Ryby do akvária 151 - 250 l (větší akvárium)
Nazdárek lidičky. jsem začínající akvarista. mam 25ti litrový akvárko, ale přecházím na 90L. chtel bych se zeptat, jestli můžu kombinovat rybičky z různých biotopů- je mi jasný, že nebudu dávat mořský a sladkovodní, ale rád bych měl pestrý akvárko. poradí mi nškdo? dík
Starší reakce
0 14.10.2009 15:53 karolO – Re: Dixon
jasnacka!!!!
a dokup ramirezky aspon na jeden parik,jednej je urcite smutno..
0 14.10.2009 13:59 karolO – Re: lutasko
tak diky! vsetkym!!!!
spíš víc záleží na tom co se ti líbí a co se do toho k těm ostatním rybám hodí.
přidat jde spousta pěkných ryb, nádrž je celkem velká, ale začal bych přidáním těch ryb co jsou po jedné..
Pokud by k tomu co tam má přidal ještě všechno co mu radíš tak by z to bylo neuvěřitelně přerybněný. Já bych maximálně zvedl počet neonek a přidal panceřníčky v doporučeném počtu.
Doplň aspoň 10ks neoniek,zo č4-5ks ramiréziek.Pridaj:na dno zo 5-6ks pancierničkov a ešte zo 12ks tetier ozdobných,alebo žhavých,červených.To je len môj názor.
0 14.10.2009 11:43 Majky – Re: karolO
ja by som dal este aspon tri kusy ancistrus resp.pancierničky, nech to trochu ožije v dolnej časti nadrži a potom niečo väčšie k tym akaram ako skalar alebo gurama
0 14.10.2009 11:08 karolO – aku rybu by ste pridali?
poradte mi prosim, aku rybku by som mohol pridat do svojho akvarka! Objem 25OL , 3 akary hnede, 10 tetra neonova, 1 Ramirezka, 2 perovce, 1 ancistrus..
Starší reakce
0 06.10.2009 07:16 klavzam – Re: PaDa
dikes moc za reakciu. tie cichavce libajici myslis, ze nie su vhodni kvoli prerybneniu, alebo velkosti nadrze?
Z těch přídavků bych zvolil čichavce zakrslé nebo medové, líbajícímu by to bylo hodně malé. A cichlidky je lepší dát až do více ustáleného akvárka.
Jinak u čichavců zakrslých se doporučuje spíš než pár skupinka 1 samec a 2, raději 3 samičky.
0 05.10.2009 08:15 klavzam – moja 250tka
tak mi NO2 utesene klesa a je cas sa truchu porozhiadnut po buducej osadke
planujem:
15xTetra neonová (alebo Neonka červená)
15xTetra krvavá (povodne som chcel len neonky, ale ked som videl tuto tetru, tak ich tam jednoducho musim mat
)
3xParmička černopruhá (neviem, ci nie radsej 4, ale je to vcelku velka ryba...)
2xSekavec příčnopásý
to bol zaklad.
potom by som este chcel par, alebo kombinaciu parov z tychto (samozrejme nie vsetky
Jednoducho nejaku farebnu vasciu rybku:
2xCichlidka kakadu
2xCichlidka Ramirezova
2xČichavec zakrslý
2xČichavec líbající
2xČichavec medový
Dikes moc za rady.
Starší reakce
Jenže tu jde jen o 64 litrů , tam b
y ch to to viděl tak akorát na ta dánia, když už jich tam pár je
.
Radši doplňte Dánia ať máte hejno a víc už nic.
Ono to bude tak akorát.
0 22.09.2009 08:04 Luboš – Re: Jechová
Nejsem zběhlý, ale pokud jsem to někde na fóru zahlédl správně - 4 litry vody na rybku, v tvém případě tedy cca 16 rybek, asi bude záležet na velikosti atd.
0 21.09.2009 21:19 Jechová – Kolik ryb??
Dobrý den, mám akva 64l (prázdné mělo 64l). Jsou v něm: 1 ks Ancistrus, 3 ks Danio, 1 ks Black Molly. No, a teď bych ještě chtěla přikoupit 5 neonek a 2 Betty. Je to asi moc,co???
Starší reakce
Jak již tu bylo psáno, tak si vyber nějakou z teter..
0 12.09.2009 23:38 Tommy – Re: Jrk
jo máš pravdu budu tam mít čichavce a na cihlidky si pořídím něco jinýho
0 12.09.2009 23:36 Tommy – Re: Skunkiee
jo takže teda nějaký ty pancéřníky a ještě neco prtatýho co by je tak hezky doplnovalo barvama
no tak nemusí ale nejaké velké hejnko mensích ryb zijícich spís blíz dna by e dobre vyjímalo...
A co kdyby jsi se rozhodl mít v akva pouze jeden druh dominantních rybek? To by třeba nebyl problém...
0 12.09.2009 22:55 Tommy – Re: zelvik58
já je mám aj s pavíma očkama a taky se snáší uplně bez problému občas při potravě jim čichavci nechou nic dát,ale jinak vpohodě
0 12.09.2009 22:52 Vája – soužití
Asi bych byl opatrný kvůli cichlidkám. Měl jsem je chvíli s čichavci perleťovými a nědělalo to dobrotu. Čichavce jsem musel odlovit. Myslím, že k cichlidkám se hodí menší. A rájovec? To bych asi neriskoval.
0 12.09.2009 22:45 zelvik58 [22] - Sumci No já mněla na mysli thorakáty, oni jsou takové malé tanky a do ostatních ryb strkají,taky když se třou staví si bublinkové hnízdo na hladině,tak tím ty čichavce dost štvou.Proto jsou ti menší pancéřníčci lepší,třeba hejnko pandiček,nebo zlatopásí,těch stačí jeden pár,strašně se množí.Mně by se líbilo třeba 4 perleťáci a po šesti těch ostatních.K tomu někaké ty pancíky,závojováho ancika a nějaká mrňata v hejnku,já mám s perleťáky tetry citronové a už je mám druhý rok.Ti čichavci jsou mimo tření celkem hodní,ale spíš jde o to aby je neotravovali ty menší ryby .Mám dost špatné zkušenosti například se živorodkami.
0 12.09.2009 22:21 Tommy – akva
no to akva teprv bude založený a bude o velikosti 240L a budou tam čicgavci perletový,medový a zakrslý.
Ti čichvci co mám tetka v 90 se v pohode snesou i se skalárama takže si myslím že nemusí být menší
než oni
Mně se osvědčili pancéřníčci,ale malí.Ti velcí lezou čichavcům na nervy, když si lítají k hladině pro vzduch.Ono taky moc záleží na tom,jak máš velké akva a kolik a jakých je těch čichavců.
tetry...neonky...cokoliv menšího než čichavec a mírumilovného..
0 12.09.2009 20:57 Tommy – jakýn druh ryb se hodí k čichavcům?
Dobrý den chtěl bych vědet jaká rybka se hodí skoro ke každému druhu čichavců?chtěl bych nějakou hodně pestrou a pěkně zbarvenou rybku která by se snesla s čichavcama a dala by se koupit v Brně a okolí.
0 12.09.2009 20:47 Tommy – čichavci+cihlidky?
Dobrý den zakládám si nové akvárium a potřeboval bych vědět jestli můžu pohromadě chovat různé druhy čichavců+nejspíše cihlidka papouščí(nebo jaká koliv jiná cihlidka)+ještě jeden pár bojovnic pestré a možná jeden pár rájovce?Všechno jsou to moc krásné rybky akorát s právě s cihlidkami a rájovcemi nemám žádné skušenosti tak mě prosím poradte.
předem děkuji
Starší reakce
Myslíte si, že by se do mojí 200l nádrže
rybicky.net/nadrze/7491 hodila cichlidka kakadu?
Jde mi o to, jestli by se snesla s ostatními rybkami (pár čichavců medových, 2 parmičky černopruhé, 2 otíci, 19 teter ohnivých+1 razborka, 6 pandíků). Zamýšlím pořídit párek místo plánovaného párku čichavců líbajících a to i kvůli jejich menší velikosti.
Předem děkuji za rady
Starší reakce
Ahoj. Chtel bych se zeptat jaké ryby se hodí k pestřenci čevenému. mám 200l akvárium a chtel bych neco jako tanganika díky
0 31.08.2009 13:09 JuraS – Re: Yirka
tak jsem to myslel..jedna má ráda čistou a hodně okysličenou, jedna huminidovou, zakalenou a kyselou..jedna rostliny s velkými listy, jiná rostliny plovoucí..však víš co myslím..
Kdyby potřebovala každá rybka jinou vodu, nevím, nevím. Někdo rád biotopy, někomu pomíchání nevadí. (I zde žijí lidé z jiných biotopů). Je fakt že se to nesmí s počtem druhů přehánět a musí se sledovat nároky jednotlivých druhů. Zrovna však skaláry a čichavci vedle sebe při dostatku prostoru mohou žít docela v pohodě.
To Medek: Cesta je obojí a obojího s mírou odpovídající objemu nádrže.
0 31.08.2009 09:02 Medek – Re: Yirka
No právě nevim jestli má smysl ještě víc je mixovat s jinými druhy. Nebo raději rozšířit stávající druhy.
K těmto rybkám je možností celá řada. Zkus napsat které by se ti tak líbili a pak se někdo určitě vyjádří které z nich budou ke stávajícím OK.
0 31.08.2009 08:48 JuraS – Re: Medek
Mě osobně se nelíbí ta mišmaš..nejsem pro mixování ryb z různých biotopů jen že se mi rybička líbí..každá potřebuje jinou vodu, světlo, množství rostlin a druhy v akvu..
0 31.08.2009 08:42 Medek Prosím o radu. Mám 160L akvarium zatim 2xčichavec zlatý, 2xpanceřníček a 2x skaláry amazonské. Co bych mohl ještě přidat, aby se to nepožralo?
Díky za rady.
Tak ja mám tiež takýto rozmer dna nádrže a plánoval som cca 30 kg piesku. Na tej stránke však písali ľudia, že pre Malawi stačí aj 2 až 3 cm vrstva piesku a to z toho dôvodu, že ten piesok zvykne "sadnúť" a neprepúšťa vodu, resp. kyslík. To ma za následok vznik a hromadenie nejakých plynov, ktoré nie sú veľmi OK, a sú pre ryby nebezpečné... ten piesok však "sadne" len keď je pod kameňmi alebo keď nemáš ryby, ktoré pieskové dno rozrývajú (to však neplatí pre Tlamovce...) Zase na druhej strane sú aj takí, ktorí majú aj 5 cm vrstvu piesku a problémy nikdy nemali. " A teť babo raď " . To množstvo piesku je ešte závislé aj od toho, koľko tam bude kameňov, resp. skaliek.
Toto som len čítal a nemám s tým praktickú skúsenosť, takže to prosím všetci berte s rezervou.
Pokud nebudeš mít rostliny tak to je něco jiného
to ti stačí 20kg
Já myslím, že 40kg je vcelku dost. Nevím to určitě, ale rostliny mít nebudu, tkž by stačilo na výšku i 3cm písku. No a myslíte, že hrubší štěrk mít nemůžu??? Těď sem i četl, že tlamovci se dají chovat i v hrubším. No uvidím co vy nato
Na takové akva 100x40 bych bral jako minimum 40kg písku
Tak díkec za rady s tím pískem,jak Michalovi tak Zekovy. Dneska jsem byl v obi, no ale vše jsem se dozvěděl až teď. Tak příště ho koupím, ještě kuknu i do mountfieldu. A myslíš Michal, že Těch 20-25kg mi tam postačí? Nádrž mám 100x40-jako dno. Kde jsi to zjistil? díky
No, tak asi som trepol blud, vraj postačuje aj menej piesku, možno aj polovica, čiže nejakých 20 - 25 Kg, vraj aby to "nezahnívalo" . Pardon za mylnú predošlú informáciu.
Nie je zač. s tým pieskom, to nemám "odskúšané" či to rybkám škodí, ale asi na tom bude niečo pravdy. O piesok som sa tiež zaujímal, a v Hornbachu som našiel dobrý výber. Hľadal som niečo okolo zrnitosti 1mm, vraj je ideálny (ako písal zeck) a našiel som Piesok 0,8 až 1,6mm zrnitosti. V obale vyzeral tak šedo-bielo, podľa predavača v akváriu vyzerá viac biely. Cena bola okolo 5,50 EUR / 165 SKK za 10Kg. Na Tvoje akva by bolo potrebných asi tak 40Kg , aspoň tak nejako si myslím, ak nie, tak ma opravte.
Přidat reakci
1 ...... [49] ...... 61 62
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 68115x