Ryby do akvária 151 - 250 l (větší akvárium)
Já bych to nechala tak, myslím, že je to zarybněné dostatečně.
Považovala bych za dominantní rybu beťáka, možná bych mu maximálně pořídila partnerku.
Můžete poradit nějaký dominantní pár (nebo 1 samec, více samic) do 200l společenského akva? Ostatní obyvatelé jsou: cca 50 mikroryb (galaxy, kardinálky), 1 betta, 1 pár čichavců zakrslých a ryby na dně (pancíci, krunýřovci). Rád bych tam dal ještě nějakou dominantu.
Starší reakce
Jo ještě mám tam jemný štěrk a spostu jemnolistých rostlinek o které bych nerad přišel...
Určitě bych nejdříve dokoupil pancíky, pokud nemáě nějaký velký druh a pak se mrknul buď po nějakých cichlidkách, ramireza přírodní nebo electric blue, kakadu, vysokoploutvá a nebo nějaké akarky a podobně, záleží jak velké ty ryby chceš
.. a nebo nějaký větší druh čichavce třeba
Ahoj, poraďte mi prosím nejakou opticky dominantní rybu (chtěl bych 2ks) do 200l akvária k hejnu teter (15ks neonka červená, 15ks tetra měděná, 4ks pancík, 2ks sekavec) ať mi je nesežere. Děkuji za rady a názory.
Starší reakce
Určitě. A čichouny 1,3...
Tak jsem to prehodnotil na toto slozeni.
Čichavec modrý 4x
Parmička purpurová 25x
Sekavec příčnopásý 8x
Je to lepsi?
Ty čichavce určitě po párech nebo s převahou samic a spíš bych se rozhodl jenom pro jednu barevnou variantu. Parmičky bych volil jenom jedno hejno a to náležitě početně posílil, přecijenom je to "jenom" 160 litrů. Ancáky, no nevím, jsou to bordeláři. Určitě to bude chtít mít jemnější dno, už vzhledem k těm sekavcům. Pravidlo o centimetrech a litrech je sice pěkný zjednodušení, ale není ryba jako ryba, spíš bych pracoval se spodní hranicí, přidat se může vždycky.
A co mnozstvi ryb? Vycetl jsem, ze 1cm = 1 litr. Tak mam obavu, ze jsem si tech ryb naplanoval nejak moc. Vyuzil jsem nejaky kalkulator, ale nejsem si jisty mnozstvim co mi povolil.
A sekavec pricnopasy by byl lepsi?
Sklovitý raději s menšími rybkami...je to dost křehká rybka a vy inzerujete dost velká hovádka. A navíc svižné parmičky...No nedělal bych to...
Ahoj. Je v poradku dat tohle vse postupne do akvarka?
Čichavec modrý 2x
Čichavec zlaty 2x
Parmička purpurová 15x
Parmička pětipruhá 15x
Krunýřovec sp. 3x
Sumeček sklovitý 8x
Dekuji za jakekoliv info.
Starší reakce
Poslední "zemědělci" co tam jsou, tak jsou dva ancíkové. Teda i s dvou týdenním mladým tři. Aha, takže buď zakrevetit, nebo nějakou cichlidku. Popřemýšlím
Tak jsem si asi naběh. Chtěl jsem jedno hejno tak z dvaceti rybek. Rozhodl jsem se pro Tetru měděnou i když je větší než jsem původně chtěl. Koupil jsem deset teter, abych viděl jak se srovnají s moji tvrdou vodou a dopadlo to tak, že jeden samec má 2/3 akva druhý zbytek a ostatní jsou v rozích. Dvě tetry jsem již našel leklý, nevím čím to bylo, ostatní jsou čilé.
Teď nevím jestli ty měděnky doplnit a nebo zvolit jinou variantu. Moc se mi zamlouvají tetry
amapanské, nebo kardinálky vietnamské, ale mám obavu jestli by moje voda kolem 20dGH nebyla na ně moc silná káva.
Uvítám vaše rady a nápady do Akva 90x50x50 cm
rybicky.net/nadrz/17930/0.jpg… Tak cichlidky do Tvýho objemu zn. ideál, ale jsou tam ty živorodky a to jsou jak známo rozmetadla hnoje a jak se trochu podcení údržba, tak už se vezou.
Edit: Asi jsem to blbě pochopil, ale už tam taky nejsou ty živorodky.
Tvých názorů si vážím, takže potěšíš nepotěšíš neřeš
Tak v tom případě bych to viděl na větší hejno neonek a hokejky někomu podarovat. Chjo, to zase budou bezesné noci. Pořád stejně ještě nevím, jestli zakrevetit, nebo jestli dát nějakou větší párovou rybu jako dominantu. Od horníků kančíků asi upustím... Ještě jsem začal přemýšlet nad nějakou větší cichlidkou, ale potom, co se stalo s ramkama, tak nevim nevim...
Svým názorem Tě asi opět zklamu, ale červenohlavý(ústý) tetry bych tam nedával, těch 80 cm rozplavby je pro ně hrana, to chce víc jak metr, ať to můžou pořádně rozbalit, tu svojí hejnovou pospolitost.
Je pravdou, že jedno 30hlavé hejno bude vypadat lépe než dvě 15 hlavé... pokud bych se měl tohoto držet, tak bych udal stávající tetry a pořídil červenohubky
Páno, vy mi to rozhodování vůbec, ale vůbec nezlehčujete...
No vzdyt mas taky pravdu, tak proc to nenapsat
.
Designer napsal: 162l hrubeho objemu, to zas tak malicke akvarko neni... No a to je přesně ta věta, která často vede k dojmu, že se dvě hejna vejdou. Jistě vejdou, ale k čemu to vypadá, nevyniká ani jeden druh, to když se tam napere dvojnásobnej počet a držme se třeba těch neonek, tak to je hned jiná píseň. Vím, že píšeš, že více je prima, ale prostě mě to nedá nepřipomenout.
162l hrubeho objemu, to zas tak malicke akvarko neni, 15 Neonek je pro to akvarko houby zatez (i kdyby tam byly tak nejak jako navic), takze spis bych to videl jako otazku toho, co se komu libi. I kdyz samozrejme silnejsi hejno je prima
.
Vlastne sam uvazuju, co dam do 200l, ale mam na to dost casu. Ted tam plavou malicke Ramky, a jestli z nich neco bude, necham si je, a nebylo by od veci, aby jeste neco plavalo nad nimi, at to nevypada moc prazdne. Ted je to takovy divny pohled, jsou rozfrcane po celem akvarku a jeste casto smejdi v rostlinach, takze nejakou obcas vidim, a kdo to nevi, muze se ptat, proc tam nemam ryby. Muzu si ted projizdet atlas, kochat se, premyslet si co si poridim a tesit se z toho, ze Ramky rostou.
Do akva Tvojí litráže hejno jenom jedno a úměrně tomu početně silné, tak bych to udělal já a bylo by.
Já mám ve dvoustovce menší hejno parmiček čtyřpruhých a mechových a k tomu dvě parmičky černopruhé a to je vše. Všechny lidi zaujmou vždy jen ty dominatní druhy a těch ostatních menších rybek si nikdo nevšimne, což je podle mě někdy celkem škoda
Tak ono i divat se, jak maka takovy
rybicky.net/atlasryb/tlamovec_lombarduv , ma svuj puvab. Nekdy by skoro meli nosit prilbu, aby to bylo stylove. Akorat nic pro cloveka, ktery rad neco sazi do dna... nebo mozna opacne, muze sazet stale, ovsem dost zbytecne
.
0 12.08.2013 11:01 Ičin [1405] - Cichlidy těch by bylo víc, ale to není důležité. hlavně si to člověk musí promyslet(a načíst) a pak s tím počítat. když si vzpomenu kolik místa si zabral párek sajic s potěrem a jak byli "něžní" k dekoraci, tak bych si s kytkama moc hlavu nelámal
to jen pro pořádek, nic proti tomu druhu
ps : řeším situaci v těch 130 litrech, kde si zaberou celou nádrž
Ja to pochopil, jen jsem chtel ty osvicene, ekologicky zamerene ryby, trosku vyjmenovat.
Ramky rostlinam neublizuji, Cichlidky thomasovy take rostliny nenici. Ale jde o male cichlidy.
EDIT: A z velkych Tercovci a Skalary se take nevyznacuji nejakym rytim
.
Urcite je fajn je videt na zivo. Ja ja videl prodavat jeste mlade a nemohl jsem se od nich odtrhnout, laska na prvni pohled. Ale je fakt, ze to u mne udela jakakoli Cichlida. Videl jsem Kancika pricnopruheho mezi rostlinami v Hornbachu, asi zlobil, byl to pekny samecek, tak ho tam soupli. Byl fakt nadherny, mlady, ale uz bylo videt, ze je to samec jak ma byt. Mit ho tehdy kam dat, nevim nevim, jak jsem ty pricnopruhe nechtel...
Díky za další eventuálního kandidáta. Je to pěkná rybka. Popravdě řečeno, ani nevím, jestli je nějaká ryba, co se mi nelíbí, všechny mají své kouzlo a krásu, jen si jí všimnout. Dnes jdu k Ratajovi pro hamání, tak se podívám, jestli ji tam náhodou nemají.
Hnědovka přirostlá je celkem pevně, aspoň se mi tak včera jevila. Jenom ještě anubias potřebuji aby pevněji přirostl a ostatním chci dát tak měsíc na zakořenění. Co jsem je včera vyndával rostliny, tak se zvedalo dno v okruhu 5cm od rostliny, pravda, byly to kryptošky, sagittarie a ecihniáč, stonkovky na tom byly hůře. Být takto zakořeněné, tak by to stačilo ne aby s tím kančíci nic neudělali?
Kdyz bude mit kolem Echinacu kameny a jeste je podlozi kamenim az ke dnu, tak aby mel Echinac kde korenit, dobre pridela Hnedovku ke koreni atp., neco i tak tam fungovat muze
.
Nez jsem si obsadil 200l poterem Ramirezek, velice vazne jsem uvazoval o
rybicky.net/atlasryb/kancik_zelenooky . Klidna ryba, snadna i k odchovu (ono to radost udela i kdyz je to snadne) a ackoli nekomu muze prijit barevne fadni, mne se opravdu moc libi. Navic jsou to vetsi ryby, ale klidne a nemaji tak az tak velkou potrebu mista, ze by chtely nejak rychle plavat sem a tam. Pokud by akvarko melo byt jednodruhove, nebo treba se dvemi druhy, myslim ze by tohle akvarko pro ne stacit mohlo a vlastne je to i jedna z nejvetsich ryb, ktere tam muzes mit a nemusis si rikat, ze je to pro ne prilis male.
Ovsem to byl muj zamysl, ktery zatim dopadl jinak, co se libi Tobe muze byt uplne o necem jinem
.
Starší reakce
Designer napsal: Nikdy jsem nechoval:
rybicky.net/atlasryb/kancik_cervenooky
Ta ryba se mi velice libi a v tom linku je psano, ze by melo stacit i 150l. Nadrz mame pripravenou 200l, ale je ten udaj u te ryby vubec spravne? Nebo se s tim vazne spokoji? Vim ze i pomerne velkym rybam obcas staci i mene nez by se zdalo, treba uz proto, ze jsou velice klidne a neplavou rychle, ale nezda se mi tam ani udaj o tvrdosti vody, kdyz jsem jinde nasel udaje i jine, a kdyz stejne, jde o obsleh stejneho textu...
No...to zase bude polemika...
Já jsem měl severy kolem dvaceti cm před dobře třiceti lety v pětikile a bylo jim hej. Severy jsou larvofilní tlamovci. Ty už asi dneska nikdo nemá, protože se to prskalo páté přes deváté v rámci rodu Heros, anžto každý znal jen severy, a netušil, že je v tomto rodě poměrně slušná nabídka druhů. Ovšem spolu se bezproblémově křížících. Dneska prodávané severy téměř s jistotou tímto druhem nejsou. Ovšem právě pro to křížení se také značně zvětšily. Dovedou narůst klidně i do téměř třiceti cm, pokud budu akceptovat vlající ploutve a ocas. A to teda do dvoukila nevím...Z hlediska té vody. Tuzemský jakýkoliv Heros je velmi tolerantní i k tvrdosti vody. Protože od roku 1975, kdy se tu tak baj oko objevily první ryby tohoto rodu, si už zvykl na ledacos. Jen je problém při hodně tvrdé vodě s vývojem jiker. Na horách jsem s nimi problém neměl, tu u Řáholce jsem musel jikry separovat.
Nikdy jsem nechoval:
rybicky.net/atlasryb/kancik_cervenooky
Ta ryba se mi velice libi a v tom linku je psano, ze by melo stacit i 150l. Nadrz mame pripravenou 200l, ale je ten udaj u te ryby vubec spravne? Nebo se s tim vazne spokoji? Vim ze i pomerne velkym rybam obcas staci i mene nez by se zdalo, treba uz proto, ze jsou velice klidne a neplavou rychle, ale nezda se mi tam ani udaj o tvrdosti vody, kdyz jsem jinde nasel udaje i jine, a kdyz stejne, jde o obsleh stejneho textu...
Starší reakce
-3 06.06.2013 11:40 mustanggt tak dam len jeden druh tetier,asi cisarske skor.ja robym v petcentry takze skalarov mame sice su este maly,mozno objednam vacsich a tam skor vyzistim samca a samicu.
Začnu těma tetrama krvavejma. Jakmile je dáš do akva v takto malým počtu a budou tam i skaláry, tak se o ně budou zajímat a začnou jim okusovat ploutve, buď pořádnou partu, aby se nenudily a zajímaly se samy sebou a nebo nic. Další tetry bych nedával a dal jenom jedno větší hejno, bude se to tlouct a nevyniknou ani jedny. Nedáš-li si vymluvit dvě skaláry, prosím zkus to. Buď budeš mít kliku a koupíš opravdu pár, což bude u menších ryb dost problematický poznat a nebo budeš mít smolíka a uvidíš ten cajmrsk. Neber to jako strašení, to je jenom takový poinformování o možném vývoji. Skaláry jsou klasický hejnový ryby a páry se vybírají právě z toho hejna a teprve po tom by se dalo nechat právě ty dva vybraný jedince a to o jaký pohlaví poznáš nejlíp až se projeví ve tření, takže tak.
0 06.06.2013 11:19 mustanggt 2x skalára amazonska ( ako kukam vela ludi ma po akvarkach skalarov 2ks vyskusam to aj ja.
3x akarka zelena
6x panciernicek skvrnity
1x ancistrus
3x sekavec thajský
1x mrenka pakistanska
8x tetra cisarska
8x tetra krvava
???
Jeden brouk do hlavy, jak mít v akváriu strašně moc rybiček a ještě aby to hezky vypadalo. Zamysli se nad variantou mít tam třeba 50 nějakých tetrovitých ryb(neonky, červenohlavky atd.) a k tomu na dno pancéřníčky a ty cichlidky.
0 05.06.2013 20:01 mustanggt ešte som rozmýšlal aj nad Motylkovcom
0 05.06.2013 19:46 mustanggt ved to je len taka dopredu myslienka toto,do rozmyslenia mam este kopu casu,aj tak kym ho spojazdnim a zabehne sa tak to potrva aspon 2 tyzdne,3 tyzdne kym tam dam nejake ryby. no to z tej 60tky tam pojde urcite vše.a prve co tam pojdu nove budu akarky na 100%.
Hele, blbost udelal kazdy z nas, a kdo tvrdi ze ne, dela blbosti dodnes. Ale zkus se na to podivat jinak, ty blbost ted udelat nemusis
.
Budes mit vetsi akvarko, mas ted bajecnou sanci mit neco paradniho. A kdyz si zvolis jen par druhu, ale takovych, ktere k sobe prirozene patri, a hodi se do tak velkeho akvaria, muzes z toho mit opravdu radost, coz bych Ti pral.
Ale jak tam nacpes vsechno mozne, zacnes zjistovat, ze to vubec nedela dobrotu. Nektere ryby se Ti schovaji, neco se nepekne orve, neco bude zit jen kratce diky vysoke teplote, neco trpet nemocemi, pac tomu bude zima a jeste to bude mit nevhodnou vodu. Nikdo nerika, ze nemuzes mixovat Asii s Amerikou, mnoha lidem ziji Skalary s Cichavci a nejak to funguje, ale ono to chce fakt s citem. Mel jsem docela nedavno akvarium, kde to byl sileny mix, a muzu Ti rict, uz bych tohle nechtel. Udelal jsem chybu, chtel jsem tim taky udelat radost dvema malym klukum, a v akvariu bylo vsechno mozne. Ale je otazka, udelal jsem jim timhle vlastne radost?
Takze pouvazuj o par malo druzich, at nemas akvarium opticky prazdne (at treba vsechno neni jen stale u dna) a udelej si radost tim, zes to udelal dobre a ze resis spis ty prijemne veci okolo, nez problemy, ktere i tak obcas prichazeji.
Skalár bych dal 6, ale i tak o bude těsné a osobně bych to uplně vypustil. Stejně tak bichira. A pokud budou skaláry tak nepořizovat akary. Tlačenice už bude tak jako tak. Pokud budete nádrž teprve zakládat tak určitě zarybňovat postupně, jinak to dopadne špatně.
0 05.06.2013 19:25 mustanggt Výška bude 50cm.Tak aspon kolko skalárov?
pancierničkov dam teda jeden druh viacej kusov.ancistrus mi staci jeden.male ryby ako neonky nechcem ,skor tie čichavce.male ryby koli bichirovi nechcem.
Tak já měl akary několik druhů i skaláry a k tomu krevetky, i když jsem vybíral větší průhledný druhy aby nebyly vidět neměli nejmenší šance, akorát tak příjemné zpestření jídelníčku během chvilky, ty rájovci taky, zaútočej na všechno co můžou
Přidat reakci
1 ...... [34] ...... 61 62
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 68115x