Ryby do akvária 151 - 250 l (větší akvárium)
Ahoj, no, pokud je ve Tvé prezentaci vše aktuální, přijde mi, že rybek tam je až dost už teď.
Ahojte potřeboval bych poradit s výběrem nějaké hejnové barevnější rybky ke skalárám.Klasiku s neonkama moc nemusím.Dík za radu
O tom žádná, jsem v míru
Nepovažuji se za zkušeného akvaristu, ale sám bych teď ve svém akváriu tak ještě dva druhy ubral. Bavíme se o názorech, sdělujeme ti svoje zkušenosti, co si tam dáš je jen na tobě.
Za mě OK, akorát ty Pandy chtějí trochu nižší teploty a jsou choulostivé. Dal bych jiný druh pancéřníčka.
Císařky fakt nejsou hejnové. Samci potřebují mít každý kousek svého "teritoria". A jako bonus se ti v hodně zarostlé nádrži můžou samovolně množit.
Ty akary hnědé jsem taky dost zvažoval, ale odrazuje mě, že moc nejde určit pohlaví a to je v počtu 2 ks, jak to cítím já, trochu naprd
Ale ryby jsou to nádherné.
Ty dobře míněné rady směrem k redukci druhů jsem od zkušenějších chovatelů čekal, chápu to. Ale jsem akvaristicky nevyzrálý začátečník, tak mě láká mít o jeden druh víc.
Těch 10 císařek není hejno, možná hejnko, ale vycházel jsem z infa tady v atlasu, kde uvádějí, že to ani hejnová ryby v pravém smyslu není.
Pěkná sestava. Názor laika...císařek bych víc nedávala, ale přidala bych amapanek a časem klidně i pand. Uvidíte, čemu se bude dařit a co vás víc chytne za srdce.
Já si svou dvoustovku obsadila tak, že jsem vybrala jeden majestátní druh - akara hnědá, dvě hejna - neonka obecná a tetra krvavá a jeden druh na dno - pancéřníček skvrnitý.
Zdá se mi, že kombinace 1 + 2 + 1 je ideální, pak se už jen pracuje s počty konkrétních druhů.
Souhlasím s Rogerem. Jedno větší hejno teter bude vypadat lépe, jak dvě menší. Navíc 10 ryb není hejno. Do té dvoustovky bych dal maximálně 3 druhy ryb.
Taky jsem měl více druhů teter a nebylo to ono. Nakonec jsem je redukoval a vypadá to mnohem lépe.
Osobně bych upustil od vícero druhů v jednom skle a zaměřil se na jeden max dva druhy ve sloupci vody, plus ryby dna, akvárium pak vypadá mnohem kompaktnější
ale je to o každém z nás, každému se líbí něco jiného
Člověk míní, čas mění. Skaláři mně pořád vrtali hlavou, jestli jim nebude 200 l málo a nakonec jsem od nich raději upustil. Tetry červenoústé mi zase vyřádila žena, takže nová sestava. Naplánoval jsem 20x tetru amapanskou, 10x tetru císařskou, 2x cichlidku kakadu a 8 pandíků. To by mohlo fungovat, ne?
Starší reakce
Díky za odpověď. Jasně, nespěchat mám v plánu. Jinak bakterie z jiného filtru taky zvažuju, případně nějaký ten komerční přípravek s bakteriema - to jsem objevil až teď, ještě dostuduju, jestli je to dobrý sluha.
Tvrdost máš ok. pH pro ty zmíněné ryby v toleranci, jestli ho chceš snížit, nasaď CO2. To akvárium je pro tu osádku sice velikostí na hraně, ale pokud nebudeš při zakládání netrpělivý nebo někde získáš bordel z filtru z jiné nádrže, budeš často měnit část vody a budeš mít opravdu hodně rostlin, tak by to mělo jít.
Ahoj, budu zařizovat 200 l akva - 100x40x50. Chtěl bych v ní 4x skaláru amazonskou, 12x tetru červenoústou a 8 pancéřníčků panda. Otazník mám, jestli to není malé pro ty skaláry a taky v místním ph, teče nám tu 7,5 - 7,6, což je dost a nevím, jestli to nebude problém. Jinak tvrdost vody je 8 °dGH, plánuju externí filtraci a hodně rostlin.
Starší reakce
Těch razbor bych dal víc.
Už som to skompletizoval. Teraz sem nepíšem počty jedincov z každého druhu Rád by som vedel či to mám správne. 5 kusov pongio kuhlii kuhlii. 8 kusov Trigonostigma heteromorpha. A 3 vrčivky pruhované P.s. Toto všetko plánujem za 3 až 5 rokov
Starší reakce
Už to mám naplánované. s pomocou atlasu. Stred vodného stĺpca Trigonostigma heteromorpha.
Na dno sekavce a Rhinogobius flumineus. A na vrch vodného stĺpca Mi vyhľadávanie atlasu ponúklo nijakú bojovnicu bojazlivú
Starší reakce
Caridina japonika tam mam,darí sa im veľmi dobre.
Mal som guramu perleťovú,zdalo sa mi,že mám pre ňu malú litráž,aby som mal skupinu.Páči sa mi Puntius titteya a z razbor Trigonostigma heteromorpha.
Je to tvoje nádrž, měl bys mít nějakou svojí představu. První plán nevyšel, tak šup do atlasu a vybírat plán B. Asii si můžeš vyfiltrovat, stejně jako lokalizaci ryb...
Tak akú osadku ? by ste mi odporučili konkrétne pre túto nádrž.
Sekavci jsou vůči těm krevetkám dost velké ryby. A celkově je na ty krevetky nádrž málo zarostlá.
razborky su dobre pretože svoju nádrž chcem vyladiť do biotopu Ázie teda do budúcna na dno plánujem sekavce a Rhinogobius flumineus a Neocaridina denticulata čo poviete na tento plan?
Starší reakce
Nejdříve to nech zarůst. Až pak ryby. Vyber si jakýkoli druh který si napsala a toho dej 50ks. Já bych zvolil razborky, ale je to jen a jen na tobě. Ale nejdřív zarůst
rozmýšľam nad budúcnosťou moje nádrže rozhodujem sa medzi tromi alternatívami tetra neonová . danio pasave . alebo razbora klínoskvrná
Starší reakce
Tady
rybicky.net/atlasryb/hledat/ si zadej velikost nádrže vyber alespoň přibližně, co by se ti líbilo. Můžeš si i vyfiltrovat ryby na dno, nebo do prostoru.
Viděl bych to jako podmínku. Nikdo neví, co se ti líbí a ryb je děsná spousta... Až budeš mít nějakou představu, tak ti tu každý rád poradí s užším výběrem, ale napřed to zkus trochu sama
A nebo si projdi zdejší prezentace s obdobným objemem a můžeš se nechat inspirovat.
Ano. Ale kolik to má litrů (nechce se mi to počítat). Ale asi panceřníček a hejnovky, druh si vyber
Aspoň trochu by jsi měla mít představu, co se ti líbí a to potom tady zkonzultovat. Vždyť to bude potom tvoje akvárium a ty se na něj budeš dívat.
0 14.02.2019 13:08 Lucie Zdravím všechny... Co by jste dali za rybky do akva o rozměrech 105dx33hx50v..druh a počet? díky
Já mám 10x pancernicka pandu, dvě mrenky ve 112l a řekla bych, že to stačí, asi bych zbytek panceru někomu věnovala
Rozmer klasicky 100x40x40. Fotku mam v prezentaci. Ale asi ano, dno by bylo az moc zaplnene
Já nevím, jaký je půdorys akvárka, ale podle mě už by bylo na dně už dost husto a takřka "nic" ve vodním sloupci. I když to po čase asi mečovky zaplní.
Ani mi nejde o přerybnění, protože nevím, jak to akva bude vypadat ale spíš by to byl pěkný guláš ryb dna.
Nechal bych si pancéřníčky malé a doplnil ještě jeden druh pancéřníčků + mečovky. Další ryby bych poslal dál.
mám teď 60l akvárium, kde mám osádku 1x ancík, 3x mečovka a 15x pancéřníček malý (vím je to moc, ale pancéřníčci zde byli pořízeni nedávno s vidinou stěhování do většího) + jsem dostal 50l akvárium (zde mě prosím nekamenujte, rybičky jsem dostal jinak by s akvárkem asi byly vyhozeny) - 1x ancík, 2x pancéřníček zelený, 2x pancéřníček sterbův, 1x pancéřníček panda a 1x Sewellia lineolata.
No a teď jsem o víkendu založil 160l akvárium abych to dal nějak dohromady (mít 2 malá akvárka je na prd). Když tu pročítám kolik rybek doporučujete, tak jste mě mile překvapili. Chtěl jsem původně ponechat 2x ancík (vypadá to, že by to mohl být párek), 3x mečovka, 15x pancéřníček malý a nechal bych si pancéřníčka Sterbův a doplnil ho do počtu alespoň 6 ks a měl jsem pocit, že by zarybněnost byla tak akorát. Zbytek bych se snažil udat zde.
Myslíte, že by to akvárko zvládlo více ryb??? Že bych doplnil také pancéřníčky zelené a pandí do počtu 5-6ks?
a sewillia by si hledala nový domov
Samozřejmě počkám na řádné zajetí akvária
Děkuji za názor
Ano to já vím, zatím tam jsou jen ty živorodky ;) (z nichž ty čtyři gold molly teda půjdou asi zpátky do malé nádrže)
Jenom bych ti doporučil nedávat všechny rybky najednou, ale pěkně postupně s určitým rozestupem.
To né, právě proto se tady ptám
asi dokoupim ty razborky ;)
Ale to neznamená, že si tam nacpeš co chceš a přerybníš. Ale místo razbor muzea dát nějaký tetry
No
wow, pořád tu čtu jak každý má přerybněno atd, tak jsem fakt myslela, že 20 ks + 3 čichavci + ty dvě živorodky, že to bude až moc
tak jste mě tedy potěšili ;)
Tak dej jak píše romant, těch 45 ks(?) razborek (druh si výběr) a jestli chceš pancíky tak tech 10ks
Teď už tedy vím, že jde o těch cca 160 litrů.
Inu, to bude jako plivnutí v moři, těch 30 kousků a přecijenom bude platit ten dvojnásobek, jak jsem předeslal. Neonek modrých bych se vyvaroval, když k sobě nebudou mít jiný druh, nebudou v tom akváriu vidět vůbec, i když jich tam bude 100.
30 ks + 10 pancíků není to moc na 160 litrů?
já myslela ze k tomuto uz tak max 20ks rybek. Ale tim lip, muzu se rozsoupnout ;)
Já nenapsal aby dala 30ks toho a toho. Ale aby si vybrala z jednoho druhu 30ks
Jestli do toho mohu vstoupit, tak ty hejnovky nekombinuj a posiluj jedno hejno, bude to daleko lepší, pohledově určitě.
Neonka modrá 30ks nebo razbora hengelova/klískvrnná 30ks a na dno pancíky 10ks
Ony se samice mezi sebou mydlí taky, takže bych zůstala u té trojky, aspoň prozatím.
Co k nim, to záleží na tom, co se ti líbí, třeba hejno nějakých razborek nebo nepříliš temperamentních teter, které nebudou čichouny otravovat.
Přidat reakci
1 ...... [7] ...... 61 62
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 68115x