Úhyn ryb
JJ to by mohl být, takový menší nedostatek a slabší jedinci to prostě neudýchali, většinou mají z vrchu barvu stejnou jako okolní povrch. Zkus jim přidat bublinky a zkus pro jistotu i otestovat vodu, ať si jsi jistý, že se neděje v akva něco spatně
Vypadá nějak takhle když jsem tu chudinku vylovil
To by chtělo foto jak moc růžové, pokud lapají po dechu a rychleji, mohlo by to prokysličením být, ale mohlo by jít i o otravu, chtělo by to asi poměřit amoniak apod.
Neprijde mi ze by je meli prekrveny. Ale co koukám tak jsou nejaky jedinci když plavou na místě tak jakoby lapali po dechu ale to mi asi Jen prijde. Asi poridim nějakej malej kompresurek a pustim jim tam bubliny.
Edit: Znamená prekrvene že jsou takový ruzovy? Celý tělo ma Bily a KDE ma zabry tak jsou takový ruzovy.
To je dobrej poznatek ale spíš me zajima proč to odnesla i jedna parmička. Není to jako uhyn vsech rybicek ale uz to odnesli dvě a nevim proč
Pokud máš to zatracený Vulcano a chceš mít rybky na dně , tak ho vykydej. U mě to taky jeden Schwartzák odnes, Dal jsem písek a je to v poho. To Vulcano je jinak stejně bez živin a na prd.
Měl překrvené žábry? Pokud je totiž ve vodě méně kyslíku, tak mají rybky překrvené žábry, koukni na ostatní rybky, pokud by to tak bylo, měli by je hodně červené všechny.
Koukala jsem, že máš lávové dno, to je docela ostré pro dnové rybky, panceřníček se mohl zranit a tím uhynul.
Starší reakce
Ještě pro doplnění ,. V té době padali Ancistry jak po moru....
Starší reakce
Pokud na to není zvyklý a sežere toho hodně, stát se může.
Hned jsem klidnější, on tvrdil, že je ,, trávožerec,,.-) Ale břicho měl nějaký nafouknutý a fialový, ale long vocas žije.....
To je blbost
. Ancitrus je všežravec
Dnes jsem dostal info , teda radu, že když dávám mraženou ,, živou,, potravu a něco spadne na dno a Ancistrus to náhodou sežere, může ho to zabít. Je to tak?.-)
Co mám přesně ,, hodně špatné,,?
Dívám se denně do všech mých nádrží,čichnu k vodě a pokud nedostanu signál tak jen dolévám odpar, vodu měním velmi sporadicky(zhruba co 14 dní až jednou za měsíc) a nic mi neumírá a ryby se mi kupodivu umí i rozmnožit. Jasně nemám náročné rostliny a ryby většinou v monokultůře s dostatkem životního prostoru a ani netvrdím, že to dělám dobře a mé nádrže lahodí každému oku, ale hlavně do vody neliji žádné nepotřebné zázraky a nikdy jsem do čerstvého akva nestrčil ani gupku. Voda a údržba jde ruku v ruce pouze s tím co v té nádrži máš. Ty to máš bohužel hodně špatně.
Souhlasím se Zetorem a vaclavem. I dnes lze úspěšně mít nádrž, aniž by se musela týdně měnit voda, odkalovat, hnojit, prostřihávat atd. Na tom fakt, že spousta věcí se posunula kupředu (filtry, osvětlení, dno, kytky atp.), nic nemění. Kdo chce fungovat postaru, může, nemusí se trendům přizpůsobovat...
Kluci , ryby jsou z Mělníka a většina kytek taky. Kdybych neposlouchal všechny rádoby ,,odborníky,, , tak to akvárko bylo zajetý přírodní formou. Měl jsem zabrousit rovnou sem.-)
Podruhý nový dno ,teď fungl nový. Rostlin už tam bude snad konečně dost. A hlavně u toho velkýho dám na Vaše rady a můj selskej rozum!
Jak píše vaclav. Taky ale záleží, jak dlouho akvárko funguje, CO a KOLIK toho v něm plave i roste. Podle toho všeho se ti buď daří, nebo "nedaří"
To nemusíš dělat ani dneska ale záleží co si všechno nakoupíš do akvária a odkud.
U nás je voda , celkem v poho jen velmi měkká.
Prostě si nepamutuju, že by člověk musel každej tejden dělat údržbu, např.
Nemyslím že by byly ryby méně odolné ale je problém ta voda co nám teče z kohoutku. Ta jim snižuje odolnost.
Atomret napsal: za mejch mladejch let byly ryby všeobecně odolnější.
Jak tomu mám rozumět?
Ještě mě napadlo, že jsem jí vzal ten hrad , kde se schovávala. Včera ležela celej den na listu Anubiase. kterej jsem dal přesně na jeho místo.
Zejtra bude jiný dno....za mejch mladejch let byly ryby všeobecně odolnější. Včera v pohodě, dneska ráno minimum pohybu a odpo břichem vzhůru. Břicho nafouklé a barevně fialové.
V dobrých podmínkách pojdou většinou věkem, ty máš celkově nevhodné podmínky pro všechny ryby ve své nádrži. Mám obavy, že to nebude poslední ryba z této nádrže,které dáváš poslední sbohem
Zlatý Ancistrus - R.I.P. Nevím jesli můžu sem? Co bývá prosím nejčastější příčinou jejich úhynu?
Díky, No uvidím jak to s nimi půjde dál. Zatím žádné známky nějakých nemocí
a žádné nové úhyny se nekonají.
Starší reakce
Těžko říct. Ale když šly do věčných vod tři kusy, tak si spíš myslím že to je následek transportu a změn podmínek. Prostě jim to nemuselo sednout.
Zdravím, je možné, že dania pruhované co mám, jsem koupila už starší a proto mi nějaké umřeli? Je to cca měsíc, možná i déle, co jsem doplňovala osádku rybiček. Dánia byla krásná, velká, vzala jsem jich 1o, včera jsem objevila, že jedna se drží u dna a je divná. Žádné viditelné znaky, jako krupička, vodnatelnost-byla jen trochu pohublá. tak nevím, co
to může být? aktuální počet je 7 kousků. Ostatní ryby ok, žádné jiné úhyny nemám.
Starší reakce
no, to samozřejmě budu. díky
Každodenní výměna vody jak píše Andy a ještě bych přidal dost rostlinek.
2 29.03.2019 04:43 Anďaska –
Re: Kač Teď bych hlavně měnila část vody denně, dokud nebudou dusitany na 0.
Zdravím zkušenejší akvaristy!
Založili jsme s přítelem nové akva pro radost (spíchla jsem rychle prezentaci- V emigraci), on chtěl glofish, ale to se mi podařilo vetovat
. Nicméně radost stejně nemáme. Je to 37l, živé rostliny + nějaké dekorace, závěsný filtr, topítko, černý substrát s o něco větší zrnitostí než je labák. Akva je založené necelý měsíc, hned po založení jsme přidali bakterie (nikdy dřív jsem bakterie nepřidávala, ale přítel byl nedočkavý), pak po týdnu a něco krevetky. Kytky rostou. Včera dovezli rybky, 10 razborek bornejských a 4 vrčivky trpasličí. Ale od té doby to jde od 10 k 5. Tedy s razborkami, už 5 jich padlo. Jedna hned po vypuštění vypadala marně(a do hodiny bylo po ní), tak jsem si myslela, že ji dostal transport. Ale do rána další dvě a dnes během dne další 2
Myslela jsem, že jsme rozhodili cyklus přidáním velkého množství ryb, ale testy ukazují 0 (amoniak 0, NO2 0.25 ppm, NO3 něco mezi 0 a 5 ppm). To se mi fakt nezdá, neboť sem měla pocit, že i příznaky odpovídají otravě - jedna po druhé začnou viset pod hladinou, pak to vypadá, že se nemůžou udržet rovně, pak se začnou přetáčet břichem vzhůru, čas od času vystřelí do strany, vypadají že se jim hodně těžce dýchá a pak je konec (ale je fakt, že výměna vody vizuálně vůbec nepomohla). Včera i dnes jsem vyměnila půlku vody, přidali jsme bakterie z lahvičky (jestli to je k něčemu to fakt nevím, ale uškodit to snad nemůže). Vrčivky vypadají spokojeně, krevetky taky (neměly by krevetky jít první? myslela jsem, že ty jsou na dusitany velmi citlivé). Omezili jsme krmení. Respektive omezili...včera odpoledne je přivezli, dostaly trošku večer, jen vyzkoušet, jestli jsou žravé. A byly. A teď dostaly zas jen trošku, protože vrčivky vypadaly fakt hladově. Jo a ještě pH, to je trošku vyšší, 7.2 (musím vyházet kameny, vodovodní je 6.8), ale mohlo by tohle vyšší pH takhle potrápit razborky? Nikdy dřív jsem bornejské nechovala. Děkuji všem za nápady a připomínky a ať to plave (ale ne břichem vzhůru!) kač
Starší reakce
Takhle těžko říct. Vyměň 2x týdně část vody, filtruj, hodně rostlinek. Chtělo by to víc info.
mildasara napsal: Rybičky se začaly zbarvovat do černa
Jedna z možností jsou dusitany.
0 09.02.2019 19:36 mildasara – Úhyn rybiček
Zdravím,
rád bych se zeptal na názor o přibývajícím úhynu ryb. Prakticky každý den umře jedna rybička. Rybičky se začaly zbarvovat do černa (hlavně hlava) viz. foto a na druhé fotce má rybička cosi zvláštního, co neumím popsat. Rybičky byly dříve pestře zbarvené, ale teď začínají tmavnout. Ještě bych rád podotknul, že do akvária byl pouštěn CO2, nemohly by být ryby otrávené? Teplota akvária je 25°C, osvětlení LED, krmení: Micro wafers a Floramin.
3 ryby mam i fotky ale nevim jestli je sem můžu dat a jestli k čemu budou teplota cca 22 stupňu, byly tam cca půl roku.Uhyn byl přes noc už den před tím to ale takhle fungovalo
To byl hromadný úhyn přes noc? Kolik těch ryb bylo? Jakou tam máš teplotu? Z tvé prezentace není moc poznat jak tam ty ryby byly dlouho.
Dobrý den,
Potřebuju se zeptat z jakého důvodu mi uhynuly parmičky nádherné. Mam podezření na udušení, protože jsem ceratophylum roztáhnul po celé hladině a ponořil rampu z filtr pod vodu. Ryby měly takove nafoukle bříška.
Všem díky za rady
Starší reakce
Mě by stačily zkušenosti jiných, kolik se jim dožívají Krunýřovci.
Kdo by chtěl odpovědět na tvojí otázku bude buď blázen a nebo má křišťálovou kouli.
Naprosto bez urážky.
Dnes mi umřel Krunýřovec, měl jsem ho 5 let. Jak starý byl při koupi nevím. Je to brzy a nebo je to běžné?
Starší reakce
Tak příště se nenechat zlákat modrou rybou... Nicméně díky za info. V téhle dětské nádrži budou už jen malinký rybky ve velkých počtech.
Tohle na utlumení agresivity samce v teritoriální náladě nestačí, zvlášť v takto malé nádrži. To chce opravdu džungli ode skla ke sklu, kde ryba nevidí ani na 10 cm a ideálně nádrž s velkou plochou dna.
Džungle to není. Levá část byla Čichavců, přirozeně.
Řeknu ti to bez obalu: hodil bych o zem fantomem i čichavcem. Pokud na to nemáš srdce, dej je do mrazáku. A příště si vyber nekonfliktní ryby. Je mi jasné, že budu obviněn z nehumáního chování, ale tak bych to prostě vyřešil jednou provždy.
EDIT:koukám, že než jsem to sepsal, tak ti to lacewings sdělil poněkud diplomatičtěji
-utratit
-podle rozsahu poškození ,uvidíte jak se se bude pohybovat s odstupem 24hod
Je reálný, že by si takovou rybu někdo vzal? Nebo ho musím utratit?
Ten napadený Fantom bez ploutve je stále naživu. Leží v písku, ale když připlave jiná ryba, nebo se ho snažím vytáhnout, obstojně plave pryč. Mám ještě nějakou šanci ho zachránit?
Přidat reakci
1 ...... [4] ...... 38
Zpět na obsah sekce Nemoci • Zobrazeno 22891x