Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Liapor a další substráty z pálených jílů

 

NápovědaFórum » Dekorace a dno » Dno 

Přejít na předchozí stránku 12 Přejít na další stránku   1  
Liapor a další substráty z pálených jílů
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   07.04.2014 14:17 Muž Sid [6629] - RostlinyRe: zvedavka
...Do malého akvária ho (Liapor) vyvaříte, ale z vyváření liaporu do velkého akvária by vám taky mohly dojít hrnce a utéct nervy. Liapor jsme namočili na několik dnů do sudu, aby "ztěžknul". Přesto díl liaporu nepotopíte...
Nemohu jinak, znovu musím udělat reklamu "KONGU" Ondry Sladkého. Pokud si trochu připlatíte, na veškeré brekule s vyvařováním Liaporu můžete zapomenout - někdo jiný se postaral za vás. :-)
akvabazar.eu/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 6   07.04.2014 12:21 zvedavka Re: Kytka
To je zajímavá tabulka!!! Škoda, že se za pár dnů v diskuzi ztratí moc daleko, rychle musím uložit. K liaporu - ten mě celkem lekal svou "lehkostí". Do malého akvária ho vyvaříte, ale z vyváření liaporu do velkého akvária by vám taky mohly dojít hrnce a utéct nervy. Liapor jsme namočili na několik dnů do sudu, aby "ztěžknul". Přesto díl liaporu nepotopíte. (Ale vypadá to dobře v květináčích.) Osazování rostlinkami není žádný med, většinu je třeba přichytit matičkami. Ale s postupujícím časem liapor oceníte. Sedne si, vypadá dobře, s rostlinkami si rozumí, po pár měsících ani matiček netřeba..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   06.04.2014 08:36 Muž kofejn [963] Re: RadekH1
Troškaři :) . www.youtube.com/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.04.2014 00:57 Muž RadekH1 [129]
Pokud se rozhodneme doma pro liapor, budeme objednávat zhruba cca 9000 litrů.
A bude to vypadat asi nějak takto potlesk
www.youtube.com/…
:)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.04.2014 08:20 Muž replikant33 [110] - krevetky, rostliny, ryby u mě nehledejte .Re: Kytka
baječná rada děkuji škoda že takovych lidí tu není vic smich smich smich
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   05.04.2014 01:17 Žena Kytka [2146] Re: replikant33
www.prirodni-akvarium.cz/…
už to tu někde je, ale opakování je matka moudrosti ;-) stačí srolovat kousek dolů a je tam velmi zajímavá fotka
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.04.2014 00:51 Žena LinaDee [167] - AquascapingRe: andrejka007
Sehnat... každý shání a mně nikdo nenapíše. Něco rostlin by se u mně vždycky našlo, i trocha liaporu byla, ale ne 12l.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.04.2014 20:47 Muž KarlosS [1219] - labyrintky, halančíci, krevetky, rostlinyRe: replikant33
taky jsem si to dřív myslel, ale není tomu tak.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.04.2014 20:29 Muž Aforte [533] - RostlinyRe: replikant33
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.04.2014 19:12 Muž replikant33 [110] - krevetky, rostliny, ryby u mě nehledejte .
JBL Manado a Terramol 1-3mm (červeny) uplně stejny vyrobek v jiném přebalu ??
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.04.2014 18:16 Žena andrejka007 [42] – :-)
Tak dneska jsem se konečné dostala pro liapor:-) dokonce mi ho ve stavebninach odvážili a nemusela jsem táhnout cely pytel:-) pustila jsem se tedy do vaření a chlazení....musím vám říct,silenej bordel v kuchyni..ale nakonec jsem to zvládla z 12 litru dokázala potopit 11 ;-) musím říct,ze jsem spokojena i dno v alba vypadá moc příjemné...ještě do sehnat rostlinky,osazet a uvidíme jak porostou
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   02.04.2014 07:39 Žena petulinakk [2016] Re: Aforte
Tak naposledy, protože už na to nemám sílu, a jak už tu padlo, tohle dohadování fakt nikam nevede, ty se nepoučíš, a dál tady budeš házet názory vyčtené někde na fóru jako "je to dané".

Aforte napsal: Nereagoval jsem na tvou výzvu, protože jsem tu nebyl.

Ale ano, byl, než jsem napsala svůj příspěvek, i než jsem ho odeslala, jsem se dívala jestli jsi přihlášen, abych nebyla nespravedlivá, a tvoje přihlášení se neustále aktualiovalo.

Aforte napsal: Ano je to tam napsáno, akorát já to dále nečetl.

Tak k tomu nemám slov, pokud si chceš o substrátu něco zjistit, přečteš si jen něco, co se ti hodí, hm...

Aforte napsal: Psala jsi, že chceš vidět něco, kde je to napsáno. Když ti pošlu odkaz na cizí diskuzní fórum, kde to nějaký člověk má odzkoušené, hned píšeš že je to z fóra.

Netušila jsem, že bych ti měla popsat jako malému dítěti, že mi jde o důvěryhodný zdroj informací - a ne každý příspěvek v diskuzním fóru takový je. Ve svém věku bys už snad měl umět rozlišit, že jsou zdroje informací, a "zdroje informací". Ale zas to jen vysvětluje, proč tu tak často plácáš nesmysly, prostě čerpáš ze "zdrojů informací".

Aforte napsal: Stejně tak u ADA, která občas může tvořit bahno. Mají to tam napsáno? Ne..

Toto jsi "prokázal" asi stejně spolehlivě, jako živiny v manadu. Mimochodem v tom diskuzním vlákně, na které jsi dal odkaz, je i fotka akvária s amazonií po 5 letech.

Aforte napsal: Měřila jsi hodnoty? NE!

A jak bych podle tebe měla změřit hodnotu živin v substrátu, s běžným akvarijním vybavením?

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.04.2014 06:59 Muž Aforte [533] - RostlinyRe: petulinakk
Nereagoval jsem na tvou výzvu, protože jsem tu nebyl. Ano je to tam napsáno, akorát já to dále nečetl. Psala jsi, že chceš vidět něco, kde je to napsáno. Když ti pošlu odkaz na cizí diskuzní fórum, kde to nějaký člověk má odzkoušené, hned píšeš že je to z fóra. Já toho viděl víc jen už to nechci hledat.

Ono JBL ani nemusí vědět, že to obsahuje. Nebo to ví, ale z nějakého důvodu to nedají na jejich dno. Stejně tak u ADA, která občas může tvořit bahno. Mají to tam napsáno? Ne.. Protože by to spoustu lidí odradilo.. Toho je více.

Taky je krásné, jak mi tu shazuješ věci za to, že to nemám potvrzené. Proč tedy shazuješ tuto informaci a házíš ji do autu, když to taky nemáš potvrzené? Měla jsi manado? Měřila jsi hodnoty? NE! Děláš úplně to stejné co já ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   02.04.2014 05:32 Marcel G Re: petulinakk
petulinakk napsala: manado je jen vypálený jíl, a neobsahuje nic do začátku, musí nejdřívě živiny natáhnout.Aniž bych chtěl zasahovat do vaší rozepře, rád bych jen poznamenal, že prakticky každý substrát v sobě obsahuje celou řadu nejrůznějších látek (hlavně mikroprvků) => viz např. www.cichlid-forum.com/… . Že by Manado byla výjimka? ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 15   01.04.2014 22:27 Žena petulinakk [2016] Re: petulinakk
petulinakk napsala: A když už jsme u tohoto cizího diskuzního fóra, byl bys tak férový, abys nám tu uvedl, co píše v odpovědi na příspěvek, kterým jsi se tu ted pokoušel argumentovat, hned ten uživatel pod ním - tedy čtvrtý komentář, hm...?

Protože Aforte nereagoval na mou výzvu, aby byl spravedlivý a uvedl oba rozdílné názory v jednom diskuzním vlákně, jen pro úplnost dodávám, že na příspěvek uživatele, který píše o tom, že manado obsahuje železo, odpovídá jiný: "they are 2 different products. Monado is just fired clay, so it contains nothing to begin with, it will soak up nutrients and keep them as and when needed."

Tedy - jsou dva rozdílné produkty, manado je jen vypálený jíl, a neobsahuje nic do začátku, musí nejdřívě živiny natáhnout.

Píšu to tu proto, že Aforte i tuhle reakci nepochybně musel číst, přesto si vybral jen to, co se mu hodilo - tohle ale fér není.

Dobrou noc všem.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 11   01.04.2014 22:02 Žena petulinakk [2016] Re: Aforte
To, co tady předkládáš jako důkaz, je příspěvek z diskuzního fóra, obdobného jako je toto - tedy každý tam může napsat svůj názor, který může a nemusí být pravdivý.

Tím, že tam jeden člověk napíše svůj názor, je to tedy ověřeno, je to tímpádem "normální dané", jak jsi se vyjádřil?
Tím se asi vysvětluje, proč tady tak často píšeš neuvěřitelné bludy.

A když už jsme u tohoto cizího diskuzního fóra, byl bys tak férový, abys nám tu uvedl, co píše v odpovědi na příspěvek, kterým jsi se tu ted pokoušel argumentovat, hned ten uživatel pod ním - tedy čtvrtý komentář, hm...?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.04.2014 21:58 R Muž Silent [5949] Re: Aforte
V tom tématu není jediný důkaz, že za změny pH případně tvrdosti může Manado. Já popisuji svou zkušenost. Tak nevím, ale máš s ním nějaké osobní zkušenosti nebo jen opisuješ z jiných fór?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.04.2014 21:55 Muž Aforte [533] - RostlinyRe: petulinakk
Nevěříš?
Úryvek ze stránky: www.aquascapingworld.com/…

"Testoval jsem v nádrži klienta. Je velmi bohatý na železo a poskytuje pěkné rudé barvy na rostliny. ale to není tak dobré, jako aquasoils pro koberce rostlin, jako glosso a HC.
Nejste si jisti cenou, ale tady v Německu rozdíl není tak velký.

Je to třetí komentář od Jurijs mit JS
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   01.04.2014 21:52 Žena petulinakk [2016] Re: Aforte
Já tu pH ani tvrdost neřešila, proč bych měla?

Ptala jsem se tě jak je na tom Manado ohledně živin, proč do toho pleteš pH a tvrdost, já se o nich ani nezmínila, takže nechápu?

Umíš si to po sobě přečíst, nebo jen zase kopeš kolem sebe?

Na mojí otázku jsi mi v podstatě ani jednou pořádně neodpověděl, jen mlžíš a házíš rádobyargumenty, a ve finále začneš ještě TY útočit NA MNĚ, že jsem ti neodpověděla na něco, co sis právě vymyslel?
Jako fakt brzdi.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.04.2014 21:49 Muž Aforte [533] - RostlinyRe: Silent
Tak koukni sem: rybicky.net/forum/18104…

začíná to na 8. stránce, pokud to beru, že nejnovější příspěvky jsou ihned po zapnutí odkazu.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   01.04.2014 21:47 R Muž Silent [5949] Re: Aforte
Při použití Manada jsem se nesetkal se změnami pH ani tvrdosti vody. A to jsem pár nádrží s Manadem zakládal. Možná by nějaká reakce byla v extrémně měkké vodě, ale obecně je JBL Manado inertní substrát.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.04.2014 21:44 Muž Aforte [533] - RostlinyRe: petulinakk
Já jen říkal, že tvoří bahno. Copak to není pravda? Mrkni třeba na nádrž RomanW. Podívej na jeho komentáře. Psal, že se z toho stalo bahno a bylo to tak tvrdé, že tam skoro nemohl ani strčit prst.

EDIT: přesně zkopírováno:
V predchádzajúcom som mal polku ada a polku manado,tá ada sa začala meniť na niečo ako blato a bolo to tvrde,ani prst nešiel tam strčiť a dlhodobo zníži ph,v mojom prípade to bolo zhruba 6 mesiacov,stiahlo ju na 6,8ph ,po 6-tich mesiacoch vyšla na úroveň vstupnej vody 7,8ph,takže ada je skôr dobrý marketingový ťach,žiaden zázrak to skutočne nieje,ale niektorí na to nedopustia,každý podla chuti.

EDIT: A co říkáš na to zvyšování pH a tvrdosti? Taky blbost?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 12   01.04.2014 21:37 R Muž Silent [5949] Re: Aforte
JBL Manado není obohaceno o žádné přídatné látky. Je to velmi dobrý substrát který výborně funguje jako další filtr díky své struktuře a má schopnost vázat část nadbytečných živin. JBL vyrábí také obohacený substrát a to JBL AquaBasis plus který se vkládá pod Manado.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.04.2014 21:36 Muž replikant33 [110] - krevetky, rostliny, ryby u mě nehledejte .Re: Aforte
Fotka k příspěvku tehle je JBL manado ?
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.04.2014 21:32 Muž Aforte [533] - RostlinyRe: petulinakk
Promiň, ale takové údaje si nepotřebuji ukládat. je to normální dané. Říkám fakta. I tu na fóru to tu psalo dost lidí. Napsal jsem, že je dobré ho proprat, aby se zbavilo tolik otravného prachu. Na což jsem dostal upozornění, že obsahuje živiny, které tímto properu. Zkus pohledat. Jestli tomu nevěříš, nevěř. Ty s tím nemáš žádnou zkušenost. Já ano.

Já se neprezentuji, jako odborník na substrát. Já jen nabídl dotyčnému pomoc s tím, že mu rád poradím a řeknu vše co o tomhle substrátu vím. Mám ho už nějakou dobu a přece jen ho oproti tobě nějak dokážu posoudit.

EDIT: Stejně tak, jako že manado na začátku používání lehce zvyšuje pH a tvrdost.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 6   01.04.2014 21:26 Žena petulinakk [2016] Re: Aforte
Můžeš uvést zdroj, kde by se psalo, že Manado obsahuje živiny (myšleno tedy už z výroby, ne ty živiny, které absorbuje v akváriu z okolí)?
A myslím tím ne chemické složení páleného substrátu, ale živiny, které rostliny mohou aktivně využít. U substrátů, které jsou o živiny obohacené, je to vždy uvedeno.

Prezentuješ se jako odborník na tento substrát, je zvláštní, že "teď už přesně nevíš".

A vymytí tady nikdo neřeší, prosím přestaň už i ty tím zastírat, že vlastně nevíš co a jestli Manado vůbec obsahuje, ok?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.04.2014 21:21 Muž Aforte [533] - RostlinyRe: petulinakk
Manado. Teď už přesně nevím. Určitě je tam hlavní mírou zastoupené Fe. Samozřejmě vše každopádně když to vymyješ ztratíš veškeré nebo skoro všechny živiny.

EDIT: Z 10l pytlíku jsem vyhodil tak 0,5l-1l(odhadem) toho prachu(bahna).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.04.2014 21:17 Žena petulinakk [2016] Re: Aforte
Napsal jsi:

Aforte napsal: Sice obsahuje nějaké živiny, ale radši to umyju

A mně by zajímalo, CO obsahuje živiny? Manado? Prach? Jaké živiny? Děkuji za vysvětlení.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.04.2014 21:13 R Muž romant [27981] Re: Aforte
Nemyslel jsi těma živinama, žrádlo pro bakterie do začátku? Tomu bych i rozuměl, taky to tak dělám, špínu v rozumné míře ponechávám.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.04.2014 21:13 Muž replikant33 [110] - krevetky, rostliny, ryby u mě nehledejte .Re: petulinakk
na fotkach jsem koukal na dve barvy ,, červenou a černou. no nějak moc se to podoba terammolu k50 smich a i ten prach by odpovidal,
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.04.2014 21:11 Muž Aforte [533] - RostlinyRe: petulinakk
Logicky když propereš dno, tak ho propereš celé od prachu. Co myslíš, zůstanou tam živiny? Ne.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.04.2014 21:01 Žena petulinakk [2016] Re: Aforte
A živiny má obsahovat Manado, nebo snad ten prach?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.04.2014 20:51 Muž Aforte [533] - RostlinyRe: replikant33
Bouchnutím kamenem manado rozbiješ, ale v ruce to nedokážeš. Je tvrdé a nedrolí se. jen je dobré ho na začátku proprat, protože obsahuje spoustu prachu(udělal by se ti v akva hnědý zákal). Sice obsahuje nějaké živiny, ale radši to umyju a bez starostí budu používat s tím, že budu hnojit do sloupce než abych si dal práci čištěním toho prachu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.04.2014 20:32 Muž replikant33 [110] - krevetky, rostliny, ryby u mě nehledejte .Re: Aforte
JBL manado má tvrdou strukturu ?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.04.2014 18:54 Muž Aforte [533] - RostlinyRe: kus
Tak tuto alternativu mohu vřele doporučit. Pokud by někdo měl nějaké dotazy určitě poradím ohledně tohoto dna. V jednom už ho mám a do druhého se mi to už namáčí. palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.04.2014 17:35 Muž KarlosS [1219] - labyrintky, halančíci, krevetky, rostlinyRe: andrejka007
když si to objednáš a dáš volbu Česká pošta "Do ruky" (dříve obchodní balík) přinese ti to pošťák až ke dveřím, není třeba si to komplikovat ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.04.2014 17:24 Muž kus [200] - RostlinyRe: Legioix
a další alternativou je JBL manado. Viz zde: www.youtube.com/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.04.2014 15:46 Muž Legioix [574] Re: andrejka007
Alternativa je zde. I když poněkud dražší, ale zase odpadne vaření a namáčení: akvarijni-pisky.heureka.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.04.2014 12:45 Muž lhajek [1870] - RostlinyRe: andrejka007
Těch 50L má 25kg? Ani mě to nepřišlo když jsem s tím vyběhl do třetího patra :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.04.2014 10:34 S Muž invalida [3881] Re: andrejka007
obchod.liapor.cz no a co zbytek za něco vyměnit? stydim
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   01.04.2014 10:31 Muž dudak [1885] Re: andrejka007
projdi si tady prezentace lidí co bydlej někde kolem tebe, mrkni jim do nádrže jestli nemaj liapor a když jo, slušně se zeptej, jestli nemaj trochu navíc. Třeba takhle seženeš už potopenej a budeš mít o starost míň. Posílat to poštou zdálky se navyplatí, protože za balík dáš skoro víc než za ten pytel.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.04.2014 10:26 Žena andrejka007 [42] Re: dudak
Mám dvě akva..jedno 50 l a druhé 60..a těžko odtahnu 25 kilovej pytel ze stavebním...i kdyby mela tak toho velká spousta zbyde...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.04.2014 10:23 Muž dudak [1885] Re: andrejka007
tak to jedině od nějakého akvaristy, zkuste se poptat v okolí, nebo si koupit nějaký jiný substrát, ale cenově vás těžko přijde něco levněji než pytel liaporu, i kdybyste měla zbytek rozdat, nasypat do květináčů k pokojovým kytkám nebo vyhodit.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   01.04.2014 10:23 Muž Aquasky [35] Re: andrejka007
liapor je super, kytky v něm mají nádherné kořeny, vypadá dekorativně a super je i to že ve předu mám cca 6 cm a vzadu 10 cm a to mám akva široký jen 30 cm a cca 20 piskořek, možná z počátku budete prskat protože sem tam nějaká rostlinka vyplave, ale když budete hnojit tak za 3 týdny je akva neuvěřitelně zarostlé...krevetky sou taky spokojený...někdy si obírají jednotlivý kuličky, a vypadá to super :-D všem doporučuju :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.04.2014 10:19 Žena andrejka007 [42]
Prosím vas..da se někde sehnat menší baleni?....50 litru je moc...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   31.03.2014 23:08 Žena ivaha [2730] - Krevetky, ráčci, drobné rybky, rostlinyRe: andrejka007
Kytky v tom rostou pěkně a krevetkám se taky líbí ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.03.2014 22:47 Žena andrejka007 [42] Re: LinaDee
Také zdravím:-) četla jsem dost recenzi a rozhodla jsem se toto dno použit:-)
Jen bych potřebovala nějaké info o tom...jak v tom rostou rostliny atd :-) hodí se i ke krevetka,?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.03.2014 22:39 Žena LinaDee [167] - AquascapingRe: andrejka007
stavebniny černý v řetenicích a zdravím krajanku.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.03.2014 22:34 Žena andrejka007 [42]
Zdravím....nevíte kde v Teplicích sehnat Liapor?

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.03.2014 21:55 Muž lhajek [1870] - RostlinyRe: FrantisekH
FrantisekH napsal: dekuji.matky mam pripravene jen je vysterilizovat
Jsem asi nezodpovědnej k akvarijnímu prostředí, ale nesterilizuju nic :-) Nějak nechápu smysl.

Jinak nedávno jsem použil pozinkované a v liaporu to drží nádherně :)

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [12] ...... 41 42

Zpět na obsah sekce Dekorace a dno • Zobrazeno 61085x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/16474?od=551