Přihlásit se RYBICKY.NET »

Pancéřníček - nemoc

NápovědaFórum » Nemoci  

Přejít na předchozí stránku 27 Přejít na další stránku   1  
Pancéřníček - nemoc
Pro přesnější a rychlejší určení nemoci a její příčiny je vhodné k dotazu přidat fotku.
Doplňující informace o akváriu, např. zda jde o zaběhlou nebo čerstvě založenou nádrž, něco o údržbě (jak často je měněna voda, čištěn filtr) také pomohou.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Rebbie – Re: Nobody
Většinou se uvádí minimální počet 6 ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Nobody
Hejnko pancéřů je až tak kolem 10 ks od druhu.
Různé druhy netvoří spolu hejnka! ;-) Na druhou stranu se docela dobře snáší.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - oldkiwinka – Re: Aja
myslím že ty, co máš(měla) doma si na sebe zvykli a tak spolu jsou a noví, třeba ze zverimexu jsou taky zvyklí na sebe tak jsou spolu, proto asi nevidí důvod se setkat. já dycky koupila něco naráz aby se cítili dobře a snad i drželi v hejnu. mohu potvrdit, koupila jsem 5x p.zelených a doteď jsou spolu a rejdí spolu. i 3 p.skvrnití sou spolu, jelikož jsou spolu zvyklí už i ze zverimexu, kde byli ve stejném akva.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - bucliik
skus to , ale mě přijde že randí stejně jen ve dvojici-3 se u mě sejdou jen pod kamenem kde odpočívají, ale hejno jsem z nich ještě neviděla...ale jsou to krásný rybky
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Aja
Já jsem měla 2 skvrnitý a tady mi radili, že mám minimálně ještě dva dokoupit, že budou tvořit hejno a že je jedno jakej druh. Tak jsem přikoupila ještě dvě Pandy, no a samozřejmě plavou dva a dva. Úplně odděleně, to abych ke každýmu páru koupila aspoň ještě jednoho. hmm
ahojík, já mám 3 zelený, 4 skvrnitý a 3 pandy-radili mi že udělají hejníčko a budou plavat spolu-ti moji se ale drží každý svého druhu-nejvíc je to vidět na pandách a zelení se střídají a plavou většinou dva spolu a jeden odpočívá.skvrnití se valejí někde poblíž sebe ale že by se o sebe pořád nějak zajímali....já bych řekla že to tak bývá-ale jen názor :)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Naďa – Skvrnitý X zelený
Nechci zakládat další téma, ale chci se zeptat. Máme zatím 3 pan. zelené a 3 skvrnité. Ti zelení jsou daleko víc hraví, skvrnití spíš samotáři. Je to tak vždycky, nebo jich je ještě málo. Plánujem časem doplnit na 5 od každého.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - krysikmouse – Re: Sid
Ok díky za radu side. Dám tam malý půst a poté změřím
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Sid – Re: krysikmouse
a nebo se přezral a tráví . dával jsem tabletu včera
Pokud máte potíže s NO2, nekrmte! Rybky v pohodě přežijí pár dní bez krmení. Vysoké hodnoty NO2 přežít nemusí... (Nebo ne ve zdraví...)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - krysikmouse – Re: bigV
děkuju snad to bude ok: ted když jsem přišel z rachoty tak byl pod mechem tak opravdu mu to asi nesvědčí být jen ve dvou
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - DrSova
Hodne stesti a pevne nervy palec
 Reagovat na tento příspěvek 0  - krysikmouse
aha. tak to jsem asi udělal ten rpoblém s tím filtrem... Vodu dnes napustím a nechám odstát do rána. Nešprajcl se, tam se umístil z jiné skrýše. Dýchá trochu se občas pohne ale spíš je takový strnulý. Zítra udělám tu částečnou výměnu vody problém je možná v tom filtru jak jsem ho vypral a zabil bakterie.... Díky moc za rady
nešprajcl se tam?může ven? co mu pohnout s tím kmenem?
no a dýchá?pokud ho máš v tom akva jak je prezentace, tak bych řekla že se třeba jen skovává-nechej dno víc porůst kytkama aby nebyl tak na dlani, nemají to rádi ;-) nebo skus jeskyňku z kamínků-moji pandíci odtam skoro nevylízají,skvrnitý se válí v kytkách a ti zelení jsou nejzvědavější
Ted filtr necistete aspon mesic.A pak kdyz se cisti tak JEN a POUZE v akvarijni vode.Kohoutkova zabije bakterie=jste tam kde jste ted.Frekvence cisteni filtru...to a kazdy jiny-nmusite s citem.Pokud jste nameril vysokou hladinu NO2 tak hned menit vodu ten kybl ne vic=naředit to.
nemám :-( no měnil jsem to asi tak pred 3ma dněma . ted jsem to měřil a je to docela vysoké. A jak často se pere filtr ? jednou za 3 týdny ? je pořád zalezlý skoro bez hnutí myslím že bude asi po něm ... :-( je možné že jsem ho transportem dodělal. a nebo se přezral a tráví . dával jsem tabletu včera
re krysikmouse:Vymena vody u vas tak 10litru-kybl.Frekvence vymeny zalezi na hodnotach NO2,ale byt vama tak to menim kazdy každy 4den.Obsah 60litru neni moc,ale pokud jsou v akva jen ti pancernici....Menit samozrejme odstatou vodou-bez chloru.Nemate jeste jedno akva?
jinak přede mnou utíkají pořád-nemyslím že jsou ve stresu, jen nejsou zvědaví na nějaký přesuny v akva.
ahoj, není tak úplně pravda že je to nějaký uklizeč.taky se musí krmit tabletkama.mě jich na 200l akva doporučili max 12.taky bych pár dokoupila ;-) mě se drží ti stejnýho druhu u sebe
pokud je NO2 vyšší, jak se tedy postupuje. jak často měnic část vody, jak často čistit filtr ? je to asi obecné že ? ... voda je tam 14 dní a NO2 stouplo ...Nákup ryb velký nechystám, pancéřníčci jsou tam spíše kvůli zbytkům potravy na dně ...
Tak aspon 3 kousky pozdeji dokup.

Pravidelnejsi vymeny vody,pockat s dalsim nakupem ryb(aspon 2tydny).Merit NO2 urcite
 Reagovat na tento příspěvek 0  - krysikmouse – Re:
tak snad ano... Je takový vyplašený a když se hne s něcím lítá. docela asi ve stresu. Může to být i tou přepravou . tak uvidíme
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Anonym – Re: bigV
souhlas, boji se, uvidis ze az se zabehne akva a dokoupis dalsi alespon dva tak se zmeni a budou plavat spolu a nebudou se schovavat
mám spíš strach o NO2 budu muset změřit... ono tolik kusů bych asi nedával protože nechci chovat ryby. bylo to vysloveně kvůli zbytkům potravy na dně... Je možné že v tom hraje i delší přeprava ... druhý se má čile k světu
Tak proc ste ho tam daval kdyz vite ze se ma pockat s nakupem ryb ?Je to hejnova rybka,kdyz je sama tak se jednoduse boji.2ks-to je jakoby byla sama. Tyden jeste pockejte a dokupte at vytvori hejno v 60l tak 6-8kusove
fotka se uz podarila nahrat . no jen dva akva neni moc zajeté ,,, bojím se o otravu ...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Anonym – Re: krysikmouse
Kolik jich mas?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - krysikmouse – corydoras- chování ?
Fotka k příspěvku Ahoj nevíte někdo náhodou proč by se pancérníček moh takhe schovávat v této poloze - za filt a nebo za kořen ?

Reagovat na tento příspěvek 0  - honky
a jak tak na to koukám, tak se asi pokoušeli o tření, vypadalo to podobně, ale jikry jsem nenašel.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - honky
omlouvám se, ale sekl se mě internet, tak sem to video dám zítra.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - lypif – Re: oldkiwinka
teď nevím, o jakých pancéřníčcích mluvíš. jestlis viděla ty honkyho... každopádně pancéřníčci na mém videu jsou dospělé ryby a zaručeně se třou! vlastnoručně jsem oškrabával zbytky jiker ze skla tone
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - oldkiwinka – Re: lypif
tihle se netřeli, to sou ještě mláďata.jinak zelení se mi vytřeli, a to byli fakt aktivní:-D
 Reagovat na tento příspěvek 0  - lypif – Re: oldkiwinka
jestli dovádějí podobně jako na tomto videu, tak se pravděpodobně třou ;-) s228.photobucket.com/…
schválně se podívej, jestli v akváriu neobjevíš zbytky nalepených jiker - na skle, na listech, apod...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - oldkiwinka – Re: honky
Myslím že si jen prozkoumávají nové prostředí, když jsem si dovezla jedny pancéřníčky, taky byli strašně aktivní, teď už jsou klidnější.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - honky – chování
ahoj, dnes jsem si koupil 4 pancéřníčky zelené, a ti se pořád honí po nádrži do kolečka a krouží kolem sebe. mám i video v nádrži. myslíte, že to je normální? není to třeba teritoriální chování, nebo tak něco?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Frigo112
tak ale to neni klasicka chemia, ale bakterie tak to sa pouzivat moze nie? :-O
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Dahak – Re: bond009
Mno ja vim doted jsem si to taky myslel ale ze by zrovna na webu Sera to bylo spatne :)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - bond009 – Re: Dahak
Tady zase píšou, že to je přípravek který urychluje start biologických procesů, které v akva zajišťují aktivitu nitrifikačních bakterií www.akvarista.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Dahak – Re: bond009
Covece taky jsem si myslel ze Nitrivec to je jen enzym pro bakterie ale tady www.sera.sk/… pisou neco jinyho :).Ja pouzivam pri startu akvarka Sera filter biostart kterej se dava primo do filtru.Nitrivec je mozna to stejny jen se to leje primo do akva.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - bond009 – Re: Frigo112
Hodně štěstí
no tak iba podporuje :-D to som nevedel :-O .vyskusam to bez chcemie a uvidim X-)
Jestli se nepletu tak Sera Nitrivec nejsou bakterie, ale je to přípravek který podporuje růst nitrifikačních bakterií. A používat by se měl při zakládání nových akva k nastartování růstu bakterií. Zkus chvíli nepoužívat vůbec žádnou chemii a uvidíš jestli se to zlepší. A samozřejmě si změř parametry vody
a nitrivec to su bakterie, ani to nemam pouzivat? :-O
Já chemii nepoužívám vůbec
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Alofok – --
Já nepoužívám chemii vůbec a nikdy mi nijak nechyběla... hmm
tak mi porad co pouzivat a co ne ;-) :-(
 Reagovat na tento příspěvek 0  - bond009
Podle údajů v tvé prezentaci akva používáš dost chemie a jak psal Dahak někteří sumečci jsou na chemii háklivější
Fotka k příspěvku jo, podarilo se mi to odfotit, ma to na konceku chrbtovej plutvy :-(

Reagovat na tento příspěvek 0  - Dahak
Co ja vim tak sumeček je haklivej na chemii.Nepridavas neco ? hnojivo nebo tak?.Ja bych radsi testy vody udelal.Minimalne PH a NO2.
keby bola zla voda tak skape vsetko, ale mne kapu iba panciernici, fotka bohuzial neni, skusal som nafotil ale ony sa schovavaju pod drevo, a ked dam zoom tak je to cele rozmazane, inak je to v refrigerator akva
Pro přesnější a rychlejší určení nemoci a její příčiny je vhodné k dotazu přidat fotku.
Doplňující informace o akváriu, např. zda jde o zaběhlou nebo čerstvě založenou nádrž, něco o údržbě (jak často je měněna voda, čištěn filtr) také pomohou.

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... ...... [27] 28

Zpět na obsah sekce Nemoci • Zobrazeno 26266x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/12947-pancernicek-nemoc?od=1301