Ryby do akvária 151 - 250 l (větší akvárium)
ja mam ty L018 v 200L jen docasne ... pak pujdou do vjetsiho az dorostou okolo 13-15cm ...
neboj ... pak bude v 200L skupinka L015 4ks
0 18.02.2009 23:04 pytel – Re: Nedory
Do tvého akvária můžeš krunýřovců dát i víc, lepší se mi však zdá pořídit druhy dorůstající do 15cm, ale to ti nebrání pořídit si mládě nějakého většího druhu, rostou pomalu. Musíš si však uvědomit (a to by měl i Volcomek), že velcí krunýřovci bývají v dospělosti dost agresivní a poměrně často se spolu perou. Proto si nemyslím, že je úplně ideální, pořídit si do 200-240litrového akvária 3 velké krunýřovce. Ale jednoho by sis tam snad koupit mohl. Chov menších druhů má však spoustu výhod. Ta hlavní asi je, že je možné sehnat odchovy, u kterých odpadají problémy s aklimatizací.
to asi ne .... jinak vsude uz sem volal ... ale skusit to muzes
No zatím jsem je poptával na aquarium.cz, pak zkusím Mělník, Kalabu a nakonec jsem našel na inzerát, že je někdo může 22.2 přivézt do Prahy na akva trhy v nějaké škole... Stejně do Práglu jedu v neděli tak se tam můžu zastavit.
no ber ze dorustaji velikosti 25cm ... ja osobne tyhle Lka az tak moc neznam ... nemuzu posoudit
a ja bych se nebal dat k Lkam jakou koli rybu .... klidne i pindare .... no problemo i kdyz chci videt kde je sezenes
Zkušený...muž...za...sebe...nechá...mluvit...své...činy. Volcom effect.
co se tyka L sumcu bych byl opatrnej neni Lko ajko Lko ... tim zvlaste u panenek .... takova panenka umi byt dost agresivni ... kdyz uz tak treba ja osobne bych volil skupinku treba napr. peckoltii ... ale tak ej to na tobe .. taky hoden zalezi .. kolik tam budes mit korenu .. pocitej tak 1 koren na 1 L sumce a jeste nejake ukryty ....
ja mam L018 3x a je to uplne super ... vidim je porad ... prolezaji se na korenech a nemyslim si ze by juruparky nebo popr pindare ktere budu mit by to nejak ovlivnily ... zase to je vec nazoru
No myslel jsem kdybych měl maccus tak 6 kousků... Kdybych se domluvil s jedním pánem co dává pryč L066 tak bych si vzal 3 kusy. Např na planetcatfish.com je fundovaný článek o L046, které doporučují chovat ve 112 litrech po 6 kusech, tak proč bych také menší eLka nemohl mít ve skupince ve 120x40 ploše dna?
Neplánuji žádnou líheň, prostě si po pár letech malawi s přestávkami, chci zkusit něco jiného..
Navíc profinancovat skupinku L sumců, také není žádná maličkost...
Já si plánoval čistě akva pro L sumce, jenže druhá polovička si stěžovala, že to akvárko bude nuda a nebude na co koukat, tak hledám kompromis.
Kdybych si je pořizoval já, tak to bude rozhodně tak, že Pindre by byly dominanta a L - sumci doplněk, ti stejně většinou vylézají až v noci, ale jsou krásní.
0 18.02.2009 20:24 pytel – Re: pytel
Ještě jeden důvod: Geophagové nemůžou být doplňkouvou rybou ke krunýřovcům, protože jsou příliš dominantní. Myslím tím, že na sebe strhávají pozornost. Prostě by to brzy dopadlo tak, že by doplňkovými rybami byli krunýřovci.
A Nedory chce skupinku L-sumců ? Snad ne, do 240l max. 3 kousky, pokud je málo kořenů ...
Jinak v případě skupiny eLek s těma tetrama souhlsím, to jo.
0 18.02.2009 20:09 pytel – Re: Barney
Neříkam, že to neladí. Pro okrasu je to skvělá kombinace, která se mi taky moc líbí. Je moje oblíbená a povařuji ji za téměř ideální. Jenže pokud bude chtít Nedory chovat větší skupinu L krunýřovců za účelem rozmnožení je podle mě lepší, když už jim nemůže dát samostatnou nádrž, chovat krunýřovce s tetrami. Proč? Tetry nejsou krunýřovcům potravní konkurencí,nesežerou případné mladé, produkují méně odpadních látek, určitě by se dalo ještě pokračovat
Krunýřovci a pindre, to k sobě ladí jak báseň a noty.
No problemo, když si Nedory pořídí klidné L - sumce, tak to bude dobré.
0 18.02.2009 19:34 pytel – Re: Nedory
V názorech na rod Satanoperca plně souhlasím s Langoshem.
Nedory, pokud to myslíš s krunýřovci vážně je mnohem lepší nepořizovat Geophagy. Dal bych k nim hejno teter a je to
Asi nevíš, že půjdou do 480L, že ? Tak teď už to víš.
jako sorry ale clovek co si da akary hnede do 100L jeste ktomu 2 pary .... tak mi tu nema co rikat takove blbosti ....
Škoda slov ? Jenom klidně piš.
no ty ses odbornik .... jzs skoda slov ...
a navic vzhledem ktomu ze rostou tak 2-3cm za rok .. nebal bych se toho ...
0 18.02.2009 12:07 langosh – Re: volcomek
Cituji z článku A fishkeeper's guide to Satanoperca od L. Newmana (jeden z největších odborníků na ryby Sanoperca a Retroculus) v PFK
"Satanoperca are moderately large cichlids, easily reaching 20-25cm/8"-10". So for a group of four or five individuals, you'd need a tank of at least 120 x 45cm/48" x 18". Depth is of less importance."
A znovu opakuji - pokud ryby v přírodě dosahují až 25cm a AQ dorostou jen 15cm, není někde chyba...
Roman
roman a zeck : Ve svém přirozeném životním prostoru dosahuje tento druh velikosti těla až 25 cm, v akváriích je to však maximálně 15 cm.
urivek z clanku o satanoprecach
www.akvarko.cz/…
takze ... at mi tu nekdo netvrdi ze jsou tak velke .....
0 17.02.2009 14:32 zeck – Re: volcomek
13cm?!
to určirtě ne...
0 17.02.2009 12:47 langosh volcomek napsal: takze juruparky .. dorustaj maximalni delky 13cm ...
Již jsem to Jirkovi psal do komentářů k AQ, ale ještě jednou - Satanoperca jurupari dorůstají 15-25 cm (částečně podle toho, z jaké populace původně pocházejí, tj. pokud neznáte rodiče kupovaných ryb, je to sázka do loterie a částečně podle podmínek v AQ). Jestli někomu dorostly do 13 cm, tak to budou "podražené" ryby v nedostatečně velkém AQ - mají poměrně specifické potřeby krmení - malá sousta a relativní klid... Já osobně bych si je do 240l AQ asi nekoupil...
Roman
jaj, sorry. Som si neuvedomil, ze sa uz jedna o 20l a nie o povodne 160l akvarko
Samozrejme moja chyba, do 20L krevetky alebo endlerky
popripade gupky
Razbory klínoskvrnné do dvaceti litrů? Uvědomuješ si co píšeš? Ta to já rozhodně doporučit nemůžu. Hejno Razborek aby prosperovalo potřebuje na 10ks alespoň 60 litrů vody. Jsou to čilé rybky a chtějí trochu prostoru.
Razborky ti odporucam. Ovela viac sa hufikuju ako napr neonky. a su aj pekne
Setový filtr- ale fakt dobrý
A trochu biomolitanu. Jo a endlerky se u nás nevedou, takže si asi koupím pár samečků pavích oček
Tak zkus ty Endlerky. Jsou malý a docela vitální. Jen to nesmíš přehnat s počtem. Čím tam filtruješ?
Krevetky mám a jsou super, ale v akva mi chybí pohyb, tak se sháním po rybičkách
šel bych do krevetek
Jo tak toho jsem se bála
Nakonec se teda asi budu rozhodovat mezi tím beťákem a gupkama
0 15.02.2009 16:54 callito – Re: fantasta
20 litrový akva je celekem malý..i když já na tom nejsem s Akvárkem líp
Nejlepší by byl asi beťák (bojovnice) nebo třeba krevetky..a jinak gupky no
Když už tu to téma je, tak toho využiju. Mám 20-ti litrové akva a už delší dobu vybírám rybky. Přez net objednávat nechci a z akvaristiky, kterou mám poblíž, přicházejí v úvahu snad jen razbory klínoskvrnné. Tak se chci zeptat, jestli by to zvládly, nebo mám hledat dál
0 15.02.2009 15:04 zeck – Re: Nedory
odkud jsi?volkomek prodává 5ks jurupari za 500kč a je z prahy
0 15.02.2009 14:15 callito – Re: Bexi
Uvažovala sem nad pandou ale ještě sem neproskoumala jaký má nároky
0 15.02.2009 14:06 Bexi 6x pancéřníček(zelený,skvrnitý)10x neonka obecná 3x tetra císařská(1:2) a ještě si tam můžeš něco dát
0 15.02.2009 13:27 callito – 160l
Ahoj,
Chci si pořídit AQ délka 101cm,šířka 39,5cm,hloubka 40cm.A přemýšlím na těmahle rybkama:
Razborka galaxy
Neonka obecná popř. červená
Tetra žhavá
tetra císařská nebo prostě nějaký druhy teter možná amapanská nebo jak se to píše.
Co si o tom myslíte? Měli by bejt víc rozdělený ve vrstvách ne? nepotřebovala bych ještě nějakou rybu do horní vrstvy?
A ještě se chci zeptat,má to akvárium vůbec vhodný rozměry pro tetry?
Pokud nemáš akvárium zaplácané kytkama, aby bylo na dně hodně místa na plavání a rytí, tak by si je tam mohl mít. No a samozřejmě je potřeba hodně kořenů.
No, i tady v atlase je uvedeno, že v akvariu nepresahnou 15cm. Mám 120x40 dno a 50 výška.
No co se povahy týče, tak jurupari jsou trochu víc průbojnější, než pindare a hrabou ve dně, pokud chceš tohle, tak můžeš.
Osobně bych je nekupoval už kvůli tomu, že se dorůstají okolo 20cm a ve 240l jim bude těsno. Jaké jsou rozměry akvária ?
Hm, kvůli mé objednávce 4 kusů, jich určitě hned navezou celou cisternu
Já vím, ale Pindare zrovna teď nemají skoro nikde skladem. Nedory - musíš jim napsat maila, ať si pohnou s dodávkou Pindare na sklad.
Ale G. Pindare nedavno nemeli.
Přidat reakci
1 ...... [54] ...... 61 62
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 68115x