Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Postupný úhyn ryb

NápovědaFórum » Nemoci  

Přejít na předchozí stránkuPřejít na další stránku   1  
Postupný úhyn ryb
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.08.2018 20:50 dúhovárybka Re: JirkaŠčobák
Ďakujem za link
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.08.2018 18:22 Muž JirkaŠčobák [3236] - Rostliny, divoké živorodky, akvária bez technikyRe: dúhovárybka
Toto jsem napsal na téma, proč nedávat ryby hned (brzy). Přečti si rybicky.net/clanky/1745-az-bude-nekdo-zacatecnikovi-radit-dat-ryby-hned-reknete-mu:

Edit: Kde jsi na Slovensku? Já v Bratislavě. Mohu pomoci a dát kontakty na další akvaristy ve tvém věku.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   15.08.2018 18:09 Maq Re: dúhovárybka
Začátečník to opravdu nemá lehké. Je netrpělivý, a možností udělat fatální chybu je tolik, že ani nestačíme před všemi předem varovat.
S problémy a ztrátami musíš počítat, to jinak nejde. Kdo vydrží, ten se to naučí.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.08.2018 14:40 dúhovárybka Re: ctibum
Tá baba v komentároch mi to iba pripomínala či jak to nazvať ale nie, ja fakt vôbec nevypínam filter a ani to preto nemám nikde uvedené. Beží nonstop 24hodín denne.

P.S. Na rastlinách sa už pracuje.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   15.08.2018 13:22 Žena Xlienka [276] - AmerikaRe: dúhovárybka
Popravdě moc nechápu proč si přidávala druhou várku rybek hned po první, když ti tady většina lidí odepsala, že máš přidat rostliny. Takhle to prostě nefunguje. Akvaristika je o trpělivosti a dokud nebudeš vidět ustálení tak hlavně nepřidávej žádné ryby. Rostliny musí být vitální a mít dostatečné přírůstky. Doba záběhu často překročí i rok, než je vše pořádně zajeté a osídlené a v té době to chce se vším hodně opatrně a hlavně pořád sledovat co se děje, ať lze případně zasáhnout.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.08.2018 11:48 Muž Wanderer [2103] - Skaláry - nejkrásnější ryby.Re: dúhovárybka
Přesně tak, nevrtat do dna, nesahat na filtr, měnit vodu a čekat. Víc na tom nevymyslíš, maximálně přidat kvítka. A jestli jsou ty ryby načnuté, tak co má chcípnout, to chcípne.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.08.2018 11:44 R Muž ctibum [7128] Re: dúhovárybka
Však to píšu. Praní filtru, odkalování... Rostlin tam na HF také moc není a jelikož je z 11/8, tak to teď asi o moc lepší nebude. Navíc v komentářích v prezentaci někdo píše o tom, že jsi (asi) vypínala filtr. O tom už v prezentaci nic nepíšeš, ale jestli to tak bylo (jak dlouho/často během záběhu?), tak to s prostředím ve filtru a v akvárku asi nebude nic moc...
Ale znovu říkám, je to můj názor.
Bylo by dobré aktualizovat prezentaci (foto) a neměnit informace (vypínání filtru), byť (pokud) jsi něco dělala špatně, aby byla vidět historie... ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.08.2018 11:35 R Muž Anthrax [4983] Re: dúhovárybka
Protože záběh akvárka ve skutečnosti trvá měsíce. Ryby se sice nasazují kolem měsíce po založení ale všechno si to sedá hodně dlouho. Taky je prostě možné, že jsi měla smůlu na kvalitu ryb. A tahle várka neonek ti prostě odejde. Zkus nějakou tu rybu vyfotit.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.08.2018 11:31 dúhovárybka Re: ctibum

"Podle mě není akvárko ještě úplně zaběhnuté." ---prečo? Veď som mala zábeh od 9.7. do 9.8 a až potom pridala ryby. Tak koľko treba ten zábeh keď mesiac nestačí???
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   15.08.2018 10:44 R Muž ctibum [7128] Re: dúhovárybka
Myslel jsem fotku celé nádrže, jak aktuálně vypadá...
Filtr bys měla čistit, až když výrazně klesne průtok. Během záběhu vůbec, pokud funguje, jak má.
Osobně bych neodkaloval. Jednak tam nebyly ryby, tak není co odkalovat a druhak se ti ve dně tvoří prostředí stejně jako ve filtru a tím, že do toho reješ a odsáváš, tak ho narušuješ. To samé ten filtr. V záběhu se ti tam tvoří funkční prostředí, které zbytečným propíráním narušuješ.
Podle mě není akvárko ještě úplně zaběhnuté. Měnil bych obden třetinu vody, neodkaloval, nečistil filtr a nekrmil (to je teď další zátěž, ryby to chvíli be žrádla vydrží).

Je to jen můj názor, počkej si na další rady. Vodu klidně měnit začni, tím určitě nic nezkazíš...
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.08.2018 10:30 dúhovárybka Re: ctibum
Filter som iba raz čistila- tie hubky v ňom vyžmýkala v akárijnej vode v kýbli. Vodu mením 1/3 za týždeň a vtedy zároveň odkalujem. Fotka...neviem tie ryby odfotiť ale z toho čo som čítala to vyzerá na pleseň...tak neviem
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.08.2018 10:16 R Muž ctibum [7128] Re: dúhovárybka
Aktuální foto nádrže by nebylo? Chtělo by to doplnit informaci o údžbě. Frekvence a množství výměny vody, jestli čistíš filtr atp.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.08.2018 10:09 dúhovárybka – Neonky
Dobrý! Prosím Vás o radu. Priniesla som si predvčerom 10x neonku obecnú/červenú a už mám iba 5. Príznaky zakaždným rovnaké. Oddelila sa jedna rybka od zvyšku a chovala sa ako by sa jej ťažko dýchalo a na hornej plutvičke mala nejaký povlak a onedlho skonala. Bola to pleseň? A môžu zomreť aj ostatné kvôli tomu? Aj keď zbytok vyzerá už v pohode... A neviem teda...ak pleseň, ako sa lieči? (som unotuto začiatočník tak mám prosto strach) ďakujem za odpovede

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.07.2018 21:54 Muž Longer01 [21] Re: Jarry
Taky si myslím,že by pár dnů teplota okolo 27 neměla vadit, ale byl to jediný výkyv za poslední týdny v akva....snad na chvíli poslední
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   02.07.2018 20:22 Muž Jarry [1440] Re: Longer01
Lorikáriím by vysoká teplota neměla vadit, sám je mám už dlouho při teplotě kolem 30°. Ani u těch pancéřníčků si nemyslím, že 27 by bylo kritických. Mohla to být i náhoda.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.07.2018 19:34 Muž Magic [879] - RostlinyRe: Longer01
Na Pandičky mohla. Tiež mi dve uhynuli, keď prišli horúčavy a vyletela teplota vody na 28...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.07.2018 18:47 Muž Longer01 [21] Re: Longer01
Tak dnes zjištěno, že zklamala "technika" a lidský (můj) faktor. Nevím, zda to mělo vliv na úhyn... digitální teploměr ukazuje zhruba o 3,5C míň... snažím se držet teplotu na 24C... jelikož mi ale teploměr ukazoval pod 22C, zapl jsem topení - na stupnici jsem ale špatně viděl a nastavil 27-28C... teplota dle dig.teploměru vystoupala na 23,5C, ale ve skutečnosti bylo 26,9C... měřeno klasickým akvarijním teploměrem a pak teploměrem na maso :-) ....výměna 1/3 vody o teplotě 24C... snad problém vyřešen, i když si nejsem jistý, zda tkhle vyšší teplota měla na úhyn vliv
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.07.2018 14:49 Muž Longer01 [21] – Úhyn
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Zdravím, včera jsem našel kostřičku lorikárie kropenatý (šneci se o ní postarali). Dnes úhyn pancéřníček panda. Poslední výměna vody 23.6. a pak dnes (1/3). Pro jistotu dnes dána eSHa 2000. Teplota vody 23,5-24,5. Test vody pomocí eSHa AQUA-QUICK-TEST (viz foto). Krom zastřihávání rostlin, sběr řas z rostlin, mírného odkalování dna nebo čištění skel, neprovádím žádné zásahy. Dál chci teď pro klid duše dělat výměnu vody další tři dny, pak odjíždím do konce týdne mimo. Má někdo radu, co v této chvíli ještě udělat? Děkuji

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 8   30.03.2018 12:56 Muž NHKG [3900] - HadohlavciRe: Gazamenn
To nejde tak jednoznačně určit. Když koupím hejno menších rybek (řekněme kardinálky), tak se ztrátou cca 5-10% ryb krátce po pořízení počítám a neřeším to. Obzvláště u ryb z divoké přírody, se to dá čekat. U některých druhů to může být i více. tyhle ryby vydrží dle druhu cca 2-4 roky, takže jak je máš cca 3 roky, můžeš jejich úmrtí připsat stáří.
Ale u větších krunýřovců nebo cichlid ztráty co mám jsou buď mou chybou nebo nějakou nemocí. Navíc u větších ryb většinou jsem zchopen zpětně problém identifikovat. Stáří u nich nehrozí, tyhle ryby žijí přes 10 let a do té doby je buď vyměním, nebo přijde nějaká katastrofa.
Ty máš dost živorodek, které žijí krátce, takže s těmi úmrtími věkem počítej. U živorodek je potřeba průběžně skupinu doplňovat odchovy, jinak ti brzy vymře.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.03.2018 12:49 Muž Gazamenn [0] – Úhyn ryb
Zdravím všechny akvaristy. Rád si procházím prezentace ostatních akvaristů kvůli inspiraci a nabírání zkušeností. Narazil jsem na jednu nádrž, kde majitel uváděl, že přijde o 11 ryb do měsíce. Sice jsem v akvaristice nováček (cca 3/4 roku), ale zatím jsem přišel o tři rybky. U dvou to byla moje chovatelská chyba, ale u jedné mi důvod úhynu není jasný.
Zajímalo by mě, jak to jde u ostatních akvaristů. O kolik rybek přicházíte? Jak poznáte, že ryba zemřela třeba stářím? :) Co se dá považovat za přirozený úbytek a co za nedbalost chovatele?
Vyzkoušejte

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   01.03.2018 07:17 R Muž Anthrax [4983] Re: SUBI5578
Máš tam vápenaté kameny. Ty ti mohou zvedat tvrdost a pH. A to ti výrazně zvýší toxicitu amoniaku. Tak je být tebou dám pryč. A být tebou prověřím octovým testem i to dno co tam máš.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   28.02.2018 21:46 Muž NHKG [3900] - HadohlavciRe: SUBI5578
Změř kolik je NO3 ve vodě co liješ do akvária. Podívej se na stránky vodáren/rozbor vody ze studny, aby jsi si to ověřil. Kolik jsi měnil vody a jak často? Bez těchto otázek ti nejde pomoct.
Přípravky jsou nanic. Ale vysoké NO3 ve vstupní vodě jde řešit.
V té denní výměně vody pokračuj.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   28.02.2018 21:31 Muž Kubaa [718] Re: SUBI5578
Dusík se v akváriu jen tak z ničeho nic neobjeví. Buď ho tam liješ ve vstupní vodě (nějaká studna, k pití nevhodná?) nebo prostě příliš krmíš nebo je tam moc ryb a tomuto nadměrnému krmení neodpovídá frekvence a intenzita výměny vody.

Takže buď omezit počet ryb, méně překrmovat, zvýšit počet rostlin a zlepšit jejich růst častěji a více měnit vodu (za vodu čistou), nebo zlepšit techniku a pořídit systém filtrace, který tě dusičnanů zbaví (zeolit, sirný filtr apod).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.02.2018 21:24 SUBI5578 Re: NHKG
Ano vím, že pro některé je smrtelné i 50 mg, ale já to prostě nedokázal eliminovat Ať pomoci výměn, tak pomoci přípravků. Nešlo to zaboha snížit. Davkování bylo na 1x za den a nebylo to pro ty ryby moc :(

A vím jak je to ze založením nového akvária, ryby jsem tam dal proto aby se rychleji rozjely bakterie, dal jsem tam i startovací přípravek abych to urychlil. A 1/3 vody měním 1x denně. Tak uvidíme kdy se to zastaví. Snad tam něco přežije.

nebo je raději vytáhnout a dát je do prázdného akvaria a počkat až se to nastartuje?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   28.02.2018 20:08 Muž NHKG [3900] - HadohlavciRe: SUBI5578
Měl jsi NO3 250mg/l a divíš se, že chcípaly ryby? coze Pro některé druhy je i 50mg/l smrtelných. Kolik NO3 je ve vstupní vodě a jak často a kolik jsi měnil vody? Nedávkoval ten automat moc krmiva?

Teď máš nové dno a nový filtr -> nové akvárium. To se zabíhá cca měsíc a během toho měsíce jsou ve vodě i mnohem jedovatější sloučeniny než je NO3. Většinou se první měsíc nedávají žádné ryby a pokud ano, je potřeba měnit vodu (cca 30%) 1x až 2x denně (pokud je ryb málo tak ob den).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.02.2018 19:54 SUBI5578 Re:
Ano u založeného akvária to chápu, ale co mohlo být příčinou toho starého, to nevím :( Vše jsem dělal jak měl a pak takový naraz umírajícich ryb.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.02.2018 19:53 Muž Wanderer [2103] - Skaláry - nejkrásnější ryby.Re: SUBI5578
Klasické problémy čerstvě založeného akvária. Ty 3 rostliny za to nemůžou. Teď už ti nezbývá než denně měnit vodu, než se to zaběhne.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.02.2018 19:47 SUBI5578 – Vymírání akvária
Dobrý den, mám prosbu na zkušené. Měl jsem 2,5 roku akvárium 55 litrů, v něm neonky, platy a panceřovníky. kromě par běžných úhynů bylo vše ok. CCa před 6 měsíci, se si všiml, že se mi objevili v akváriu pískořky. Asi jem je přitáhl někdy s nějakou rostlinou. Museli jsme z rodiných důvodů odjed z domu tak jsem nastavil davkování na ryby. 1x za 14 dnů přijel a vyčistil akvárium. vše bylo normální, až najednou jsem pokaždé co jsem přijel našel mrtvé ryby a stále to přibývalo. A při měření jsem měl stále vysoké NO3 nad 250 a vůbec se mi nedařilo to upravit.
Tak jsem akvárium zrušil vše vyházel a nechal jen 3ks rostliny. Nechal jsem udělat nové akvárium na 130 l. Dal nový písek novou externí filtraci a bohužel(možná to tím není) přendal i ty rostliny. No a po 3 dnech mi opět stoupá NO3 a začínají mi zase zdechat ryby. První to byly neonky ty to někdy udělají, ale pak ancistrus a dnes 2 ks panceřníček sterbův. Nerad bych zase přišel o všechno osazenstvo.

Poradíte mi čím by to mohlo být, případně jak tomu zabránit. A zdá se mi, že i ty další rostliny začínají opět hnít.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   17.01.2018 14:59 R Muž ctibum [7128] Re: Wanderer
Ono to asi bude všechno se vším...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   17.01.2018 14:51 Muž Wanderer [2103] - Skaláry - nejkrásnější ryby.Re: norsk_fjord
Osobně se obávám toho "v neděli jsem vyčistila akvárium". Bez prezentace bude těžko kdo radit.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   17.01.2018 14:35 R Muž ctibum [7128] Re: norsk_fjord
Založ prezentaci akvária, vyplň maximum pravdivých informací a přidej aktuální fotku nádrže.
Osobně tipuji nevhodné podmínky. Máte 54 litrů, předpokládám hrubý objem. To je tak 45 litrů čistý objem.
Viz zdejší atlas (čistý objem):
Pancéřníček skvrnitý Min.vel.n.: 50 l
Pancéřníček kropenatý Min.vel.n.: 150 l
Krunýřovec Min.vel.n.: 60 l
Neonka obecná 80-120 l minimální délka 80 cm

Založ tu prezentaci a někdo určitě bude konkrétnější...

EDIT
Ještě navíc máte aktuálně Bettu, která potřebuje alespoň 26 °C s Neonkami, které naopak potřebují maximálně 24°C.

EDIT EDIT
Při registraci jsi dostala odkazy pro začátečníky. Asi by nebylo od věci si je přečíst ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   17.01.2018 14:33 R Muž Anthrax [4983] Re: norsk_fjord
Ahoj, chtělo by to alespoň fotku akvárka. Ještě lepší by bylo založit prezentaci, aby bylo hezky přehledně vidět, jak je na tom akvárium s rostlinami, filtrem (jak probíhá jeho údržba), jaké je tam dno, čím krmíš, atd. Jaká je ta voda, když je v pořádku? Kolik je v akváriu stupňů? Atd. Chceš li tedy konkrétní odpověď s prezentací se k ní pravděpodobně dopracuješ relativně snadno a rychle. Takhle to budou jen domněnky.

Tekuté „CO2“ bych vynechal. Sice je to dobrý algicid ale jinak to nic hezkého není. Na některé ryby je to malé a jiné tam zase máš v nevhodných počtech.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.01.2018 14:20 norsk_fjord – Náhlý úhyn pancéřníčků skvrnitých
Dobrý den, chtěla bych se poradit, zda má někdo podobnou zkušenost.Máme od ledna 2017 založeno akvárium 54ltr.V něm chováme 4x neonka obecná, 4x rasbora, nejprve jsme měli 1x thoracatus a 2 takové ty savky (krunýřovce) - všichni 3 postupně uhynuly,to jsem si vysvětlila tím, že nám v akvaristice poradili léčiva ESHA, protože Thoracatus měl na sobě bílý flíček, jakoby plíseň. Zřejmě léčivo neudělalo dobře ani zmiňovaným krunýřovcům. Poté jsme chovali pouze neonky a rasbory, v prosinci jsme přikoupili bettu 1x samečka a 3 x pancéřníčka skvrnitého + 1x Ampularii. Všechno se zdálo být v pořádku, žádná léčiva jsem nepoužila, pouze nám bylo doporučeno 1x denně stříknout sprayem CO2, kvůli tomu, že se vloni tvořila řasa, ale to stříkáme již minim. 1/4 roku bez problémů. Řasy ustoupily, vodu měníme 1x týdně 1-2 kbelíky. Nyní najednou před 14 dny zničehonic došlo k úhynu 1 pancéřníčka skvrnitého - den před tím normálně chodil pro potravu, plaval, nic jsem na něm neshledávala, pak jsme šli čistit akvárium a po vyčištění jsem zjistila, že jeden je hodně nepohyblivý, malátný a v noci uhynul. To samé se opakovalo po 14 dnech s druhým pancéřníčkem. V neděli jsem vyčistila akvárium (výměna 2 kbelíků odstáté vody), v úterý odpoledne jsem pozorovala, že pancéřníček se málo pohybuje, nejde si pro potravu a ráno byl opět uhynulý na dně, neměl žádné znaky choroby. Nyní zbývá poslední, nevím, čím to může být. Vodu máme zkontrolovanou i v akvaristice (Vivarium Mělník, prý je v pořádku. Poradíte prosím někdo, máte podobnou zkušenost? Děkuji Helena

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   26.01.2017 17:24 Martin1995
Díky moc, všechno si pročtu a uvidím co dál. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.01.2017 15:29 Muž Jarry [1440] Re: Martin1995
Nechal bych jenom 2-3 čichavce (samec + 1-2 samice), živorodky bych dal všechny pryč, místo nich třeba nějaké malé pancéřníčky na dno. Chtělo by to lepší filtr, zakrslý čichavec je hodně náročný na kvalitu vody, jak často je voda měněna? Chce to měnit tak polovinu týdně. A více rostlin.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   26.01.2017 14:47 R Muž ctibum [7128] Re: Martin1995
Ne tak zhurta hradní pane ;-)
Je fajn, že máš zájem to změnit, ale zkus si tady nejdřív něco přečíst. O zakládání i přípravě kořenů je tu toho přehršel...
Píšu z mobilu, tak ti nemůžu dát odkazy, ale ve fóru to lehce najdeš ;-)
Taky by to asi chtělo zredukovat osádku a měnit častěji vodu. To ti určitě ještě někdo upřesní.
Ať se daří! pivo
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.01.2017 13:12 Martin1995
Dobře, v podstatě mi tu říkáte ať předělám celé akvárko. Nové dno, filtraci, málo rostlin, a umělý hrad nejspíš taky nebude ideální. Takže vás prosím o další radu, jsem přeci jenom začátečník. Jaké dno, jaký filtr a jak připravit nějaký pařez nebo větev předtím než ho dám do nádrže? Pište soukromé zprávy, díky :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.01.2017 12:58 R Muž ctibum [7128] Re: Martin1995
Tamto zelený v podhradí je živý? Tak pak sorry... X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.01.2017 12:48 Muž Faire42 [37] - Z donucení miníčkaRe: Martin1995
Zásadní problém je přerybnění. V 54 litrech hejno mollyn + čichavci a, jak si zmínil, byla tam s nimi i závojnatka (teleskopka).
Nejsem nijak horlivej zastánce tabulkované litráže, ale toto je opravdu moc.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.01.2017 12:47 JoKa Re: Martin1995
Rostliny možná prosperují (pořád je jich ale málo), ale dlouho nebudou, neb máš naprosto nevhodné dno...
Přemnožené bakterie bych si tipl. Vyměnit dno, jinak nemá cenu cokoli léčit...
A filtr není filtr, ale honič vody...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.01.2017 12:39 Martin1995 Re: ctibum
Všechny rostliny jsou živé a bez problému rostou, takže v tom bych problém neviděl, jen ten hrad je z plastu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.01.2017 12:35 R Muž ctibum [7128] Re: Martin1995
Někdo měnil království za koně. U tebe bych ho vyměnil za rostliny. Živý rostliny... Hrad a umělý kytky si dej na poličku.
Akvo založený 2 měsíce zpátky. Prakticky bez rostlin. Můj osobní tip je nevhodné prostředí a špatně založené akva. Počkej si ale na názor moudřejších...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.01.2017 12:22 Martin1995 – Nemoc
Zdravím, potřebuji radu. Příznaky nemoci u Živorodky ostrotlamé: nežere, má roztřepenou ocasní ploutev, zdržuje se na dně nádrže, občas leží na boku. Dvě rybky mi už zemřeli (teleskopka a čichavec zakrslý). Co by to mohlo být? jak to léčit? Nerad bych, aby mi vymřelo celé akva. Díky
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.01.2017 10:18 Muž Petan26 [59] - Jezírkové ryby
Pokud je akvarium infekční, tak s novýma rybama to bude za čas stejné, já bych zjistil o jakého parazita jde a pak ho vymlátit, pak zvážit prevenci, možná je to všem jasné ale asi nebude na škodu to zmínit.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.01.2017 23:47 Muž Driv3r [236] Re: Urtman
Jo otom žádná.Zítra ji hodím na led. Lepší jedno (další) paví oko,než celí akva.Mám ale obavy že už je to 5 min po 12.No uvidíme utratím ty co se nechovají úplně standartně,a udělám častější výměny vody.Dík za názor a radu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 8   25.01.2017 23:07 JoKa Re: Driv3r
Zcela upřímně, možná se Ti to nebude líbit (možná nejen Tobě), ale řeknu to drsně a upřímně. Jsou to živorodky, máš tam tunu mladých a chovy si zachováš. Úplně bez jakýchkoli škrupulí bych vyřadil všechny ryby co tyto příznaky mají... Přeci jen, není to terčovec za litr kus... Cena léčiva převyšuje cenu těch ryb... Osobně bych nic neriskoval a postupně eliminoval... Pak se Ti to rozjede na "cenější" ryby a budeš si drbat palici...

Nevíš přesně, co je sužuje, ani nevíme jak léčit, bez provedené hystologie... Léčba na slepo a výsledek pochybný...

Hnusné, ale takhle bych to udělal, v případě těchto ryb...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.01.2017 23:02 Muž Driv3r [236] Re: Urtman
JO nedávno měla mladý.ale to i 3 ostatní.(Jsou stejný vrh)První odešel samec pav oka pak xifa,dnes sem nenašel gold mollynu.Všechny ryby při večerním krmení pozoruji a ráno jsou další mrtvy? Jo u téhle,straní se ale po jídle je jako blázen. cca4dni.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   25.01.2017 22:29 JoKa Re: Driv3r
Stará, "vynesená" a unavená samice... Ta už Ti moc radosti neudělá!! S největší pravděpodobností i nakažená nějakým vnitřním parazitem...

Silně doporučuji nic neriskovat a okamžitě vyřadit!!! Dřív, než stihne nákazu přenést na jiné ryby. Na téhle rybě příznaky pozoruješ jako na první, že?? Protože je oslabená. Ti silní se zachránit dají...

PS.: není to ideální, ale zlepšil ses, kvituji pozitivně... ;-) ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.01.2017 22:00 Muž Driv3r [236] Re: lenkalor
HM máš pravdu.Trochu sem vypěnil. smich Nekomentoval jsem jeho zkušenosti,určitě jich má víc než já.
Smutný je že další ryba je v čudu,dnes sem nenašel samce gold molly.To je divný 3 ryby za 4 dni.A furt netuším čím to je.Jestli to takhle půjde dál tak za 14dni mám prázdné akva. :-(

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... 48

Zpět na obsah sekce Nemoci • Zobrazeno 26781x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/3116-postupny-uhyn-ryb?od=278