Pancéřníček - nemoc
Pro přesnější a rychlejší určení nemoci a její příčiny je vhodné k dotazu přidat fotku.
Doplňující informace o akváriu, např. zda jde o zaběhlou nebo čerstvě založenou nádrž, něco o údržbě (jak často je měněna voda, čištěn filtr) také pomohou.
Nechci zakládat další téma, ale chci se zeptat. Máme zatím 3 pan. zelené a 3 skvrnité. Ti zelení jsou daleko víc hraví, skvrnití spíš samotáři. Je to tak vždycky, nebo jich je ještě málo. Plánujem časem doplnit na 5 od každého.
Ok díky za radu side. Dám tam malý půst a poté změřím
a nebo se přezral a tráví . dával jsem tabletu včera
Pokud máte potíže s NO2, nekrmte! Rybky v pohodě přežijí pár dní bez krmení. Vysoké hodnoty NO2 přežít nemusí... (Nebo ne ve zdraví...)
děkuju snad to bude ok: ted když jsem přišel z rachoty tak byl pod mechem tak opravdu mu to asi nesvědčí být jen ve dvou
aha. tak to jsem asi udělal ten rpoblém s tím filtrem... Vodu dnes napustím a nechám odstát do rána. Nešprajcl se, tam se umístil z jiné skrýše. Dýchá trochu se občas pohne ale spíš je takový strnulý. Zítra udělám tu částečnou výměnu vody problém je možná v tom filtru jak jsem ho vypral a zabil bakterie.... Díky moc za rady
nešprajcl se tam?může ven? co mu pohnout s tím kmenem?
no a dýchá?pokud ho máš v tom akva jak je prezentace, tak bych řekla že se třeba jen skovává-nechej dno víc porůst kytkama aby nebyl tak na dlani, nemají to rádi
nebo skus jeskyňku z kamínků-moji pandíci odtam skoro nevylízají,skvrnitý se válí v kytkách a ti zelení jsou nejzvědavější
nemám
no měnil jsem to asi tak pred 3ma dněma . ted jsem to měřil a je to docela vysoké. A jak často se pere filtr ? jednou za 3 týdny ? je pořád zalezlý skoro bez hnutí myslím že bude asi po něm ...
je možné že jsem ho transportem dodělal. a nebo se přezral a tráví . dával jsem tabletu včera
jinak přede mnou utíkají pořád-nemyslím že jsou ve stresu, jen nejsou zvědaví na nějaký přesuny v akva.
ahoj, není tak úplně pravda že je to nějaký uklizeč.taky se musí krmit tabletkama.mě jich na 200l akva doporučili max 12.taky bych pár dokoupila
mě se drží ti stejnýho druhu u sebe
pokud je NO2 vyšší, jak se tedy postupuje. jak často měnic část vody, jak často čistit filtr ? je to asi obecné že ? ... voda je tam 14 dní a NO2 stouplo ...Nákup ryb velký nechystám, pancéřníčci jsou tam spíše kvůli zbytkům potravy na dně ...
tak snad ano... Je takový vyplašený a když se hne s něcím lítá. docela asi ve stresu. Může to být i tou přepravou . tak uvidíme
0 10.01.2008 15:29 Anonym – Re: bigV
souhlas, boji se, uvidis ze az se zabehne akva a dokoupis dalsi alespon dva tak se zmeni a budou plavat spolu a nebudou se schovavat
mám spíš strach o NO2 budu muset změřit... ono tolik kusů bych asi nedával protože nechci chovat ryby. bylo to vysloveně kvůli zbytkům potravy na dně... Je možné že v tom hraje i delší přeprava ... druhý se má čile k světu
fotka se uz podarila nahrat . no jen dva akva neni moc zajeté ,,, bojím se o otravu ...
0 10.01.2008 15:09 Anonym – Re: krysikmouse
Kolik jich mas?
Ahoj nevíte někdo náhodou proč by se pancérníček moh takhe schovávat v této poloze - za filt a nebo za kořen ?
Starší reakce
0 03.01.2008 23:16 honky a jak tak na to koukám, tak se asi pokoušeli o tření, vypadalo to podobně, ale jikry jsem nenašel.
0 03.01.2008 23:13 honky omlouvám se, ale sekl se mě internet, tak sem to video dám zítra.
0 03.01.2008 22:54 lypif – Re: oldkiwinka
teď nevím, o jakých pancéřníčcích mluvíš. jestlis viděla ty honkyho... každopádně pancéřníčci na mém videu jsou dospělé ryby a zaručeně se třou! vlastnoručně jsem oškrabával zbytky jiker ze skla
0 03.01.2008 22:36 oldkiwinka – Re: lypif
tihle se netřeli, to sou ještě mláďata.jinak zelení se mi vytřeli, a to byli fakt aktivní
0 03.01.2008 22:13 lypif – Re: oldkiwinka
jestli dovádějí podobně jako na tomto videu, tak se pravděpodobně třou
s228.photobucket.com/…
schválně se podívej, jestli v akváriu neobjevíš zbytky nalepených jiker - na skle, na listech, apod...
0 03.01.2008 22:08 oldkiwinka – Re: honky
Myslím že si jen prozkoumávají nové prostředí, když jsem si dovezla jedny pancéřníčky, taky byli strašně aktivní, teď už jsou klidnější.
0 03.01.2008 21:18 honky – chování
ahoj, dnes jsem si koupil 4 pancéřníčky zelené, a ti se pořád honí po nádrži do kolečka a krouží kolem sebe. mám i video v nádrži. myslíte, že to je normální? není to třeba teritoriální chování, nebo tak něco?
Starší reakce
Mno ja vim doted jsem si to taky myslel ale ze by zrovna na webu Sera to bylo spatne
Tady zase píšou, že to je přípravek který urychluje start biologických procesů, které v akva zajišťují aktivitu nitrifikačních bakterií
www.akvarista.cz/… Covece taky jsem si myslel ze
Nitrivec to je jen enzym pro bakterie ale tady
www.sera.sk/… pisou neco jinyho
.Ja pouzivam pri startu akvarka Sera filter biostart kterej se dava primo do filtru.Nitrivec je mozna to stejny jen se to leje primo do akva.
Jestli se nepletu tak Sera Nitrivec nejsou bakterie, ale je to přípravek který podporuje růst nitrifikačních bakterií. A používat by se měl při zakládání nových akva k nastartování růstu bakterií. Zkus chvíli nepoužívat vůbec žádnou chemii a uvidíš jestli se to zlepší. A samozřejmě si změř parametry vody
Já chemii nepoužívám vůbec
0 21.12.2007 14:21 Alofok – --
Já nepoužívám chemii vůbec a nikdy mi nijak nechyběla...
0 20.12.2007 13:48 Frigo112 keby bola zla voda tak skape vsetko, ale mne kapu iba panciernici, fotka bohuzial neni, skusal som nafotil ale ony sa schovavaju pod drevo, a ked dam zoom tak je to cele rozmazane, inak je to v refrigerator akva
Ne, nekap. Preventinem (metylenova modr) nic nezkazis, ale pravdepodobne ani prilis nezlepsis. V kterem akva to je? Zamer se na podminky, je vse jak ma byt? (voda, atd.). Fotka by mozna pomohla.
0 20.12.2007 13:38 Frigo112 lenze mi uz ich par zdochlo na to, mozem nakvapkat malachtinovu zelen?
0 20.12.2007 12:14 Frigo112 oka, dik, a ten preventin, to je nejaky vytamin? alebo liek?
0 20.12.2007 08:45 Frigo112 – help! panciernici
cau, potrebujem poradit, vcera som kupil 3 panciernikov a dnes 2 maju biele konceky plutiev. Tak sa pytam co to je a jak to liecit, pls poradte
Pro přesnější a rychlejší určení nemoci a její příčiny je vhodné k dotazu přidat fotku.
Doplňující informace o akváriu, např. zda jde o zaběhlou nebo čerstvě založenou nádrž, něco o údržbě (jak často je měněna voda, čištěn filtr) také pomohou.
Přidat reakci
1 ...... ...... [27] 28
Zpět na obsah sekce Nemoci • Zobrazeno 25919x