Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Skaláry - rozmnožování, odchov

 

NápovědaFórum » Akvarijní ryby » Množení ryb 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 30 Přejít na další stránku   1  
Skaláry - rozmnožování, odchov
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.03.2009 13:54 Muž motýlek [275] – Re: Dahak
to sítko je rozhodně pohodlnější ... a pokud se třeba dohodnou dva či tři amatéři dohromady, tak se dá půjčovat ... případně i rozstřihnout na dvě či tři části - já mám o průměru asi 25 cm (jako mívaly dříve babky na mouku), což je opravdu hodně - spíše na profi akvaristiku ...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.03.2009 13:28 Muž Dahak [425] - Cichlidy – Re: vena
Delam to presne takhle :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.03.2009 13:15 Muž motýlek [275] – Re: vena
jo, já to také v době, kdy jsem měl potěr Ramirezek v práci a jiný doma řešil nějakým hodně jemným sítkem na čaj ... jen jsem chtěl napsat, že to existuje a nemusí se experimentovat - tuším, že jsem to přad pár lety koupil asi do 100 Kč ... nálevníci se zase dají filtrovat přes kávový filtr - v naší kotlině jsme hodně vynalézaví ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.03.2009 13:06 Muž vena [52]
To "speciální" sítko úspěšně nahradí kapesník.Artemii odsávám z lahve hadičkou (po odpojení kamínku nechám ustát), snažím se o co nejmíň skořápek a pak proplachuju odstátou vodou z rozprašovače na pokojové rostliny.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.03.2009 12:52 Muž motýlek [275] – první potrava
ještě je občas k dostání koloidní roztok krmiva - tuším nějak NBL - okolo 150 Kč ... na první zakrmení asi vhodnější než žloudek ... ale u skalárů nemám zkušenosti ... artemky jsou sqělá potrava - líhnutí se dá urychlit zvýšením teploty (dávám v nouzi na topení přes polystyrenovou desku) ... na scedění musíš mít speciální sítko - a dobře několikrát propláchnout - přece jen je to ve slané (vodivé) vodě ... palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.03.2009 11:22 Muž Sadman [0]
jinak pokud jde o žloutek - doporučuji sehnat si kousek silonky, napnout ji třeba přes kus skleničky a větším kusem žloutku po ní přejíždět, aby na ní zůstal jen takový prachový povlak.. . pak už stačí jen namočit do vody a žloutkový prášek se uvolní.. a nerozpouští se vám to ve vodě a nemáte žmolky.. .
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.03.2009 11:17 Muž vena [52]
Tak až stráví žloudkový váček tak je třeba začít krmit, artemie se líhne zhruba do 24 hodin je třeba s tím počítat. Jestli neseženeš nebo nemáš artemii tak to vajíčko. Já to dělal tak, že jsem žloudek rozdrobil do vody v hrnečku a podával jsem to injekční stříkačkou.Jde to i rukama,ale nevyvaruješ se velkých žmolků.Krmit málo,ale často.A rozhodně doporučuju je přendat do samostatného akvária s vodou z původní nádrže.Nevím kolik jich máš, mě se povedlo odchovat zhruba 50 mladých, ale většinu péče jsem nechal na rodičích, maj akvárium pro sebe.Je pěkné sledovat jak je vodí po akváriu.
Artemii taky doporučuji tu Easy Fish,líhne se skvěle nebo sera dělá takové pytlíky rovnou k líhnutí artemka+sůl,sou sice dost drahý 37,- za pytlík, ale v nouzi jsou dobrý.Ta Easy Fish se blbě shání já jí kupoval jen na burze.Nedoporučuju artemku od Dajany, ta se mi nelíhla vůbec.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.03.2009 11:14 Honza1 – Re: Dahak
Ok. Krmit je tim MICRO PET BABY tedy zatim nebudu a sezenu si Zabronozky :-). Diky za info.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.03.2009 10:36 Honza1 – Re: vena
Potěr se smrdoli :-).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.03.2009 09:54 Muž Dahak [425] - Cichlidy – Re: Honza1
Poter zivorodek je vetsi nez poter cichlid takze s tim MICRO PET BABY nevim nevim.Nejlip udelas kdyz koupis ty zabronozky doporucuju od Easy Fish a po rozplavani zacnes krmit tim.Zloutek jen zbytecne kazi vodu a poter skalar je dost velikej na to aby zacal prijmat artemku.
Chemii tam zadnou nelej nech to na prirode :)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.03.2009 09:47 Muž vena [52]
jikry nebo potěr se šmrdolí? na rozkrmení doporučuju uvařit vajíčko a dělat jim žloudkovou mlhu a pak začít líhnout artemii. a asi bych ten list přendal do jiného akvária, minimálně 30 l a vodu použij z této nádrže.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.03.2009 09:28 Honza1 – Skaláři - mam jikry a co dal?
Zdravim vsechny prichozi. Mam zive jikry od skalaru a jelikoz nechci nic pokazit, prosim o radu jak dal. V akvariu jsem oddelil list s jikrama, dal ho do "porodicky" a zavedl kaminek s jemnym vzduchovanim. Diky tomu nehrozi, ze by mi jikry neco sezralo a podminky pro vyvoj jiker zustavaji stejne (porodnicka zustava umistena ve velkem akvariu). Asi se to jikram libi, protoze se po 2 dnech vyviji dal a jiz se oddeluji od listu a smrdoli se po dne porodnicky. Mam vsak strach z infekce a tak premyslim co s neoddelenou casti (ta co se jeste drzi na listu s dalsim bordelem). Vzit stetecek a oparne odstranit pod vodou zbyvajici nanosy se zbytkem poteru a nevylihlima jikrama? Nachat poter jeste chvilku v klidu, nechat odpadnout co nejvice zivych jiker a pak vyndat list ven a nechat rodice at si to vycistu sami(bojim se ze sezerou vse...)? Nebo mam pridat nejaky prostedek proti infekci a jaky? Nebo nemam nic sahat a nechat to prirode? Taky mam dotaz ke krmeni - mam jit schanet do zverimexu zabronosky, nebo mi staci MICRO PET BABY co jim krmim jiny poter (zivorodky - mala pavi ocka) - pisou na tom, ze to je pro vsechny druhy ryb (ale znate to...). hmm Tak diky za info. Tesim se na rady. Honza.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.03.2009 21:40 Muž Yirka [9118] – Re: zdemi
Jemné vzduchování je nutné, jinak jikry zplesniví. Nezapomeň upravit teplotu tak na 28°C.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.03.2009 21:06 zdemi – voda ako soda
Dnes sa mi vytreli skalare.Super kino,list som preložil do 20L akva a filter AQ-fan2.Mam pustiť aj zduchovanie.Ked je pustené tak vrtulka vzduch rozšlahá na mikrobublinky až je voda ako mileko.Može taky obsach kysliku ubližiť hmm ahoj

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.02.2009 21:38 Muž navik [908] - Sumci – Re: vercidlo
Při teplotě 27-28 stupňů se kulí třetí den od nakladení jiker a rozplavou osmý den -opět počítáno od tření (pokud Vás zajímá průběh a růst plůdku, mám jej nafocený ve složce "Vývoj jiker a plůdku" u nádrže Skalárko včetně označení hodin (popř. dnů+hodin vývoje.).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.02.2009 13:47 Muž discus [127] – Re: vercidlo
Keď sa vyliahnutý tak, tak ešte potrvá päť až sedem dní kým sa rozplávajú. To záleží od teploty. Až potom ich treba kŕmiť artemiou.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.02.2009 13:44 Muž Dahak [425] - Cichlidy – Re: vercidlo
Fotka k příspěvku Zalezi na teplote...cim vyssi(tak maximalne do tech 28°C) teplota tim rychleji se pludek vylihne a rozplave.Ted uz ale s teplotou nehejbejte.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.02.2009 13:20 vercidlo
5-7dní od vykulení nebo od vytření?Nikde jsem tuto informaci nenašla.Děkuji
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.02.2009 12:16 Muž discus [127]
Oni sa za pár dní rozplávu. Trvá to päť až sedem dní. Keď sú už všetci rozplávaní, tak môžme začať kŕmiť artemiou. Pozor ale veľmi opatrne. Vždy im treba dať len toľko aby to vyžrali. Keby nevyžrali tak artemia vo vode uhynie a začne sa kaziť voda. Takto potom môže plôdik uhynúť. Treba kŕmiť málo a častejšie. Môže sa kŕmiť aj tri až štyri krát za deň. Potom treba jemne odkalovať.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.02.2009 10:15 vercidlo – Skaláry-rozplavání
Dobrý den,chtěla bych poprosit o radu.Máme od minulé soboty jikry od skalár.Třetí den jsme je přesunuli do samostatného akvárka.Již je to 6 dnů od nakladení a většina plůdku leží na dně,ale hýbou se tak jak mají(cca 3den se vykulili).Je to tak správně?Kdy by se měli tak rozplavat?Děkuji za odpověď
Vyzkoušejte

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.02.2009 20:56 Muž navik [908] - Sumci – Re: Vééna
Nebál bych se měnit při pečlivém odkalení ani 2x denně po 15 litrech odstáté na přiměřeně temperované vody. Rybkám to jedině prospěje palec .
Přeji hodně úspěchů při dalších odchovech - třeba jen tak pro radost... Mnohdy člověk přijde na to, že když si vybere ty nejpěknější ze svého odchovu, má hezčí ryby než koupené...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.02.2009 20:08 Vééna – Re: navik
U pár jedinců (4-5ks) je tento problém už odmala, takže nejspíše opravdu genetika. Těm hřbetní ploutev vůbec nenarostla. Dalo by se říci, že jenom jakýsi "pahýl". U těch ostatních to bude opravdu tou nevhodností odchovného akva (tím myslím ty jedince, s ohýbající se vrchní ploutví)...
Jinak o kvalitu vody se snažím starat co nejlépe, takže opravdu každý den provádím odkalení a výměnu cca 8-10L vody za odstátou...
Pro příští odchovy (pokud nějaké budou) se pokusím rybám zajistit větší akva, ale možná se na ten odchov spíš vykašlu. Nechám si pár nejlepších kousků z tohoto odchovu jen na okrasu a množení ryb nechám jiným ;-) ...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.02.2009 18:57 Muž navik [908] - Sumci – Re: elko
Velikost akvárka bude samozřejmě záležet na počtu odchovávaných kousků. Jako rozumnou velikost bych viděl alespoň 100 l (samozřejmě větší by bylo z hlediska údržení vhodných parametrů lepší) a častou výměnu vody při odkalování. - tedy viděl bych to stejně jako elko. Odchovné je lepší mít bez substrátu dna pro kvalitní odkalování a s dobrou a výkonnou filtrací.
Psal jsi, že některé kousky jsou bez hřbetní ploutve - to ji neměly už "od mala" nebo tam nějaký ten úbytek nastal?? V podstatě to poznáš jednoduše - hřbetní ploutev není zakončená oble jako u zdravé ploutve, ale je jakoby "utržená/zastřížená" do roviny.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.02.2009 13:36 Muž elko [30] - Sumci – Re: Vééna
nedokážu to takhle zevšeobecnit.měl jsem dvě 200litrovky,v jedné byly skaláry v pohodě a v druhé měly ohnuté ploutve.i ve stolitrovce se dají odchovat zdravé pěkné skaláry,je to opravdu o množství -hustotě ryb ,kvalita vody určitě hraje také zásadní roli.tolik můj názor
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.02.2009 23:24 Vééna
Oběma děkuji za rady. Na té hustotě zarybnění asi něco bude.Bohužel nemám k dispozici větší, než 60L akva a evidentně bude nedostačující. Bohužel, na moji nepřipravenost ted nejspíš prckové doplácí :-(...
Samotného mě tahle možnost napadla, ale spíše jsem se přikláněl ke genetice proto, že se tento problém vyskytuje napříč všemi velikostmi malých skalár. Prostě tu deformaci mají jak někteří z těch největších, tak z těch nejmenších.

Jak psal Navik, tak přímo o "úbytek" ploutví se podle mě nejedná. Ploutve oni neztrácí, nedochází k rozpadu ani podobnému úbytku, s tím jsem se už setkal, ale pouze se jim vrch horní ploutve zakřiví. Navíc část vody vyměnuji každý den při odkalování, z přípravků používal pouze Amazon, což by snad mělo být něco na bázi raš.výluhu, ale taky to může být jen obarvená voda ;-) . Jak bylo zmíněno dále, o okusování ploutví taky nehrozí. Krmený jsou opravdu několikrát za den rozmanitou stravou...

Nejspíš se pokusím odlovit alespon ty největší a stavbou těla i barvou nejkvalitnější kusy a přemístit je do mého společenského akva. Alespon dočasně. Tím by se i uvolnilo místo v odchovném...

Pánové, jen dotaz pro příště. Jak velké akva zvolit pro "bezproblémové" dochování skalár do prodejní velikosti?? Bude stačit nádrž o objemu cca 100L nebo ještě větší?? Možná to vyřeším dalším 200litrovým akva, akorát to abych si pak našel brigádu extra jenom na placení elektřiny :) ...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.02.2009 21:59 Muž navik [908] - Sumci – Re: Vééna
O tomto problému jsem četl článek. Není to problém přímo výšky akvária nýbrž malého objemu (resp. přílišné hustoty rybek v daném objemu), - nedošlo u těchto malých skalárek k "úbytku" ploutví? Pokud jsou odchovávané rybky v nepřiměřeně malém akvárku, může dojít k napadení ploutví mikroorganismy a je na nich zřejmý úbytek. Po zlepšení stavu začnou ploutve opět dorůstat avšak často nerovnoměrně a dojde k jejich zakřivení - v tomto případě se tedy nejedná o genetickou nýbrž estetickou vadu, která není na potomstvo přenášená... Kdysi jsem choval ze zvědavosti převzal podobně "postiženého" samečka a tato "vada" se u potomstva nevyskytla. Myslím si, že takto zakřivená ploutev už se nesrovná.
Odchov je třeba včas přemístit do větší rozplavávačky, pokud není možno (což nedoporučuji, nicméně existují i nouzové stavy), pak měnit vodu i vícekrát denně a používat preventivně vhodné výluhy popř. komerční přípravky s částečným bakteriostatickým účinkem (Torumin, Bioleaf apod.)
Než budete zabíjet, zkuste je zdarma nabídnout případnému zájemci.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.02.2009 21:52 Muž elko [30] - Sumci – Re: Vééna
u mě se to stávalo v přerybněném nahuštěném akváriu takže podle mých zkušeností jde o nedostatečný prostor.ani po přelovení do větší nádrže už se to nesrovnalo.také si při nedostatečném krmení rády okusují navzájem ploutve
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.02.2009 21:26 Vééna
I když to nebude zrovna k tématu, využiju tuto diskuzi a zeptám se taky na něco ohledně skalár...
Momentálně mám v akva asi 80-100 tříměsíčních skalár. Vývoj probíhal v pohodě, až v poslední době se zhruba třetině prcků deformuje horní ploutev. Tím deformuje myslím to, že se jim ohýbá, cca 5ti jedincům ani nenarostla. Tato deformace lze pozorovat jak u některých největších kusů, tak i těch nejmenších..Má někdo podobné zkušenosti?? Čím by to mohlo být?? Jediné co mě napadá, je genetika. Krmím několikrát denně různou stravou od vloček,drcených granulí,nasekaných patentek,dafnií atd, odkaluji každý den, teplota 26°C, výška akva je pro takto malé jedince snad také dostačující (35cm)...
Jedná se o první úspěšný odchov, pár není zrovna hamonický, navíc se nejedná o čistou formu, ale mix samce černého a samice mapové, tak i proto se přikláním spíš ke genetické deformaci...

Je nějaká šance, že se těmto jedincům ploutev během vývoje srovná nebo mám raději zvolit nějaký humánní způsob usmrcení, dokud se ještě jedná o mladé jedince?? Pochybuji, že by nějaká výkupna měla zájem o mrzáky a navíc ani nechci pouštět do oběhu nekvalitní ryby...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.02.2009 21:06 Muž navik [908] - Sumci – Re: Martin + hmm
Vhodnější by byl větší objem vody než 3 litry. Kolem jiker musí proudit okysličená voda - tzn. pustit vzduchování kamínkem tak, aby bublinky procházely poblíž jiker. Ošetřit vodu kapkou přípravku proti plísni (akriflavin, Esha 2000). Vhodnější je vyšší teplota 27-28 stupňů - k vývoji jiker a vykulení plůdku dojde dříve. A je vhodně jikry, které postihne plíseň odstraňovat... ;-)

to hmm: před, při tření i krátce po maji ryby vysunutá kladélka, jejichž tvar je u samice a samce odlišný (mám je nafocené ve složce "Vývoj jiker...II" ve své prezentaci u Skalárka)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.02.2009 20:53 hmm
Jak zistim ci sa mi tru 2 samice alebo mam ja samca???pred vcerom sa mi vitreli a dnes rano tam uz ikri neboli boli tusim priesvitne ikry
Vyzkoušejte

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.02.2009 23:17 miro03 – Re: Dahak
Myslím že tam vo vrhu budeš mat kouřové,zlaté a černé?! hmm
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.02.2009 21:33 Muž Dahak [425] - Cichlidy
Fotka k příspěvku Taky si prihodim...cerstve rozplavanej pludek cernejch skalar. X-) Jak tak na to koukam tak i kdyz jsou rodice cerny jak mour bude mezi mladejma i nejakej ten klasickej nebo zlatej.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.02.2009 16:52 Muž Geri [29] - Skaláry
Hehe... sem rád že taky někdy mužu poradit. ;)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.02.2009 16:51 Muž Leitlik [9]
Ty nikdy nezklameš Geri ! Dík za odpověď a ať se ti daří s odchovem !! palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.02.2009 16:42 Muž Geri [29] - Skaláry
Fotka k příspěvku nejlepší by bylo kdyby jsi tu 54l nádrž měl bez dna a bez ostatních ryb, 5litrů je na ně asi doopravdy málo. Zkus ještě týden krmit v tý 5l nádrži a až budou trochu statnější tak je dej do té 54l, ale stejná voda, stejná teplota. Mě se před 3 dny vytřeli ;)
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.02.2009 16:38 Muž Leitlik [9]
Fotka k příspěvku Tak plůdek zatím úspěšně odchován v 5ti litrovém akva. Zatím jich zůstalo cca.100 kousků. Plavou po celé nádržce jak zběsilí a loví artémky. Chci se zeptat. Vzhledem k tomu, že odchovnička je cca 5 litrů, tak mám strach, že se voda za chvíli skazí(i když často měním 1/3 za čerstvou. Můžu v této fázi plůdek předělat do 54l akva, kde jsou jen pískořky a 2 sekavci thajští ?? Děkuji za odpovědi. palec Budoucí nádrž viz. foto.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.02.2009 08:42 Muž Yirka [9118] – Re: honza
Není zač, 50cm výšky je "very good". palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.01.2009 22:12 Muž Sadman [0]
je to normální u nich, pokud máš vodu alespon trochu schůdnou, tak to jde..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.01.2009 20:51 Žena Voloďka [59] - Tetry
Chci se zeptat i když to je možná trochu mimo mísu. Podařilo se někomu vypěstovat "jen tak" tetry (císařské)? V atlase se o odchovu dočítám takové věci, že to připadá na větší prácičku pro zkušené chovatele a já jsem se "jen" dva měsíce nekoukala do akva kvůli pracovní vytíženosti, měla jsem tam tři samice a jednoho samce s ancíkem...a když jsem je dala pryč a nasadila paví očka, tak se mi tam najednou objevily dvě malé tetry. :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.01.2009 20:44 honza – Yirka
jjj dík moc za radu a kolik jich myslíš slovem více. výšku akvária budu mít 50cm
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.01.2009 20:07 Jakub – MichalK
moc ti to prajem tie ikry a nie vajčka ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   31.01.2009 19:26 Muž Yirka [9118] – Re: honza
Sice se doporučuje výška nádrže 50cm, ale vím, že spousta akvaristů zde má prezentace se skaláry ve výšce sloupce 40cm a níže. Takže by těch 200 l mohlo stačit pro 2 páry. Chce to však dobře rozčlenit rostlinami a dekoracemi. Pokud budeš kupovat mladé rybky je třeba jich koupit více a nechat je dospět až se rozdělí do párů. Pak můžeš očekávat že se i vytřou, ve společném AQ však těžko mladé odchovají. Ale to je již jiná kapitola, ke které se teprve dopracuješ a budeš mít hafo času nastudovat a připravit se na to.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.01.2009 16:01 Muž Robča08 [3] – Re: MichalK
tak asi se vytřely ve společné nadrži předpokládám. Máš 2 možnosti, bud je necháš tam a asi pochybuju, že to uhlídají před jinýma rybama anebo list odstřihni a dej zvlášt do jiné nádže a přidej vzduchovací kamínek na ovívání jiker
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.01.2009 15:31 honza – CHCI JE TAKY
chtěl bych si taky pořídít skaláry jen si nejsu jistej jestli by stačilo akvarium o rozměrech ( 100X40X50 objem 200litrů) a eventuelně aby se mi taky třely. myslíte že by to mělo stačit ???
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.01.2009 14:44 Muž Geri [29] - Skaláry
Když to vidim asi taky budu muset něco natočit :) jeden pár se tu už připravuje, oba mramoráci, taky pěkný kusani.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.01.2009 06:42 Muž Walker [66] - Cichlidy – Re: Dahak
Taky se musím pochlubit, kde se před čtrnácti dny třeli moji miláčči. Poprvé jsem to zachytil a koukal (oni to dělají většinou dopoledne, když je v bytě trošku klidu).

www.youtube.com/…

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.01.2009 22:53 Muž Dahak [425] - Cichlidy – Re: Geri
Je to holka :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.01.2009 22:31 Muž Geri [29] - Skaláry
Suprově je přenáší má to už vychytané samička, teda aspoň myslim že ta co to přenášela je holka. Ale pěkný kusani.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.01.2009 21:00 Žena Laduschka [120] – Re: Dahak
teda, to jsou nádherný kusy palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.01.2009 20:40 vlasto1984 – skalalr
ahojte dnes sa mi konecne po dlhej dobe vytreli skalare uz som myslel ze sa nedockam odobral som ikry do pripraveneho akva dal som akrifalavin a vzduchujem ale mam tvrdu vodu myslite ze mam sancu aj v tvrdej vode ze sa mi nieci podary

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [30] ...... 41

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 38753x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/3703-skalary-rozmnozovani-odchov?od=1451