Postupný úhyn ryb
0 26.10.2009 19:08 filipsi – Re: amatérka
To, ze jste ji davali vcera vecer, nemusi znamenat, ze maji vodu "cerstvou", tj. v poradku. Pokud nefunguje kolobeh dusiku (jak se dale doctes), musi se treba voda vymenit i 2x denne (1/3-1/2).
Nepřetržitý chod filtru je opravdu nutný a je to pravděpodobně jedna z hlavních chyb kterou jste udělali.
0 26.10.2009 19:06 amatérka – Re: filipsi
Fili,já toho načetla dost,ale asi to pořád nestačí.Každopádně díky za pochopení.
0 26.10.2009 19:05 filipsi – Re: amatérka
Neboj, krome kritiky se tady doctes a dozvis urcite i spoustu zajimaveho. Ale kruta pravda muze byt, ze treba ryby uz zachranit nepujde. Proto, pokud te akvaristika chytne, urcite rada preckas i nejake to opzdvizene oboci nad tim, ze si necetla driv nez nakupovala.
0 26.10.2009 19:04 amatérka – Re: filipsi
Rybky mají nyní čerstvou,dávali jsme je tam včera večer..Díky moc za odkazy,mrknu na to.Snad tam najdu důvody nezdarů.
0 26.10.2009 19:02 amatérka – Re: Johan
Johan,že jsem pako,už vím.To jsem si sem přečíst nešla.Chtěla jsem radu,jak to napravit,čemu se vyvarovat.
0 26.10.2009 19:01 filipsi – Re: amatérka
0 26.10.2009 19:00 amatérka – Re: Miras
Miras,zkoušeli jsme jak měnit jen čás vody(třetinu jsme nechali),tak kompletní výměnu celého obsahu.Čistíme tak 2x do měsíce.
Třeba tím, že byly polomrtvé a hold to zanechává následky. Pro příště toho co nejvíc přečíst..
0 26.10.2009 18:54 amatérka – Re: Johan
Johan,nynějších 15 ryb na 60 litrů vody je moc?Nebo proč úhyn pokračuje?
jak už bylo psáno, filtr musí jet pořád a jak častá byla údržba, tam bych viděl problém
uhynulo 15 rybek? Tak to předpokládám, že jich tam bylo tak 30, co? Zkuste si přečíst nějaké "rady na začátek". Třeba
horacovoakvarium.cz/… . Prostě ste si ryby otrávila tím, že jich tam je mnoho.
Filtrace musí bezpodmínečně běžet nepřetržitě.
0 26.10.2009 18:50 amatérka – ..
Teď jich zbylo něco kolem patnácti.
Kolik těch rybek v té šedesátce máte ?
0 26.10.2009 18:48 amatérka – ..
Filtraci máme Eheim,přesný typ nevím.Pouštíme často,převážnou většinu dne.Rostlinkám se moc nedařilo,uhnívaly.Rybky jim taky dávaly zabrat.Nemůže být problém v teplotě vody?Kameny jsme drhli záměrně,myslela jsem,že tím vyřešíme "zkaženou vodu".
no na začátek nepíšete nic o filtraci a vyndat ty kytky bylo každopádně špatně, zrovna tak drhnout ty kameny a pod. ono v akva trochu té "špíny" musí být, myslím tim nějaké ty řasy atd. jaká byla údržba?
0 26.10.2009 18:34 amatérka – páchnoucí voda,zkřivená páteř rybek,velký úhyn :(
Omlouvám se,že zakládám nové téma,ale hodně jsem pročítala bez nalezení odpovědi na moje dotazy.
Máme akva asi 4 měsíce,od té doby nám uhynulo minimálně 15 rybek(neonky,dania,black molly,..).Objem 60 litrů,standartní výbava(vzduchování,topení,osvětlení).Teplota vody 24°.
Voda po několika dnech ukrutně zapáchá,už jsme zlikvidovali i živé rostliny,mysleli jsme,že je to tím.Nyní jsme opět důkladně vymyli celé akva,kámen po kameni jsme pečlivě drhli a zakládali znovu.Vodu jsme nechali odstát.Rybky byly v prozatímní nádrži,ale už po 12ti hodinách v ní voda děsně zapáchala.Vůbec nevíme,co děláme špatně
Rybky jsou již ve vyčištěném akvárku s odstátou vodou,ale zlatý čichavec od včera leží na dně,je neaktivní,má ohnutou páteř před ocasní ploutví a tu má svěšenou("zvadlou")
Přeně s těmihle příznaky nám odešly i předešlé rybky.
Díky moc za případné rady.
Starší reakce
0 29.09.2009 14:19 Martin Dobrý deň, mám problém s úhynom rybiciek v akvariu. stalo sa to samcovi mecuna mexickeho. Jeden vecer zacal nekoordinovane plavat a pri plavani ho stale vykrivovalo na jednu stranu. potom ked uz neplaval vzdy sadol na zem ale vzdycky sa vykrivil na bok. neviete co je to za problém a ako sa da odstranit dakujem velmi pekne ( pred tym sa mi to stalo u neoniek)
Starší reakce
Jak dlouho je akva založené a kolik je v něm rybek?
Vypadá to na otravu dusitany, doporučila bych vyměnit klidně polovinu vodu - odstátou, přiměřené teploty.
0 23.09.2009 17:41 sevik – umíraj mi rybky
Potřebola bych radu moje mečovky plavou u hladiny a 2 mi umřely co s tim mám dělat jedna ani nechce žrát
Starší reakce
0 30.08.2009 18:37 rogosak – Re: dominator
Nic si z toho nedělej alspoň byla snaha.
0 30.08.2009 18:37 rogosak – Re: dominator
Nic si z toho nedělej byla snaha.Je jí škoda.
Tak jsem ji odlovil. Jeden den žila ale pořad ležela
na boku tak jsem se rozmejšlel ji zabit a bal jsem se
Rano sem se probudil a byla tuha
0 29.08.2009 22:20 rogosak a jete neco tento borec tuto rybu nechce dat usmrtit a ma to myslim i horsi nez ta tvoje neonka.
rybicky.net/forum/5247… tak to skus vydrzet.ja bych k tomu tak rychle nesel.
0 29.08.2009 22:12 rogosak – Re: dominator
Měl jsem i danio ktere cely zivot plavalo jen na jednu brisni ploutev.Ale bylo cile. Drzelo se ostatnich.tak skus tyden nechat v klidu a pak ji skus dat z5
0 29.08.2009 19:42 petulevrtule Mě se takhle válela 3 dny po dně gold molla. Normálně plavala vždy za potravou, jakmile jsem nakrmila ryby...Ale jinak ležela...Též jsem jí potom odlovila a zkusila jí chvíli nechat v klidu bez ryb, ale nepomohlo to. Po třech dnech jsem zvolila eutanasii.
tAK UŽ JE V NADRŽCE, VYPADA DOBŘE,,ALE POŘAD LEŽI
PORADTE CO TET ČEKAT AŽ UMŘE ?
Tak jsem vzal přepravku a dal do ni vodu z akvaria tet ji mam odlovit ?
Už asi 2 hodiny lezi a truchu se hibe
0 29.08.2009 17:52 rogosak – Re: dominator
dělej si jak chceš,ale je to živá bytost a kdyby jsi ji odlovil tak ji můžeš ještě zachránit.
Už ji necham a potom ji dam do krabičky od sirek a pohřbím
Euthanasie. Uprimnou soustrast.
Tady je foto neni co dodat asi bude tuha
Ahoj,
Před chvili sem zahlidl jak leži neonka obecná
na kamenech a nehebise ale je vidět jak dycha(žije),občas s sebou škubne.
Dokonce i vzlitla ale potom šla zase k zemi. Nespozoroval jsem u ni
žadnou nemoc . Už 30 min leži na zemi a ja newim co dělat mam ji
snad dodělat aby se netrapila ? Pls poradtemi
.
Starší reakce
Ne - přesně to jsem měl na mysli a díky za upřesnění!
...Ostatní zajistí nitrifikační bakterie...
Nitrifikační bakterie zajistí přeměnu amoniaku na dusičnany. Nebo ještě něco jiného, co jste označil slovem
ostatní?
Piskořky se bát nemusíš,je po celý den schovaná ve dně a vylézá jen v noci,nebo houfně ve dne,pokud se zhorší kvalita vody(méně O2 ve vodě).rostliny ti neožere.neboj
Víš co, pokud uhyne jednou za půl roku rybka, stane se, ale pokud během několika dní několik-je někde chyba a většinou je to v prostředí-vodě, kde se něco změnilo (zásah do nádrže, údržba, hnojení neodpovídající počtu rostlin, nová potrava, teplota.......a spousty jiných detailů)
Priznavam ze uz dlhsie nie, ale maval som len problem s Ph. Ale odkedy sa to zarastlo, tak Ph kleslo pod 7 a ostatne hodnoty boli vzdy v norme. Kazdopadne zajtra dokupim nejake liecivo a tu vodu zmeriam.Ja len nevidim dovod na zmeny hodnot, pretoze som ziadne zasahy nerobil.
Nemam. Pred uhynem nic, zadna zmena v akva, co2, hnojeni, vymena vody, jine krmeni, teplota?
K leceni ryb, u kterych nevim, co jim je, soli, jsem trochu skepticky. Tak nejak celkove k leceni soli, kdyz vim, co jim je, muzu to primo lecit odpovidajicim pripravkem.
Nu dobrá, dle tebe a tvé prezentace hnojíš týdně přiměřeně....a co ta voda? Měříš ji někdy?
na splendenspower.cz pisali nieco o tom.ved zas tolko tej soli nebolo, do cca 5L tak 1/4 kavovej lyzicky. inu dezinfekciu aj tak nemam. Mate nejaky Typ?
Ake mohutne hnojenie,odkedy sa aqva zastabilizovalo tak len tak obcas ked sa rastliny pozastavia.Doteraz bolo vsetko OK, zabehnuty steteotyp a zrazu toto.
Přidat reakci
1 ...... 48
Zpět na obsah sekce Nemoci • Zobrazeno 26769x