Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Pancéřníček - nemoc

 

NápovědaFórum » Nemoci  

Přejít na předchozí stránku 2 Přejít na další stránku   1  
Pancéřníček - nemoc
Pro přesnější a rychlejší určení nemoci a její příčiny je vhodné k dotazu přidat fotku.
Doplňující informace o akváriu, např. zda jde o zaběhlou nebo čerstvě založenou nádrž, něco o údržbě (jak často je měněna voda, čištěn filtr) také pomohou.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.04.2022 20:07 Muž MARTIN HORÁK [907] - Na prvním místě anubiasy. Jinak miluji americké cichlidy.Re: Krepec
Čím větší hejno tím méně stresu. A mladá roční ryba má do 2cm ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.04.2022 20:02 Muž Krepec [46] Re: MARTIN HORÁK
Zvyšování počtu jsem měl v plánu. Ty jo až 15ks? Na tolik bych se sám asi neodvážil,ale dám na radu a zkusím to ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.04.2022 19:58 Muž MARTIN HORÁK [907] - Na prvním místě anubiasy. Jinak miluji americké cichlidy.Re: Krepec
Ukrytý nemusíš. Přidal bych kytky. A hlavně bych počet jedinců zvýšil alespoň na 15.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.04.2022 19:46 Muž Krepec [46] Re: MARTIN HORÁK
Dno mám celou dobu akvária, nepřišlo mi, že by s tím měli problém. Dřív jsem měl i zelené corydoras a taky v pohodě.

Voda 24-25 stupňů, měním cca 1/3 vody 1x za 3tydny nebo měsíc, jak mi to vyjde.

Věk těžko říct, já je mám rok, na burze asi starý jedince prodávat nebudou,ne?

Skrýší myslím, že mají relativně dost, spíš lehce nějaký kamen ještě přidám, rostliny taky dělají porost. Tak mám zkusit ještě nějaké úkryty přidat?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.04.2022 19:39 Muž Krepec [46] Re: Jája
Fotka k příspěvku Teď mám 2 měsíce tuto kombinaci krmení.Krmim 2-3x týdně.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   06.04.2022 19:25 R Žena Jája [1426] - ŽivorodkyRe: Krepec
A platí to, co máš v prezentaci? Údržba 1x měsíčně a krmíš jen Dajánou? To by mohl být ten problém. Ty ryby špatné podmínky nějakou dobu vydrží, ale ne do nekonečna.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.04.2022 19:19 Muž MARTIN HORÁK [907] - Na prvním místě anubiasy. Jinak miluji americké cichlidy.Re: Krepec
Těžko říci. Může to být stresem, stářím, potravou, nevhodnou vodou. Jakou máš teplotu vody a čím krmíš? A jen tak mimochodem, měli by mít jemné dno ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.04.2022 18:12 Muž Krepec [46] – Postupný úhyn
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Chtěl bych poprosit o pomoc.
Mám rok koupené pancéřícky Julii z Aquatery. Během 14 dní mi uhynuly 2 z 5 kusů. Na první pohled vzhled odpovídá normálnímu stavu. Ale najednou začnou plavat položené na levý bok (viz foto, leží daleko od skla, proto nešlo lépe vyfotit). Druhý den je po rybce. Máte někdo tušení, čím by mohl být úhyn způsoben? Protože krmím, měním vodu pořád stejně.
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.03.2022 15:17 Žena Beastie [318] Re: Beastie
Tak nic, právě umřel. Budu dávat pozor na ty ostatní
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.03.2022 13:42 Muž Lojza007 [1198] Re: Pavel50
Ono to bude chtít hodně prosypat, protože ten jemný písek bude postupně propadávat tím hrubším nebo pokud se nechá ten hrubší natáhnout odkalovačem, tak jde část opatrně odebrat.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.03.2022 13:20 Muž Pavel50 [30] Re: Lojza007
No ale to je možná ono, v přední části nádrže je dno dle foto, to je ten větší (ale oblý) písek a dost toho jemného, bral jsem to tak, že krmení dostávají v přední části dna, tedy jemné, ale, a to mi nedošlo, oni asi také určitě hledají v té zadní hrubější části dna a tam si ty fousky asi obrušují, protože je pravda, že je mají poměrně krátké a je fakt, že když na ně koukám, tak mají trochu propadlé boky!!!!!
Takže to může být ono, budu muset jemným pískem prosypat celé dno!!!! Ale díval jsem se na netu na spoustu akvárií a pancéřníčky mají chovatelé často v akváriu s daleko hrubějším dnem, než mám já :-(
Díky!!!!!!!!!!!!!!!!!
.
A nebo druhá možnost - nechat dno jak je a nemít pancéřníčky a netrápit je palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.03.2022 12:56 Muž Lojza007 [1198] Re: Pavel50
Pancéřníčci toho obvykle vydrží opravdu hodně, takže bych doporučil změnit dodavatele. I u kvalitního dodavatele se může stát, že nějaký slabší kousek uhyne, ale tady ty počty, to je prostě moc.
Ten písek je převážně jemný, že? Když si obrousí fousky, tak nejsou schopní najít potravu a uhynou.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.03.2022 12:23 Muž Pavel50 [30]
Fotka k příspěvku Také nevím - já mám dno velmi podobné, písek 3 - 4 mm (oblé hrany) a akvarijní písek křemičitý 0,8 - 1,6 mm.
Nakoupil jsem už 3 várky pancéřníčků panda (burza 5 ks, obchod 5 ks, eshop 8 ks) a stále po krátké době umírají, často po jednom s odstupem den dva. Konzultoval jsem to v obchodě, prý změnili dodavatele, že prý byl asi problém (takže byl) a že to bývá mikrobiologické onemocnění už od dodavatele. Nyní mám z posledního nákupu (8 kusů asi před dvěma měsíci) poslední dva.
Jsem z toho bezradný, ostatní ryby a krevetky a šneci v naprosté pohodě!
Každý týden 1/2 nové vody, velmi střídmé hnojení, žádná chemie, velmi kvalitní krmiva.
Ještě poznatek: když je přinesu a dám do nádrže, tak řádí a vypadají velmi spokojeně, během času jsou pomalejší, někde zalezlí, ani ne v partě, prostě něco se děje...
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.03.2022 12:02 Žena Beastie [318] Re: DavFM
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Vím, taky jsem dočetla. V hlavním akva je písek a zbytky nějakých kamínků, je jich tam dost ale snad to není ten problém. obvykle měním vodu a odkaluji jednou za čas, teď jsem v průběhu týdne odkalila celé dno, po kouskách, nebyla to žádná tragédie, ale rozpadající se dřevo, ve kterém se schovávájí, může být třeba problém.
V karanténě je černý "písek" který by měl být jemný, je kulatý, je to něco marketováneho krevetám.
Nejde jen o ty fousky, on prostě vypadá divně, zespoda tlama je nějaká...špičatější, otevřenšjí, neumím to popsat. Je i dost pasivní, nepřipadá mi vpořádku ho přidat zpět, bojím se, že infikuje zbytek.
Edit: Největší koncentrace kamenů, zbytek má jemnější koncentraci. Nedá se to vyndat, nebo nevím jak
Edit2: A podařil se mi právě vyfotit, prostě mi přijde...špatný
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.03.2022 11:38 Muž DavFM [1371] - Corydoras&ApistogrammaRe: Beastie
Pro pancíky je téměř nutností jemný písek na dně. Pokud mu chybí fousky (ev.i kus tlamky), znamená to, že se do něj pustily bakterie. Není to ale nutně fatální, já bych přeléčil bactopurem (ale ne nutně) a dal bych ho do akvária, které dlouhodobě funguje a je tam jemný písek.

Jako pravděpodobnou příčinu tohoto stavu vidím nevhodné dno a bordel v něm.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.03.2022 11:23 Žena Beastie [318] Re: Beastie
Nikde jsem tu z příspěvků nedočetla názor na karanténu.
Tohodle pancéřníčka jsem přesunula do jiného akva abych na něj dávala větší pozor. Dala jsem třídenní esha 2000 přeléčení, protože ta talama nevypadá dobře, vousky chybí ale ještě mu chybí něco zespoda, nevím ale co, prostě vypadá divně.
Problém je v tom, že občas je ok, ale občas je strašně pasivní.

Vím, že se nemají chovat o samotě, takže co když ho ta samota v karanténě víc stresuje a zhoršuje si tenhle stav? jak dlouho ho mám nechat samotného s tím, že se možná zlepší? Dneska měl problém s vyplaváním na hladinu, takže očividně není ok a nechci ho přendavat zpět k ostatním, protože co když je něším nakazí.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.03.2022 12:15 Žena Beastie [318]
Před týdnem po údržbě jsem zaznamenala první pokusy pancéřníčku o tření. Jsou ještě mladí, mám je teprve od října takže mě to překvapilo. Týden jsem byla pryč, přijedu a jeden z nich má zákal na obou očích ale je aktivní a jeden není aktivní, má poškozenou tlamu i fousky, neustále otevřenou a připadá mi že i něco se žábrou. Nechal se i jednoduše odlovit, nerejdi a neviděla jsem ho ani jíst.
Prelovila jsem ho do jiné prázdné nádrže kam jsem nakapala esha2000 preventivně, ale nevím jestli mu to více neublíží, je tam nižší teplota (24) a je tam sám. Foto se mi nepodařilo, zkusím později. Ostatních 13 je vpphode, nemají žádné skvrny, propadla bříška nic, chovaji se normálně. Provedla jsem výměnu vody a odkaleni části dna. Teplota je 27
Co teď? Děkuji

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.10.2021 10:33 KubaM Re: _ucx_
Filtr je v pravém zadním rohu, Eheim biopower 160. Objednal jsem jednotlivé testy dle vaší rady,takže uvidíme výsledky za pár dnů.
Větší akva by nebylo určitě od věci, ale třeba časem.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   23.10.2021 12:56 Muž _ucx_ [1406] - Symphysodon + CorydorasRe: KubaM
Kubo, těch důvodů může být opravdu mnoho. Poleptáním žaber z důvodu prudké změny pH po přesunu do nádrže počínaje, přes parametry vody samotné (ten Esha quick test měřil přesně co?) až po variantu, že ty ryby byly 'načaté' už z prodejny (nekupovat ryby v akvaristikách, stres oproti přímému nákupu od chovatele několikanásobný, riziko nákazy také výrazně větší a kromě toho je to i o dost dražší). Pancéřníčci obecně vydrží hodně, ale na kvalitu vody, zejména na vysoké úrovně dusíkatých látek, jsou citliví. Ta nádrž je dost zarybněná na svoji velikost, doporučuji tedy zkusit začít právě kvalitou vody. Čili jak dál?

Kup si slušné testy vody, alespoň NO3, NO2, NH3, pH. Nastuduj si kolem toho teorii.
Zkus si najít chovatele na inzerát, vezmi jich ALESPOŇ 6 kousků.
Měň méně vody, ale častěji. Třeba 5 litrů každý den.
25 °C je ok.

Nevidím v té nádrži filtr. Ne že by byl v obecné rovině vyloženě nutný, ale u takhle zarybněné malé nádrže s kvalitou vody trochu pomůže. A to je poslední bod, s větší nádrží to bude mnohem snazší...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.10.2021 11:38 KubaM Re: Anthrax
Děkuji za radu. Sice si nemyslím, že by strava byla příčinou úhynu ale určitě pořídím ať se mají líp
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   22.10.2021 20:44 R Muž Anthrax [4755] Re: KubaM
Akvárko je pěkné.
Nevím, jestli to souvisí přímo s úhyny... Ale zkusil bych pestřejší stravu. Používat pouze umělé krmivo, to rybám na vitalitě nepřidá. Zařadil bych pravidelně nějakou živočišnou stravu. Třeba po lyofilizovaných nitěnkách jdou moji pancéřníčci jako diví. Nitěnkám v mražené formě se vyhýbám, to bývá jen sajrajt. Ale dají se sehnat i jiná mražená krmiva, která rybám zpestří jídelníček a jsou relativně bezpečná, například artemie. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.10.2021 17:13 KubaM Re: permonici
Dobrý den,
Určitě postup vyzkouším, nyní měním vodu jednou za týden až 10 dní cca 1/3. Vodu ohřívám na 25 stupňů
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.10.2021 17:12 KubaM Re: Anthrax
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Dobrý den,
Jak můžete viděl akvárium celkem zarostlé s tím že jsem minulý týden doplnil další rostliny. Krmíme granulemi Pleco veggiewafles a Tetramin flakes
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.10.2021 15:07 Žena permonici [316] Re: KubaM
V podobných případech se mi osvědčila jednorázová výraznější výměna vody (1/2) a následně vodoléčba, tj. výměna cca 1/4 až 1/3 např. obden.
Někteří pancéřníčci mají rádi spíše studenější vodu, i v tom může být problém.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.10.2021 10:09 R Muž Anthrax [4755] Re: KubaM
Ahoj. Těžko říct. Čím krmíš? Taky to může souviset s kvalitou prostředí ale to těžko odhadovat bez prezentace akvária.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.10.2021 08:21 KubaM – ,,Lapání po dechu,,
Dobrý den,
Prosím o radu.
Mám akvarium založené něco přes půl roku (54l), za tu dobu se mi v něm vystřídaly asi 3 várky pancéřníčků každá po 5 kusech. Každý mi pošel cca do 1-2měsíců od zakoupení s tím ,že jediné viditelné příznaky byly jakoby zrychlené dýchání nebo lapání po dechu by se dalo říct. K hladině se ale nadechnou neplavali. Všechny hodnoty dle testu Esha quick test jsou v pořádku a ostatní rybičky - neonky, parmičky, betta, otíci jsou v pořádku. Nepřidávám hnojiva, co2 jsem dával ze začátku ted už ne, substrát Ratal profi soil. Všechny rybičky kupované v Superzoo.
Nevíte co by jim mohlo vadit? na co jsou náchylní a tak podobně

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.10.2021 08:11 Žena permonici [316] Re: Lencika
Koukni do historie vláka, stejný problém se řešil 17. a 18.4.2007.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.10.2021 19:38 Muž Gecko1242 [0]
Fotka k příspěvku Dobrý den
Můj pancéřníček Zelený má na sobě bílí flek a z obou stran.
Nevíte co mu je?
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.05.2021 18:54 Žena Lencika [0] – Pancéřníček nemá fousky
Fotka k příspěvku Ahoj, dnes při odkalování jsem si všimla, že se pancéřníček nemá hmatové fousky. Zježené šupiny nemá, chová se normálně. Hodnoty vody jsou pH 7, 6; kh 10, Gh 8. Jak mu mohu pomoci a dokážete mi poradit z čeho to může být?
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.04.2021 06:06 Žena Andyszka [15] Re: Papik
Svinčík si myslím nemám. Pravidelně 1x týdně se o údržbu akvárka starám. Jediný co, tak tam mám druh zelené řasy, dělá mi prach na skle a částečně pokrývá listy rostlin. Zatím jsem nevyzkoumala, jak se jí natrvalo zbavit. Nicméně pokud by to byla bakterie asi by bylo divný, že to napadá jenom pandy a ostatní ryby očividně nemají problémy.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.04.2021 22:19 Muž Papik [617] Re: Andyszka
Jestli nejsou obroušené, tak baktérka? Nemáš na dně "svinčík"?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.04.2021 15:22 Žena Andyszka [15] Re: afc1886
Tak to nevím jestli je to ostré je to porézní Unisoil. Ale je fakt, že v něm rejou taky... Mrknu se na to diky za tip. Můžeš případně doporučit nějaký bezpečný podklad mezi ty rostliny? Písek se mi všude úplně dávat nechce.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.04.2021 14:52 R Muž afc1886 [14681] Re: Andyszka
Ten písek máš jenom vepředu, vzadu to vypadá dost ostré tak jestli to nemůže být ten důvod.
rybicky.net/fotogalerie.php…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.04.2021 07:25 Žena Andyszka [15] – Pandě zmizely vousky a uhynula
Zdravím, nenašla jsem jiné vhodné vlákno, tak píšu sem, ať nezakládám další. Před 3 dny jsem u jednoho ze svých pand zjistila ztrátu kompletně všech vousů. Byl aktivní jedl, lítal po akva s ostatními a po 3 dnech jsem ho našla u sacího koše filtru břichem nahoru. Po bližším zkoumání jsem objevila ještě dva, kterým chybí jeden vousek. Při nasazení panciku do akva jsem vyměnila štěrk za písek zrnitosti 0,8 - 1,2mm. Ze začátku v něm rejdili, teď už takovou aktivitu moc nepozoruju. Na omak písek ostrý není. A teď k dotazu, kde nebo jak si myslíte, že ten jeden o vousky přišel? Tady někde na fóru jsem četla, že jsou pro ně ty vousy životně důležité a tak bych samozřejmě ráda zamezila dalšímu úhynu. Prezentaci mám založenou a k dispozici. Děkuji za všechny rady.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.02.2021 22:16 Ttomas842 Re: DavFM
Ph mám asi mezi 5,8 a 6,5. Měl bych ho zvyšovat případně kolik je nejlepší hodnota? Děkuju za rady
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.02.2021 22:10 Ttomas842 Re: _ucx_
Dobře testy mám zkusím měřit to ph. Dneska jsem vodu měnil tak jí budu měnit 2×týdně. NO2 a NH3 jsem měl vždycky vpohodě, ale to NO3 občas vylezlo. Děkuju za odpověď.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.02.2021 20:50 Muž DavFM [1371] - Corydoras&ApistogrammaRe: Ttomas842
Pancéřníčkům vadí kyselá voda a na příliš kyselou vodu reagují právě oním potáhnutím se slizem, který pak vypadá jako chomáčky plísně. Stačí vyměnit vodu, klidně i pár dní po sobě každý den třetinu a samo to zmizí.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.02.2021 20:45 Muž _ucx_ [1406] - Symphysodon + CorydorasRe: Ttomas842
Ttomas842 napsal: a jednu stranu těla měl červenou.
Zase to samé jako v předchozích případech. Máš to malé a měníš málo vody. Pořiď si alespoň testy NH3, NO2, NO3, abys měl alespoň rámcový přehled o tom, co v té vodě máš. Taky se zaměř na případné změny pH v průběhu dne.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.02.2021 19:46 Ttomas842
Dobrý den, mám 50 l akvárium cca 30 litrů vody, akvárium mám asi 1.5 roku a původně v něm bylo 10 neonek, 6 pancéřníčků panda a samec se samicí čichavce zakrslého.

První umřela samice tipuju, že ji uhonil samec. Potom pomalu a postupně umírali všechny ostatní rybky celkem jsem přišel o 2 neonky a 3 pancéřníčky. Potom umřel i samec čichavce, ani u jedné ryby jsem si nevšiml, že by měli nějaké příznaky, ale je možný, že jich tam bylo prostě moc. V létě 2020 jsem přidal šneka (asi ampulárii) a s ní nějaký druh malých hnědých šneků.

Asi 13. Nebo 12. Ledna jsem si všiml že jeden pancéřnícek měl nejspíš bílou plíseň a ten den mi umřel. Objednal jsem eshu2000 a podle návodu jsem nadávkoval.

Dneska mi umřel další pancéřníček a měl na sobě zase bílé chomáčky a jednu stranu těla měl červenou. Celkově byl pobledlý. Přidal jsem eshu ale o chvíli později umřel. Včera jsem si ještě ničeho neobvyklého nevšiml.

Vodu měním 1×týdně 10 litrůa krmím 1×denně. Akvárium je dost porostlé kytkama a jsou tam 2 kořeny 3 kameny(kdyžtak můžu poslat foto), substrát je rostlinný a na něm písek, ale trochu se to mixuje.

Vůbec netuším jestli dělám něco špatně? Měl bych něco změnit?

Děkuju těm kdo si to celý přečetli. Omlouvám se že je to tak dlouhé snažil jsem se napsat všechno co mě napadlo.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.02.2021 22:08 Sláva Re: _ucx_
Ahoj a diky moc za odpověď a zkušené rady.
UV už běží Pancéřníčci snad nějaký zůstanou. Pak se uvidi.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.02.2021 21:24 Muž _ucx_ [1406] - Symphysodon + CorydorasRe: Sláva
Ahoj, mám pancéřníčky (Sterbovy) taky u terčů a můj dojem z toho je, že té vody bys měl měnit víc. Dusičnany máš v pohodě, ale dusičnany jsou zejména pomocný indikátor, těch metabolitů je mnohem víc. Tohle vypadá velmi podobně tomu, co jsem odkazoval o pár příspěvků níž Honzovi Jonášovi a to je bakteriálního původu, zkus jednou týdně zapnout na den či dva UV lampu, to bakteriální nálož sníží. Druhá věc je samozřejmě ta teplota, jsou pancéřníčci "nízkoteplotní" a "vysokoteplotní" a mám pocit, že tihle leopardí mezi ty "vysokoteplotní" až tak úplně nepatří a problémy s tím měli i jiní.

Vybírej z těchto:
C. sterbai
C. aeneus
C. adolfoi
C. robineii
C. julii
C. panda (adults only)
C. davidsandsi
C. loxozonus
C. knaacki
C. aeneus (Green Laser)
C. axelrodi
C. schultzei
C. arcuatus

Trilineatus se vysloveně nedoporučuje, alespoň dle tohoto zdroje: forum.simplydiscus.com/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.02.2021 19:58 Sláva Re: 4Sima
Akva bude brzy větší, 400 litrů. Jinak hodně lidí má tyhle Pancéřníčky u terčů a prý bez problémů. Jako spodní uklízeči jsou parádní. Asi budu muset preléčit. Jinak ti čtyři původní jsou v kondici a čilí, jen ti noví mladí....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.02.2021 18:34 Muž 4Sima [1894] Re: Sláva
V atlasu uvedena teplota pro pancéřníčka leopardí 22-26 C. Jako optimum bych viděl střed. Vyšší teplota mu nebude svědčit. U terčů bych byl opatrný s dusíkatými látkami. I NO3 bych držel raději níž, tak do 10mg/l. Ta litráž na terče taky není úplně top.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.02.2021 18:04 R Muž Anthrax [4755] Re: Sláva
Ahoj. Nikdy jsem neměl pancéřníčky v tak vysoké teplotě. Nemůžou ty úhyny souviset s teplotou?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.02.2021 15:19 Sláva – Nemoc Pancéřníček leopardí
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Zdravím, co by to mohlo způsobit? Bohužel tápu. Udělal jsem si prezentaci ale dál neumím navázat ne původní příspěvek. místo abych řešil rybky, trápím se s počítačem. i jsem vše tady vypsal ale nějak to zmizelo...
Mám přez rok akva 240 litrů. zaběhlé neonkama a leoparďákama. když jsem po půl roce přidal 7 diskusů, začaly odcházet neonky. na radu jsem je všechny poslal na druhý břeh. Po měsíci začali pomalu odcházet i pancéřníčci a pak začali marodit i terčáci. Ty už jsou jen čtyři. Léčil jsem eSha Hexamitou a gDexem a vše ze zdálo být v pořádku tak jsem ke zbylým čtyřem pancéřníčkům přidal dalších dvacet. Měsíc klid a je to tu zase.
Teplota 29 až 30, NO2 0, NO3 10 až 20, GH 5, KH 6.
Po deseti dnech měním 100 l RO vody upravený Remineral od Denerle, mezi tím dvakrát malé čištění s výměnou 10 až 20 litrů. krmení různé granule, pecky a nebo lyofilizované.
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   16.01.2021 11:50 Muž _ucx_ [1406] - Symphysodon + CorydorasRe: Jan Jonáš
Obávám se, že je to tak. Máš tam na ten objem docela dost ryb, zvážil bych to protřídit, něco rozprodat, rozdat nebo pořídit další nádrž :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.01.2021 21:37 Muž Jan Jonáš [1298] - Drobné rybkyRe: _ucx_
Ano, to je ono.
Tak to jsem je zabil tím, že jsem prodloužil interval výměny vody přes svátky. tone sad
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   15.01.2021 17:51 Muž _ucx_ [1406] - Symphysodon + CorydorasRe: Jan Jonáš
Ahoj, mohlo to vypadat nějak takhle?

www.google.com/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.01.2021 16:59 Muž Jan Jonáš [1298] - Drobné rybkyRe: Stv
Zkus izolaci a léčení. Já léčil celé akvárium a nepomohlo to. Ale padli jen pancéřničci zelení. Sterbáci přežili.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.01.2021 16:58 Muž Jan Jonáš [1298] - Drobné rybky – Mrtví pancéřničci
Dobrý večer, prosím o radu. Včera a dnes mi padli pancéřničci Sterbovi. Leželi na boku na dně a v oblasti žáber měli podkožní načervenalou skvrnu. Věděl byste někdo, co je příčinou? Předem děkuji.
Pro přesnější a rychlejší určení nemoci a její příčiny je vhodné k dotazu přidat fotku.
Doplňující informace o akváriu, např. zda jde o zaběhlou nebo čerstvě založenou nádrž, něco o údržbě (jak často je měněna voda, čištěn filtr) také pomohou.

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [2] ...... 28

Zpět na obsah sekce Nemoci • Zobrazeno 25803x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/12947-pancernicek-nemoc?od=51