barevnejsi ploutve tak uz ho nechci. radsi at je tam klidek
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.01.2009 18:21 Muž Horác [3942]
Mack napsal: (přítelkyně) zajde do akva a ja pak jenom kukam co to dotahla a snazim se zjisti co to chce tak jenom hledim :-( a obcas nechapu co ji to prodali.

Dopuručil bych zhruba toto:

1) chytit přítelkyni
2) přehnout přes koleno
3) vyhrnout sukni
4) stáhnout kalhotky
5) naplácat pětadvacet na holou
6) vysvětlit, že takhle se ryby nekupují
7) udobřit přítelkyni

Pokud to nezabere, zkusil bych štěstí jinde. X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.01.2009 18:01 Muž Mack [0]
jeste nevim zda je to normalni na filtru a topitku mam tokovi bile mastný povlak rostlinky sice rostou ale starsi listy jsou hnede a skarede a at v akvarku cistim dno tak je to spinave a porad tamneco plave, nejak se neda to akvarko vycistit a vzdy po cisteni trva tak 1-2h nez se to opet usadi
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.01.2009 17:59 Muž Mack [0] – Re: ustavprochore
cetl jsem to fleky by sedeli ale s tou potravou je to takove divne ta samicka bojovnika byla nejvice zrava a umrela a ze by se otirali to se rici neda nikdo si toho nevsiml, tak este se kuknu na ostatni co by to mohlo byt

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... 48

Zpět na obsah sekce Nemoci • Zobrazeno 26769x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/3116-postupny-uhyn-ryb?od=1478