Ryby do akvária 151 - 250 l (větší akvárium)
záleží na filtraci a množství kytek... ale při ne moc silné filtraci bych jich tam dal kolem 60 - 70.. .
0 23.08.2008 21:17 sir162 – kolik teter do 200l akva
ahoj chci se zeptat kolik teter neonovych a cervenohlavych muzu nacpat do 200 l akva 100*50*40 dik moc za nakou odpoved
Starší reakce
0 11.07.2008 18:24 Joecz no jo, ale pokud tam dá skaláry, tak jí ten potěr neonek zlikvydují, ono je pravděpodobné, že ten potěr žerou i ostatní ryby v akaváriu, takže těžko něco doroste
Pokud bys chtěla pár, tak bys musela nakoupit velikost XXL, protože v běžné prodejní velikosti pohlaví skalár nepoznáš. Je tedy lepší koupit více kusů a počkat až se vytříbí nějaký pár. Potom se bude třít naprosto pravidelně. Pokud se ti zbývající ryby budou bít budeš je muset prodat-rozdat-vyměnit. Ale ono to (alespoň v mém případě) s těmi boji není tak strašné-spíš jen tak stínují.
0 11.07.2008 10:25 Anuska – re : Yirka
A skaláry je lepší tam dát ve skupince a párek se vybere sám nebo koupit rovnou párek? Četla jsem tady, že samečci jsou na sebe dost agresivní, tak aby se mi potom nepomlátili
0 11.07.2008 10:22 Anuska – re : nobody
Hezky se mi rozmnožují tetry neonové - tj klasické neonky, ne ty s celým bříškem červeným, ale ty co mají červený jen kousek - Paracheirodon innesi. Bohužel potěru se nedaří a i když dělám vše podle rad zkušených akvaristů ( dezimfikuju nádrž před vytřením atd...), tak mi toho většina pomře
Jenže já mám radost, že se vůbec třou, protože mi známý chovatel ¨říkal, že se jim do rozmnožování většinou nechce a tak si je hýčkám
Jasně, že pancíci nedýchají jen střevem, vzhledem k tomu, že vyletí k hladině jen párkrát za den by už byli kaput
, ale v knížkách stejně píšou, že jim nedělá dobře vysoký sloupec vody.
0 10.07.2008 19:46 Nobody – Re: Anuska
"nesmí mi požrat neonky, které se mi hezky rozmnožují "
Které neonky se Vám hezky rozmnožují?
"ale mám akva trigon s dost velkým vodním sloupcem a o čichavcích jsem četla, že jim to nemusí dělat dobře. I když pancíci se svým střevním dýcháním to v pohodě zvládají"
Pancíci mají střevní dýchaní jen jako přídavné.Normálně dýchají jako ostatní rybky,jen v horších životních podmínkách využivají střevní dýchání.
0 10.07.2008 18:28 Joecz já bych tam čichavce nedával, když už tam jsou všechny ryby z ameriky tak bych tam dal asi ty skaláry
Pancéřníčky tam mám také, výška AQ je 70cm a nedělá jim to absolutně žádný problém. Skalárům to vyloženě svědčí, momentálně jsou 10-12cm dlouhé a 15cm vysoké. Nemají ani rok. Nádrž byla hlavně pro ně. Co se týče vodního sloupce pro čochavce, tak je to problém pouze pro potěr. V prodejní velikosti si to v pojodě užívají.
0 10.07.2008 17:27 Anuska – re : Yirka
Ty čichavce máš krásný. Mně se čichavci moc líbí. Já byla původně už skoro rozhodnutá právě pro čichavce, ale mám akva trigon s dost velkým vodním sloupcem a o čichavcích jsem četla, že jim to nemusí dělat dobře. I když pancíci se svým střevním dýcháním to v pohodě zvládají... Teď jsem nahlodaná na ty skaláry, protože pro ně by byl zase velký vodní sloupec jak dělaný. No - ještě podumám...
když jsem měla skaláry taky jim neonky nevadily, dokonci i když jsem dokoupila menší neonky k dospělým skalárům.
Mám taky 200ku v ní neonky a jiné menší rybky coby "křoví", pár velkých čichavců zlatých a perleťových a poměrně velké skaláry. Vše funguje a ryby vedle sebe žijí v naprosté pohodě.
Všetky rybky čo tam máš tak sú z Južnej Ameriky. Dal by som k nim párik skalárov. Mám tiež skaláre s neónkami a nie je s tým žiadny problém. Absolútne si ich nevšímajú. Ale tiež to zálaží na tom, aké máš veľké akva a koľko máš v ňom už teraz rýb.
0 10.07.2008 12:19 Anuska – co za párek větších rybek k tetrám, panceřníčkům....
Řeším už delší dobu, jaké rybky pořídit do zaběhlého akva k tetrám neonovým, neonkám černým, tetrám skvostným, ancistrusům, pancéřníčkům (různé druhy. Chtěla bych párek větších rybek nebo i hejno větších rybek, ale - nesmí mi požrat neonky, které se mi hezky rozmnožují a nechci o ně přijít a nerada bych, aby to byl další rostlinožrout, jako mí dva již letití ancíci, kterým když nedám okurku, oholí celé akva, na tablety kašlou. Napadli mě čichavci, ale váhám
Máte někdo nějký nápad?
Starší reakce
0 30.06.2008 12:05 lovec projeď si atlas a pořizuj si ryby podle biotopu , teď sem to zkusil a mam biotop asie ale některé ryby tam nepatří ale to nevadí , ale snaž se vyhledat ryby které žijí ve stejném biotopu
0 30.06.2008 11:41 Bexim kdybych to aqa měl já tak bych si tam přidal 3 platy skvrnité
0 30.06.2008 10:26 Mato00 – mas velky vyber
Ahoj napr.rozbory,cichavce perletove,dania,mecune,gupky,moly,vela druhov tetier,mierumilovne cichlidy a vela dalsich!
0 30.06.2008 08:58 oldkiwinka – Re: Ivca
Nějaké krunýřovce - ancistrusi, menší L sumci
Co třeba více neonek, nebo hejno třeba 10 ks teter ozdobných, nebo císařských, atp.?
0 30.06.2008 08:54 Ivca – Jaké ryby?
Dobrý den.
Pořizuji si 160l společenské akvárko, a potřebovala bych poradit s výběrem ryb.
Budu chovat tyto rybky:
3x Bojovnice pestrá (1 samec + 2 samičky)
2x Pancéřníček dlouhovousý
2x Čichavec líbající
10x Neonka obecná
a potřebovala bych poradit, jaké další k nim můžu přidat (aby se snesli), a hlavně v jakém počtu, aby akva nebylo přerybněné....
Starší reakce
Věř, že 20 skalárek ve dvoustovce je nesmysl. Mám tam tři páry, dva se srovnají ve "svých" půlkách a hájí si teritorium, ale jelikož třetí půlka (další prostor) už není
je třetí pár bit jak žito (ty dva se třou pravidelně a často), takže moc oddychu nemají a převážnou dobu schovaní v hustém porostu a je vidět, že zaostávají i v růstu v porovnání s prvními dvěma páry. Takže při nejbližší příležitosti je odlovím... Doporučuji pořídit 6-7 kusů, nechat vybrat max. 2 páry a zbytek rozdat/prodat/.
Ve 200 mám 7 skalár 8-10cm a jsou naprosto v pohodě. 1 pár se pravidelně vytírá a pouze v období hldání jiker je tam více agresivity. Myslím, že tři páry budou do dvoustovky akorát.
0 21.06.2008 00:09 KORY – skalaři
max dva páry!! aj tie sa budú určite byť.
20 ks by tam posobilo asi ako sardinky v konzerve hlavne keby narastli trocha.., myslim ze tam by sa pohybovo ani moc nevyzili ani by to nevyzeralo dobre..racej posurfuj a skus najst nejaku - preteba zaujimavu hufovu rybku, tetry apod. tych das 20..
budu sa dobre citit a bude to hlavne prirodzenejsie vyzerat. jo tu otazku si mohol asi polozit pred kupou akva
našel jsem fotku samce.
Jsou to krásný ryby, i když můj favorit je gibbiceps
přinesl jsem si 3 druhy
sou tak 3cm v těle...amazony,mramory a red dewil zřejmě,údajně to maj bejt koi,ale co sem našel po netu,na red dewil se to hodi nejvic...celkem 9ks,nechám si pak jen 2 páry asi,až se něco vybere..prostě Dáda je chtěl no
))
je mi to jasný
jsou to fakt ''rváči'ä nemluvě když se chtěj třit
jsem zvědavej na moje new skalárky
Sokolíku, sice je akce, ale chudáci ty ryby...
Na 20 kusů tak 5000!!! litrů. Znovu si přečti, že se TŘI PÁRY bijou i ve čtyřstovce.
0 19.06.2008 16:18 fazola – 20? - nene
Mě se pobil 1 pár se 2 kousky (pohlaví neznámé) v tom stejném akvu (200).. Museli pryč. No neodolal jsem a zkusil jsem opět dva co nejmladší k páru. Zatím dobré... Ale sotva dospěli ;)
I ty tři páry budou moc, nám se řežou tři páry ve čtyřstovce...
na 20 kousků zapomeň
vem si jejich velikost a hlavně chováni...takže max 10ks a pak nechat 3 páry a bohatě stačí
0 19.06.2008 15:24 Pablo – Skaláry v 200l akváriu.
Starší reakce
Nám teda profesorka právnička radila, že když budeme darovat nějaké cennější věci ( i v rodině), že bychom měli sepsta darovací smlouvu kvůli případným exekucím, dělení majetku ap. A když jako podnikatel daruji věc někomu jinému, tak to podle mě neni právní úkon, ale z daní si to odečíst můžu.
Ale dost, nechme právo právem.. Jak jsem koukala do atlasu, tak čichavec je docela velká ryba a Katka jich má 6. Klidně bych teda volila 150 cm dlouhou nádrž, aby se moc nemlátili a k nim nějaké větší rybky..
0 27.05.2008 20:27 DoctorT – Re: arnošt
Podle této matematiky na 3cm ryby 1Ol vody jsou všechna akva na tomto webu přerybněna ( např. já mám v akva 5 pancéřníčků cca 6cm ) tzn. 20l na kus, takže by měli být sami ve 100l
Takhle se to přeci počítat nedá, záleží na velikosti akva, osázení, filtraci, velikosti a lokaci rybek v nádrži a spoustě dalšího.
Ohledně rozbíhající se diskuze koukám, že tady nikdo neradí, ale debatuje se zde nad dary. To už jsou Vánoce
...jsem nekoupil dárky.
Akva mezi 160- 200l by mělo být na spodní hranici a klidně si do něj můžete přikoupit i hejno neonek, razborek či dánií možností je mnoho.
Hodně zdaru.
Výborně napsáno. Taky nemám moc ráda, když se zvířata dávají darem - a pokud někdo chce ode mne kotě s tím, že to má být dárek, tak odmítám rovnou (až na výjimky - pokud si obdarovaný sám kotě přeje a je na něj připraven). Určitě není problém informovat okolí - já třeba ani Horácovi nedávám darem ryby nebo kytky, protože bych určitě vybrala špatně.
Ono to asi vychazi hodne z toho, ze pokud nekdo dostane rybku darem, nejdrive nevi, co vlastne s ni. Co je to zac, jak vyroste, jake ma naroky ... Kdyz vis, ze to rybka pro tebe neni, neni az tak tezke odmitnout, se zduvodnenim (viz rotvajler), ale vetsinou to obdarovaneho po vsech strankach prekvapi, musi hledat v atlasu, neco nacist a vhodny cas k odmitnuti je fuc.
Me by se treba nekdy libilo dostat darem ryby, po kterych bych touzil, ale vim, ze i kdyz bych presne rekl, ktere, je vyber stejne slozity (zdrave, spravne zbarvene, pohlavi), ze si je radeji koupim sam. Navic mam radost i z faze shaneni a vybirani.
Zaver - ziva zvirata nejsou jako darek vhodna, pokud si darujici neni opravdu jisty, ze to je pro obdarovaneho vhodne a udela mu to radost.
Uff, to jsem se rozepsal o prdu ...
Ja mam nekolik oblasti, z kterych darky nechci, to jsem do sveho okoli rozsiril, protoze vybrat je nadlidsky ukol i pro me osobne. Tak ti, kterych se to tyka, radeji varujte okoli predem, ze treba akvadarky bez konzultace ne.
Zpatky k problemu Katky - vidis, zas to ma pozitivum, muzes trvat na vetsim akva, kdyz uz jste mi to dali
, tak ja proste musim ... Jen zavojnatky bych se zbavil (nemam je rad
)
Slušně se dá odmítnout jakýkoli dárek - pokud by mi někdo přinesl například štěně rotvajlera, taky bych slušně odmítla - nebo bych odmítat neměla a měla si nechat psa, na jehož výchovu nebudu mít momentálně dostatek času? To snad ne. Ale tady by se mělo spíš řešit to, co s tím, když už dotyčná odmítnout nechce.
Přidat reakci
1 ...... [58] ...... 61 62
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 68115x