Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Úhyn ryb

NápovědaFórum » Nemoci  

Přejít na předchozí stránku 8 Přejít na další stránku   1  
Úhyn ryb
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.04.2017 18:35 R Muž ctibum [7090] Re: petrisko911
Jak dlouho po založení jsi tam dal ryby? A postupně nebo najednou? A filtr jsi měnil hned, nebo během záběhu (případně po nasazení ryb?)...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.04.2017 18:28 petrisko911 Re: romant
Třetinu vody měním už od pátku a zatím žádný pokrok k lepšímu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.04.2017 18:17 R Muž romant [28001] Re: petrisko911
Tipuji bordel vodu, tedy nasadil bych denní vodoléčbu a několik dní nikoho ničím nekrmil.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.04.2017 17:46 petrisko911
Dobrý den všem, před pár dny mi začali z hodiny na hodinu umírat rybičky. Založil sem prezentaci, budu vděčný za každou radu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.04.2017 08:12 atticus Re: romant
Diky za radu,zkusim to a uvidim palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.04.2017 19:38 R Muž romant [28001] Re: atticus
Podle mě klasika u razbor, tedy jistý druh nálevníka. Lehce vodu zasolit(polévk. lž. na 50 litrů vody) a použít přípravek eSHa 2000.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.04.2017 19:34 atticus – uhyn razborek,co je to za nemoc?
Fotka k příspěvku Zdravim vsechny, zacaly mne hynout razbory,umira asi 1 denne.Na prilozene fotce je videt bile mista na zabrech a bily povlak na hrbetu jedne z nich.Nema s tim nekdo zkusenosti?V atlasu nemoci toho moc neni.Diky moc

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.04.2017 21:14 R Muž afc1886 [15246] Re: Geronimo
Prezentace akvária by byla více než vhodná,teď tady dej aspoň fotku celého akvária.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.04.2017 20:56 Geronimo – jak lecit?
Zdravim,asi s novou rybkou jsme si do cca 100 l akvaria dovlekli chorobu,puvodne jsme mysleli ,ze je to krupicka - objevovaly se na rybkach svetle body - jen par,3,4, (nebo krouzky),ryby se chovaji normalne a najednou uhynou,jine jsou bez nalady - napr.krunyrovci,ti nemaji ale zadne tecky po tele.Nejrychleji i parmicky,pavi ocka,mecovka s tim bojjuje uz nekolik dni....parmicky treba byly uplne v pohode a behem chvile byly mrtve na dne.Na doporuceni jsme menili vodu a nyni davame druhy den Eshu 2000 i Exit.Nema nekdo s timto nejake zkusenosti?Budeme vdecni za jakoukoli radu.Diky.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.04.2017 18:49 Maq Re: Arjoen
Arjoen napsal: vyměnil jsem přitom celé dno
To je nově založené akvárium.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.04.2017 18:45 R Muž afc1886 [15246] Re: Arjoen
Ideální by bylo založit prezentaci s co nejvíce pravdivými údaji.Chtělo by to vědět jaké tam jsou ryby,jaký filtr atd..Taky fotka celého akvária by byla vhodná k lepšímu určení,kde by mohl být problém.Ale na můj vkus měníš malé množství vody vzhledem k tomu,jak velký zásah jsi v akváriu provedl.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.04.2017 18:42 R Muž romant [28001] Re: Arjoen
Pokud je to druhé již náležitě ostařené, potom si přesunem části osádky pomůžeš. Té vody měníš málo, nestyď se měnit min. polovinu a ještě lepší bych viděl rytmus ráno 1/3 a večer taktéž.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.04.2017 18:35 Arjoen – Rada
Ahoj, o víkendu jsem byl nucen z důvodu stěhování založit akva téměř od znovu, podařilo se mi zachovat jen cca 25l vody(celkem 120) a v něm rok zajetý filtr, vyměnil jsem přitom celé dno... Samozřejmě bohužel včera a dnes následoval úhyn ryb zřejmě z důvodu velkého množství dusíkatých látek či malého množství nitrifikačních bakterií.. pomůžu rybám pokud je přemístím do druhého akva či můžu ohrozit chod i druhého? Měním každý den 30l vody a vzduchování jede na plné pecky... dík za radu
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   03.04.2017 14:56 R Muž afc1886 [15246] Re: Magda
Jenom bych doplnil,že ten ancistrus ti s největší pravděpodobností začne časem ožírat rostlinky(jestli už se nestalo) a je to dost velký špindíra.Tady bych ho nabídl rybicky.net/forum/19452-darovani-vymena-akvarijnich-prebytku
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 6   03.04.2017 11:36 R Muž lacewings [5579] - Živorodky-přírodní formy, cichlidyRe: Magda
-pokud s kytce nedaří, vyhodit, nahradit jinou
-ancík = ve většině případů problem, při společném chovu, navíc "Cca před měsícem jsem dostala malého ancistruse. Vím, že by asi v tak malém AQ víc jak jedna ryba být neměla, ale přece ho nemůžu spláchnout!" proč jste si ho tedy vůbec brala,když se zde následně obhajujete prostorem a splachováním.
-Bakteriální rozpad ploutví (Flexibacter columnaris), chronický průběh, (lovila mrtvou, taky ji opadávaly), nic neobvyklého ve spojitosti s ancíkem a nedůslednou údržbou
-většinou je spouštěcím mechanismem špatná kvalita vody, nevhodné a jednotvárné krmení, stres
-dokud máte ancika a nejeví žádné známky onemocnění(zřejmě dočasně),tak se dá vyměnit pouze ta kytka ,třetina vody, odkalit dno, následně po týdnu vyčistit filtr
-oslabení imunitního systému ryb, se dá předcházet
-pravidelná výměna vody a odkalování, dalším faktorem je správná a rozmanitá strava
-ostatní již uvedeno
- ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   03.04.2017 11:20 Žena drvi [2942] Re: Magda
Tu uhnívající kytku vyhoď hned, je to zdroj jedovatých látek. Vodu měnit několik dní po sobě 1/3, pak asi týden ob den totéž, pak můžeš přejít na výměnu 1/3 vody jednou týdně a to už dodržuj stále. Změř si hodnoty NO2, pokud nebudou na nule, je ohrožený i ten ancistrus. Tu uhnilou rostlinu by to chtělo nahradit nějakou rychlerostoucí stonkovkou. Sviť aspoň lampičkou, dokud nebudeš mít opravené nebo vyměněné světlo, jinak ti odejdou i ostatní rostliny.
Novou bettu zatím nekupuj, ale radši přemýšlej, komu darovat nebo vrátit toho ancistruse, ten v takhle malém akvu opravdu nemá co dělat.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   03.04.2017 11:18 Žena Karnal [196] Re: Magda
Jak v akváriu probíhá údržba? Voda se v každém případě musí v takhle malém měnit pravidelně minimálně jednou týdně. Po úmrtí bych rozhodně vodu vyměnila - cca polovinu.
Dále pak den před přidáním nové ryby a den po té. A ty pravidelné výměny jednou týdně.

Pro Ancistruse tak malé akvárko není vhodné, ale splachovat netřeba, je taky možnost ho darovat.

Udělej si asi nejlíp prezentaci akvária, vyplň co nejvíc informací a pak se dá s radami pokračovat. Ty rostlinky na fotkách úplně nerozeznám, takže k nim nic neporadím. Leda snad jich před nákupem nové rybky nakoupit výrazně víc. :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.04.2017 10:46 Magda – betta - úhyn
Fotka k příspěvku Ahoj, v sobotu (před 2 dny) mi umřela moje bettka. Chci si pořídit novou, ale chtěla bych vědět, zda něco nedělám špatně. Akvárium mám přes 4 měsíce. Bettu jsem dostala v kouli, do týdne jsem koupila normální, ale menší akvárium 30l, s topítkem a filtrem. Betta prodělala jednou nemoc - byla podchlazená. To bylo hned na začátku. Od té doby vše v pohodě. V AQ mám 3 živé rostliny. Jenda z nich za poslední 3 týdny začala asi uhnívat. Všude opadává a zanáší filtr a dělá bordel v AQ. Přemýšlím, že ji vhyodím. Je možné, že měla málo světla? Pokazilo se mi horní světlo a tak svítím jen lampičkou, než se kryt AQ vyreklamuje. Cca před měsícem jsem dostala malého ancistruse. Vím, že by asi v tak malém AQ víc jak jedna ryba být neměla, ale přece ho nemůžu spláchnout! Jsem začátečník a nevím co teď dál - zda vodu vyměnit po úmrtí, atd. Prosím o radu. Děkuji
EDIT-Ještě jsem si všimla, že poslední týden měla olámané okrasné ploutve. Když jsem ji pak lovila mrtvou, taky ji opadávaly. Ráno byla ještě živá, a večer už bříškem nahoru. Je pravda, že za ten poslední týden se k jídlu nehrnula tak rychle, jak předtím, ale vždy jej snědla.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.03.2017 20:56 Muž cezarmilan [591] - RostlinyRe: rakapka
Určite súhlasím s názorom, že genetika má vplyv, teda veľký podiel na nezdare.
Mňa by však zaujímalo, čím kŕmíš poter?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   27.03.2017 17:30 R Muž lacewings [5579] - Živorodky-přírodní formy, cichlidyRe: Maq
-Tazatelka uvádí-
- Problém stejný u všech vrhů, v obou akváriích - ve věku 3-6 týdnů veliká úmrtnost, cca 60-70%. Ostatní dospělé rybky v pohodě.

- Zkoušela jsem jako léčivo esha2000, bactopur - nic nezabírá.
- Mám tam i pěkné vzácné kousky, albíny a podobně,
-tedy tři zásadní věci, od kterých lze odvodit, že tazatelka má v chovu albinotickou řadu a dále něco zřejmě na "ino" genu, považuje to za "vzácné", na co léčiva nezabírají
-Albinismus je neschopnost syntézy pigmentu melaninu. Jedná se o recesivně dědičné onemocnění atd. lze dohledat ..........
-Nejde tedy přímo o barevnou mutaci.
-Při spojení albino x albino ,tak u tohoto odchovu, poměrně dost často dochází k různým vývojovým vadám některých jedinců.
-Nejde přímo o úmrtnost, ale je třeba menší vzrůst, páteřní defekty, snížená imunita, atd. a až následně dochází v důsledku těchto vývojových a metabolických "vad", k úhynu odchovu
-V případě chovu a odchovu je proto výhodnější spojení
Normální/Albino x Albino
-případně
Normální/Albino x Normální/Albino
-Přírodně zbarvený jedinec, nesoucí albino gen, je značen Normální/Albino, hovorově se používá výraz štěpitelný
-atd. ;-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.03.2017 16:56 Maq Re: lacewings
Nějaké přešlechtěné?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.03.2017 14:46 R Muž lacewings [5579] - Živorodky-přírodní formy, cichlidyRe: rakapka
-genetika ryb ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.03.2017 14:25 rakapka – uhyn potěrů pavích ok
ahoj, mám soustavný problém s uhynem pavích oček - vždy po narození první týdny v pořádku, a po cca třech týdnech začnou postupně odpadávat... slepí se jim ocasní ploutvička, prohnou se, a do dvou až tří dnů je po nich.. z minulé várky cca 70 potěrů zatím přežilo tak 20 kusů (je to jim zatím tak 6-8 týdnů - u těch se už padání zastavilo). Ted mám nové vrhy, celkem cca 150 kusů, první týdny ok, a ted opět začali padat, sbírám tak tři až pět potěrů denně. Mám tam i pěkné vzácné kousky, albíny a podobně, chtěla bych je odchovat.

Velké akva kde se rodí: 54 l, osazenstvo očka a neonky, osazeno rostlinami, teplota nyní 22C (dříve jsou zkoušela více, až 28C, ale nemělo to vliv), filtr průtokový na hrubé nečistoty a bublifuk na nitrifikaci, vodu měním tak od den půlku. Dusitany 0, dusičnany 25, ph cca 7,1, tvrdost 6, hodnoty stabilní... Potěr odrůstá v sítkové porodničce.

Po částečném odrostení - (cca po měsíci) přeloveno do vedlejšího akva 24 l, jávských mech, mechokoule, bez substrátu, bublifuk molitan - voda výměna ob den.

Krmení mraž.artémií, spešl mikro krmením pro potěr, a rozdrobeným vločkovým krmivem. Zkoušela jsem jako léčivo esha2000, bactopur - nic nezabírá.

Problém stejný u všech vrhů, v obou akváriích - ve věku 3-6 týdnů veliká úmrtnost, cca 60-70%. Ostatní dospělé rybky v pohodě.

v čem může být chyba? díky

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.03.2017 09:20 R Muž afc1886 [15246] Re: martinaze
Chtělo by to založit prezentaci akvária,nebo dát aspoň fotku celého akvária.Takhle by to bylo jenom slepé tipování.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.03.2017 09:19 Muž powery [250] Re: martinaze
Poradil bych zaregistrovat se a vytvořit prezentaci nádrže s co možná nejvíce informacemi. Pak se bude radit líp ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.03.2017 08:43 martinaze – úhyn ryb
Chtěla bych se poradit, co jsme udělali špatně. Akvárium jsme měli zajeté 2 měsíce, (54l), 5 rostlin, filtr, topítko, úkryty, dokonce se nám tam objevilo pár malých korýšů, rostliny rostou. Koupili jsme ancistruse a za dva týdny uhynul. Voda měněna 1x týdně. Objevili se první řasy. Jak postupvat, aby ryba příště neuhynula? Díky moc za rady!

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.11.2016 16:15 gigre1983 Re: romant
tak to jsem si bohuzel nevsimnul ale s tim dnem by to mohlo souviset takze me asi bude cekat vymena dna predpokladam,jake by bylo vhodnejsi pro pandicky mohlo by byt nejake tmave treba flexiobklady nebo jestli poradite nejake vhodnejsi dno budu rad dekuji moc,ale s tema fouskama to opravdu netusim
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   05.11.2016 16:07 R Muž romant [28001] Re: gigre1983
Problémem by mohlo být to dno, je to ostrá drť a to se může velmi neblaze projevit na kondici pancéníčků. Mají ty co umírají vousky?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.11.2016 15:59 gigre1983 – vymirani pandicek
ahoj mam docela velky problem s umiranim pancernicku panda,mel jsem 6 a 4 mi umreli,umiraji v rozmezi tak za 10 dni cca,nepozoruji zadne zvlastni chovani vecer jsou v pohode a rano je nachazim mrtve :-( uz jsem z toho zoufalej,ostatni rybky jsou v pohode jen pandicky umiraji,vsechny rybky mam od zdejsiho prodejce akorat pandicky jsem koupil v hornbachu,nevim jestli by to mohlo mit souvislost,kdyby nekdo poradil co delam spatne budu rad za kazdou radu,tydne odkaluji a cistim akvarko dekuji moc

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.09.2016 19:08 Žena 77Dasa [1] - společenské akvárium – kardinálky
Prvně jsem měla asi 6 Kardinálek, po cca 3 měsících jsem dokoupila do hejna dalších 6 kusů.Akvárium jsem ihned po přidání rybek "přeléčila",protože vím,že nějakou dobu je měli v obchodě s Tetrama,u kterých se projevila nemoc vypouklých očí a začaly jedna za druhou odcházet. Řekla jsem si,že už je to dost dlouhá doba a tak Kardinálky budou OK. Je to cca 2 měsíce a začaly mi jedna podruhé odcházet. Nejprve ztrácí barvu,pak se jim na hřbetě zježí pár šupin a konec.Ale i když vypadají normálně,další den najdu rybku na hladině.
Ostatní ryby jsou v pohodě,Kardinálky mi zůstaly jen 3,od včera kapu Esha exit a Esha 2000
Vyzkoušejte

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.05.2016 19:27 cvrcek69 – úhyn ryb
Ano, přidal jsem ho ke stávajícímu a chtěl je tam nechat měsíc oba, ve starém to už delší dobu klepalo a stejně to byl takovej šmejd ze setu, tady u toho nového zase nejde nastavit průtok, tak jestli to taky neudělalo neplechu když by byl větší, někde jsem četl že se to nastavuje přidáním filtračního materiálu, tedy ho narvu molitanem nebo něčím podobným... Snad to dobře dopadne... Díky :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   20.05.2016 21:45 Žena Xlienka [276] - Amerika
No pokud si ten filtr vyměnil za stávající, ne přidal ke stávajícímu (což jsem původně asi mylně pochopila z tvého příspěvku) jak jsi měl (alespoň na přechodnou dobu cca 1 měsíc) a ještě do toho přidal rybky, tak je to jasné. Zhoupla se kvalita vody, kterou jsi po přidání rybek měl často měnit a rybky se otrávili.
Sus jít ještě jednou a opravdu přesně podle toho návodu, mužná můžeš prodloužit vypuštění prvních ryb až po měsíci a každou další várku s odstupem cca dvou až čtyř týdnů. A nedávej více rybek najednou pouze po pár kouscích a kolem přidávání vždy měň vodu častěji.
Takže začni dnem a osázej alespoň 3/4 dna a pak čti a po měsíci začni pomalu s rybkami.
Začátek je těžší, ale ono to půjde ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.05.2016 21:01 cvrcek69 Re: Xlienka
No to jsem všechno víceméně udělal, do změny filtru byl až podezřele klid ale pak to začalo, s filtrem tedy přibylo několik ryb, tak nevím jestli jsme nezískali něco navíc ve zverimexu...ještě dám jeden pokus a uvidíme, přidám víc kytek, moc jich tam nebylo, dám jinej štěrk a třeba se to se to srovná...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 6   20.05.2016 10:31 Žena Xlienka [276] - AmerikaRe: cvrcek69
Pochybuji že přidání filtru způsobilo okamžitý úhyn všeho živého, tedy pokud si ho dostatečně opláchl od možných nečistot z výroby, náplň s uhlím nedoporučuji používat ve filtru pořád (vyměnila bych za molitan + sera siporax miny klidně i 2ks nebo něco obdobného, do tohoto filtru to v pohodě vleze)
Ano černo-bílá drť prodávaná jako akvaristická je pro akvarijní účely nevyhovující. Je ostrá a obsahuje vápník, ale nepředpokládám, že byla důvodem úhynů
Jinak pokud pořád dokola zakládáš tak je asi někde něco špatně, v modrém rámečku vlákna začátečník je odkaz na článek jak začít s akvaristikou, tak tady bych asi začala
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.05.2016 10:21 cvrcek69 – Úhyn ryb
Ahoj, nevím jesti to už tu někde není ale nenašel jsem. Po instalaci nového filtru (Tetra easy crystal 600)do nádržky 54l souběžně s tím starým který začal dodělávat mi během 5 dnů pošlo celé osazenstvo, vše jsem rozebral, štěrk prolil vařící vodou, vše umyl a dnes jsem dal štěrk do octa a objevují se kolem kamínků bublinky, to je asi špatně že? Ne že by to šumělo spíš kolem dokola každého kamínku jsou bublinky, u černých ne ale jsou tam i bílé a tam jo. Zkusím koupit jiný štěrk a založím znovu, asi už naposled... k tomu filtru byly 2 filtrační média ale s aktivním uhlím, tak nevím jestli to nebude průšvih když tam dám to médium co mi ještě zbylo na nový záběh akva nebo jestli tam narvat v té velikosti nějakou filtrační hmotu ? Už mně ty neuspěchy nějak nebaví, jako kluk jsem měl několik velkých nádrží, filtry jen ty kostky z molitanu, a když odešla rybyčka tak to byla událost... Díky za podněty

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   14.04.2016 15:02 R Muž afc1886 [15246] Re: Nikolas
Vše už bylo napsáno,tak tě jenom navedu,protože vidím že jsi nový. rybicky.net/clanky/781-jak-zacit-s-akvaristikou. rybicky.net/clanky/578-vhodna-temata-pro-zacatecniky
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.04.2016 11:57 Muž PaYoch [134] Re: Nikolas
A nebo alespoň zasunout stávající filtr do kostky akvacitu. Teď se v jiném vlákně řeší potíže tohoto filtru, potažmo celého setu, zde: rybicky.net/forum/5930…
Pochopitelně platí předchozí reakce.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.04.2016 11:55 Nikolas Re: Yirka
ok díky za rady hned stim začnu
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   14.04.2016 11:51 Muž DaveLister [478] Re: Nikolas
Čekat týden nebo 14 dní s vypuštěním ryb je jako nečekat vůbec, v té době obvykle vrcholí koncentrace dusitanů. Takže buď koupit kvalitní test na dusitany a přidávat ryby (postupně) až dusitany klesnou na nulu, a nebo mít trpělivost a počkat tři čtyři týdny.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   14.04.2016 11:49 Muž Yirka [9196] Re: Nikolas
Znovu nezačínej, ale s těmi vylepšeními ano. Jak píše kolega - nejdříve, nejlépe ihned tu výměny H2O. Změna filtru bude také vítaná, čerpadlo at201 bude velmi dobrým řešením. Živé rostliny pak považuji za nutnost. Nevhodné rybky se ti zredukují samy......
Určitě již víš, že nádrž vedle technických nedostatků nebyla zaběhlá. Proto si najdi vlákno pro začátečníky a nastuduj pár velmi užitečných linků v modrém rámečku. Zejména partie o nitrifikaci - to ti pak spojí i ten tvůj konkrétní problém.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   14.04.2016 11:12 Muž NHKG [3900] - HadohlavciRe: Nikolas
Začni měnit 50% vody každý den. Pak si založ prezentaci toho akvária, zjisti si parametry vodovodní vody a pořádně si něco o akvaristice nastuduj.
Pak můžeme řešit případné nemoci ryb, rostliny, filtr, ..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.04.2016 11:06 Nikolas – úhyn ryb
Dobrý den koupili jsme si akvarium set Pacific 60x30x30 54L

Vnitřní filtr Cat gato pacific 300l/H

máme akvárium jen s umělými kytkami týden sme nechali akvarium zaběhnout poté jsme koupili cca 15 rybek typu neonky,paví očka , živorodky

po týdnu zaběhnutí jsme přidali aqva safe a přidali ryby po týdnu s rybami bylo vše ok ale tento týden ani ne 14dní po vpuštění ryb začali zničeho nic hynout voda kalna když se podívám do akvaria z boku vypadá to jak kdyby to bylo zelené , některe ryby na sobe mají bílý povlak a hynou některe mají okousané ploutve a jen leží nad hladinou a dýchají a poté uhynou vodu jsem měnil jednou 50 procent prosím o radu jak z toho ven zda vypustit celé akvarium a začít uplně od znova s živými kytkami a lepším filtrem a vzduchováním děkuji za rady

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.02.2016 17:46 Muž patamatix [408] Re: uniorn
No s tím se nedá nic dělat,ale jak zde padlo tak ten Tetratec 700 co tam máš není zrovna ideální pro velikost tvého akva,já ho mám v akváriu o 90l menším a dnes již vím,že kdybych kupoval nový ,tak koupím větší.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.02.2016 17:37 Žena uniorn [21] - RostlinyRe: romant
já bych souhlasila kdyby to byly neonky, nebo i jiné rybky, ale proč zrovna ty černoskvrné.. láme mito srdce, najednou mi odešli dva přátelé, co po mě po ránu loudili žvanec :(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.02.2016 17:32 R Muž romant [28001] Re: uniorn
Tak ono si pojďme přiznat, že ta fitrace nění žádná hitparáda a mohlo, to zdůrazňnuji mohlo dojít ke zhoupnutí vody natolik, že to prostě ty dva kousky nedaly.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.02.2016 17:25 Žena uniorn [21] - RostlinyRe: romant
ano, na střídačku..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.02.2016 17:17 R Muž romant [28001] Re: uniorn
Opravdu ten filtr(dno) čistíš co dva týdny? Jak jsem se dočetl v neaktualizovaný prezentaci?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.02.2016 16:35 Žena uniorn [21] - RostlinyRe: patamatix
Furt nad tím přemýšlím, vůbec žádná změna, jen jsem včera koupila nové vločky pro rybky, ale to je blbost, pořád stejná značka.. že by uhynul ten starší, to bych oplakala, ale přijít o oba dva - to musí být moje chyba. :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.02.2016 15:25 Muž patamatix [408] Re: uniorn
A dělala jsi něco s akváriem? Tyto rybky by se měli dožívat kolem 6 let,takže i ten věk by mohl hrát roli.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.02.2016 15:07 Žena uniorn [21] - Rostliny – úhyn jen jednoho druhu rybbky..
Dobrý den, nedá mi to a musím se zeptat, co se mohlo stát, když mi během noci uhynuly dvě parmičky černoskvrné, jedna osmiletá, druhá asi čtyřletá, obě plavaly bříškem vzhůru) ostastní ryby - parmičky siamské, neonky, ancíci - všechny jsou vpořádku..

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [8] ...... 38

Zpět na obsah sekce Nemoci • Zobrazeno 22891x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/15262?od=351