Skaláry - rozmnožování, odchov
Já sem nemoh sehnat žábru, tak sem ji mplně nahradil žloudkem a bylo to bez problému, ale určitě je to se žábrou lepší...
Pokud nechceš nebo nemůžeš živou žábronožku tak můžeš skusit odskořápkovanou žábronožku
jde to s ní bez problémů také,vyzkoušeno
To jako, že žloudek žábru nahradí ??
Jináč dodávam, že velmi dobrou alternativou, žábry je vařený žloudek. Mam odzkoušeno a na žloudku odchováno, fakt doporučuji.
Tak plesnivky odsáty novou balonkovou měrkou na elektrolit. Zkoušel jsem i Geriho radu s jehlou a to nedávám. Připadl jsem si jak starej rozklepanej páprda.
doporučuji každopádně odsávat,jinak se plísen rychle šíří i na zdravé jikry.dej šikmo seřízlou hadičku na stříkačku,vydloubnout plesnivou a odsát.u mě to tak funguje
Bingo !
Tak v tuhle chvíli zhruba polovina jiker odpadla a leží roztroušeně na dně. Ale plesnivý nejsou. Dotaz zní :mám odsát plesnivé jikry co jsou mezi nima ? Děkuji.
No to jsi mě celkem ukidnil !
Nedělám si moc velký iluze !
I pro to, že jsem neměl čas sehnat žábronožku, tak se modlím, aby mi můj dvorní akvarista pan Hrdlička nějakou zatím zapůjčil. Hned ráno tak pádím.
Tak o5 pozdě ! Zase jsem nevychytal tření těch dvou romantiků.
Ale naštěstí to samička celý "plácla" na čistící magnet (viz foto). Přišel jsem na poslední chvíli, když sameček "ojížděl" jikry. Cvilku to oba dva bránili, ale asi po půl hoďce to začali nekompromisně požírat!
Tak jsem vyndal magnet a šup s ním do rychle vykoumanýho provizorního akviška(molitanový vzduchový filtr,jemný vzduchovací kamínek,voda od rodičů,EsHa 2000 a topím na 28). Už je to přesně 27 hodin a už jsou zřetelný oční body(nebo jak se tomu nazývá,profíci snad prominou). Plesnivých jiker bylo zatím jen 6 kousků, které jsem ihned odstranil upravenou špejlí. Zbývá jich tam cca. 250. Mám dotaz, až se vykulí, za jak dlouho aplikovat žábronožku ? nebo na co si mám dávat v téhle a budoucí fázi obvzlášť pozor? je to moje vůbec první zkušenost s odchovem, tak mi celkem "cvaká prdelka"
Vím, že tu existuje ono čarovné klikátko HLEDAT, ale poraďte prosím.
Starší reakce
Z fota to vypadá, že jde pravdopodobně jen o zbarvení. Nic na škodu
0 21.01.2009 13:20 jaa [5] no z tych troch vecich su tam dvaja, ktory sa drzia viac pri sebe a toho tretieho obcas od seba odhanaju (odhana ho hlavne samica) a ked su ty dvaja vedla seba (ten par) tak na seba tak pomikavaju hlavami, ale zeby si niekde cistili list sklo alebo nejake miestecko som si este nevsimol........asi im skusim este dokupit par kamosou a potom uvidim ci sa to poparuje alebo co sa bude diat........
a mam este jednu otazocku. Jedna zo samiciek ma nejaky modry az tirkisovy flak na chrbte, je to velmi ostro ohranicene a nerozsiruje sa to, ani si to o nic neobtiera alebo tak nejako. netusim co to je, neviete nahodou poradit? prikladam foto
Bez páru, těžko můžeš provokovat k tření. Můžeš napodobovat monzun tak jak psal romy. Zkus častějš vyměnovat vodu, rozhodně nezvyšovat teplotu na 30°c, maximálně při léčení. Mam odzkoušeno, zhruba výměnou vody můžeš snížit teplotu vody o 4°C . Tímto způsobem by se ti to mohlo povézt, vytváření páru poznáš tak, že se začne jakoby natřásat, obvzlášt při námluvách se zvyšuje agrese. Vytvořený pár poznáš že si na vzvájem imponujou a začnou společně hledat místo na vytření(očištují ho tlamkama). To to může trvat i několik týdnů. Tak hodně zdaru
ano, zcela normálně, je to jeden druh...
0 21.01.2009 10:51 Aleš – Křížení různých variant skalár
Ahoj lidi. Ve společenském akváriu mám celkem 3 kusy Skaláry amazonské, ovšem v různých variantách (zlatá, koi, mramorová). Nemám ambice odchovávat mladé, ovšem čistě teoreticky, pokud nejsou všichni tři jedinci téhož pohlaví, je možné, že by se utvořil pár a proběhlo tření? Aleš
Koukni na profil NAVIK odchoval tam skalárky (šikovný
)
Jó dóbrý, samice zase čistí stěny filtru !
Jinak dík za rady.
Dobře teplotu vody sem bral s nadsázkou. V tom souhlasim, to co popisuješ je napodobení monzunu, tim že vyměníš vodu za čerstvou, věčinou se ti tím sníží teplota vody v nádrži pokavad nekontroluješ vodu teploměrem. Ryby s amazonie maj zakodovaný, že při monzunových deštích je ta pravá chvíle se rozmnožovat. Tímto způsobem je prakticky provokuješ k tření.
Tak oba dva rodiče ozobaly všechny jikry ! A samci se o5 mezi sebou řežou. Tak já nevím, budu se muset ještě hodně učit, abych to pochopil.
Na tom jestli vzduchuješ nebo ne nezáleží ani na teplotě vody samozřejmě, že platí od do, na čem hodně záleží jsou parametry vody ph, dkh, NO2 a NO3.
Jj je to jejich první výtěr. Ty 2 černoušky jsem dostal od známého před 5ti dny a už kladou jikry !
myslím, že je to tím, že známý měl v akva 24 C a nevzduchoval a úplně bez rostlinek. No a já mám 27 C a vzduchuju jak o život i s rostlinkama.
Celkem rozdílný podmínky.
Co můžu dělat v téhle fázi ? Podle mě je už pozdě na přelovení. Nějak jsem to nevychytal a nevšim si toho. Když nechám svítit 24 hodin, ubrání jikry skaláry nájezdům krunýřovců ? A i kdyby, co potom ? Jestli je můj dotaz blbínkovskej, tak se omlouvám, ale tak nějak se nechci vzdát bez boje. Děkuji.
Starší reakce
nemám zkušenosti se skalárami, ale např. Ramirezky jsem docela úspěšně od prvního dne krmil mraženými dospělci artemek - jen přepasírovanými přes sítko ... po několika dnech už v pohodě brali i větší kousky jen mírně rozdrcené ... ale určitě žívé nauplie jsou nejlepší řešení
Přidat reakci
1 ...... [31] ...... 41
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 38824x