Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Úhyn ryb

 

NápovědaFórum » Nemoci  

Přejít na předchozí stránku 21 Přejít na další stránku   1  
Úhyn ryb
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.03.2012 09:34 Žena Nympheas [111] - LabyrintkyRe: Iveta11
Ivet,u nově založeného akvária se to může stát, kde dosud není zaběhlá filtrace a nitrifikační bakterie nestačí transformovat anoniak na méně toxické sloučeniny) a amoniak obsažený ve vodě je pro ryby jed. Méně toxickými jsou dusitany a nejméně nebezpečnými jsou dusičňany, které navíc ke svému růstu potřebují akvarijní rostliny.Vždycky je lepší nové akvárium nechat třeba měsíc zajet bez ryb,aby se vytvořilo ideální prostředí a dostatečný počet nitrifikačních bakterií.Nech to být.Teplotu udržuj na 26 a nezbývá jen čekat.Nekupuj žádné nové ryby.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   18.03.2012 09:27 R Muž romant [27987] Re: Iveta11
Bez znalosti akvária doporučím okamžitou výměnu poloviny vody. Až bude voda vyměněna, tak si zřiď prezentaci aby bylo z čeho čerpat a ten kdo che a umí poradit měl nějaké informace. Jedna fotka je kolikrát lepší než sáhodlouhý slohový cvičení. Na první čtení je možné usuzovat na méně vhodnou rybí osádku a pravděpodobnou příčinu nezdaru bych viděl v tzv. syndromu nového akvária, ale to jsou jenom doměnky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.03.2012 09:14 Žena Iveta11 [5] – uhyn ryb
Tak nevím kde je chyba mám nově založené akva 54L.živé i umělé kytky,filtraci eheim,topítko mi odešlo zítra musím koupit nové teplota vody 21stupnů,2 black molly,4 neonky,2 pancéřníčky,4 mečovky, s toho jsem dnes vylovila 2 uhynulá paví očka a jedna se skalárů uhyne snad během dneška je schovaná zs filtrací a prostě nezájem skaláru mám ještě jednu.nechtěla bych aby uhynuli všechny ale jak čtu a čtu tak stejně toho moc nevím,všude je něco jiného tak se ptám vás zkušených,pokud by jste chtěli ještě něco vědět co jsem zapoměla napsat zeptejte se.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.02.2012 14:06 JaničkaN Re: Nympheas
Jinak to co mám doma bude asi mandlovník :-) udělám ten výluh, a dneska vyměním vodu, zítra vyměním vodu a pozítří...a pak teda po třech dnech...Děkuji za ochotu a rady, a držte palce ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.02.2012 14:04 JaničkaN Re: Nympheas
No opravdu tam je jen jeden ancík...je fakt, že dělá největší bordel, ale zase to přece nemůže způsobit to, že bude akva jak prase...ale kam s tou ampulárkou? vždyť může také přenést nemoc...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.02.2012 13:29 R Muž romant [27987] Re: Nympheas
Já z Tebou souhlasím, jak s tím postupem vylepšování podmínek v akváriu, tak s tím (ne)použitím sava. palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.02.2012 13:26 Žena Nympheas [111] - LabyrintkyRe: JaničkaN
Desinfekce savem je poslední možná varianta.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.02.2012 13:25 Žena Nympheas [111] - LabyrintkyRe: JaničkaN
Jeden ancistrus přece nemuže tolik zaneřádit za tyden akvárium.Já bych ho tam nechala,mám je také v malých nádržích.jestli je nakaženej,tak to akorát nasadíš do akvária sousedovi.Tím to nebude.Spíš sis to od někud přinesla.Uvař litr vody dej tam vylouhovat dva listy,nevím jestli máš ten mandlovník a až to vychladne tak to tam nalej.Měň často vodu,jak radí ostatní.Ampularii bych také vyhodila.A nějakou dobu bych to tak delala a vždy přidala čerstvý výluh.Snad se mnou bude někdo souhlasit případně,řeknou jinou variantu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.02.2012 13:10 JaničkaN – Dezinfekce akva
A ještě dotaz, mám dát filtrační vložky do Sava a vydezinfikovat? Aby jsem zabila případné bakterie? Akorát pak kdybych to udělala, tak bych měla vložky opět naočkovat zdravýma bakteriema, ale jak?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.02.2012 12:50 JaničkaN Re: Nympheas
Vodu měním opravdu poctivě a pravidelně, přidávám jakési suché listy čehosi (nemůžu si vzpomenout) koupila jsem je v pytlíku ve zveráči....a jinak rybky byli do teď fakt v pohodě.. štve mi to....
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.02.2012 12:47 JaničkaN Re: HaDaS
Jinak z chemie používám Sera bionitrivec po každé výměně vody....Sera toxivec jsem již vyřadila, a aquatan taky...a pak přidávám ještě vitamíny od Sery...hnojivo používám velm zřídka...teď v poslední době vlastně vůbec, protože kytičky prospívají
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.02.2012 12:44 JaničkaN Re: HaDaS
Teplota je 26-27 stupňů, stabilně, kontroluji to každý den. Ampulárku a ancistruse šoupnu k sousedovi, má mnohem větší akvárium....sice mi jich bude líto, ale nedá se nic dělat.....je fakt, že dělaj bordel...Zkusím tedy tu výměnu vody, a uvidím...štve mi to, o akvárium opravdu pečuji pravidelně měním vodu, prostě se snažím dodržovat vše, hlídám hodnoty vody...chjo :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.02.2012 08:21 HaDaS Re: JaničkaN
Zintenzivni výměnu vody. 1/3 každý den, 3x za sebou. Poté každý třetí den 1/3 vody, opět 3x za sebou. 1x důkladně odkal dno, nezvířit. Odejmi ampulárii a ancistruse. Jsou to docela velcí znečišťovatelé. Hlavně v takto malém akváriu. Pokud se jedná o nějakou nemoc, tak je pravděpodobné, že jí mají i ostatní rybky. Jen se to ještě neprojevilo. Nemoc jsi si tam pravděpodobně zavlekla i s nějakou rybkou. Vyměň zdroj (tam kde jsi si je opatřila). Kup rybky jinde. Já osobně bych vynechal i veškeré hnojivo a chemii na vodu jež používáš. Hlavně tu chemii. Mně se to v začátcích osvědčilo.
Na konec dotaz. Jakou máš v akva teplotu?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.02.2012 08:18 Žena Nympheas [111] - LabyrintkyRe: JaničkaN
Této nemoci se přikládají,špatné podmínky v akváriu,stresované ryby z transportu či nízká teplota a nesprávná výživa. Infekce se nemusí ihned projevit, ale může se projevit až za delší dobu při jakémkoli oslabení ryby.Měla jsem týž problém.Delší dobu asi tak 5 měsíců jsem do vody přidávala výluhy z mandlovníku,pravidelně měnila vodu,vložila aktivní uhlí.Až po té jsem si troufla nakoupit nové ryby,které jsem před tím dala do karanténní nádrže na 14 dní.Možná se k tomuto příspěvku ještě někdo vyjádří.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.02.2012 08:11 R Muž romant [27987] Re: JaničkaN
rybicky.net/nemoc/vodnatelnost
Edit: Při té údržbě bych se zaměřil hlavně na výměny vody a dal bych pryč tu ampulárku.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.02.2012 07:39 JaničkaN – Úhyn betty
Ahoj akvaristi, před necelými třemi týdny mi uhynula samice bojovnice, nejspíš vodnatelnost (dle nafouklého břicha a zježených šupin po celém těle). Žádné nové ryby dokoupeny nebyli. Akvárium je 25 litrů, filtr puštěn naplno, hodnoty v pořádku. Ryba byla odlovena do karantény a následně tedy uhynula. Dnes uhynul i samce betty (nafouklé břicho, nechutentství, zježené šupiny, ale pouze na břiše). Zbývá poslední samička (zatím bez známek nemoci). Ancistrus, a dva pancéřníčci jsou v pořádku, již od prvního úhynu ryby. Akvárium vzhledem k velikosti, je čištěno pravidleně 1x do týdne, jednou odkaluji a po dalším týdnu vyměním pouze vodu, a pokud jsou filtrační vložky zaneseny tak je vyperu v odsáté vodě, pokud nejsou špinavé, tak pouze přidám novou vodu. A mám vyčerpávající dotaz, za jak dlouho mohu koupit znovu samce bojovnice??? Předpokládám totiž, že zbývající samice může být též nakažená a je otázka času, kdy to vypukne. Pokud uhyne i ona, co mám udělat s akváriem, aby proběhla správná dezinfekce?? ale nechce se mi znovu zakládat..vzhledem k tomu, že ostatní ryby jsou v pořádku.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.02.2012 18:30 Žena ustavprochore [567] Re: filipkriz
stydim Ono je něco trochu jiného, když akva znám a aspoň trochu tuším, co v něm probíhá za "chemii", než ty, když se všechno učíš za pochodu na svém prvním akvárku. Mám vyzkoušeno vyměnit 50 - 60% objemu rovnou za čerstvou, dokonce i s lehkým odkalením dna, ale není to nic, co bych s klidným svědomím doporučila začátečníkovi. Třeba proto, že budějcká voda má poměrně dost vysoké pH, které přitom nemusí být úplně stabilní (nízká KNK). :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.02.2012 15:10 Muž filipkriz [53]
zdroj vody je vodovod v panelaku na velkym sidlisti, mesto ceske budejovice, tusim ze uzivatelka ustavprochore ktera tu ma prezentovane krasne akva pouziva stejnou vodu, a bez problemu, tak v tom asi zrada nebude. jdu menit ;)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   21.02.2012 08:18 Muž Moucha [1429] - Raci, krabi, krevetkyRe: katterinecka
u minicek to chce opravdu odstat, ale u 70L to staci vytemperovat....

vodolecba pomuze jen tehdy, kdyz ta zdrojova voda nejni zdrojem problemu.... coz vetsinou nebejva, ale muze byt!!!

jinak docela dobrym zdrojem kyblu s deklem jsou maly pekarny (maj v tom marmalady, tvarohy apod., vetsinou je vyhazujou, staci pekne poprosit), pripadne pak je taky dobry zednicky vedro, hodne vydrzi, a novy vyjde na cca 40kc
samozrejme pak jsou taky dobry vedra od malirskych barev
ale pred pouzitim je treba vsecky vedra/kyble/pixly poradne vydrbat

ja na odstati pouzivam 5L kanystry od destilky, jednou za cas je vydesinfikuju savem.... pro 70L staci tri kousky
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.02.2012 21:46 R Muž romant [27987] Re: filipkriz
Vodoléčbou opravdu nic neskazíš, na první dobrou je to sice provařená, ale zatraceně účinná metoda. :-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.02.2012 21:43 Muž filipkriz [53]
Zejtra koupim test na tyhle latky, esli budou mit, jen abych vedel, esli to je opravdu tim, nebo je problem jinde. vymenim cca pulku vody ( 3 kyble zhruba ? ) a uvidime, tim se asi moc zkazit neda.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   20.02.2012 21:28 Žena katterinecka [2146] - RostlinyRe: filipkriz
když máš problémy s dusičnany nebo dokonce dusitany, tak kašli na nějaký odstátí, rybám se nic nestane (jen by měla mít voda podobnou teplotu). Jestli máš strach tak to nech odstát třeba na půl hoďky, většina těch plynů vyprchá, ale plno akvaristů normálně mění přímo z kohoutku a nic se neděje
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.02.2012 21:28 R Muž romant [27987] Re: filipkriz
Den odstátá voda, je stará voda, to není naprosto nutný, nech tu vodu tzv. pro sichr odstát hoďku, spíše vytemperovat a už to lej do akva. Mrkni se na příslušný vlákno, kde se o tom diskutuje.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.02.2012 21:25 Muž filipkriz [53]
V tom ze pokud tam chci davat alespon den odstatou vodu, tak se to proste neda udelat na jeden zatah, protoze nemam dost odstaty vody, kterou bych tam nalil misto ty , kterou vycůcnu
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.02.2012 21:07 Muž scorpion075 [254] - AfrikaRe: filipkriz
Přečti odkazy co ti nadhodil romant a chybu možná odhalíš sám. Nějak sem nepochopil v čem ti jeden kyblík brání vyměnit půl akva.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.02.2012 20:35 Muž filipkriz [53]
Vodu sem menil v sobotu i v nedeli, bohuzel mam zatim jen 1 cisty kbelik, tak to neni polovina. Zitra zase vymenim co pujde a dokoupit dalsi nadobu na vodu. Kvetiny tam nejaky sou ( viz fotky) a dalsi by meli zejtra dorazit.. postupne z toho chci udelat pekny ( v ramci rozumnych mezi ) prales ale casove ani financne to neni mozne pres vikend..
diky za reakci

Filip
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   20.02.2012 20:23 R Muž romant [27987] Re: filipkriz
Něco ke studiu www.akvarijni.cz/…
www.horacovoakvarium.cz/…
rybicky.net/clanky/781-jak-zacit-s-akvaristikou
rybicky.net/clanky/578-vhodna-temata-pro-zacatecniky
Bude se zřejmě jednat o tzv. syndrom nového akvária. hodně rybek v relativně čerstvým akváriu, téměř bez rostlin, takže bych si myslel, že se Ti tam lehce zvyšují N látky a ty tetry na to reagují, jak reagují. Vyměnil bych polovinu vody a v těch výměnách obden bych v 1/3 objemu nádrže pokračoval tak týden. Přidat rostliny, to je dobrá myšlenka. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.02.2012 20:09 Muž filipkriz [53] – úhyn ryb - tetra krvavá
Zhruba v sobotu jsem zakoupil v HOCH ZOO ( akvarko bez neboztiku ) 5x tetra krvava, co nejrychlejsi donesl v papiru a šále pod kabátem domu, vlozil do akvarka v pytli, nechal 15 minut plavat, pote vypustil pět teter krvavych. Za tri dny mi tri uhynuly. Moc detailne jejich chovani neznam ale zdalo se mi ze se jakoby cukaji a lapaji po dechu, nasledne vicemene vsechny stejne zacali plaval na bok, dolu hlavou, chvili ok, chvili uplne KO, a nakonec smrt. Cim to muze byt ? Nekdo rikal prerybneni ( viz. profil nadrze zde ) ale co se tyka centimetru ryb a objemu nadrze, nezda se mi to tolik fatalni. Nekdo rikal, ze mam malo kytek a ryby nemaji O2, ale zbytku ryb se zatim SNAD dari dobre, zadna nevykazuje problemy. Nekdo rikal amoniak, to zitra snad koupim nejaky test a uvidim. Cim to muze byt ? Mam tam jeste 2 ty tetry, jedna vypada relativne OK, druha je porad skovana v kytce a taky se mi zda, ze lapa po dechu, ale zatim zije. I kdybych o ne prisel, rad bych vedel cim to bylo a do budoucna to eliminoval..

Diky vsem za rady zacatecnikovy ...

btw. rychla otazka na konec - po instalaci novych 2 trubic 18W se teplota pohybuje k veceru i nad 25 C - muze to vadit ? Topeni jsem vypnul ale ty zarivky polozene na skle to zrejme vytopi

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.02.2012 21:55 R Muž romant [27987] Re: MoLend
Nepolevuj ve výměnách vody ať ten zlepšený stav potvrdíš, s krmením to opravdu nepřeháněj a rostlin přidej co se vejde. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.02.2012 21:46 Žena MoLend [1] - Apistogrammky (z důvodu stěhování do malého bytu nyní provozuji pouze akvárko společenské)Re: katterinecka
TAK POSLUŠNĚ HLÁSÍM, ŽE PO VÝMĚNĚ 50% VODY SE RYBY OBRATEM ZAČALI ZOTAVOVAT A DNES VŠECHNY PAPKAJÍ, PLAVOU A MAJÍ SE K SVĚTU :) Tímto ještě jednou děkuji za rady. Zatím nechám bez samečka (přežilo 6 samic) a bez chemie a budu vše bedlivě sledovat a měřit.

Anubisové se mi krásně rozrůstájí, stejně jako další jménem nezapamatovaná rostlinka.. ale ještě případně dokoupim.

Díky a hezký víkend :) love
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.01.2012 22:21 Žena katterinecka [2146] - RostlinyRe: MoLend
nepřidávej žádné ryby dokud se to nespraví a dokup ještě rostlinky (nebo seže´d od jiného akvaristy) ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.01.2012 22:03 Žena MoLend [1] - Apistogrammky (z důvodu stěhování do malého bytu nyní provozuji pouze akvárko společenské)Re: HaDaS
Vyměníno téměř 50% vody, tentokrát bez jakékoliv chemie. Zítra tedy učiním totéž a nechám se překvapit. Ještě jednou díky za rady a jdu si nafackovat... hezký večer všem. Monika stydim
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.01.2012 21:56 HaDaS Re: Haimdol a romant
:-P Jinak s Vámi doporučovaným postupem souhlasím pánové. ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.01.2012 21:49 R Muž Silent [5949] Re: HaDaS
Já si myslím, že jednotlivé přípravky podané podle návodu problémy nezpůsobí. Jiná věc je koktejl z těchto přípravků. Ona směs Aquatanu, Nitrivecu, Toxivecu a Aloe Gelu asi moc rybám nepřidá :-D .
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   31.01.2012 21:48 R Muž romant [27987] Re: MoLend
Ty rybky u otce byli v jiným(lepším) prostředí než jim tam vytváříš Ty a proto se jim tak nedaří. Ten důvod úhynů je v tom, že byť byla použita startovací chemie, tak těch rybek tam šlo v krátkým čase moc a to akvárko to prostě nezvládá, nitrifikace nefunguje tak jak má. Ordinuj denní vodoléčbu a s těma pavíma okama bych se rozloučil, odejdou podle mě všechny, nebo velká část.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.01.2012 21:46 Žena MoLend [1] - Apistogrammky (z důvodu stěhování do malého bytu nyní provozuji pouze akvárko společenské)Re: romant
Diky kluci, jdou prehodit 50% vody a uvidime, co rybky na to. ZItra ucinim totez. Zatim diky za rady.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.01.2012 21:45 HaDaS Re: MoLend
Než jsem to dočetl dokonce, chtěl jsem říci, že taťkovi rybky (odchované postaru), se prostě nedokázaly přizpůsobit uměle dodávaným regulátorům. S překvapením máš stejnou tezi.
Může to být cokoli. Svou myšlenku, která je totožná s tou tvou nedokáži obhájit. Je to jen taková teorie. Dokud jsem doléval tyto regulátory, měl jsem obdobné problémy. Možná na tom něco pravdy bude. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.01.2012 21:44 Žena MoLend [1] - Apistogrammky (z důvodu stěhování do malého bytu nyní provozuji pouze akvárko společenské)Re: jogr
Verila jsem priruckam od Sery a knizkam o Nano akvariich, ze v pripade pripravku pro start filtru a aquatanu je mozne ryby nasadit po 24 hodinach.. tak jsem pouzila pripravy a pockala 4 dny. Kdyby hynuli vsechny ryby, ci vsechny pavi ocka, verila bych spatne vode. Ale proc jen urcite hejno? To me prave mate. Bez rozdilu veku a pohlavi, ale jen to jedno hejno od otce. Ted uz tam asi prerybnino neni. Je tam uz j en 6 samic pavich ocek a 2 pancernicci... :(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.01.2012 21:43 R Muž romant [27987] Re: MoLend
Ano.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.01.2012 21:42 Žena MoLend [1] - Apistogrammky (z důvodu stěhování do malého bytu nyní provozuji pouze akvárko společenské)Re: romant
Právě to vzdala další samice :( ... přemýšlela jsem o tom, ale po té 1/3 vody včera jsem zlepšení nezaznamenala, hynuli dál, tak jsem se rozhodla to raději nechat usadit. .. mam to tedy jeste ted prehodit tu vodu?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.01.2012 21:40 jogr
4 dny? akvárium se má zajíždět aspoň 3 týdny ideální měsíc!
PS:Těch ryb tam máš taky moc je možný že je to tím! ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.01.2012 21:40 R Muž Silent [5949] Re: MoLend
Sera přípravky, pokud byly podány podle návodu, příčinou nebudou. Viděl bych to na syndrom nové nádrže. Takže bych doporučil denní výměnu až poloviny vody až do stabilizace nádrže. Ty šmahem vyloučené dusitany bych změřil ;-) .
Edit: Roman opět rychlejší :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.01.2012 21:39 R Muž romant [27987] Re: MoLend
Vyměň polovinu vody v akvárku a uvidíš jaká bude jejich reakce. Krm maximálně jednou denně a teď po dobu tak 2-3 dní nekrm vůbec.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.01.2012 21:32 Žena MoLend [1] - Apistogrammky (z důvodu stěhování do malého bytu nyní provozuji pouze akvárko společenské) – Po první částečné výměně vody a použití přípravků Sera postupný úhyn pavých oček - pravděpodobně udušení, ostatní osazenstvo v pořádku...???
Fotka k příspěvku Moc prosím o radu, v polovině ledna jsem si založila nové akvárko - 30 litrů. Vše podle rad a příruček. Založila dno, koupila rostliny (6 ks vče. dvou anubiasů a nějaké trávy), kořen, voda....Akvárko má filtr a vzduchování Atman 1500, topení Easy Heater 75W, zářivka ve výku, teplota 23,5 stupnu Celsia. Při založení jsem použila Aquatan, poté Nitrivec. Dle testů byl vyšší Nitrát a GH.

Po 4 dnech jsem vysadila 9 gupek (5 samic a 4 samce). Chov od otce, který vše děla postaru a nepoužívá žádnou chemii. Ryby se měli čile k světu. K tomu 3 ks okružáků. Po 3 dnech jsem dokoupila 3 samice v akvaristice, aby byl dobrý poměr samice a samci. Vše v pořádku. Dva dny na to jsem dokoupila 2 malé pancéřníčky panda a k nim jsem dostala zdarma malou Cleu Helenu. Až potud vše dle plánu. Vždy po převozu jsem dolila do akvárka Aloe Gel proti stresu, krmim 3x denne malinkate davky a kocham se, jak papaji. Nic vetsinou nezbyde. Krmiv JBL zelenym a TetraMinem.

PO prvním týdnu fungování jsem se dle některých příruček rozhodla k prvnímu čištění (vzhledem k malé velkosti akvárka) a vyměnila jsem odkalovačem 1/3 vody. Dolila jsem v teplotě akvárka konvičkou a přidala jsem aquatan přímo do akvárka. Vše se zdálo být normální.

A TADY NASTAL PROBLÉM: Druhý den jsem si všimla, že otcovo hejno 9 pavých oček plave pořád proti filtru a nechodí do spodní části akvárka. Když to dělali i odpoledne, snažila jsem se o tom něco načíst. Amoniak i NO2 jsem vyloučila, ač jsem laik, protože se to týkalo jen části ryb. Ostatní ryby žerou a jsou v poho. PUstila jsem více vzduchování a vyměnila ještě jednou 1/3 vody a nalilia toxivec.

Druhý den ráno byli dva samci mrtví. sad Zbytek otcova hejna pořád plaval proti proudu a nežrali. Viditelně mají nateklé žábry. Odpoledne uhynul další samec, večer uhynul i nejstarší krásný samec. Zbyli jen samice. Stále plavali proti filtru, ostatní ryby v pohodě. Sháněla jsem v okolí sadu testerů, nic jsem moc nesehnala a nikdo neporadil nic moc. PH je kolem 6,5, GH je 2-3, GH cca 14.

Další den ráno byla mrtvá i jedna mladá samice. Ostatní stále plavou proti filtru, dnes už to plavání vzdali a spíš tak vysí pod hladinou. Nežerou. Dvě mají zřetelně zduřelé žábry, občas všechny lapají po vzduchu, špatně se jim dýchá. Kupované 3 samice gupek i pandy v pohodě. CO mám dělat? coze

MOJE TEORIE BYLA, že gupky od táty nejsou zvyklé na chemii a po její aplikaci si spálili žábry. Je to možné? Nebo jsem někde udělala chybu? Moc prosím o radu, nechci ji zopakovat. sad
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.01.2012 18:47 radek Re: katterinecka
díky koupím lepší světlo , taky mám dojem že to nesvítí jak by mělo což jde vidět na fotce
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.01.2012 18:46 radek Re: romant
díky prostuduji to a uvidím, kvítka dokoupím snad to půjde
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.01.2012 17:27 Žena katterinecka [2146] - RostlinyRe: Schwabra
ty smajlíky někdy fakt nechápu, to se směješ že ti umřela ryba?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.01.2012 17:27 R Muž Silent [5949] Re: Schwabra
Že by vysoké hodnoty dusíkatých látek ve vodě? Chtělo by to popsat podmínky chovu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.01.2012 17:20 Schwabra – tlamovci
Ahoj, uz mi umrřel druhy tlamovec na stejné příznaky.. nevim co to ma znamenat.. nevite prosim co by to mohlo být ? příznaky: nejedl, pořád plaval nahore u hladiny jakoby lapal po dechu a uplne bez energie. po dvou dnech umřel.. dekuji za kazdou odpoved :))))
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.01.2012 17:11 R Muž Silent [5949] Re: Sid
Už jsem zkoušel a něco našel (Ecology Of The Planted Aquarium) . Myslel jsem, že máte něco po ruce. Díky.

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [21] ...... 37 38

Zpět na obsah sekce Nemoci • Zobrazeno 22362x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/15262?od=1001