Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Ryby do akvária 151 - 250 l (větší akvárium)

 

NápovědaFórum » Akvarijní ryby » Výběr ryb / Hodí se tyto rybky k sobě? 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 19 Přejít na další stránku   1  
Ryby do akvária 151 - 250 l (větší akvárium)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.02.2017 18:13 R Muž romant [27987] Re: Maq
Hejno táhne dál, to se měm líbí. ;-) Co je to hejno? Jak velký to hejno, který táhne dál musí bejt, aby se ty zapomenutý honem, honem snažily připojit k houfu? Jednoznačná odpověď zde nebude existovat, těch ovlivňujících faktorů bude do hry vstupovat bězpočet. X-) Osobně to sám pro sebe rozděluju na dva tábory a to na "poseroutky", který jsou tím zaklínaným predátorem nucený se shlukovat a na "množináře", kterých je v akváriu prostě tolik, že jim to hejnový chování tak nějak automaticky naskočí a tady nastává otázka těch počtů, kde se mnohdy uživatelé s vytřeštěným zrakem dotazují, že to snad ani není možný. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.02.2017 18:09 R Muž vaclav [14598] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: Maq
Tak neonky červené hlavně ze začátku plavaly v hejnu ale třeba tetry černé vůbec ne. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.02.2017 18:01 RAP Re: Maq, Morticia
Mám akva dlouhé 120cm a přes přítomnost cichlid neonky obecné hejno výrazně nedrží, výjimkou byla přítomnost velké Crenicichly.
Jinak místo kombinace D. pruhované x tečkované použít jiný druh dánia, případně kardinálky. K hladině by se dali použít čichavci, bojovnice nebo rájovci. Tedy pokud se jedná o to, zůstat u Asie.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.02.2017 17:38 Maq Re: vaaclav
Nikdy jsem neměl tak velké (hlavně dlouhé) akvárko jako máš Ty, ale vždycky jsem si myslel, že právě ve velkém třeba žádná neonka se nechce zapomenout pozadu, když hejno táhne dál.
Některé instinkty jsou hodně fixované. Pes nechce být sám, i když se v životě s žádným reálným nebezpečím nesetkal a nikdy nelovil ve smečce.
Já teď třeba pozoruju gupky, jak se takhle odpoledne (krmím ráno) "pověsí" proti proudu z filtru, a říkám si, proč to asi dělají? Moje domněnka je taková, že v přírodě proud vody vždycky přináší nové žrádlo, takže tam čekají, co jim proud přinese. Pokud je to tak, tak je to instinkt zachovaný po desítky generací od divokých předků, protože v akváriích pochopitelně nefunguje.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.02.2017 17:30 R Muž romant [27987] Re: Morticia
Dánia pruhovaná a tečkovaná bych opravdu nemíchal. Pohledový zážitek bude nicotný, ono právě ta barevná podobnost silně svádí a zároveň je to právě to, co značně zkresluje a mate. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.02.2017 17:26 Maq Re: Morticia
My to tady rozebíráme dost obecně, a Ty chceš asi konkrétní odpověď, že? No, tak to Tvoje akvárko není žádné miníčko, a podle mého soudu dvě hejna drobných hejnových rybek (jako jsou třeba dánia) v tom můžou žít spokojeně a vypadat hezky. Jen bych nezůstával u pouhých osmi kusů od každého, myslím že 2x20 by mohlo být fajn, jistě by se dalo i přidat, ale údržba musí odpovídat.
Ještě bys k tomu mohla na dno dát desítku nějakých malých pancéřníčků (nebudou si s dánii moc překážet), a to by na můj vkus asi stačilo. Zábavy spousta!
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.02.2017 13:54 Muž Pepan [5043] - RostlinyRe: Morticia
Pokud to nebudeš třít a vyrábět hybridy, tyto dva druhy jsou dost podobné, takže by to mohlo fungovat, ale já bych radši vybral jeden druh a udělal větší hejno.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   07.02.2017 13:48 R Muž vaclav [14598] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: Maq
Do hejna ryby nutí nějaké nebezpečí, pokud není, moc hejno nedrží. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 8   07.02.2017 13:30 Maq Re: Morticia
Nesmysl to není a většina akvárií není jednodruhových. Ale je-li to hejnová ryba, měla by být chována v nějakém hejnu, přiměřeně velikosti akvária.
Jestli se jich vejde jen deset, rozhodně jen jeden druh. Pokud je místo pro padesát, dvě hejna po pětadvaceti jsou možná. Ale kdo to má dobře okoukané, stejně by asi dal přednost jednomu většímu hejnu.
Na rybách je nejzajímavější jejich sociální chování. Cichlidy (JA) se chovají nejzajímavěji v sehraném páru, víceméně nerušeny zvenčí. Naopak párek dánií je nic, jenom plavou. Jejich přirozené společenství je hejno desítek až stovek kusů; jen tak ukáží, co jsou vlastně zač. A vypadá to moc hezky!
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.02.2017 13:22 Muž Driv3r [236] Re: Morticia
V podstatě ano.Nehledě na fakt ze se obereš o možnost spárovaní nebo se ti zkříží a budou to zmetci.(případně třeba vytvoříš něco nového) :-D +to dole řečené. ahoj
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.02.2017 13:12 Žena Morticia [118]
Je tedy nesmysl mít dva druhy Danií vedle sebe? Jako např. 8x Dan. pruhované a 8x Dan. tečkované (nebo jiné)..? Nebo pancéřníčky - přemýšlela jsem nad pandou a trpasličím..?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 12   07.02.2017 11:08 R Muž lacewings [5578] - Živorodky-přírodní formy, cichlidy
- Všechny skupiny vyšších živočichů mají obvykle nějakou sociální strukturu

-hejno je společenství jedinců s různým druhem organizace
- s hierarchií i bez
-na základě instinktu ´´kopírováním´´chování a pohybu,vznikne sehraný system
-. chování ryby jako takové je,kde v první řadě se řídí její pud chovat se podle okolních ryb svého druhu a tím dodržovat hejno pohromadě, teprve až následně v druhé řadě, jedná podle svých individuálních pudů.
-zcela jinak je tomu i v symbiotickém společenství
- ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   07.02.2017 10:38 Muž Pepan [5043] - RostlinyRe: Barakainus
Jestli ty ryby jsou v přirozeném nebo umělém prostředí, nehraje zas tak velkou roli, pokud to prostředí rybám vyhovuje. Podstatné je to, že když má ta ryba zakódovaný pohyb v hejnu, chce se pohybovat v hejnu stejných jedinců a ne ve směsce. Ona si celkem dobře uvědomuje, jak vypadá jedinec jejího druhu, protože na tom je založeno, mimo jiné, i rozmnožování. A tím, že do toho akvárka naflákáš směsku nekompatibilních druhů, uvedeš ty ryby do menšího či většího stresu, který se může projevovat různě - plachost, nechutenství, ztráta barev, případně úhyn. Prostě si musíš uvědomit, že když se něco vyíjelo po statisíce generací a Ty to naráz drasticky změníš, obvykle to nepřinese nic dobrého.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   07.02.2017 10:23 Muž Barakainus [654] - RostlinyRe: Maq
Jenze ryby nejsou v prirozenem prostredi a jestli jsou dania v hejnu se svym druhem ci s jinym moc neresi. Ze jsou v bezpeci, maj co zrat a neplavou ve sve moci je zajima vyrazne vice. Az se budou chtit mnozit, zajimat je zacit muze, ale priority bezneho zivota jsou nekde jinde.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   07.02.2017 09:44 Maq Re: Barakainus
Barakainus napsal: Rybam je to vetsinou suma fuk.
Rybám to rozhodně jedno není. Vodítkem by nám mělo být (kromě pozorování ryb v akváriích) chování ryb v jejich přirozeném prostředí. Padla zde zmínka o daniích. To je hejnová ryba, tzn. má-li možnost volby, sdružuje se v hejnech. Pokud tu možnost nemá, není to pro ni přirozená situace a ryba je více či méně nespokojená, tj. stresovaná.
Když se nad tím zamyslím, tak vlastně neznám obratlovce, kterému by bylo šuma fuk, kolik jedinců jeho vlastního druhu, jakož i jiných druhů, žije v jeho okolí. Každý na to má velmi zřetelný názor.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   07.02.2017 07:46 Muž Pepan [5043] - RostlinyRe: Barakainus
Tady bych si dovolil nesouhlasit. Zjednodušeně řečeno, dělíme ryby na stanovištní a ty které protahují. Ty protahující se dost často sdružují do velkých hejn, protože v tom hejnu mají větší šanci odolat predátorovi. Pokud plave naráz hejno stovek či tisíců ryb stejného druhu, má predátor problém se na nějakou konkrétní rybu zaměřit a šance úniku je tak pro oběti mnohem vyšší. V různorodém hejnu se útočník zaměří mnohem snáze a má větší šanci na úspěch. Už z toho důvodu se ryba v roztříštěném hejnu skládajícím se z mnoha druhů nemůže cítit dobře. Akorát my to na ní mnohdy neuvidíme. A co se týče konkrétně mořské akvaristiky, korálové ryby, které se chovají, jsou většinou stanovištní, takže obhajují svoje teritorium a vlastně ani nemají zájem se do hejn sdružovat. Ale pamatuji si, že jsem kdysi viděl akvárium, kde bylo hejno rybek Plotosus lineatus a vypadalo to hodně zajímavě.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.02.2017 07:27 Muž Barakainus [654] - RostlinyRe: romant
No vono to zalezi... Ja mel vzdycky velka hejna, ale ted uvazuju to dost namichat. V morzske akvaristice se velka hejna taky skoro nevyskytuji. Caste ani dve ryby stejneho druhu a vypada to dobre. V par rostlinnych akva jsem to videl hodne namichany a taky to vypada dobre. One jde o to aby se to ibilo. Rybam je to vetsinou suma fuk.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   07.02.2017 06:09 R Muž romant [27987] Re: Morticia
Jedna ze života, ono velmi velkou parádu nadělají právě ty nádrže kde je méně druhů, ale o to náležitě početně zastoupených do party. ;-) Je daleko příjemnější se dívat na centrální hejno, než na sem tam roztřelný hodně druhy, pěkně barevný, ale stějně nevýrazný. X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.02.2017 23:08 Žena Morticia [118] – počet rybek
NHKG: Akva zajíždím, rostlinky už nějaké mám,ale plánuji víc, ale už se o očku dívám na rybky. Ono jako začátečníkovi se poučka hodí jako jakási laťka k nepřehánění. Ale konzultovat zde budu, to je jasné.
Pepan: Děkuji za poklonu! X-) Ampluláriu jsem zrovna dostala a chtěla bych i jiné(ho) plže. Krevetky se mi sice líbí, ale to zatím nevím. Jen se dívám po mechu. :)
Maq: Už teď vím,že základem mého akva budou Dania. ano A počet druhů..to už mě taky napadlo, aby to nebylo překombinované...teď spíš čumím po prodejnách a do atlasu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   06.02.2017 22:53 Maq Re: Morticia
Ta poučka se uchytila mnohem víc, než si zaslouží. I na ryby platí jen velmi zhruba a je třeba ji přizpůsobit okolnostem. Máme-li hejno drobných rybek, které jsou ve společnosti rády, jsou to úplně jiné počty, než třeba několik kusů velkých cichlid, které vyžadují určité teritorium jen pro sebe.
Žádné akvárium ale není dost velké pro míchanici mnoha druhů od každého trochu aby to bylo pestré. V takové směsce ty ryby budou nešťastné vždycky.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   06.02.2017 22:52 Muž Pepan [5043] - RostlinyRe: Morticia
On to hloupý dotaz není. Je sice fakt, že krevetky moc velcí znečišťovatelé nejsou (záleží samozřejmě na množství), ale z plžů třeba ampulárka je hodně velké prasátko. Takže blahopřeji, právě jsi postoupila do vyššího levelu, protože začínáš uvažovat akvaristicky. potlesk
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   06.02.2017 22:52 Muž NHKG [3900] - HadohlavciRe: Morticia
Na poučky se vykašli, moc nefungují. Nasaď rostliny, zaběhni akvárium, napiš jakou chceš osádku a nějak se dobereme ke vhodnému počtu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.02.2017 22:44 Žena Morticia [118] – počet rybek
Možná úplně hloupý dotaz, ale do "poučky" počet ryb = aktuální objem vody = součet všech délek rybek v dospělosti v cm....počítají se sem i bezobratlí, plži a tak..?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.02.2017 22:41 Žena Morticia [118] Re: Evlyn
JO jo, už jsem o tom debatila v jiném vláknu... A nesmíchá se Ti to nebo máš nějakou vychytávku, jak to oddělit od hrubšího štěrku?

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.02.2017 12:48 Evlyn Re: Morticia
Osvědčila se mi v menším akváriu, kde tyhle malé už mám - je to část akvária bez kobercových kytek s jemným pískem - často se na ní "rozvalují" - proto ten název pláž...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.02.2017 12:46 Žena Morticia [118] Re: Evlyn
Pláž pro pancéřníčky? Copak to je? Pancéřníčky bych také chtěla...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.02.2017 12:23 Evlyn Re: powery
JJ už jsem si to zadala :-) Díky.

Nejraději bych ale stejně toho trpasličího - viděla jsem je naživo a z pancéřníčků se mi líbili nejvíc...
Nebo jsem přemýšlela i nad hejnem otíků - nemáte někdo zkušenost, jak případně zvládají sbírat krmení ze dna? V akváriu je nachystaná "pláž" pro pancéřníčky a je škoda ji nechat jenom šnekům...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.02.2017 12:17 Muž powery [250] Re: Evlyn
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.02.2017 12:08 Evlyn – Gavúnci
Tak si jdu nakonec taky pro radu...
Akvárium 120x40x45, venkovní filtrace, rostlinné bez C02.
Teď jsou v něm gavúnci diamantoví (Melanotaenia praecox) v počtu 10 kusů.
Co k nim?

Původně plánovaná sestava bylo jedno velké hejno teter červenohlavých a na dno hejno pancéřníčků trpasličích. Tetry škrtám (gavúnci mě nadchli a chtěla bych akvárium postavit na nich). Mám ale trochu obavu z kombinace gavúnků a tak malých pancéřníčků - nemáte někdo zkušenost? Popř. tip na pancéřníčky do max velikosti v dospělosti 5cm?

Díky.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   25.01.2017 11:57 R Muž ctibum [6909] Re: ercan
Já bych hrozně chtěl takhle velkou nádrž narvanou právě Galaxkama. Maximální hejno co by bylo možný a jenom Galaxky, nic jinýho do prostoru. K tomu krevetky, pancéřníčky/otíky a lorikárie... ano
Vyzkoušejte

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.01.2017 16:09 Muž ercan [38]
Ahojte!
Chci vyměnit osádku mého akva. Viz moje prezentace
rybicky.net/nadrze/25303 . Původní osazenstvo jsem již daroval. Nechal jsem tam jen Pancéřníčka skvrnitého.
Chci si tam pořídit Dánio perlové a Kardinálka vietnamská.
Můžete mě doporučit ještě nějaké rybky hodící se k těmto rybkám?
Předem moc děkuji.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.01.2017 13:51 Morti – počet rybek
Zdravím, mohu se zeptat, kolik rybek mohu dát do akvária velkého 100x50x38cm (výška vody zatím 35cm)?
Zvažuju začít s kombinací Garra ruffa, pancéřníček skvrnitý-Corydoras paleatus nebo p. trpasličí-C. hastatus a Danio pruhované-Danio rerio (už mám 5 ks)? Nevadí velikostí rozdíl? Ostatní nároky dle tohoto webu by měly tyto druhy mít stejné. V akváriu je ještě měchýřovka Ampularia australis. Co byste k nim ještě doporučili (teplota do 19-20°C)? (Nějaké druhy vhodné pro začátečníka..) Děkuji za typy.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.11.2016 20:23 Clamera Re: romant
Aj karamba...Chudák rybička. Připadám si teď jako vrahoun ryb. tone Obávám se, že nemáme komu ji dát... Ale holt to zkusíme nějak vyřešit, rozhodně ji nechci trápit. A nebude to pro ni ještě větší štres - pořád ji někam vekslovat?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.11.2016 20:20 Clamera Re: vaaclav
Jojo, za to naše dno už jsem tu sekec dostala. ;-) To budeme muset teda nějak pořešit, i když to bude pakárna. V akvaristice nám bylo doporučeno. Nechápu proč, když je tak nevhodné, chápu, že chtějí prodat, ale však my bychom si koupili i jiné, vhodnější, takže o výdělek by nepřišli...Chjo.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.11.2016 20:09 R Muž vaclav [14598] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: Clamera
To dno je podstatně větší průšvih. doporučuji vyměnit. Černobílá drť je nevhodná svou velikostí, ostrými hranami a chemickým složením.
Špatně se odkaluje a může způsobit zahnívání dna. Jeho ostré hrany můžou poškodit hlavně ryby dna. Bílé kamínky jsou krystalický vápenec a při velkém množství v akváriu bude způsobovat větší tvrdost a z tím i zvyšující se pH. Při používání CO2 se tento problém ještě zvětšuje. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.11.2016 20:04 R Muž romant [27987] Re: Clamera
Ne, skaláru někomu darovat. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.11.2016 20:01 Clamera
Ještě jednou zdravím. Máme pár týdnů založené akvárium a momentálně dolaďujeme rybí osazenstvo...Přiznám se rovnou - jsme začátečníci (nebudu-li počítat své pošetilé pokusy o založení akvárka cca ve 13 letech a chov nádherných bojovnic v malých akváriích čistě pro potěchu oka), takže s nějakým tím rýpnutím počítám, stoprocentně se dopouštíme x typických začátečnických chyb, takže si sypu popel na hlavu předem. stydim Naše současné osazenstvo v 200l akváriu (čistý objem odhaduju tak na 180l) je následující: 6x Black Molly, 6x krunýřovec jednopruhý, 6x plata skvrnitá, 8x tetra krvavá a ode dneška 1 skalára amazonská (Pterophyllum scalare). A nyní k dotazu - jak jsem se dočetla, skalára je hejnovitá rybička a je mi teď trochu líto, že jsme si koupili jen jednu...mám brouka v hlavě, jestli k ní raději nekoupit ještě jednu do páru. Na víc si netroufáme, už tak mám zlý pocit, že máme v 200 l rybek až dost...Myslíte si, že by se tam za stávající situace ještě jedna skalára vešla? Nebo to zmákne i jako solitér?

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.11.2016 15:00 Muž Piskotek75 [0] Re: romant
JJ díky. Plánuji přidat sice až později, ale stejně se nám víc libí ty kakadu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.11.2016 16:25 holecmi5 – Rybky
Zdravím,
založil jsem akva viz moje prezentace, 100x50x50 - 250l, čistý objem cca 200l. Přemýšlím o osazenstvu. Chtěl bych tam nějaké hejnovky (nejsem si jistej jestli zvolit dvě hejna nebo jen jedno), rybky na dno a nějaké barevné cichlidky, moje představa je asi taková:

neonka červená: 20-30 ks
tetra královská: 10 ks
panceříček skvrnitý: 10 ks
cichlidka ramirezova: 3ks
cichlidka kakadu: 3 ks

Co na to říkáte? Šla by takováto kombinace? Nebo vás napadá ještě něco jiného k těm neonkám jako hejnovka nebo dát jenom neonky? Vrtaly mi hlavou i skaláry, ale to by pak už nešli ty cichlidky. Chtěl bych to mít všechno jih ameriky. Pokud by vás napadla nějaká zajímavá barevná či tvarově zajímavá rybka např místo těch teter tak sem s nimi prosím.
Děkuji za rady


 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   07.11.2016 16:09 R Muž romant [27987] Re: Piskotek75
Když cichlidky tak spíš ty kakadu, na ramky je to stále čerstvý akvo.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   07.11.2016 10:42 Muž Zoidik [2193] - Ničemu nerozumím, nic neumímRe: Piskotek75
Cichlidky by měly být OK, skaláry určitě ne.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.11.2016 10:15 Muž Piskotek75 [0] – Mohu přidat
Prosím o radu, mám akva 83x43x50, plavě v něm 8 panďáků a 27 neonek. Zvažuji ještě nákup jednoho páru bud ramirézek, kakadu nebo skalár. Myslíte, že to nebude už moc?
Díky za rady.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.10.2016 19:07 Clamera Re: NHKG
Děkuji, děkuji. Něco si o tom ještě nastudujem a promyslíme to. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.10.2016 18:00 Muž NHKG [3900] - HadohlavciRe: Clamera
Krunýřovců je asi 1000 druhů, nejdříve je potřeba vybrat druh a až pak řešit počty. Souhlasím, nedoporučuju Krunýřovce síťovaného, ale ani obyčejného ancitruse (někdy ničí rostliny).
Za mě můžu doporučit tohoto: rybicky.net/atlasryb/panak_sp_L204
Jen 1 (občas se mezi sebou perou).Potřebuje kořen, neničí rostliny, bývá vidět i přes den a má zajímavé zbarvení.
Nebo třeba skupinu (aspoň 10ks) otíků: rybicky.net/atlasryb/krunyrovec_jednopruhy
Potřebují kvalitní péči, ale žerou řasy a jsou naprosto mírumilovní.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.10.2016 17:46 Clamera – Kolik krunýřovců do 200l akvária?
Zdravím. Zakládáme si nové akvárium - jeho objem je 200l, čistý objem vody bude o něco nižší. Chtěli bychom si do akvárka pořídit i krunýřovce...Poradí někdo kolik krunýřovců by bylo optimální nasadit? Někde jsem vyčetla 2 samice + jeden samec, ale nemám zatím zkušenost...Nechceme krunýřovce síťované, kteří prý dorůstají až do 50 cm, ale nějaký menší druh...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.10.2016 17:21 Muž Barakainus [654] - RostlinyRe: Honda
Pokud byl filtr zaběhlý a akva jsi předělal před měsícem, evidentně problém nebyl. Já jsem zajeté akva (se substrátem) posílal přes celé Státy, trvalo to 3 týdny, a filtrační média zatím byly v igelitovém pytlíku a bakterie to taky přežily.
Ale k rybám. Dania a mečovky bych nedával, nehodí se k té jižní Americe co tam máš. Jak bylo řečeno, Dania jsou moc aktivní. A mečovky moc žerou. A serou ;) Dalších teter si tam dej kolik chceš. Ty skaláry vyprodukují tak 3/4 všeho odpadu. Takže ten zbytek se na zátěži skoro nepodílí.
Až ti ty skaláry dorostou, nejspíš se budeš muset půlky zbavit. Ale viděl jsem 250L s osmi skaláry a byly (byli?) v pohodě.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.10.2016 13:42 Maq Re: Honda
Já bych u těch počtů ryb zůstal. Spíš bych doufal, že se rychle chytí rostliny, anebo dokoupil nějaké rychle rostoucí (viz zdejší atlas). Na můj vkus - a snad i s ohledem na biologickou funkčnost - tam té zeleně je trochu málo.
Ještě poznámka ke zmiňovaným dániím: Tyhle čilé rybky by podle mého vkusu rušily skaláry.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.10.2016 13:06 Honda
Díky za názor. Tenhle stav je cca měsíc. Bez toho proprání to opravdu nešlo, akvárium bylo celé zelené, nebylo dovnitř skoro vidět. Myslím, že i tak tam bakterií zbylo spoustu.
Mečovky tedy pořizovat nebudu. Ty ostatní počty ryb by odpovídaly?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.10.2016 12:44 Maq Re: Honda
Proprané dno, nové rostliny... to je víceméně nové akvárium. Ale budiž...
Omezím se na předmět Vašeho dotazu, tedy ryby: Ta kombinace je velmi podařená tak jak ji máte. Další druhy bych už nepřidával. Možná by ti pancéřníčci byli raději v osmi než ve čtyřech.
Mečovka se mně do téhle sestavy vyloženě nelíbí.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.10.2016 12:25 Honda
Fotka k příspěvku Proč předčasně? To akvárium bylo v provozu několik let, jenom se o ně posledních pár měsíců nikdo nestaral, kupoval jsem ho funkční, ale zarostlé řasami. Dovezl jsem i část vodní náplně, co tam byla, filtry jsou zaběhnuté, šterk jsem jenom propral, maximum toho zůstalo původního...
 

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [19] ...... 61

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 67395x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/11648?od=901