Postupný úhyn ryb
Jak jsi to mohl splnit, když je jasně psáno že rybičky do čerstvé nádže nepatří, že ta se musí nejdříve zaběhnout? Takže jsem tímk chtěl říci to, žes postupoval špatně a je to jen důsledek tvých chyb.
www.akvarijni.cz/… 0 17.03.2010 21:00 stanulik neviem co si tym xel povedat setko som splnil
0 17.03.2010 20:16 stanulik ma 62l je napustene od nedele mam tam uz len 5rybiek skusil som vymenit vodu ale nic moze to sposobovat privelmi chlorova voda
jak dlouho je to akvárko napuštěné, jak je velké, kolik a jaké tam máš ryby?
0 17.03.2010 20:12 stanulik mam problem kazzzdy den mi uhinu rybky rano ked odchadzam z domu do prace santia po akvarku a ked dojdem domov plavaju hore pupkom mam tam teplotu vody 24stupnov filtraciu setko ide ako ma viete mi poradit nieco
Starší reakce
0 22.02.2010 19:11 hanuša – Re: gaume
no ve stresu myslim ze nejsou, alespon nemaji z ceho, slozeni rybek je stale stejne, zadna nova k nim neprisla, ze by jim treba nevyhovovala, jinak krmeni, sviceni, cisteni... vse porad stejne, beze zmeny, takze uz taky opravdu nevim...
kazdopadne ti ostatni, kteri mi zbyli, vypadaji v poradku, cile prohrabuji dno, zerou atd., tak doufam, ze jsem to ted nezakrikla a ze nedojde k dalsimu ubytku
pancernicku mam v akva kolem 13, jsou to taky moji milackove. haklivejsi jsou albini, ti mi posli oba, co jsem mela (jeden po tak trech mesicich, druhy po pul roce, oba taky bez priciny). jinak tem mym nevadi hrubsi sterk, driv meli v akva vetsi kameny, ted uz maji akorat koren a jsou naprosto v pohode. co jsem pozorovala, kdyz jsem dva dala do 45l k poteru, aby to trochu vycistili, tak tam vyslovene sileli, po par dnech jsem je radsi vratila zpatky. jestli jsou v poradku hodnoty vody, co stres? neni neco, co by jim mohlo vadit? uz me nic jineho nenapada, leda spatny dodavatel.
Můžu jen potvrdit, pancéřníček u Rebbie byl ve 100% stavu a určitě by mě nenapadlo že nevydrží
takhle čilé a v perfektní kondici nemám ani já v akva, ale zatim se drží
0 22.02.2010 12:49 hanuša moc vám všem děkuju za vaše rady a názory, co se týče veškerých hodnot v aqa, ty měřím pravidelně a jsou ok, co se týče poranění, tak když jsem je vyndala, tak me to taky napadlo a prohlizela jsem je, ale zadne viditene poranení jsem neobjevila, a co se tyce stari... to uz bohuzel nemuzu rict jiste, je fakt, ze prcci to teda nebyli uz kdyz mi je prodavali, ale doma jsem je mela teprve cca dva mesice
nicmene je pravda, ze uz jednou se mi stalo, ze mi pani v teto akvaristice prodala sneka, ktery uz to mel za par a ona to nejspis vedela, protoze nam ho jeste zlevnila a odduvodnial to neco jako "nasi stali zakaznici"
nicmene po mesici umrel a strejda jako velmi zkuseny akvarista, jez byl shodou okolnosti zrovna na navseteve rikal, ze uz byl stary
tak nevim, ja to nepoznala, nicmene asi propriste uz popremyslim, kam pujdu kupovat, kazdopadne vam vsem moc dekuju
0 22.02.2010 12:43 GP – Re: medomet
a neni pro ne ciste nahodou toxicka? prave nejake chemii bych to pricital. nejake preventivni preleceni, nebo tak neco? ono muze chvili trvat, nez je ty poskozene organy zabijou, takze jim mozna mohli neco nalejt uz v akvaristice...
1 22.02.2010 11:41 medomet – Bílé skvrny
Určtě pomůže Malachitova zelen. Náklady jsou asi tak 100korun.Nebo uv lampa náklady jsou od 1500 a vejš
0 21.02.2010 22:38 Creasyczek – basa1313
Samozřejmě, že to nemuselo být kvůli dnu, jen jsem napsal, že pro chov pancéřníčků je lepší dno, které není ostré a je menší zrnitosti.
0 21.02.2010 19:41 obok pokud to bylo náhle tak nějaké chemikálie.
0 21.02.2010 11:23 Creasyczek Taky bych tam dal pro pancíky jemnější štěrk, který by pro ně byl určitě lepší.
Jestli je No2 dobré, tak možná bych ještě změřil amoniak a pokud je i ten dobrý , tak pak bych řek že, měli v sobě nějakou nemoc už od prodejce
0 21.02.2010 10:37 hanuša – náhlý úhyn pancéřníčků
ahoj, moc bych chtela poradit, mam dva mesice zabehnute aqa, vsechno mam jak by melo byt, ale vcera jsem najednou nasla dva uhynule pancernicky a jeste jeden nam schazi a nemuzeme ho nikde objevit
nevim, co se mohlo stat, zadne nove rybky jsem ted v posledni dobe nekupovala, vodu menim pravidelne, testy delam na ph, uhlicitanovou tvrdost a celkovou tvrdost a vse je v norme, jediny zasah, ktery jsem v aqa ted delala, bylo zasazeni rostlinek, jez jsem si minuly tyden privezla z burzy v brne, ostatni rybky jsou vsechny v poradku, zadne fyzicke projevy nemoci, normalne zerou a jsou cile, tak to nechapu
Starší reakce
A este jedno zistenie.Razborky,ktore doteraz drzo plavali ako sa im zachcelo,tak tie teraz plavaju vzorovo v hufe ale vcelku razantne.Nieco sa deje-ale co?
A ku***,mam nejaky problem a neviem aky.Teda ja,ryby maju problem.Za 2dni posli 3neonky a 1skalar.Pritom ostatny su zivy az moc.A zravy tiez.Nikde ziadne biele bodky,malatnost,nezaujem ani nic podozrive.Po nakupe boli vsetci postupne v karantene 2tyzdne a uz cca mesiac su vsetci spolu.A vsetko bolo v poriadku.Odvtedy ziadne nove krmivo ani rastliny ani zivocichovia.ZAHADA.
Starší reakce
No kdyby jsi se o AQ staral, tak s vymenou vody i odkalis dno... A pak by jsi nemel zakalenou vodu...
sem totiž dával nové rostlinky a voda byla zakalená tak jsem je tam nechtěl nechávat
a proc prelovujes rybky do kyble kdyz cistis akva???Musej bejt vystresovany jen uz tim lovenim pak sok v kybli a sok pri preliti zpatky do akvarka.
Opravte mne nekdo pokud se pletu ale takovehle cisteni tu praktikuje asi malokdo.Ja si to teda alespon u sebe nedokazi predstavit.
AAkorát nemám testy může to být tím?
Tipoval bych to na péči...
Ahojte dnes jsem čistil akva a dal jsem rybicky zvlášt do kýblu s vodou za akva pak jsem vyměnil vodu dal jsem čistou do akva a pak až tam byla voda 24 stupňů dal jsem je tam a du tam po půl hodince se podívat a jedno mládě pavího očka bylo mrtvé nevíte čím to může být?
Ono to hodně bude o té péči
A četl jsi si už to, co Ti psal Yirka, ty články ohledně založení a provozování akvárií
rybicky.net/forum/182…
Ono je pořeba se o rybičky a akvárium starat, při špatné péči je utrápíš! Ahojte nevíte čím mohla umřít tato rybka?
Starší reakce
0 04.02.2010 18:59 Markus – Re: chuanvaldes
Ahoj
ten povlak jak říkáš může být ta příčina...Když se ti udělá povlak tak se zhorší Výměna plynů a tím pádem okysličení vody...Ten se převážně vytváří když akqa nemá vzduchování.Nebot zduchování neustále čeří hladinu tím se omezí tvrorbě toho povlaku...jiného mě nic nenapadá....
A co ten muj problem (viz. prispevek z dopoledne)? Napada nekoho neco...
Pokud to dobre chapu, tak akvarium nebylo dostatecne zabehle na vpusteni ryb. Precti si peclive tenhle (zde tisickrat opakovany, ale stale aktualni
) clanek:
www.horacovoakvarium.cz/…
0 04.02.2010 11:58 LuModra – Re: Linduš
5 dní
jak je to dlouho, co jsi napustila vodu do akvárka?
Sice do nemoci nejsem expert... ale tohle vypada na krupicku...
0 04.02.2010 11:13 LuModra – pomocte mi...
Prosím Vás, potřebuju pomoct. V akvaristice jsem začátečník. Pořídila jsem si nové akvárko. Nandala do něj kamínky, zasázela kytky, pořídila jsem si filtr,topítko i lampu. Dostala jsem od rodičů 10 rybiček: tetry krvavé a tetry neonky(+trnovec). Aklimatizovaly se v pohodě. Přikoupila jsem si k nim Bettu. Děda jakožto "zkušenej" akvarista mi nasypal do akvárka nějakou dezinfekci proti plísním,prý preventivně. ASi 3 dni potom mi začaly původní rybičky chcípat.Měly na sobě bílé skrvrny. Víte někdo co je to nza nemoc ? Nebo to způsobyla ta dezinfekce? ... Teď už mi zbývají jenom poslední 3. Koupila jsem si jestě 4 tetry měděné a bojím se aby mi také nepochcípaly.
Nazdar panove a damy...
Mam takovy mensi problem...
Zacinaji mi umirat rybicky, a nevim si rady cim to muze byt...
Minuly tyden, jsem v jeden den objevil mrtveho ancika a red-cherry... 3dny nato odesla jedna neonka a obe platy (byli to prckove cca. 1,5cm)... Dnes rano jeden otik...
- ani jedna z rybicek na sobe nemela znamky, plisne nebo krupicky...
- vsechny hodnoty vody (pH, kH, GH, CO2, NO2, NO3, teplota) jsou v normalu, zadne zasadne zmeny...
- co se tyce krmiva porad pouzivam to same (Sera, Hikari)
- CO2 aplikuji pomoci "burcaku", zatim se mi nepovedlo dosahnout idealni hodnoty CO2 ve vode... Takze otravou CO2 to byt podle me nemuze...
- vodu menim 1-2 krat za 2tydny (10l)... Vzdy 2dny odstata + trochu tam cvrnknu Aquatanu...
- vsechny rybicky umreli bez toho abych den predem pozoroval nejakou zmenu v chovani... az na otika, ktery vcera paru krat polehaval na boku na "koberci"
- hnojim pomoci Sera Florena a Sera Flora Daydrops
- zasahy do akvaria byli taky minimalni... pred 10dny jsem dal nove rostlinky od Rataje a vcera trochu prostrihal...
- o vikendu jsem proplachnul hruby molitan ve filtru a vymenil balicek aktivniho uhli, zustal tam kosicek a pul keramickych valecku, takze nemyslim, ze bych zliklidoval osazeni bakterii... molitan jsem samozrejme proplachnul v akvarijni vode...
- na hladine se mi uz 2tydny tvori docela silny povlak, ktery musim kazdy den sundavat pomoci papirovych uterek...
To je asi tak vse co bych mohl napsat k stavu AQ... Nevim mi nekdo poradi, doufam, ze jo...
Predem dekuji...
Starší reakce
...bral jsem to po sesti hodinach...
Mně by se teda nechtělo v noci stávat, abych žbrybkám vyměnil vodu...
K té frekvenci výměn: Záleží na konkrétních podmínkách, ale při jakýchsi "standardních" stačí obvykle výměna 50% vody obden. Ale nic nebrání i četnější frekvenci, bude-li třeba.
(Je ale vhodné postupovat tak, aby třeba nebyla - omezit krmení, odstraňovat vše, co by se mohlo rozkládat...)
Samozřejmě, že v podobných případech je na místě "opřít se" o test NO2 a postupovat podle naměřených hodnot.
bral jsem to po sesti hodinach..... ale mash pravdu je to jen odhad a ja mam odhady docela spatny.... tak kolikrat by to bylo podle tebe za 24hodin??? jeste hjsem to od tebe necetl
0 27.01.2010 08:38 JuraS a docela bych se nedivil kdyby tam neměl filtraci a nebo vzduchování zapnuté furt (protože to "vrčí") a nebo paradoxně v 50 lt akva s vnitřním filtrem o výkonu 1200 lt/hod..
0 27.01.2010 06:57 fly [3] Ach jo, dalsi uplne zbytecne utrapene rybicky
. Skoda, ze sem kazdy prijde az kdyz uz je to v hajzlu a ne predtim, aby ziskal informace a udelal to dobre. Kdyby byli ve zverimexech (kde zacatecnici nakupuji) co k cemu, tak by po prodejne rozmistili velke napisy se zakladnimi informacemi ve stylu "tyhle a tyhle rybky se k sobe nehodi", "do nove zalozeneho akva dejte rybky az po mesici" atd.
A pro ostatni zviratka samozrejme take
Nerealne, ja vim, ale aspon by bylo videt, komu nejde jen o prachy, ale take trochu o ta prodavana zvirata...
Až 4x denně 50%?!
To už je i na mě zbytečně často.
Že vy jste ještě v praxi neměl se snižováním NO2 co do činění?
menit nekolikrat(2 az 4x) denne az 50% vody, aby jsi snizil NO2....
nalevnici by se mi hodily.... me ribicky je miluji...
Nebo se nebát první ptát a ptát. Ale už se stalo a podruhé se to jistě znovu nezopákne.
proč by se to mělo jako zakalit že tam máš novou vodu? nikdy se mi to nestalo a taky sem tam dával rybi hnet
Přidat reakci
1 ...... 48
Zpět na obsah sekce Nemoci • Zobrazeno 26781x