Nazdar panove a damy...
Mam takovy mensi problem...

Zacinaji mi umirat rybicky, a nevim si rady cim to muze byt...

Minuly tyden, jsem v jeden den objevil mrtveho ancika a red-cherry... 3dny nato odesla jedna neonka a obe platy (byli to prckove cca. 1,5cm)... Dnes rano jeden otik...
- ani jedna z rybicek na sobe nemela znamky, plisne nebo krupicky...
- vsechny hodnoty vody (pH, kH, GH, CO2, NO2, NO3, teplota) jsou v normalu, zadne zasadne zmeny...
- co se tyce krmiva porad pouzivam to same (Sera, Hikari)
- CO2 aplikuji pomoci "burcaku", zatim se mi nepovedlo dosahnout idealni hodnoty CO2 ve vode... Takze otravou CO2 to byt podle me nemuze...
- vodu menim 1-2 krat za 2tydny (10l)... Vzdy 2dny odstata + trochu tam cvrnknu Aquatanu...
- vsechny rybicky umreli bez toho abych den predem pozoroval nejakou zmenu v chovani... az na otika, ktery vcera paru krat polehaval na boku na "koberci"
- hnojim pomoci Sera Florena a Sera Flora Daydrops
- zasahy do akvaria byli taky minimalni... pred 10dny jsem dal nove rostlinky od Rataje a vcera trochu prostrihal...
- o vikendu jsem proplachnul hruby molitan ve filtru a vymenil balicek aktivniho uhli, zustal tam kosicek a pul keramickych valecku, takze nemyslim, ze bych zliklidoval osazeni bakterii... molitan jsem samozrejme proplachnul v akvarijni vode...
- na hladine se mi uz 2tydny tvori docela silny povlak, ktery musim kazdy den sundavat pomoci papirovych uterek...
To je asi tak vse co bych mohl napsat k stavu AQ... Nevim mi nekdo poradi, doufam, ze jo...
Predem dekuji...