Vzduchování a vzduchovací motorky
OT - vše
Vrčet bude pořád už proto, že je vibrační. Můžeš ho vypodložit molitanem, ale pozor na odvod tepla.
0 03.06.2010 21:10 petertrencin – Re: Haimdol
Vdaka za radu... nemas nejaky napad ako znizit vrcanie toho vzduchovacieho kompresoru?
vrci vo vnutry... jedine ze by som ho niekde schoval do nejakej skatule, alebo co...
Pokud se vrátím k původnímu dotazu tak vypnutí vzduchování v tvých podmínkách nijak neovlivní kvalitu ani složení vody.
0 03.06.2010 21:05 petertrencin – Re: Haimdol
Ano jedna sa o tu nadrz, inu nemam
mam to tak spravene ako pises... "bublinky" som chcel viac menej na okrasu, tak som nedavno kupil vzduchovaci motorcek, ale je dost hlucny... hlasno vrci... je to Atman AT-A1500 nikomu ho neodporucam... tak ked ho tam uz mam nainstalovany, je mi to luto cele zase davat prec, chcel som preto rybkam aspon v noci vzduchovat
Pokud se jedná o nádrž ve tvém profilu, tak vzhledem k filtru JBL je vzduchování naprosto zbytečné. Stačí výpust dát tak aby byla hladina v pohybu a účinnost je větší než vzduchování.
jestli mas filtraci zvlast tak to urcite nevadi...
0 03.06.2010 20:54 petertrencin – Re: Haimdol
Nie, filter nepohana... je to cisto iba na vzduchovanie... myslel som tu otazku tak, ci sa tym nejako nahodou nemeni kvalita alebo zlozenie vody, alebo take nieco...
0 03.06.2010 20:47 petertrencin – mozem cez den vypinat vzduchovaci motorcek?
Ahojte, mam vzduchovaci motorcek, co mi do avaria vhana vzduch, ale strasne je ho pocut. Mozem ho pustat iba na noc a cez den nechat vypnuty? Dakujem,
Starší reakce
0 15.05.2010 09:13 tina – Re: katterinecka
dík za rady jen budu muset vyrazit do většího obchodu u nás toho moc nemají
rostlin je do akvária pro dobré fungování potřeba opravdu hodně, nebo nadstandartně kvalitní filtr. Takže ratši přikup víc rostlinek. Vyšší a rychlerostoucí je třeba heternanthera a rottala, míň hustá je egerie, ale zase rostle snad všude
0 15.05.2010 08:52 tina – Re: katterinecka
rostliny mám tři ale žádnou vysokou
za rostliny
ale kdybys jich měla hodně tak bys nemusela vzduchovat
Starší reakce
Já ho taky vypínám, protože bych u toho neusnul, nikam jinam se akvárko dát nedá. Mám 45l a asi 10 rybek. Nikdy jsem s tím neměl žádný problém
Nutné není(v mém akva), ale četl sem, že sumečci rádi proplouvají bublinkama
V noci mě to ruší, ale přes den jim tu radost rád udělám
8hodin je huz moc, tichost filtru se tu huz resilo
asi vymenit filtr, nebo si zvyknout....
Pokud chceš aby nádrže dobře prosperovala filtr zásadně nevypínej.
0 18.04.2010 18:58 Kisssi – Achjo...
Mě ten filtr děsně hučí a nedá se u toho spát
Ono je to nezabije když to na cca 8 hodin vypnu, no ne?
Asi ano, ale ty dusičnany si příští týden stejně přeměřím...
Voko - mně taky, ale jednou se dvě Neonky chovaly nějak divně - u hladny, svisle, furt se přetáčely - hodila jsem je do kýble s čistou vodou a vzduchováním a hned se vzpamatovaly...tak od té doby při odkalování vzduchuju...
Já bych to spíše viděl na zvířený detrit a odkalováním uvolněný sirovodík ze dna. Co ty na to?
Možná to je pravda, ale mně rybky vydrží v poho i při čištění.
...když ale při odkalování zaryju hlouběji do dna a rozvířím kal, je to jako bych otevřela lahvičku s amoniakem...
A to má být důkaz o "zvířených dusičnanech"?
vsduchovani muzes vypnout pres den, pokud mas dost rostlin, FILTR MUSI BEZET NONSTOP!!!!!! a pokud budes cistit filtr tak jen ve vode odpusteny z akvarka, promackat molitan, zadna desinfekce! musis zachovat dulezite bakterie pri zivote!
Začátečník, který se ptá zda vypínat na noc vzduchování, ho nebude vypínat vůbec!
0 17.04.2010 21:53 defisa Plecos napsal: Samozřejmě, že ne.
díky
0 17.04.2010 21:44 defisa – Vypnou na noc vzduchování?
Mám na noc vypnou filtr se vzduchováním???
Starší reakce
pokud nejsou rostliny tak neni kdo by vyrabel kyslik... takze se do vody musi nejakym zpusobem pridat.... vzduchovani, cereni hladiny...
0 27.03.2010 20:44 Pavel A co vzduchovaní tlamovcům když tam nemám rostliny, je taky potřeba?
v tvojom pripade nieje potrebne. kedze zatial nemas ryby
U dobře zajeté nádrže s přiměřeným počtem ryb a rostlin vzduchování netřeba, pro okysličení stačí pohyb hladiny od filtru. Z toho vyplývá, že pokud nemáš filtry napojené na vzduchovací motorek, můžeš vzduchovat opravdu jen pro efekt.
Hledala jsem ale nenašla odpověď a proto se ptám.
Našla jsem, že vzduchování přes den je zbytečné, ba skoro škodlivé a mělo by se zapínat na noc, jenže já mám vedle motůrku postel, takže přes noc bych se nevyspala. Chtěla bych vědět, jestli nevadí, že bych zapla vzduchování za tmy jen na pár hodin a pak ho vypla a to ještě nepravidelně.?
( Nebo bych ho naopak zapla jen na pár hodin ve dne (efekt pro návštěvy
)
Starší reakce
Jasně to si rozumíme, já se toho filtu držel jako ono košile.
A já si vždy myslel, že 100% obsahu něčeho v něčem je maximum.
Já nepsal nic o filtru. Jen to, že spousta kytek kyslík do vody dodá. (a doufal sem, že si z toho autor odnese, že by do akvária tu spoustu kytek měl dosehnat)
Přidat reakci
1 ...... [21] ...... 38
Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 17094x