Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Postupný úhyn ryb

NápovědaFórum » Nemoci  

Přejít na předchozí stránkuPřejít na další stránku   1  
Postupný úhyn ryb
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.12.2018 15:35 Janek
Nádrž 240 l, filtr 2x bublifuk + eheim 350 s 2x kroužky a 1x bioballs. Substrát je terarijní křemičitý písek, kameny jsou křemenec.

Nádrž běžela měsíc, pak jsem přidal 5ks ampularie a lehce přikrmoval. Po dalších 3 týdnech jsem pořídil ryby od místního chovatele. Celkem 20 ks j. regani l. leleupi a c. leptosoma.

Parametry vody dle jbl proscan:
NO3 - 50
NO3 - 0,25
C. Tvrdost - >21
Tvrdost uhličitan - 10
Ph - 7,2
Chlór - 0
CO2 - 15mg/l

Ryby nejeví známky nemoci a vypadají zdravě a spokojeně plavou. 1x týdně vyměním 15% objemu. Pokaždé, když dopustím nádrž vodou z kohoutku 1-2 ryby klesnou ke dnu, přestanou se hýbat, následně se začnou otáčet na znak a chcípnou.
Nádobu, kterou vodu doplňuju nepoužívám léta na nic jiného. Voda, kterou dolévám, má jen o 0,1 nižší Ph a stejnou teplotu jako ta v nádrži. Tak co sakra dělám špatně? :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.12.2018 14:18 Muž Strakááč [138] - Jižní Amerika a (Truhlář)Re: Wanderer
jo, s tím přerybněním jsem si to už dávno říkal.. neonek je tam asi zbytečně moc, jsou skoro všude a je to takový plný.. přemejšlel jsem ubrat klidně 30-40 neonek
velkých ryb tam mám víc ale filtrace je opravdu silná, osidlovací plocha bakterií je i ve dně dost velká, zajetý to bylo s rostlinama a to půl roku...
o odendání cca dvou, třech akarek zelených jsem taky přemejšlel.. že bych dva, tři kousky ubral.. a to jsou ještě nedospělý.. u těch sekernatek bych to tedy viděl hlavně na ten stres... od koupi jsem se v tom tolik nehrabal ale přecijen ty větší ryby a otevřenější prostředí jim může dělat problém i když to nedají najevo..
kvůli tomu jsem i přemejšlel nad dalším akvárkem abych mohl právě "přebejvající ryby" dát do jinýho akvária...
jinak přerybnění bych spíš viděl z hlediska toho jak se tam ty ryby vejdou, než že by to nestíhal filtr...
co se dřeva, blackwater a žampionů týče, to je normální i v přírodě a rybám to nevadí pokud si zvyknou. kdyby jim to vadilo, šlo by to myslím rychleji, než náročná sekernatka jednou za deset dní :) a že zrovna všechny ty ryby z černých vod pochází...
ale počet těch ryb to ubrat fakt chce, ani to asi nejni tak hezký, když je v tak otevřeným akváriu tolik ryb :)
co myslíte... ubrat těch 30-40neonek a 3 akarky bude to řešení ?
rostlin tam sice nemám dost, ale plovoucích rostlin tam mám přes polovinu hladiny a ty by měly fungovat taky dost dobře...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   23.12.2018 11:06 Muž ManuChavez [1035] - Teď už hlavně krevetyRe: Maq
Jsem si to říkal pokaždé u Strakááčových příspěvků "Naházel jsem tam tohle a tamto a všechno cajk, co by se mohlo stát", že on se ten problém nemusí objevit hned, ale až časem...
Nedávno mu tam začaly růst "žampiony", teď postupně kukaj ryby...
No nevím, jestli je to tak moc OK si do akvárka bez většího rozmyslu a zkušenosti naházet kde co, co mi zrovna v lese padne do oka.
Já třeba od léta máčím v sudu dubové kořeny a teď po půl roce začal jednomu kořenu vyhnívat střed. Hrozně to smrdí po síře a voda v sudu se zkazí přes noc. Doteď to taky nic nedělalo. :-)
Mít to v akva, nevím, jestli by to filtr a kytky zvládly srovnat. :-O
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.12.2018 10:58 Angus68 Re: Maq
Ale je tu dost nádrží tohoto biotopu ;-) pivo ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   23.12.2018 10:46 Maq Re: Strakááč
Zjistil jsem že tady nemáme vlákno "black water". Snad bychom ho mohli založit. Ale není to na mně, protože já žádné takové akvárko neprovozuji. Tak jenom pár názorů.
Myslím že s BW to není tak prosté - naházet tam všelijaké dřevo, kořeny, listí, plody a ejchuchú. Voda je sice černá od huminů a taninů, ale k tomu plná i dalších organických sloučenin, a to rozhodně ty ryby rády nemají. BW drží svoji černou barvu, protože huminy se prakticky nerozkládají a taniny dost pomalu, ale ty ostatní látky jsou v přírodě rychle zředěné obrovskou masou proudící vody, která v Amazonii je všude. Ano, některé tůně jsou stojaté, ale okolo nich je ohromná masa podmáčené půdy, kde se mikrobům velmi dobře daří a všechno co je k snědku bleskurychle sežerou. V akváriu je to jiné.
Vím že existují krásná a funkční akvárka takhle udělaná. Ale usuzuji, že je to vysoká akvaristická a že ti lidé mají nějaké způsoby, jak to řešit.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   23.12.2018 09:17 Mist Re: Strakááč
Musim souhlasit s wandererem, máš dost přerybněno a docela se v akvárku vrtáš, předělávky apod... a 120 neonek ve tvým objemu, to je taky mazec. No2 a No3 můžeš mít taky dost vysoké.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   23.12.2018 08:00 Muž Wanderer [2103] - Skaláry - nejkrásnější ryby.Re: Strakááč
Já si myslím, že už jsi za maximální kapacitou akvária. Jestli máš tu prezentaci aktuální, tak máš čistého objemu 190l a v tom 150 ryb. Z toho 8 poměrně velkých. Rostlin je tam minimum... Klidně mohly začít chcípat na stres, resp. se z něj od přepravy ještě nedostaly. Taky záleží, co zažily, než se dostaly k tobě.

Když vezmu, že jsem donedávna měl stený počet ryb a objem dvojnásobný... Dlouho jsem se drbal na hlavě, jestli mám přidat 30 neonek, i to konzultoval předem s místním odborníkem a už teď to svoje akvárium považuji na hranici přerybněnosti...

Podle mě máš hodně přerybněno (zejména velké ryby), v podstatě od založení balancuješ na hranici průšvihu, že se ti to sesype a vychcípá všechno. Třeba to je něčím úplně jiným, ale v tvém případě bych žádné ryby dlouho nekupoval. Dlouho myslím v letech, ne že za pár týdnů poběžíš něco koupit. Až budeš chodit do akvaristiky, tak choď jen a pouze do oddělení s rostlinami. :) Asi pochcípá co už nebude moct přežívat, srovná na fungující počty ryb a třeba se to usadí. Je možné, že nějaké ty větší ryby budeš muset i tak dát pryč. Oči jsou první, co mrtvolce vyzobou ostatní ryby nebo šneci. A troufal bych si tipnout, že ty sekernatky vysbíráš chcíplé všechny.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.12.2018 00:45 Muž Strakááč [138] - Jižní Amerika a (Truhlář)
Já bych se chtěl zeptat, co může být na vině vymírání sekernatek..
Koupil jsem si sedum sekernatek.. jedna do druhého dne umřela, okej počítal jsem ztráty po převozu, nebo aklimatizaci.. za dalších devět dní umřela další.. a dneska přes den další cca po deseti dnech od posledního úmrtí... Když jsem je ráno pozoroval, neviděl jsem nic nenormalniho... plavaly v hejnu v pohodě... když jsem tu sekernatku našel, tak vždycky byla čerstvá, ještě měkká ale co jsem nepochopil.. vždycky neměla oči... jak kdyby jí je hned někdo vyzobal, nebo nechápu, co to je a jestli je to normální..
Může mi někdo říct, co to může bejt? :) ze stodvaceti neonek modrých nic neumrelo, pokud jsem nic nepřehlídnul, jen tenkrát dvě po převozu... jinak absolutně nic... všechny ostatní ryby také...
Na co jsou konkrétně sekernatky náročný? Že by jim až tak vadila tvrdost vody? 7°dH mám.. možná že kvůli raseline i míň :)
Díky..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.12.2018 23:25 Žena Lucie Š. [96] Re: MonterMonty
Já jsem na začátku, při založení testovala jak divá, pak když jsem založila druhé porovnávala a pak už taky ne. Koukám do akvárek víc jak na telku a snažím se taky naučit spíš podle chování. Ty proužkové od Tetry jsem také měla a hodnoty vycházely rúzně, u zajetého a v průběhu zajížděním to ten Aquar nitrat test vychází furt stejně na vše.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.12.2018 21:04 Muž MonterMonty [2431] - AmerikaRe: Lucie Š.
s testama Ti neporadím , dávno už je nepoužívám , řídím se tím jak se ryby chovají, nicméně papírkové testy snad i od Tetry zrovna na NO2 u mně fungovaly, v sudu na zahradě kam jsem slejval vodu z výměn a choval okružáky ukazovaly různé hodnoty 1-10mg , v akvech i ve vodě ze studny čistá nula , tady mi nějak schází...
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.12.2018 20:23 Muž Smetany [1226] Re: Lucie Š.
Nevidím důvod pro zvýšení NO2 a už vůbec ne na hodnotu která by vadila pouze neonkám a umíraly na ni bez nějakých projevů.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.12.2018 20:13 Žena Lucie Š. [96]
Ještě doplním, že mi vyšla ta žlutá světlejší v porovnání než ta v tabulce, to stále chápu jako dobrý výsledek, nebo už jsem z toho jelen.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.12.2018 20:10 Žena Lucie Š. [96] Re: MonterMonty
Fotka k příspěvku S tím otestováním kohoutkové vody, to jsem udělala současně s měřením odpoledne, jak jsem psala, že jsem to otestovala znovu. A vyšlo to stejně. I na tu teplotu jsem myslela. Přikládám obrázek jak vypadá ta tabulka Tetra testu. Mě vychází první žlutá na stupnici.

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   21.12.2018 19:03 Muž MonterMonty [2431] - Amerika
Osobně bych zkrátil vymýšlení různých konspiračních teorií a změřil tím testem kohoutkovou vodu po krátkém odstátí - snažit se odebrat vzorek cca stejné teploty ( v teplé může být krapet jiná koncentrace než ve studené- jen pro objasnění), pokud v ní bude nula NO2 - pak je za mně úplně jasno - nestíhá filtr - i když týdně vyměníš baj voko třetinu vody v akvu , tak v něm NO2 max zředíš - baj voko z 0,3 na 0,2 - jen připomenu , že koncentrace NO2 v akvu by měla být neměřitelná. 0,3 asi hned rybu neskolí , nicméně permanentní žití v tomto může na rybách - zvášt u neonek , které potřebují čistou vodu- prostou dusíků , zanechávat kumulující se následky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.12.2018 18:53 Žena Lucie Š. [96] Re: Wanderer
No je to tak, brzo jsem si řikala jak to pěkně šlape a větším problémům jsem se vyhnula. Tohle mě vyškolí asi na dlouho. Kdo si chce nechat poradit, nechá. Díky ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.12.2018 18:40 Muž Wanderer [2103] - Skaláry - nejkrásnější ryby.Re: Lucie Š.
Tak to víš, že to nepotěší, ale i to patří k akvaristice. Každá osobní zkušenost je holt nějak zaplacená. Tak je potřeba se z toho ponaučit a případně to později předat méně zkušeným. Teda, jestli si nechají poradit. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.12.2018 18:37 Žena Lucie Š. [96] Re: Wanderer
Jojo, tak furt je to import a ne ryby od prověřeného chovatele, asi lepší počítat i s tím nejhorším. Ale mrzí to, tím spíš, když si myslím, že nepatřím mezi ty co si řeknou chci akvarko, hurá akce, šup tam ryby a péče žádná. Filtry určitě pořeším a radami se řídím a uvidím jak to dopadne. Každopádně ještě jednou díky všem za rady.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.12.2018 18:03 Muž Wanderer [2103] - Skaláry - nejkrásnější ryby.Re: Lucie Š.
Hele, nevíš, čím ty ryby prošly, než se k tobě dostaly. Máš je půl roku (domnívám se z prezentace), třeba do teď se nic neprojevovalo a teď se objevilo něco, co je dorazilo. Třeba ti to pochcípá všechno a nebudeš vědět proč. Takový je život. Silnějším filtrem,co radí Monty, tomu určitě pomůžeš i do budoucna a když nepomůže těm stávajícím rybám, tak aspoň těm budoucím.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.12.2018 16:57 Žena Lucie Š. [96] Re: Wanderer
Také děkuju, já se právě na to měření vykašlala a dokud vidím, že to šlape, tak to neřeším. S tou výměnou se víkendům snažím vyhnout, už jsem to někde četla, tak si nechávám na to čtvrtky. No a k Eshe už jsem sáhla ze zoufalství a panice, po té co jsem prvně měnila vodu a nepomáhalo, po ní se to zastavilo aspoň na několik dní,tak jsem si teď po druhé řekla, že ty tři dny jsou třeba málo a že je to menší zlo než jiné silnější léčiva, tím spíš, když je širokospektrální a já nevím, co tam mám. Každopádně děkuju a budu měnit a doufat, že se to usadí. Díky všem za rady.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.12.2018 16:47 Žena Lucie Š. [96]
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Tady mám pro srovnání

Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   21.12.2018 16:44 Muž Wanderer [2103] - Skaláry - nejkrásnější ryby.Re: Lucie Š.
Jak to tady tak čtu, sice nevím, proč ti to chcípá, ale napíšu ti svůj názor, ze své selské empirie:
- Nevěř dogmaticky žádným měřícím vodičkám a ber to jen jako orientační indikaci, že se něco děje.
- Žádné měření ještě žádnou rybu nezachránilo, ani nezměnilo podmínky v akváriu. Stejně tak zvýšená frekvence měření nic v akváriu nezmění. Je to jen informace, v případě běžného akvaristy dost nespolehlivá, se kterou musí dál nějak naložit.
- Prakticky jediná rychlá věc, kterou může běžný smrtelný akvarista v případě průšvihu udělat je vyměnit vodu. Je to to nejuniverzálnější a nejúčinnější řešení, jaké lze dělat. Na to nepotřebuji nic měřit a zkoumat, to se dá udělat kdykoli rychle i preventivně.
- Nikdy tam neleju a nesypu nic, aniž bych věděl, proč to dělám. Pokud nevím, jak daný přípravek funguje a co dělá, tak je lepší nic nepřidávat. Takže vrazit tam Eshu a nevědět proč...

Ještě mě napadlo, že by mohl být problém v dopuštěné vodě. Před časem jsem dostal radu od starého zkušeného akvaristy, že nemám měnit vodu v době zvýšeného odběru, např. typicky v sobotu večer. V tu dobu mohou vodárnám zakolísat parametry vody, dokonce tam snad i přidají něco navíc a to se právě může projevit v kvalitě. Nevím jestli je to tenhle případ, ale zase pomůže výměna vody.

Jinak napouštění přímo z kohoutku by nemělo ničemu vadit.
Držím palce.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.12.2018 16:42 Muž 4Sima [1918] Re: Lucie Š.
Dej tam kostku bioakvacitu s atmanem, to se pak dá kdekoliv použít a nestojí to moc. Samozřejmě vyměňuj vodu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.12.2018 16:41 Žena Lucie Š. [96] Re: 4Sima
Děkuju, já jsem Havl. Brod, zkusím se tady poptat. Jěště mrknu na vodárnu, jestli tam nemají nějakou změnu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.12.2018 16:39 Žena Lucie Š. [96]
Jediné kde si nechávám odtát vodu je Finito, kde mám krevety a borarasky. To je na jeden barel, ale k neonkám a do Axolotího, to musim valit rovnou a skoro si myslím, že nejvíc na chlor trpí Axové a tam, musím zaklepat je vše v pohodě. Jen teda musím našetřit a pořešit filtry do obou.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.12.2018 16:35 Žena Lucie Š. [96] Re: 4Sima
No právě, nejde mi to do hlavy, že vše ostatní je v pohodě. Myslíte, že mám ještě dokončit tu léčbu Eshou, nebo ne a rovnou ty výměny? Já už fakt nevim, někde jsem četla, že u těch modrých neonek se stalo, že po čase postupně všechny odešli, Do poslední chvíle se zdají být v pořádku a většinou je to jen jedna, nebo dvě.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.12.2018 16:32 Muž 4Sima [1918] Re: Lucie Š.
Tak myslím, že někdo může půjčit na změření. Já Znojmo...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.12.2018 16:31 Muž Smetany [1226] Re: Lucie Š.
Pokud je chlór cítit určitě to není dobré ale i tak nevím proč by měl zabíjet jen neonky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.12.2018 16:29 Žena Lucie Š. [96] Re: 4Sima
Díky, jasný, nemám srovnání s jiným, jen ten Aquar testem, na který jsem nečetla dobré recenze, dřív jsem právě používala proužkové, i když se nic nědělo, jen pro jistotu a na těch mi to vycházelo dobře, ale přestala jsem měřit a spíš to jen pozorovat a teď tohle.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.12.2018 16:28 Muž 4Sima [1918] Re: Lucie Š.
Jak říkal kolega, krevetkám by ten chlor měl vadit víc.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.12.2018 16:25 Žena Lucie Š. [96] Re: Smetany
Teplota se mi drží plus mínus stejně na 23 stupních. I při výměně se snažím dodržet tu teplotu, ať v tom není nějaký skok. Poslední dobou se mi zdá, že je z vody více cítit chlor. Akorát teda, prvně jsem to přikládala tomu, že se mi po přechodu z cigaret na elektroniku zlepšil čich, ale ptala jsem se dneska v baráku a prý jim taky příjde, že je víc cítit.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.12.2018 16:23 Muž 4Sima [1918] Re: Lucie Š.
Nemám zkušenost s tímhle testem, ale chtěl jsem vyloučit použití nekvalitního testu (např. papírový 6v1) a tím pádem chybného výsledku. Používám JBL a test na NO2 se mi zdá pouzitelnější, nebylo by špatný zkusit změřit jiným testem pro vyloučení chybného výsledku.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.12.2018 16:15 Muž Smetany [1226] Re: Lucie Š.
Mám ještě hloupý dotaz co teplota? K té vodě z kohoutku radši měn min a častěji nicméně i tam si myslím že by chlor vadil dřív krevetam než neonkám.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.12.2018 16:07 Žena Lucie Š. [96] Re: 4Sima
Mám tento www.euronics.cz/… . Ještě jsem to přeměřovala od Aquar Nitrat testem, ale ten ani nepoužívám, protože mi vždy a na každou vodu ukázal tu nejvyšší hodnotu. I odstátou z kohoutku.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.12.2018 15:58 Muž 4Sima [1918] Re: Lucie Š.
Jaký máš test na NO2?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.12.2018 15:51 Žena Lucie Š. [96] Re: Strakááč
Díky, mám se tedy na tu Eshu 2000 vykašlat, dál už nepokračovat a rovnou teda měnit vodu? Pří té léčbe se má voda měnit až po. Už se ptám asi jako tatar, ale nechci nadělat nějakou další paseku. A jěště se zeptám, při takovém množství výměny, nemám kde vodu nechat odstát, normálně napouštím rovnou hadicí, nebude v tom problém?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.12.2018 14:13 Muž Strakááč [138] - Jižní Amerika a (Truhlář)Re: Lucie Š.
filtrace je slabší, honič vody lepší než nic.. ale zas kytek je tam požehnaně... ty by měly zvládat hodně.... neonek tam máš fakt hodně, ale ty neonky nenadělají bordel skoro žádnej...
podle mě bude asi problém v krmení, asi krmíš moc.. určitě bych radši krmil víckrát a úplně směšný množství, taky je fajn dva dny před výměnou vody nekrmit a třeba tři hodiny před výměnou vody můžeš nakrmit víc, výměnou vody se to pak kdyžtak odsaje.. aby nemohlo nic zůstat na dně.. a jak bylo psáno níž... nekrmil bych klidně i tři dny teď, pak bych začal krmit ale úplně minimální dávky třeba čtyřikrát denně... než jednu větší dávku jednou za den... :) v těch třech dnech bych každej den vyměnil polovinu vody, nasadil bych aktivní uhlí kvůli těm léčivům a až to uhlí dáš pryč tak každou výměnou bych dolejval torben jak je psáno doporučená dávka, časem klidně i víc torbenu max na trojnásobnou dop. dávku, jen si ryby musí postupně zvyknout :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.12.2018 13:44 Žena Lucie Š. [96] Re: Smetany
Díky, tak to mě mrzí a doufám, že to nebude stejné i u mě. No znovu jsem teď otestovala No2 a je to stále podle testu méně než 0,3 mg/l. Světle žluté, podle stupnice nejméně. Moc se mi to taky nechce zdát, vše ostatní, nebýt těch neonek se zdá za celou dobu v nejlepší kondici i rostliny, kterých je to plné. O pandách, jestli si dobře pamatuji, jsem četla, že jsou dost náchylné, tak mi nejde do hlavy, že by to také nebylo znát, i ty krevety, nosí, malé velké se tam prohánějí. Do téhle doby, mi od pořízení neonek odešla jen jedna a to druhý den od pořízení, tak mě to dost mrzí. Údržbu určitě nezanedbávám, strávím nad tím dost času i nad čtěním tady, je to na pytel.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.12.2018 03:47 Muž Smetany [1226] Re: Lucie Š.
Nemyslím že by problém byl v parametrech vody. První by pravděpodobně odcházeli krevety a bylo by to na nich poznat. Stalo se mi cca před půl rokem že po přidání kytek z akvaristiky my během několika týdnů odešly všechny neonky ostatní ryby žijí v pohodě dál a kdykoli do té nádrže dám tetru tak je za týden tuhá nikdo netuší proč. Osobně to tipuji na nějakou nemoc a držím palce že to není tvůj případ.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.12.2018 00:49 Žena Lucie Š. [96] Re: MonterMonty
Díky za odpověď, To No2 vyšlo podle toho testu méně než 0,3 mg/l, což je u toho testu jako nejnižší, což chápu jako že by to mělo být v pořádku? V tom filtru jsem hned na začátku nahradila původní válečky Matrixem od Seachemu, tak jsem doufala, že tím se se filtrace zlepší. Krmit se snažím opatrně, ještě uberu a budu pokračovat s tou vodou.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   21.12.2018 00:30 Muž MonterMonty [2431] - AmerikaRe: Lucie Š.
Koncentrace NO2 - 0,3mg - to je docela vražedná hodnota. ten filtr co tam máš je sice průtokem cca v pořádku , nicméně objem filtračních médií je tak s bídou na 50l málo zarybněné akvárečko , takže měnit denně min. polovinu vody , razantně snížit krmnou dávku na jednou za dva dny co se za nehet vejde a kvapem začít řešit objemově prostornější filtraci- tu nechat alespoň měsíc v souběhu s tou stávající zajet.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.12.2018 23:56 Žena Lucie Š. [96] – Postupný úhyn modrých neonek
Ahoj, chtěla bych poprosit o radu. Cca dva týdny mi postupně umírají modré neonky. No, můj původní záměr byl čistě jen hejno neonek a krevety, nakonec jsem si na dno pořídila pandíky a na řasy krunýřovce jednopruhý ( těch pár řas je teď ten nejmenší problém). Pandíků jsem si koupila šest ve známém zveráku, po té bylo ještě vše v pořádku. Na burze jsem narazila na krunýřovce, které u nás nejsou moc k sehnání, vzala jsem 7 kousků a k tomu ještě 4 pandy. Jsem blbec a ryby vypustila po aklimatizaci bez karantény, kterou nemám. Pár dní na to, jsem vylovila dva krunýřovce a pak postupně začaly umírat neonky, některý den nic, pak třeba jedna, max tři, teď už jich je cca 18. První dny jsem obden měnila část vody, na neonkách nic moc není vidět, jen těsně před úhynem, je bledá, lapá po dechu, možná trošku vyboulené oči, jen na jedné se mi zdálo, že je trošku zježená, na ostatních nic. Jednoho pandu jsem utratila, měl nejspíš plíseň na hlavě, tak jsem ho radši a ze strachu, že se to rozjede na ostatní utratila. Na tři dny jsem nasadila Eshu 2000, poté vyměnila vodu, dala Eshu Optimu a Torben, tak tři dny byl klid. Včera jsem zas měnila vodu, zlehka propláchla filtr v odpuštěné vodě, do dna jsem nešťourala. Večer jsem otestovala vodu kapkovým testem Tetra ( starší co jsem našla ještě doma) , hodnoty No2 - < 0,3 mg/l, PH - 7, Co2 podle tabulky 10 mg/l, Kh 3, ostatní údaje nemám. Dnes večer jsem musela utratit další neonku co byla špatná. Jsem zoufalá a pomalu začínám věřit, že postupně odejdou všechny. Nebýt úhynu neonek, tak se zdá, že vše klape, pandové jsou v pořádku, krevety se tam proháněj a množí, to samé dva mini ráčci a molucká kreveta jsou v pořádku. Znovu jsem tam nakapala Eshu, nechce se mi tam cpát nějaký driák léčivo, který to ještě rozhodí, když ani nevím co léčit. Pokud byste měl někdo radu, budu moc vděčná. Díky Lucie

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.09.2018 18:44 Muž MichalV [328] Re: Mlsoun
ak namerias NO2 tak to bude vodnatelnost v jej dôsledku
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.09.2018 18:39 Andaska Re: Mlsoun
OTaky me hned napadla vodnatelnost. Davala jsem na ni pripravek esha 2000.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.09.2018 18:02 Žena Wendy2 [543] - Tak nějak od všeho trochu :)Re: Mlsoun
Zdá se mi to nebo mají najezene supiny? Tipuju infekcni vodnatelnost.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.09.2018 16:42 Muž Mlsoun [3] – Plata korálová
Fotka k příspěvku Ahoj, postupně mi chcípá jedna plata za druhou. Vetšinou vypadají že by měly porodit a místo toho se začnou stranit, málo plavou, pak někam zalezou do tmy, večer už jen stojí na místě a ráno až je po ní. Takhle jedna po druhé, po pár dnech. Co s tím ?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.08.2018 12:48 Andaska
Ano, vim, ze jsem mohla ještě počkat.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.08.2018 12:46 Andaska Re: JirkaŠčobák
Hmmm, tak dekuju no sad .
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 11   29.08.2018 21:15 Muž Wanderer [2103] - Skaláry - nejkrásnější ryby.Re: Andaska
Ženská, ženská. Tak tobě tady chcípají ryby, jak na běžícím páse, nevíš, co s tím, každou chcíplou málem obrečíš a pak jdeš a dokoupíš tam nové.

Místo, abys počkala, než se to usadí.

Inu,jak to píše Horác, to jsou fakt pravdy, které se tady potvrzují stále dokola. "Čím dřív tam dáte ryby, tím dřív si můžete koupit nové."
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 8   29.08.2018 21:00 R Muž romant [28001] Re: Andaska
Andaska napsala: Já vim, ale zase je to hejnova rybka, tak jsem jim tam radši 3 kamose přidala ano A takhle přesně vznikají ty problémy, tedy v možném dalším zhoupnutí vody. Ono je momentálně křehká stabilita nastavena na nějaký počet a přidáním dalších producentů už to nemusí být ta správná rovina. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.08.2018 20:22 Muž GlobalRadar [36] - Menší převážně jednodruhové biotopové akváriaRe: Andaska
Tak drzim palce, nech to dobre dopadne :)

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... 48

Zpět na obsah sekce Nemoci • Zobrazeno 26781x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/3116-postupny-uhyn-ryb?od=128