Ryby do akvária 151 - 250 l (větší akvárium)
Každý solidní sklenář udělá akvárium,stačí se zeptat toho nejbližšího.
0 26.11.2008 23:42 javorka – akvarko
Firem (kvalitních)jsem našla dost, jsou ale docela daleko (FARAO, SKLOREX, ZEKIA, BENEX), v Praze jsem našla Akvaria Jiří Matuška. Chci ale firmu nebo sklenáře, se kterým má někdo opravdu dobré zkušenosti.Firma Miga, na akvária těchto rozměrů ani omylem!
0 26.11.2008 22:44 ezechiel [70] - Rostliny 0 26.11.2008 22:39 švíco – Re: Barney
A jo, blbě sem si to přečetl.
Tak jako ve zverimexu koupíš, na netu 240l prázdné bez techniky nenajdeš.
0 26.11.2008 22:34 javorka – to Barney
psala jsem, že potřebuji POUZE AKVÁRIUM. TECHNIKU MÁM!!!!!
0 26.11.2008 21:57 javorka – akvarium 240
Poradíte, kde koupit, nechat vyrobit,kvalitní akvárium 240l (120x40x50), Praha+-100km?
Potřebovala bych nejlépe včera....
Potřebuji pouze akvarium ostatní techniku mám
0 24.11.2008 07:59 kotka02 ufffff to su pekne rybycky na to obrazku ale asi budem mat problem s ich zohnanim lebo take som este ani nikde nevidela
0 23.11.2008 23:24 0 V tak velkém akváriu by se klidně jako náhrada neonek mohly z tetrovitých chovat i ryby , které jsou na přiloženém fotu stáhnutém z netu , samozřejmě , když by se sale - kotke02 líbily. Sám si je chci do příštího roku opatřit. Osvědčily se mi , též pěkné a odolné tetry ozdobné Hyphessobrycon ornatus - i běloploutvá 'WhiteFin.
Foto: Hejno Arnoldichthys spilopterus - Tetra červenooká , patří mezi nejhezčí africké tetry.
Pokud se jedná pořád o to 200 litrové akvárium se složením ryb co je uvedeno níže, tak pancéřníčky bych klidně koupil třeba 4, ať jich je 6 a tetrovité ryby, tak tam se mi třeba líbí
rybicky.net/atlasryb/tetra_cervenousta ale je to na tobě, která měnší hejnová ryba tě zaujme, zajdi někam do akvaristiky, tam si vyber, pak si něco o nich přečti a pak je kup
. Počet aspoň 10.
0 23.11.2008 21:41 kotka02 a vies nieake tetrovite ryby boradit okrem neoniek lebo tie sa mi nieak nepacia a panciarnickou asi bi si tam este kolko dal hmmm
Je nějaké pravidlo, které sice skoro nikdo nedodržuje, ale každý ho tu píše a to je, že na 1 litr vody by měl připadat 1cm rybí délky v dospělosti, takže když jsem ty tvoje ryby tak orientačně spočetl, tak klidně můžeš další ryby přidat. Klidně nějaké hejno tetrovitých ryb a dokoupit další pancéřníčky ať mají taky menší hejno
.
0 22.11.2008 19:53 cica tak panciernickou som sa chystala kupit este , a podvoch mam preto lebo su to vsetko pariki a mnozia sa mi. ale ja som sa pytala ci tam este mozem hodit dajake ryby ci ubrat a aku teru bi si tam dal
Tož ty máš nějakou ú****ku na číslo 2 nebo co?proč všecky ryby po dvou kusech?Třeba pancéřáci se nejraději cítí když lítají po akva v malým hejníčku třeba o 4 kusech.Být tebou tak tam dám nějakou tetru do hejna
no záleží na tom co si představuješ, je lepší napsat pár druhů ryb a nechat si poradit, každému z nás se přece líbí něco jiného, tak napiš co se líbí tobě a ostatní poradí jestli to může být spolu a kolik by rybek mělo být
0 22.11.2008 14:28 ryby v 200l akvarku spravny pocet nemam ich tam ve – ryby v 200l akvarku spravny pocet nemam ich tam vela
chcem poradit mam doma 200l akvarka a mam tam 2krat čichavec modry 12cm, 2krat čichavec zlaty 10cm, 2krat Rájovec dlouhoploutvý 10cm , 2 krat Pestřenec červený 8 cm , 2 krat Krunýřovec sp., 2krat Pancéřníček tmavý , nieje to podla vas co ste skusenejsi vela rzb na take akvarko a chcela bi som si este dokupit čichavca perletoveho ale neviem ci je to vhodne poradte mi ci moyem dodat rzbz abo uy aj tak ubrat
Starší reakce
0 16.11.2008 13:51 RAP – Re: Kovboj
Pokud všem vyhovují parametry vody, nelámal bych si s tím hlavu
.
A nechces doporucit i dekoraci, pripadne rostliny? A co kdyby nekdo prijel a cele to zaridil? Vim, je to trochu ustepacne, ale proc si neprojdes atlas ryb, nepodivas se na naroky jednotlivych ryb, ktere te zaujmou a pak se nepokusis vytvorit spravne prostredi...
0 16.11.2008 13:37 Kovboj Já mám taky 180l. já tam mám dvě hejna teter, ale ted s odstupem času jsem měl vzít jedno vícehlavé, pak čichace, a něco na dno,.. víz oje prezentace. Ale možná to složení co mám není nějaký dokonalý, jsem taky začátečník.
0 16.11.2008 13:25 Evicaaa – Re: Jiří Lacina
Záleží jak to akvárko vypadá - rozměry, pak jestli chceš biotop nebo společenskou nádrž a tak...
0 16.11.2008 13:22 Jiří Lacina – Jaké rybky do 180 l akvárka?
Chci se zeptat jaké rybky by jste doporučily do 180 l akvárka?
Starší reakce
0 31.10.2008 22:08 RAP – Re: veverika
Krátce jsem měl ellioty a byly to takový "smíšci". Ovšem, jednalo se o relativně mladé ryby. Na hrbohlavé se zeptej Sharon, ta je chová.
U obou se jedná o cichlidy a každý jedinec je jiný, s chováním od mírného až po "zabijáky".
0 31.10.2008 21:39 veverika asi ten eliotův?? ten se mi na pohled líbí víc. ale jestli byste mi doporučil ten druhý, tak jdu do toho druhého....
děkuji, za zájem mi pomoci...
Poradit zde neumím, jen rýpnout, tyto ryby jsou zatím mimo můj zájem.
0 31.10.2008 21:29 RAP – Re: veverika
0 31.10.2008 21:29 veverika filipsi, máš pravdu, to jsme přesně my ženské, to říká i manžel, že když si něco umanu je těžké mi to rozmluvit a hlavně potřebuji argumenty pro a proti. tak co s tím kančíkem?? já vím, že jste psali, že ameriku a afriku nemám míchat.
anebo mi poradte nejaké hezké a dobré osazení rybek které se spolu snesou???
a hlavně kolik rybek mohu dát do mého akva? chtěla bych aspon 2 - 3 druhy, aby akva bylo pestré.
jojo, to jsou ženy. Neco si umanou, a pak se ptají, co si o tom ostatní myslí. Ptají a ptají a ptají, dokud neslyší to, co chtěly slyšet.
0 31.10.2008 20:27 veverika RAP - no to je ono, to jseem chtěla slyšet (tedy nechtěla) ale je to přesně ono. to s tím ellioti a hrbohlavým, že by, kdyby s perlovkami dohromady nedopadlo by to pro ně dobře. a co ten kančík???
0 31.10.2008 18:41 RAP – Re: veverika
Ellioti a hrbohlavý jsou relativně mírní. A tlamovci a zejména perlovky by s nima brzo zametly.
Me by spis zajimalo proc jo.Tlamovcu je tolik druhu ze nevidim jedinej rozumnej duvod proc k nim pridavat ryby z jinyho biotopu.
0 31.10.2008 18:23 Joecz nevěřím tomu, že by se sneslo 5 různých druhů cichlid dohromady, navíc, když je každá z jiného prostředí (ale nejsem na ně odborník, takže je to spíš jen můj názor)
někdo už ti doporučoval 2 - 3 páry, ale ty si tu stejně meleš, co chceš
pokud chceš poradit, tak poslouchej nebo toho nech
0 31.10.2008 17:35 veverika RAP - proč bys ameriku s afrikou nemíchal - bude tam jeden pár ameriky to ten kančík, jinak afrika. já chci vědět zda by se tyto rybky spolu snesli... o tom biotopu, už vím to bych i riskla, protože ph atd. mají téměř totožné.
0 31.10.2008 17:09 RAP – Re: veverika
Nemíchal bych Afriku a Ameriku
.
0 31.10.2008 16:46 veverika a co takto???
perlovka červená - 1 pár
akara modravá - 1 samec a 2 samice
kančík eliotův či hrbohlavý (ještě nevím jaký, musím vidět v akvaristice) - 1 pár
tlamovce maingado či aulonocara sp. Rubin Red či cynotilapia afra - 1 samce a 2-3 samice
a nějaké čističe, které mi k rybám doporučíte???
0 31.10.2008 00:07 veverika tak akva mám 100 x 40 x 50 cm. já nechci velké tlamovce, ale spíš menší jako třeba např. aulonocara sp. Rubin Red, cynotilapia afra, tlamovec maingano či tlamovec červenoploutvý chtěla bych vědět kolik ryb mohu dát do akva. a co ten pestřenec a perlovka????
Ani se ti nedivím....ten český název je stejnak šílený paskvil.
Modrava no jasne
ja tam cetl modra
0 30.10.2008 22:17 veverika asi bych spíš chtěla afriku. mohu dát akaru modravou s tlamovcema, kolik tlamovců byste mi do mého akva schvalovali, takové ty menší typy. pestřence mi k tlamovcům asi neschválíte, že??? a co tu perlovku????
0 30.10.2008 20:49 zdenall – Re: ivan
možná jsem se špatně vyjádřil slovem "chovat" jsem nemyslel množit,šlo mi spíše o jejich soužití.
Každopádně díky.
Obě jsou malé,ramirezky jsou nádherné a jen jeden pár,není to málo?Budeš muset vytvořit vhodné podmínky pro množení ale hlavně přežití.(teplota,nemají rády výkyvy pH a chemizmu vody,radši starší voda-ne čerstvě založená nádrž)Nebál bych se společného soužití.Parametry vody nejsou důležité jen pro množení ale v případě ramirezek jde i o přežití.
0 30.10.2008 20:33 zdenall – Cichlidky
Já bych chtěl chovat Cichlidku Ramirezovou a Cichlidku kakadu od každého druhu po páru.Snesou se spolu??? Díky
To labeo ti někdo poradil?Je dobrá na odstraňování řas,ale obětovat perlovkám,to je trochu škoda.Tahle parmička není dravá,jen si dělá teritorium,vůči jedincům vlastního druhu.Já ji mám s neonkama.A ta přísavka je to samé,mám je spolu.Ještě ze seznamu kančíků,v 200L by ti stačilo několik párů červenohrdlých,nebo i ty saiky.Jestli chceš mít v akvárku saigon,pořiď si piraňi.
0 30.10.2008 20:05 RAP – Re: veverika
Měla by sis hned na začátku ujasnit jestli chceš Ameriku nebo Afriku.
Pak to budeš mít jednoduší. Projdi si pár prezentací o stejném obsahu a jejich komentáře.
0 30.10.2008 19:16 veverika no právě, že tam nechci dát všechny rybky, to je mi jasné, že by to nedopadlo dobře, napsala jsem více druhů, aby bylo z čeho vybírat a myslela jsem, že mi poradíte jaké k sobě jdou a které nikoliv. které se mohou dát dohromady do jedné nádrže. a ještě pokud byste mi napsali kolik kusů rybek dát do mého akva. jo a ještě jedna věc, jaké čističe ke kterým rybkám se hodí??? moc děkuji za vaše příspěvky.
Přidat reakci
1 ...... [56] ...... 61 62
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 68115x