Vzduchování a vzduchovací motorky
presně! ja mám rád bublinky v akva, ale na co moturek? ja "vzduchuji" co2 tomu hluku se nevyhneš, ale mě spívá jen co2 v odchovném akva. zpívaji u mě jen ty co "vyrábí" jemné bublinky
0 13.11.2008 15:10 NNNTomas "lipové" dřívko tolik neřve...
To byl jen malý úlet
Maximálně bys docílil efektu vzduchového děla...
Předpokládám, že PentueR to myslel ironicky. Ty jsi to vzal jako vážně míněnou radu?
0 13.11.2008 12:46 švíco Tím předpokládám zalepím většinu pórů..... a snížím počet bublinek, což můžu udělat škrtítkem. Nebo to má opravdu nějaký zázračný efekt?
0 13.11.2008 11:54 švíco – Vzduchování - kravál
Nemáte někdo zaručenou fintu jak odnaučit vzduchovací kamínek takovému tomu "zpívání bublinek" prostě aby to vzduchovalo neslyšně? díky
Starší reakce
do hranolku se vrtne díra a do ní vlepí kovová nebo plastová vpust(přechodka) na hadičku a je to
Jak to tam, prosim tě, nasazuješ? To fakt nechápu
lipove drivko je dobre dela jemne bublinky ale rekl bych ze lepsi je piskovec
Mam plnou igelitku lipovych drivek narezanych z hranolu. Pouzivam to i na CO2. Igelitku proto ze se drivko casem rozpadne ale to kupovene asi tak 5x rychleji nez to co mam od kamose z normalni lipy. Prisavku jsem ani nedaval - hadicku mam pod piskem a ven mi kouka jen drivko.
0 29.10.2008 23:14 filo – lípa
Funguje mi i normální lipová větévka vsazená do vzduchovací hadice. Je třeba zatížit kamenem nebo štěrkem.
Před pár dny jsem si to koupil a funguje v pohodě, zdá se mi že dělá trochu jiné bublinky než vzduchovací kámen.
pouzívam bezne, mám malé prísavky na 6 mm hadicky a mám to prichytené na skle tou prísavkou, samo Ti to drzat nebude
To drievko sa dost zafarbí a niekedy obrastá akoby hnedým chumácom, to sú nejaké precistovacie baktérie, len to prepláchnem a prefúknem a potom to zase funguje.
0 29.10.2008 20:18 kvang1 – Re: kraken
kostka do sebe nasakne vodu...skusenosti s tim nemam ale asi to funguje treba jako koren...taky nejdriv plave a po nasaknuti se potopi....
0 29.10.2008 20:07 kraken – Vzduchovací kostka z lipového dřeva
Máte někdo s tímto výrobkem zkušenosti? Připadá mi to zajímavé, vždyť se to musí tlačit na hledinu.
akvarko.eu/…Starší reakce
Tak jsem v tom zakvedlal šroubovákem ... a něco z toho vypadlo
... ale obávám se, že při své šikovnosti už to nikdy nedám dohromady.
Je to příliš titěrné.
Jinak díky za rady, pánové.
0 15.10.2008 21:41 Usine – Re: Horác
Ten potápěč a vrak lodi by se u tebe určitě dobře vyjímal. Já bych se do ventilku snažil vloupat je to jen zaprášené.
Ja bych rekl, ze to neni slabina, ale vlastnost, a u vsech vzduchovatel podobne konstrukce. Ten "zpetny ventil" je vlastne taky takova gumova minimembranka, ktara kmita ve stejne frekvenci s velkou. Takze i tam je unava. Tipnul bych to podle mych zkusenosti (malych), ze na dve nutne vymeny membrany prijde jedna bubinku (konecne si snad zapamatuju, jak se tomu rika). Jak to odhaduji zkuseni?
(edit - koukam, ze uz tipli, spis opacne
)
0 15.10.2008 21:34 Horác [3942] Hergot poštovný bude dražší než celej bubínek ...
že bych přiobjednal nějaký ty plastikový rostliny, potápěče a vrak lodi? Případně něco na řasy
...
0 15.10.2008 21:32 Usine – Re: Horác
Zaplať pánbůh jsem přešel na čerpadlo ale 10 let jsem měl v akva bublifuk a ventilky byly vždy na 100 procent příčinou poklesu výkonu motorku. Membrána mě za tu dobu snad ani nepraskla. Jejich čištění mě lezlo na nervy hrozným způsobem.
Takže to taky tipujete na ten bubínek s ventilem? To mě teda nenapadlo ... Já myslel, že když jsou problémy s motorkem, tak za to může prasklá membrána (že by měl motorek ELITE slabinu někde úpně jinde? :o) ...
filipsi: Já taky než to nadatluju :o) ...
Ja editoval, Vaclav to mezitim napsal
Nemá to nic, s čím by se dalo nějak štelovat ... Je tam jen elektromagnet a kotva s membránou. Je tam strašně blbej přístup, jsem rád, když tu membránu vůbec navleču tam, kde má být. Žádné ladění rozkmitu membrány. Zpětný ventilek vůbec nejde rozdělat či nějak regulovat :o( ...
0 15.10.2008 21:15 Usine – Re: Horác
Tyhle jsem nikdy nemel v ruce, ale je par dalsich klicovych mist, kde muze byt problem. Co zpetny ventilek, kterym to fouka vzduch ven? (Ma to ruzne provedeni, gumova planzetka ...) U nekterych se take da ladit rozkmit membrany. Nema to uvnitr nejaky stelovaci sroubek?
(edit - koukal jsem na rozpad, u te 803-ky by to mohla byt nutna vymena c.11, valve flapper
www.hagen.com/…, nekdy pomuze promazani nejakym prostredkem na gumu, to same u membrany)
Mám vzduchovací motorek ELITE 801 (celkem 3ks) a 803 (2ks). Postupně u všech klesá výkon. Ani jedna "osmsetjednička" už neutáhne ani minibublifuk (s odstraněným vzduch. kamínkem). Výměna membrány nepomohla (a vlastně ani nebyla zapotřebí - stará membrána nebyla ani u jednoho motorku prasklá). Sací otvor ucpaný není (protože žádný neexistuje :o). Je to normální nebo něco dělám špatně? Mám je prostě vyhodit do popelnice a každý rok koupit nový?
Starší reakce
0 03.10.2008 14:45 Markéta – Motorek
Dobře, ale přecejen koupím raději ten Atman 1000. Všem vám moc děkuju za rady.
Ještě dotaz, kde se dá koupit v Brně?
Pokud se nepletu, tak At3500 má jen 120 litrů, ne?
tento atman vypada solidne ja nemam skusenosti prave stymto typom,ales atmanom hej tak to iba odporucam
0 01.10.2008 17:51 Markéta – Motorek
rovno tam daj privesny naftovy turbo kompresor
len by to asi moc hucalo a malo velku spotrebu
0 30.09.2008 19:38 Markéta – Re: isamik
Ahoj,
zkoušela, trochu jel, ale byl moc velký, takže nejde dát do té trubky v bubláku...
Edit: Teď jsem oddělala ten kamínek. Sice to bublá, ale jak jsem dřív psala, dělá to poměrně velký kravál (myslím tím bubliny) a i přesto jde z bubláku málo bublin, takže do bráchova akvárka by nešlo nic nebo do obou jen málo bublin. Prostě na Vánoce přinese Ježíšek vzduchovací motorek.
A uz si zkousela novy kaminek?
0 30.09.2008 17:02 Markéta – Re: Nobody
Ahoj,
tohle už jsme zkoušeli, ale problém byl v tom, že z hadičky šly strašně velké bubliny a hrozně to "mlaskalo" (u akvárka spím).
V tom případě je to tak, už asi bylo moc pozdě
.
ja si tiez myslim ze sera air 110
0 29.09.2008 23:41 Nobody – Re: Štěpán
Proč?
Malinký vzduchovač např.od Sery s jedním vývodem ani neslyšíte.Spíš slyšíte bublání na hladině.
0 29.09.2008 23:25 Štěpán Markéta napsala:
Moje požadavky jsou:
1) né příliš hlučný
2) cena do 350 Kč
3) vysoká životnost
To jsou takové docela protikladné požadavky...
0 29.09.2008 22:44 Nobody – Re: Yirka
Možná jste to špatně pochopil.
Ale pokud se jedná o kamínek v bublifuku,tak je zbytečný!
Bublifuk jen nevzduchuje,je obalený bioakvacitem atd,takže do určité míry plní i funkci biologického filtru!
Řekl bych, že foukání vzduchu hadičkou do nádrže je taky k ničemu a otázka je zda je vzduchování vůbec nutné. Normálně zarostlé a ustálené akvárium vzduchování určitě nepotřebuje.
Zkus ho spíš vyměnit, stojí asi 10 korun. Jinak do 350 KČ by mohl být Atman 7500 nebo 9500. Mám ten větší, má dost velký výkon, mám ho na dvou akvárkách, stažený na minimum a ještě má dost velkou rezervu.
100 percentne kup novy ved stoji par korun
0 29.09.2008 19:06 Markéta – Motorek
Ahoj všichni,
děkuju za okamžité reakce.
Membrána je v pořádku, je asi měsíc stará (měnili jsme ji, protože byla prasklá), hadičky musím ještě prověřit, ale tipuju to na ten kamínek... Taťka ho zkoušel profouknout a šlo mu to jenom ztuha. Myslíte, že by stačilo ten kamínek v bubláku ošmirglovat? Nebo se musí koupit nový? Právě že ho nikde nemůžeme najít...
Přidat reakci
1 ...... [28] ...... 38
Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 17094x