Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Úhyn ryb

NápovědaFórum » Nemoci  

Přejít na předchozí stránku 16 Přejít na další stránku   1  
Úhyn ryb
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.01.2014 22:16 Muž cezarmilan [591] - RostlinyRe: Jary
Ja to chápem, poznal som ľudí, čo si mysleli, že dokupovať ryby pravidelne (po pravidelnom úhyne) je normálne. Nie nieje to normálne. Určite sa tu nájdu akvaristi, ktorí majú niektoré rybky už pekných pár rokov, ver mi ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.01.2014 21:10 Muž patamatix [408]
Spíš by to chtělo základní informace o tvém akva,nejlépe prezentace. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.01.2014 20:54 R Muž romant [28001] Re: Jary
To je dotaz jako kdyby jsme pátrali po nesmrtelnosti chrousta. Buď konkrétní. Jaká nemoc. Budeš tady mít akvaristy co mají nemocný každou chvilku někoho a taky tady jsou Ti, co nemoci nemají, tak si vyber. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.01.2014 20:53 Muž georg [112] - AfrikaRe: Jary
Nevím, co myslíš tím intervalem mezi nemocemi, to jako kdy si naplánuji donést nějakou nemoc do nádrže?? Já mám nejraději když žádný interval nemám. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.01.2014 20:50 Jary – Interval mezi nemocemi
Ahoj vsichni. Mnel bych dotaz na zkusenejsi akvaristy, kteri vlastni 100L a vetsi akvarium. Jaky je interval mezi nemocemi vasich ryb? Staci, kdyz napisete jak dlouho mate akvarium a jak casto jste museli nejak rybky lecit. Taky pokud pripisete jake ryby to byli ci jsou.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.01.2014 20:05 Muž MonterMonty [2431] - AmerikaRe: cvrcek69
coze tone
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.01.2014 19:59 R Muž romant [28001] Re: cvrcek69
Poslal bych jí pomocí silně perlivý vody na druhej břeh, bude to pro ní lepší.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.01.2014 19:57 Muž cvrcek69 [0] Re: romant
Ok, zatím děkuju...Ta parmička se pořád motá, vždycky se zapíchne tlamou do dna a za chvíli zas, točí se jak vrtule, to už nevypadá že jen tak blbne :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.01.2014 14:21 R Muž romant [28001] Re: cvrcek69
Pravidelně měnit 1/3, ale týdně, to je tak optimálně, při problému, jak jsem psal, nepřekrmovat, nechávat jeden den v týdnu půst, krmit jenom tolik aby na dno skoro nic nepadalo, dno odkalovat dle potřeby, mít výkonnou, ale hlavně účinnou filtraci, je toho dost, tak spíchni tu prezentaci a bude se vidět. Teď klidně několik dní nekrmit a jenom měnit tu vodu. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.01.2014 14:14 Muž cvrcek69 [0] Re: romant
Vodu měním 1/3cca každý měsíc, to bude asi málo, občas se objeví na hladině takový jakoby olejový skvrny, taky nechápu...díky, nějakou prezantačku založím :-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   26.01.2014 14:09 R Muž romant [28001] Re: cvrcek69
Jako první začni měnit vodu a to klidně denně 1/3 a za další zřiď si zde prezentaci a uveď co nejvíce údajů o nádrži, aby případná rada byla cílená a nebyl z toho dotazník. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.01.2014 14:01 Muž cvrcek69 [0] – Úhyn
Dobrý den, po přikoupení rybek po předchozím postupném úhynu (zbyla jen parmička čtyřpruhá a jedna hokejka která jí pořád zaháněla do kouta a 2 neonky. Dokoupil jsem parmičce 2 kámošky hokejce taky, a přidal 10neonek a 5 parmiček pětipruhých, na 55 litrů asi dost. Neonky odešly každý den jedna, hokejka taky jedna, jinak zatím ok,přidal jsem ještě vzduchování kdyby náhodou filtr provzdušnoval málo, ta původní parmička má už dlouho ty pruhy slité v jeden černý flek, nevím jestli je to běžné a už 3dny tančí po akvárku, lehne na bok a točí se jak blázen. Nevím či je to nějaký projev radosti, protože předtím byla pořád schovaná v rostlinách, nebo zda se nejedná o nemoc a nemám jí dát někde stranou ??? Moc díky za rady...

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.01.2014 21:35 Muž cezarmilan [591] - Rostliny
Easy life a nitrivec je jedno a to isté, je to niečo čo má pomôcť zabehnúť filter. Ten však musí mať dostatočnú filtračnú plochu, na osídlenie baktériami. Tu nestačí len čerpadlo. Proces to ale neurýchli, zábeh má svoj limit
Pozrite si toto:
melnicek.tv/…
Možno s tým súhlasiť, nie už však s tým, že rybky tam môžeme dať už počas zábehu. To nie!
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.01.2014 19:30 Ejmi Re: volhpe1
Díky moc, Easy life koupím a ostatní jdu provést.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.01.2014 19:19 Muž volhpe1 [41] - TetryRe: Ejmi
Kup Easy-LIife filtrační medium to je Best používám sám a super voda čistá a ryby šťastné X-) p.s. Sera nitrivec nic moc nepomáhá podle měření hodnot vody ahoj Ryby okamžitě vrátit do Akva a vyměnit 1/2 vody + přivat ten Sera nitrivec jako první záchranu. ahoj p.s. nezapoměň tu lahvičku protřepat pořádně a pak nalít do vody ta se zakalí a po určitém čase by se měla sama vykalit rybám ten bílý zákal nevadí X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.01.2014 18:41 Muž grunda [1781] - CichlidyRe: Ejmi
hned
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.01.2014 18:40 Ejmi Re: romant
Díky,filtr je napevno, tak jsem natočila vývod, hladina se rozhýbala, bude to stačit? Koupila jsem Sera nitrivec,alenejsem si jistá jestli ho použít hned, nebo až bude vidět alespoň nějaké zlepšení. A co ryby, které přežily, zatím jsou v kýblu, nemám odvahu je tam vrátit,
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.01.2014 18:34 Muž volhpe1 [41] - TetryRe: Ejmi
To je nebezpečný plyn který vzniká rozkladem výkalů ryb a přírodním procesem hnití. Je nutné dobře odkalovat dno a pořídit výkonější filtr a ta hladina chce to nastavit výtok nad hladinu X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.01.2014 18:33 Muž cezarmilan [591] - RostlinyRe: Ejmi
Vynechala si zábeh akvária bez rybiek. Ten trvá cca 4 týždne. V druhom a treťom týždni je voda v najkritickejších normách! Čiže pošli ti na otravu dusíkom, čpavkom a ty si tam ešte niejaké dusičnany pridala. Nediv sa teda. Tá voda je znakom tých jedovatých látok, ľudovo plynov.
Chýba tu ešte informácia o veľkosti akvária a počte rýb spolu
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.01.2014 18:30 R Muž romant [28001] Re: Ejmi
Tu hladinu to potřebuje rozhejbat, pomocí vytékající vody z filtru, nastavit tak, aby se hladina hejbala, ideál je roztřikovací rampa, jako zakončení filtru, mrkni do příslušnýho vlákna. Když rampa nebude, tak nastavit výtok vody směrem k hladině.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.01.2014 18:24 Ejmi Re: Ejmi
Fotka k příspěvku ]Ejmi napsala: Prosím o radu .20.12 2013 jsem založila akvárko. Asi před týdnem jsem přidala 10x tetru bleherovu a 9 neonek. Do té doby tam plavaly pouze 4 tetry ozdobné a 1 šnek.Včera jsem přidala další rostlinky(hydrocotyle,1 echinodorus rubin narow a vallisnerii tortissima) a 6 neonek. Původní rostlinky začaly žloutnout, na radu z akvaristiky jsem přidala hnojivo sera florena dle návodu. Ještě ve 2 v noci bylo vše v pohodě, ale ráno bylo akvàrko bílé a všechny ryby mrtvé. Přežil pouze 1 ancik a 6 neonek. Ryby jsem přemístila, vodu vypustila a napustila novou, ale po nějaké době se opět zakalila, i když o něco méně. Kde jsem udělala chybu a hlavně jak to napravit? Nekamenujte mě, to zvládnu sama. Jsem z toho hotová. Moc dekuji[
Tak akva již není tolik zakalené,ale na hladině je plno bublinek, neustále vystupují vzhůru z rostlin i písku. Hladina vypadá jak posypaná . To je k danému problému odpovídající?

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.01.2014 22:09 Muž MonterMonty [2431] - AmerikaRe: kofejn
párkrát mi ve hledání pomohli i plži, směr kterým se všichni ubírají je ten správný ... stydim
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.01.2014 22:04 Muž kofejn [963] Re: MonterMonty
Připadám si jak blbec, nejřív jsem hledal jen s baterkou, pak jednou rukou hrabu v kytkach a druhou si svítím a ve finále mám v akvárku ruce obě a baterku v puse. A nic!
Pak si odněkud zdechlina vyplave. Jak říká Roman... :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.01.2014 21:54 Muž MonterMonty [2431] - AmerikaRe: kofejn
Vono , mám odpozorováno , když je těm rybkám ouvej tak zalezou do takovejch míst že fakt nenajdeš ..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.01.2014 21:54 R Muž romant [28001] Re: kofejn
A jak jsem ti psal v první odpovědi, dějou se to někdy věci. :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.01.2014 21:50 Muž kofejn [963] Re: romant
Tak zdechlina už od někud vyplavala. Zarostlé akvárko mám, ale že by až tak, abych nenašel chcíplou skaláru? ne
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.01.2014 18:09 R Muž romant [28001] Re: Ejmi
Akvo založený 20.12.13 je právě teď v kritický fázi nitrifikace, kdy se dostavuje bod lomu a škodlivý N látky se začínají měnit na akceptovatelné a do toho tam přišel další zdroj těch špatnejch N látek a už se vezeš. Výměna vody by to s největší pravděpodobností podržela. Měním, nebo lidem v těchto případech, kdy tam jde brzy více ryb vodu měnit klidně i 2x denně, protože s tím supluje ta ne zcela funkční nitrifikace a ty škodlivý látky se tak z akva dostávají pryč, nebo se jejich koncentrace rozmělňují a ryby to ustojí. Holt výuka bojem, nejsi ani první, ani poslední. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.01.2014 18:02 Ejmi Re: romant
Moc díky za rady, vodu jsem až do minuleho týdne menila obden, teď jsem to chtěla protáhnout na týden a hned se mi to vymstilo.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.01.2014 17:51 R Muž romant [28001] Re: Ejmi
Čerstvý akvo do nějž bylo přidáno více producentů odpadních látek a ne zcela funkční nitrifikace si s tím neporadila. Ten bílej zákal s největší pravděpodobností byl, je nálevník a ten dokáže odčerpat hodně kyslíku. Společně s přidáváním ryb, zásahy do rostlin a i když je to přidávání, je to zásah a v čerstvým akváriu se projeví každá drobnost a pokud společně s tím přidáváním rb nebylo spojeno silnější měnění vody, tak jsem doma. Takže klasickej řetěz chybek, jenž vyústil v ten stav jak je. Teď to chce chladnou hlavu, mít trpělivost, nikam nespěchat, nechat akvo pořádně zaběhnout a rybky nepřidávat ne dříve než za měsíc a společně s tím i měnit vodu a nepřidávat nikdy více ryb najednou, po dávkách a třeba po týdnu. Začti se do těchto odkazů, je to třeba. rybicky.net/clanky/578-vhodna-temata-pro-zacatecniky
rybicky.net/clanky/781-jak-zacit-s-akvaristikou
www.akvarijni.cz/…
www.horacovoakvarium.cz/…
www.horacovoakvarium.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.01.2014 17:34 Ejmi
Prosím o radu .20.12 2013 jsem založila akvárko. Asi před týdnem jsem přidala 10x tetru bleherovu a 9 neonek. Do té doby tam plavaly pouze 4 tetry ozdobné a 1 šnek.Včera jsem přidala další rostlinky(hydrocotyle,1 echinodorus rubin narow a vallisnerii tortissima) a 6 neonek. Původní rostlinky začaly žloutnout, na radu z akvaristiky jsem přidala hnojivo sera florena dle návodu. Ještě ve 2 v noci bylo vše v pohodě, ale ráno bylo akvàrko bílé a všechny ryby mrtvé. Přežil pouze 1 ancik a 6 neonek. Ryby jsem přemístila, vodu vypustila a napustila novou, ale po nějaké době se opět zakalila, i když o něco méně. Kde jsem udělala chybu a hlavně jak to napravit? Nekamenujte mě, to zvládnu sama. Jsem z toho hotová. Moc děkuji
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   12.01.2014 13:32 R Muž romant [28001] Re: kofejn
Nedělej kvůli jedný malý skaláře zbytečný přestavbový manévry, akvo máš v kondici, ono si to poradí. Samozřejmě, že jednou výměnou navíc nic nezkazíš, vo tom žádná, jenom jsem chtěl apelovat na chladnou hlavu, aby si člověk nepřidělal zbytečný starosti, tím jak akvo nějakou větší akcí načne.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.01.2014 13:25 Muž kofejn [963] Re: romant
Večer jsem ji ještě viděl, uleželá být nemůže. Ještě jednou prohrábnu kytky, ale kořen vyndavat nebudu. Holt si dám výměnu vody i v týdnu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.01.2014 13:21 R Muž romant [28001] Re: kofejn
Tak dějou se to občas věci, ale spíš bych si myslel, že je někde mrtvolka schovaná, ten úklid jak píšeš obvykle proběhne, hnusně řečeno s uleženým kusem, ale o překvapení zde nemusí být nouze.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.01.2014 13:11 Muž kofejn [963] – Uklid
Jak moc je reálné, že piskořky, dva malí pancéřníčci a sedm otíků uklidí přes noc malou skaláru? Prohrabal jsem už i kytky, za filtr šťoural špejlí a jedna chybí (chcípák, který dostal ještě šanci). Nenašel jsem ani torzo.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   01.10.2013 10:13 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: vanilka
Ma zkusenost rika, ze s Ramkami rovnou obstarat Entizol. Jakmile zacne byt Ramka nemocna, a projevy nejsou hned jasne (ze je to videt na prvni pohled) je to tak z 80% na Entizol (a chce to necekat az se to zhorsi, ani necekat na nejake vyraznejsi a presnejsi projevy, pak uz to nepomuze), protoze pokud by to melo dojit treba az k nejakemu bakterialnimu napadeni ploutvi, Ramka to v takove vode nejspis driv vzda na vnitrni parazity. Ono nemocnou Ramku je dost problem lecit, to jsem si bohuzel dost dobre overil, tazke jak prestane byt aktivni, Entizol rovnou. Kdyz to bude neco jineho, stejne by odesla, a kdyz se to trefi, zachrani ji to. U Ramek vetsinou moc casu vahat neni.

Pokud si chces precist neco o Ramkach, cti veci o Tercovcich, nachylnost k nemocem maji velice podobnou, vetsinou se jich chytne totez, jen Tercovci vydrzi dele trpet. Mas tam i Betky, takze ver tomu, ze dokonale zdrava a spokojena Beta se bude divat na umirajici Ramku, protoze to co Ramku zabije, toho si Beta ani nevsimne.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.09.2013 21:41 R Muž romant [28001] Re: vanilka
Tak ono se to bez fotky těžko odhaduje, ale vyboulený oči by na N látky taky mohla ukazovat, dusíci jsou sviňa.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.09.2013 21:39 vanilka Re: romant
Dobře, popřemyšlím.. a myslíš, že ta první ryba s tím vypouklým okem byla taky otrávená nebo to mohlo být uplně něco jinýho?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.09.2013 21:31 R Muž romant [28001] Re: vanilka
Na testy se vybodni, zapátrej v nedávný minulosti, udělej časovou osu, co se s akvárkem dělo a dobereš se informací. To že naměříš NO2 na nule, neznamená, že se třeba chvilkově nezvýší, rybu nenačne a už se veze.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.09.2013 21:28 vanilka
ach jo... další ramirézka i ostatní ryby jsou v pohodě a test na NO2 na nule :-( tak já nevím...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.09.2013 21:21 Žena baletka [624] Re: vanilka
Zkrátit utrpení.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.09.2013 21:11 R Muž romant [28001] Re: vanilka
Jak píše kolega Ičin, ukazuje to na N látky, viděl bych to na nějaký souběh událostí, třeba čištění filtru a odkalování dna zároveň. Ta ryba půjde kukat. :-O
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.09.2013 21:07 Muž Ičin [1405] - Cichlidy
skoro určitě otrava NO2/3 = konečná. Ramky jsou strašný háklivky
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.09.2013 20:53 vanilka Re: baletka
rybicky.net/admin.php… podařilo se mi ji nahrát do alba... ztráta pigmentu tam je to jo.. zkus na ni mrknout..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.09.2013 20:51 Žena baletka [624] Re: vanilka
A zbarvení? Úplně normální? Ani trochu ztráta pigmentu? Nebo mírné ztmavnutí? Co ploutve? V pořádku nebo třeba trochu roztřepené?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.09.2013 20:44 vanilka Re: romant
bohužel mi sem nejde nahrát fotka, ale nic z toho na ní nepozoruju...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.09.2013 20:38 Žena baletka [624] Re: vanilka
Já bych souhlasila s Romanem. Nedávno jsem řešila vnitřní parazity a příznaky byly podobné. Ryba nakonec jen lapala po dechu a zdržovala se na jednom místě. Žádné jiné zásadní příznaky nebyly. Jen dlouhé bílé výkaly a relativně zvětšené břicho, ale nic zásadního. Zkus to vyfotit, to místním znalcům může pomoct. PS: Pokud ta ryba už nežere a stojí na jednom místě, osobně bych jí to zkrátila...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.09.2013 20:22 R Muž romant [28001] Re: vanilka
Nechutenství, propadlý, nebo nafouklý břicho, dlouhý bílý, takový dutý výkaly dlouho se držící u řitního otvoru, zakalený oko(či), takovým mléčným zákalem, dirky na hlavě rybky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.09.2013 20:18 vanilka Re: romant
a jde to nějak určit? případně s tím zatočit? v knížkách jsme našli něco o rybí tuberkulóze - což nám přišlo nejblíž těm příznakům.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.09.2013 20:11 R Muž romant [28001] Re: vanilka
Můj tip, a to zdůrazňuji tip, jsou vnitřní paraziti.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.09.2013 20:02 vanilka – ramirézky
Zdravím a prosím o radu. Naše akvárium doteď prosperovalo bez problému... údržba standartní každý týden výměna 1/3 vody, odkalení, setření řas, atd. Současný stav ryb je 5x pancéřníček panda, 9x tetra žhavá, 1x ancistrus, 3x bojovnice pestrá, 2x cichlidka ramirézova, ryby naposledy přidány 22.6.2013 (1x cichlidka, 2x bojovnice) 17.9.2013 uhynula jedna cichlidka z předchozího celkového počtu tří. Rybka měla vypouklé jedno oko, jiné příznaky nemoci neměla, ke konci polehávala po dni - nežrala. Nyní sameček ramirézky lapá u hladiny po dechu a nebo se zdržuje u dna - fyzické příznaky nemoci nemá.. Ostatní ryby se zdají být v naprostém pořádku. Mohl by mi prosím někdo poradit, co to může být za problém? Případně jak ho řešit? NO2 na nule. Díky

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [16] ...... 38

Zpět na obsah sekce Nemoci • Zobrazeno 22891x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/15262?od=751