LED pásek
Tyto pásky s čipy 3328 od T-led mám již delší dobu , jestli chcete vidět jak svítí stačí se kouknout do mého profilu ( davidovo 3.) , je tam i video jak kytky bublají. Na 80l akva jsem použil 2x75cm těchto pásků.
ono to focení docela zkresluje. Jde o to jak nastavíš foták, protože i při dobře nasvíceném akva to muže vypadat jako neosvětlené dobře.

mam ty ledky z t-led o kterých se tu píše nasazené od pondělí. U mně v profilu akva jsou fotky, ale nefgotil jsem přímo svítící pásek.
Mám tam na 200l akva dané dva pásky studené bílé po 90cm a vypadá to docela hezky a myslím, že pro protrhání pralesa to bude ještě lepší. Uvidíme, jak to pak poroste.

RadekH1 napsal: Tak jsem hodně zvědav. na ty ledky už koukám nějakou dobu, i dnes jsem sem dával odkaz.
Jen přemýšlím o 2M studený a 1M teplý. To je skoro 60W a 6000 lumenů. To snad bude na moje 240 litrové akva stačit. Prosím napiš potom jak to svítí a pošli i nějaké fotky. díky
Prosím Tě - hoď odkaz, co je to za LEDky, docela bych si je pořídil, pokud tvrdíš, že Ti 3 metry LED pásku dávají světelný tok 6000 Lumenů!!! Myslím si, že ses asi upsal s jednou nulou?!

0 28.02.2013 10:49
sasula [274] 
omlouvam se za zdrzeni.
takze je to jeden pasek 3528 po cele delce akvarka (275cm). snad pomohlo...
tak to jsi mě uklidnil. Už jsem myslel, že mi prodali pospojované zbytky pásků

Záleží na výrobci,někdo to má v kuse a někdo po 50-ti cm.Já mám od jednoho výrobce modrou v kuse a bílou po 50-ti cm.,další bílá v kuse

atd.
Prostě je to jedno.
nikdy jsem neměl dříve pásek v ruce. Je to souvislý až 5ti metrový pás nebo je běžné, že je pás spojovaný každých 60 cm?
Starší reakce
Tak jsem hodně zvědav. na ty ledky už koukám nějakou dobu, i dnes jsem sem dával odkaz.

Jen přemýšlím o 2M studený a 1M teplý. To je skoro 60W a 6000 lumenů. To snad bude na moje 240 litrové akva stačit. Prosím napiš potom jak to svítí a pošli i nějaké fotky. díky
tak jsem nakonec neodolal a dneska objednal
www.t-led.cz/…
celkem 3 metry studené. jen začínám mít pocit, že na moje akva by mohlo stačit i 2 metry

tak uvidíme, až to dojde.

Po vikendu budu z5 v CR, tak ti to poslu, tady mam jen tablet a z nej mi nejdou nahravat fotky
0 20.02.2013 21:44
Celiny [293] - Rostliny A kolik metrů a na jak velkém akva je máš? Nebylo by nějaké foto jak to svítí?
O tomhle pásku,tady na fóru už někdo psal,že je s ním spokojen,pohledej v tématu-LED osvětlení do akvária,bude to někde kolem třech posledních stran-doufám.
A můžete mi prosím říct, co si myslíte o tomto pásku?
www.t-led.cz/…
díky
JJ,je to tak,ale pro nějakou představu to stačí,aby věděl,jestli koupit 3528 nebo 5050

-jaký je rozdíl ve svítivosti ,jinak jsem to nemyslel,už vůbec ne tak,že by koukl na čip epistar a šel koupit na e-Bay i když i tam se dají koupit dost kvalitní LED.
Ale o svítivosti tazatel ví,jen měl "hokej" v "číslování".
0 20.02.2013 18:13 Daren Pouzivam pasek 5050 LED, mel psano 950lm, a podle toho jak sviti, bych tomu veril (1m jako cca 100W zarovka). Byl tusim za $12 na ebay. Pouzivam kousek nad akvarkem, bez chlazeni a IP kryti, ve vode byl nekolikrat, uz par mesicu jede. (pripadny ubytek svitivosti nedokazi posoudit
D.
Když jsem ho v létě kupoval, svítivost měl udávanou 950lm/m. Asi nakoupil někde jinde. Dneska bych vzal možná ty 5630, pokud bych bral pásky, a svítil jen dvěma metry.
Je to tak. Jen s Googlem to nebude tak jednoduché, setsakra záleží na výrobci čipu, a toho se dozvědět je zvlášť u lacinějších pásků prakticky nemožné.
Díky, svítivosti, lumeny, atd. chápu. Jen z tohodle jsem nebyl nějak chytrej. Díky
5050-5.0mm.x5.0mm.,5630-5.6mm.x3.0mm.,to je základ,jinak si najdi na google přesné parametry-svítivost atd. je to zbytečné rozepisovat.
2 20.02.2013 16:34 Kuba je to rozměr čipu třeba 5050 je 50 na 50 a 5630 56 na 30
dvorak002 napsal: A koukal bych po čipech 5050 a jak tu někdo psal že jako minimum u LEDek považuje 15Lm/l
Prosím, může mi někdo vysvětlit ty čísla čipů???? Děkuji
pasek 5050 540 lm/m a pasek 5630 1500 lm/m.....sviti o poznani vice a muzes tam tim padem dat mene metru....
jinak ten 5630 se do nej neda koukat

boli z toho oci

0 20.02.2013 13:59 Andreas81 – Re: dimmur
Hmm, bylo by zajímavé, jak moc svítí ten pásek. Zkus udělat třeba fotku a uvidíme

Osobně jsem na to docela zvědav

Ono když se podívám na ten pásek ... člověk by řekl ... no .. asi to bude svítit, jako bludička, ale asi to svítí hodně

momentalne nemam, ja jsem pridal pasek ke stavajicim dvema zarivkam, kdy mam jednu 840 a jednu 865 + 1 m pasku a nyni premyslim, ze jednu zarivku vypnu

Ještě popřemýšlím ...

Neměl by jsi třeba fotku, nebo cokoliv akva tím osvíceného ?
jak jsem psal barva svetla je otazkou vkusu, nikde tam neni uvedeno kolik lumenu dava napriklad metr pasku, ten mnou uvedeny bude vice svitit....a i cenove je levnejsi

jinak i ten polak to bude s pravdepodobnosti hranicejici s jistotou tahat z Ciny, takze asi tak, ale z osobni zkusenosti /mam ho cca 2 mesice/ mohu rici, ze sviti hodne dobre

ja mam radeji vice do bila nez zluta, je to otazkou vkusu, kazdopadne maji ten samy pasek i v teple bile

Děkuji ... ještě si musím zjistit ty paramerty

Nechci Vás s tím tady otravovat. Určitě to už bylo v nějakém fóru psané

0 20.02.2013 13:42 Andreas81 – Re: dimmur
No uvidíme

Mám trošku strach, že je to třeba nějaký polský šmejd, nebo ... víš co myslím

Ale myslím, že něco podobného, jako přesně tento prodikt mi doporučoval kofejn, nebo tak nějak tu má přezdívku. A má fakt parádní akva laděné do žluta, ale nevadí. Popravdě mi to příjde přirozenější, než studená bílá, aby si rybičky připadali, jako na fotbalovém stadionu

řemýšlím, že bych prokládal pásek studené a vedle pásek bílé, ale nevím

sleduj v parametrech parametr Barva světla
je tam uvedeno v kelvinech, neco mezi studenou a teplou bilou

Aha, děkuji, ale rád ych se zeptal, co si mám představit pod pojmem " čistá bílá "

0 20.02.2013 13:15
dimmur [284] Zkus se podívat tady
www.ledbaterky.cz mají tu lepší ceny a prodaj ti pásek po 5cm.A koukal bych po čipech 5050 a jak tu někdo psal že jako minimum u LEDek považuje 15Lm/l
0 20.02.2013 13:04 Andreas81 – Poraďte prosím ...
Ahoj, jsem z toho všeho jelen ... přemýšlím, že bych přešel na led-ky, ale nevím jak se to počítá, čeho si mám, či nemám všimat a podobně ... poradíte a případně podíváte se na tuto stránku, zda by se dalo něco takového použít ? Docela mě zaráží, že tam ani nepíšou odstín barvy :(
www.t-led.cz 
Teď v Brně na burze jsem u někoho viděl, že má pásky položené přes nádrže a občas je nějaký ve vodě. Asi se nic nestane, ale nedělal bych to.
Moja skúsenosť je, že krytie IP65 a vyššie majú za následok zníženie svetelného toku, ale hlavne zhoršenie chladenia. Používam LED pásiky bez krytia už skoro rok, tie zaliate v silikóne som medzitým musel vyhodiť, pretože jednoducho dosvietili...
Samozrejme, ponárať pásik do vody nie je najmúdrejší nápad, ale stane sa (mne svojho času spadla i žiarovka), ale kupovať kvôli tomu vyššie krytie, no neviem…
0 19.02.2013 21:44 zabboj tak úplně jednoduše já mám IP20 a musím říct že mi svítí perfektně žádná chyba nic, a to už mi i kryt spadl do vody a LEDKY pořád fungují, i když teď si objednávám IP65 pro doplnění tak poté napíšu co a jak a jen tak pro zajímavost pájený kontakty mám jen přelepené elektrikářskou páskou.
Zrovna v sobotu jsem z ebay kupoval pět metrů teplé 5050/60 led na metr za 250kč celý pásek. Taky nakonec skončím s páskem na 80cm dlouhé akva. Zářivku takového rozměru nevím nevím.
Já osobně si myslim že do tvého akvárka bych dal spíše 5050 thle co píšeš ty budou slabé.Já mám velké akva 100x40x35 a plánuju do něj dát 2xledově bíla a 2x teplá bílá a určitě použiju pásky 5050 na velkém akva bych nešetřil.Pokud pěstuješ rostlinky tk bych dl radši víc ubrat můžeš vždy nebo přidáš nějkej regulátor a ubereš si svit stojí cca 200,-
Ahojte idem davat led pasky dlna sve akvarko je 100x40x40 chcem dqt do krytu tak 90 cm 3-4 pase a nechcem davat 5050 zbytecne drahe chci dat 4,8/m watt a chcem dat 2 x tepla bila a 1-2 studena bila moze byt ?

Zdravím všechny páskaře

měl bych dotaz:Chci si dělat kryt na malé akvárko podle návodu co je zde na rybičkách a chtěl bych tam dát LED pásky.Ale nevím jaké a jak to zkombinovat.Nechce s mi kupovat zbytečně drahé s čipem 5050 chtěl bych dát nějaké slabší a chtěl bych to zkombinovat 2x ledově bílá a 2x teplá bílá mám akvárko 40cm dlouhé a 25cm vysoké a 20cm široké mám v něm krevetky.Jaké pásky by byli vhodné?Kombinovat nebo dát jen studenou nebo jen teplou?Koupit s čipem 5050 nebo slabší?Když bych kupoval s čipem 5050 dal bych jen 2 pásky.Poraďte mi někdo.Díky moc
Starší reakce
Ok o tom dně popřemýšlí.I když bylo koupeno jako akvarijní.
A co myslíš tím víc jiných problémů?
Rád si nechám poradit.Chtěl bych mít pěkné akvárko kde se bude dařit kytičkám a hlavně rybičkám.Dík za každou připomínku.
Přidat reakci
1 ...... [58] 60 61
Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 73368x